>

اصفهان

شهرستان اصفهان یکی از شهرستان‌های استان اصفهان در مرکز ایران است که مرکز آن، شهر اصفهان می‌باشد. نیک‌آباد، هرند، تودشک و ورزنه دیگر شهرهای شهرستان و مرکزی، جلگه، بن‌رود و جرقویه بخش‌های آن را تشکیل می‌دهند. شهرستان اصفهان از شمال به شهرستان‌های شاهین شهر و میمه، برخوار و اردستان، از شرق و جنوب شرق به شهرستان نائین و استان یزد، از جنوب به استان فارس و از غرب به شهرستان شهرضا، فلاورجان و خمینی‌شهر محدود می‌شود. اصفهان سومین شهر پرجمعیت ایران پس از تهران و مشهد و همچنین یکصد و شصت و پنجمین شهر پرجمعیت جهان و نهمین شهر پرجمعیت باختر آسیا به‌شمار می‌رود.

اصفهان به داشتن معماری زیبای ایرانی، پل‌های سرپوشیده، مسجدها و مناره‌های منحصربه‌فردش نام‌آور است. این امر سبب شده تا در فرهنگ عامه، اصفهان نصف جهان، لقب بگیرد. آب و هوای شهرستان اصفهان نیمه بیابانی است که خشکی هوا و کمی بارندگی از مشخصات این نوع آب و هواست. رودخانه زاینده‌رود به طرز چشم‌گیری بر روی آب‌وهوای این منطقه تأثیر دارد. جمعیت این شهرستان طبق سرشماری سال 1395، معادل با 2.243.249 نفر گزارش شده‌است.

مزیت های منطقه

تعیین کسب‌وکارهای مزیت‌دار شهرستان

اطاعات زیر از بررسی این دو منبع رسته‌های رایج و اولویت‌دار شهرستان تعیین شده‌است. مبنای این اولویت‌بندی، فراوانی و میزان اشاره افراد کارشناس به کسب‌وکارهای رایج در هر شهرستان و اولویتی که این مشاغل در لیست مزیت‌سنجی دارند، بدست آمده است. در زیر به تحلیل مشاغل موجود، مشاغل قابل توسعه و مشاغلی که هنوز در شهرستان راه‌اندازی نشده و پتانسیل ایجاد آن‌ها در شهرستان وجود دارد، اشاره شده‌است. مزیت‌های شغلی به شرح زیر می باشد:

  1. خدمات

  2. صنایع دستی

  3. صنایع غذایی

  4. دامداری

  5. صنایع تبدیلی و تکمیلی

  6. صنعت

  7. زراعت

  8. باغداری

  9. طیور

  10. شیلات

  • خدمات

تنوع در حوزه مشاغل خدماتی بسیار زیاد است و حرفه های زیادی را در برمی گیرد که میزان سودآوری حرفه ها با توجه به نیاز و ظرفیت منطقه با یکدیگر تفاوت هایی دارد. 

  1. با توجه به اینکه شهرستان اصفهان پایتخت فرهنگ و تمدن جهان اسلام معرفی شده و جزء 10 شهرستان دیدنی جهان مطرح است و همچنین دارای آثار تاریخی ثبت شده در سطح ملی و جهانی می‌باشد، همواره جایگاه مناسبی در صنعت گردشگری ایران داشته است؛ لذا پتانسیل سرمایه گذاری در این حوزه همچنان فراهم وجود دارد.

  2. روستاها و شهرهای اطراف شهرستان اصفهان با بافت تاریخی و فرهنگی منحصر به فرد خود می توانند مقاصد گردشگری خوبی باشند؛ لذا احداث رستوران های بومی و اقامتگاه های بومگردی، می‌تواند از جمله برنامه های مطلوب برای دستیابی به چشم اندازهای اقتصادی باشد.

  3. با توجه به نیازهای گردشگران لازم است تسهیلاتی جهت اسکان مسافران در نظر گرفته شود؛ با وجود اینکه تعداد هتل های شهرستان اصفهان قابل قبول است؛ اما برای جذب هرچه بیشتر توریست لازم است تعداد و سطح کیفیت و خدمات هتل ها و اقامتگاه‌ها افزایش یابد و با استانداردهای بین المللی همانند سازی شود.

  4. همانطور که شهرستان اصفهان یکی از مراکز عمده تولید صنایع دستی است؛ ایجاد واحد سوغاتی فروشی به خصوص در مناطق گردشگری که محل رفت و آمد توریست است، توجیه اقتصادی داشته و از جمله کسب و کار های پربازده به شمار می‌رود.

  5. شهرستان تاریخی اصفهان همان طور که بناهای باشکوهی دارد طبیعت بکر و کم‌نظیری هم دارد. یکی از انواع طبیعت‌گردی که در روزهای سرد سال تب‌و‌تاب زیادی دارد، کویرنوردی است. کویرهای نزدیک اصفهان در بین کویرهای شهرهای دیگر محبوبیت زیادی دارند. تماشای منظره بکر کویرها، سکوت آرامش و رصد ستاره‌های آسمان باعث می‌شود هر روز افراد بیشتری به سمت آن‌ها سفر کنند؛ بنابراین کویرگردی بستری مناسب برای جذب گردشگر و توریست است که زیر ساخت های سرمایه گذاری را دارد.

  • صنایع دستی

صنایع دستی اصفهان در طول قرن های متمادی به عنوان نماینده هنر اصیل قوم ایرانی در جهان معرفی شده است. ویژگی های فکری و روانی صنعتگر اصفهانی مانند ذوق، هنر، پشتکار و قناعت موجب شده است تا فرآورده های دست ساز شهرستان اصفهان نه تنها در کشورمان خریداران فراوان داشته باشد بلکه مسافران و گردشگران و علاقمندان خارجی نیز طالب دست ساخته های اصفهان با ویژگی های خاص آن باشند.

  1. میناکاری هنری بسیار اصیل و با سابقه است که از هنرهای سنتی و صنایع دستی اصفهان به شمار می آید. میناکاری بر روی فلزاتی چون نقره، طلا و مس قابل انجام بوده که امروزه بیشتر بر روی مس انجام می گیرد. این صنعت که طرفداران زیادی دارد؛ همچنان جای کار داشته و می‌توان چنین تولیداتی را افزایش داد.

  2. یکی دیگر از صنایع دستی اصفهان خاتم کاری است. قدمت این هنر هم به دوران صفوی بر می گردد، در آن زمان کاخ ها، میز و صندلی ها، رحل قران ها خاتم کاری شده بودند. هنر آراستن سطح شیء ها بوسیله مثلث های کوچک، در طرح های مختلف را خاتم سازی می گویند. این مثلث ها از جنس عاج، استخوان، مفتول برنج، چوب و در بعضی موارد طلا هستند. 

  3. واژه منبت به معنای کنده کاری خاص روی چوب است که سابقه ای دیرینه دارد، شاید بتوان آغاز تاریخ منبت کاری را از زمانی دانست که انسان نخستین بار، با ابزاری برنده، چوبی را تراشیده است. در حال حاضر منبت کاری نیز از جمله کسب و کارهای فعال این شهرستان است که قابلیت توسعه دارد.

  4. در نوعی از این هنر بجای آنکه زمینه چوب را کنده کاری کنند و نقش مورد نظر را برجسته سازند چوب‌های مختلف را با رنگ‌های گوناگون طبیعی آن بریده و پهلوی هم قرارمی دهند. این کار شباهت زیادی به هنر موزائیک دارد. کار بیشتر از چوب گردو و یا ریشه درختان جنگلی است که خود دارای نقوش زیبایی هستند. قلم زنی نیز از دیگر صنایع دستی مقبول در اصفهان است که پتانسیل های سرمایه گذاری را دارد. قلمزنی عبارت است از تزیین و کندن نقوش بر روی اشیای فلزی به ویژه مس، طلا، نقره و برنج.

  5. قالی بافی نیز از دیگر هنرهای اصیل اصفهان است که با توجه به داشتن شهرت و طرفداران زیاد، همچنان ظرفیت های توسعه و اشتغالزایی را دارد. قالیبافی از مشاغل خانگی پردرآمدی است که تسهیلات خوبی به آن تعلق می گیرد. همچنین با فرش بافی با کیفیت می توان به صادرات در این زمینه فکر کرد. این کسب و کار را می توان در فضای کوچک و با سرمایه اولیه کم راه انداخت و با فروش محصول و افزایش مشتری، این کار را گسترش داد و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کرد.

  6. فیروزه کوبی هنری است که در آن فیروزه روی سطح ظرف یا زیور آلات قرار داده می‌شود. قطعه مورد نظر می‌تواند از جنس مس، برنج، نقره، ورشویی یا برنز باشد. در فیروزه کوبی قطعه‌های کوچک سنگ فیروزه به حالت موزاییکی بر روی سطح چسبانده می شود و بعد بین قطعه‌های فیروزه نوعی لاک تیره‌رنگ قرار می‌گیرد.

  7. هنر سفالگری در واقع یکی از ارزشمندترین هنرها و صنایع دستی به شمار می رود و سفال های ساخته شده در هر قرن نمادی از فرهنگ و روند زندگی در آن دوران می باشد. بنابراین هنر سفالگری یکی از مهارت های بسیار ارزشمند با ابزار مناسب و در دسترس می باشد که می توان از آن برای خلق آثار هنری بسیار زیبا و بی نظیر بهره مند شد. این هنر، فرصت مناسبی را برای کسب تجربه ها و مهارت های جدید در زندگی افراد فراهم می آورد و با ورود به این صنعت می توان از مزایای بی نظیر هنر سفالگری برای سنین مختلف بهره مند شد.

  8. در صنعت قلمکاری بر روی پارچه ساده و بدون نقش از کرباس و کتان، به وسیله قالب و یا مهر، نقوش مختلف تصویر می شود. در زمان صفویه بیشتر لباس های مردانه و زنانه از پارچه های قلمکار تهیه می شد.

  9. در انتها نیز می‌توان به مزیت هایی مانند جوراب بافی، گیوه دوزی و حوله بافی اشاره کرد که در حال حاضر به صورت محدود انجام می‌شود و در صورت وجود بازار مصرف، زیرساخت های توسعه را دارد.

  • صنایع غذایی

راه‌اندازی کسب و کار فراوری محصولات کشاورزی مهم ترین روش برای ایجاد اشتغال و عاملی مهم در توسعه پایدار امنیت غذایی محسوب می‌شود که کاهش هدررفت محصولات کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده از منابع را تا حد امکان ممکن می‌کند. تاکنون در حوزه صنایع غذایی فعالیت‌هایی در سطح شهرستان انجام شده؛ اما همچنان ظرفیت برای افزایش فعالیت وجود دارد.

  1. تولید محصولات مشتقی از گوشت‌های فرآوری شده، در هر زمانی سوددهی دارد و از شغل‌های آزاد پردرآمد محسوب می‌شود. در بین فراورده های عمل آوری شده از گوشت، سوسیس و کالباس به دلیل آماده‌سازی سریع و همچنین طعم و مزه مطلوب، مصرف بیشتری دارد. سوسیس و کالباس حاوی پروتئین های حیوانی کافی، چربی، کربوهیدرات و ویتامین است و می توان آن‌ها را از جمله غذاهای آماده در سفره خانواده ها نام برد. برای حفظ این جایگاه و افزایش تقاضای این محصولات، علاوه بر انتخاب روش های مناسب تولید و فراوری، باید به نوع و شکل بسته بندی آنها نیز توجه نمود. باتوجه به رونق دامداری در شهرستان، راه‌اندازی این کسب‌وکار مزیت دارد.

  2. روغن‌کشی از دانه‌های روغنی مانند ذرت و سویا از دیگر کسب و کارهای اولویت‌دار این حوزه است که می‌توان آن را پیشنهاد داد و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کرد.

  3. آجیل و خشکبار از موارد مصرفی خانوارها است که سال‌ها مورد استفاده عموم قرار گرفته و گاهی حتی در بازار جهانی و صادرات جایگاه خاصی دارند. با توجه به اینکه در سطح شهرستان کاشت گردو، بادام و پسته انجام می‌شود، سرمایه گذاری در این زمینه موفق خواهد بود؛ زیرا این محصولات نه تنها صادرات دارند، بلکه در بازارهای داخلی نیز تقاضا و ارزش افزوده آن‌ها زیاد است.

  4. گز اصفهان، قدمتی طولانی و چند صد ساله دارد و مهم‌ترین سوغات اصفهان می‌باشد. این شیرینی لذیذ، از ماده‌ای به نام گز انگبین تهیه می‌شود. گز انگبین ریشه‌ی گیاهی به نام بته یا درخت گز است. با توجه به اینکه این سوغاتی طرفداران و بازار مصرف خوبی داشته و همچنین مواد اولیه آن نیز تا حدودی در خود شهرستان یافت می‌شود، سرمایه گذاری برای تولید این محصول توجیه اقتصادی دارد.

  5. شهرستان اصفهان یکی از شهرستان هایی است که باغداری در آن عملکرد خوبی داشته و محصولات با کیفیتی در این حوزه تولید می‌شوند؛ بنابراین راه اندازی کسب و کارهایی مانند تولید آبمیوه، میوه خشک، چیپس میوه و سایر فراورده های میوه مانند کمپوت، لواشک، کنسانتره، مربا و ... سودآوری خوبی به دنبال دارد. در ضمن با توجه به اینکه برداشت سالانه هلو در این منطقه زیاد است، صرف نظر از مقدار تازه خوری آن، می‌توان صنایع فراوری آن شامل تولید شهد، پوره، ژله و کنسانتره آن را ایجاد کرد تا علاوه بر جلوگیری از هدر رفت مقدار مازاد، سود خوبی هم نصیب سرمایه گذار شود. لازم به ذکر است که با توجه به گستردگی کاشت هلو، کسب و کار فراوری هلو در اولویت بالاتری قرار می‌گیرد.

  • دامداری

دامداری در شهرستان اصفهان به صورت های صنعتی، سنتی و نیمه صنعتی انجام می‌شود. در زیر به شرح دامداری در این شهرستان می پردازیم: 

  1. توان گوسفند برای تحمل اقلیم های متفاوت بالا است، جیره غذایی کمتر و در نتیجه هزینه کمتری نیاز دارد، تمامی فرآورده های دامی مانند گوشت، شیر، ماست، کره، و حتی پشم و پوست دام پرکاربرد هستند و فروش این فرآورده ها در تمامی روزهای سال انجام می‌شود. با توجه به فروش گوشت، سایر اجزای گوسفند و دست‌یابی به سود بالا، فعالیت در این زمینه مزیت دارد.
  2. گوسفند لری بختیاری گونه ای از نژادهای گوسفندان ایرانی است که در ایران زیست بوم دارند و پرورش داده می شوند. همان طور که از اسم این نوع نژاد پیداست، این گوسفندان در مناطق لرنشین ایران و به خصوص منطقه‌ی چهارمحال و بختیاری پرورش داده می شوند و این استان به عنوان زیست بوم اصلی این گونه گوسفندان زنده محسوب می شود. به طور کلی گوسفند لری بختیاری را جزء دسته‌ی گوسفندان گوشتی می نامند.
  3. به طورکلی بز به‌عنوان یک حیوان اهلی نشخوارکننده جهت تولید شیر و گوشت در مناطق مختلف پرورش داده می‌شود. جثه کوچک، کم توقع بودن و مقاومت در برابر بیماری‌ها و شرایط سخت محیطی، باعث شده تا بز به‌عنوان حیوانی محبوب در بین دامداران تلقی شود. در نقاط مختلف از این حیوان علاوه بر تولید شیر و گوشت، جهت تولید پوست و الیاف مویی نیز استفاده می‌شود.
  4. گاو هلشتاین که به نام هولشتاین هم شناخته می شود جزء سنگین وزن ترین گاوهای شیری در جهان است. این نژاد که از نظر تولید شیر بهترین نژاد در میان گاوهای شیری است حدودا ۷۲۴۰ لیتر شیر در سال تولید می کند. درصد چربی این شیر 65/3 درصد  و درصد پروتئین آن ۳ درصد است.
  5. گاو سمینتال جزء بهترین گاو های شیری و گوشتی جهان است. افزایش وزن روزانه فوق‌العاده و گوساله دهی با فاصله 365 روز، مقاومت بالا نسبت به بیماریهای عفونی و متابولیکی، عمر مفید بالا، مدیریت آسان این نژاد و همچنین سازگاری بسیار خوب و قابل توجه با محیط پرورش همان چیزی است که یک دامدار برای بقاء و پیشرفت به آن نیاز دارد. یکی دیگر از مزایای پرورش گاو سمینتال، به صرفه بودن در شرایط اقتصادی فعلی است زیرا این گاو با دادن کمترین علوفه و کنسانتره، بیشترین میزان شیر و گوشت را می‌دهد.
  6. گاو جرسی کوچکترین نژاد شیری است و میزان تولید شیر آن نیز نسبت به سایر نژاد گاوهای شیری کمتر می باشد. همچنین شیر تولیدی از این نژاد، بیشترین درصد چربی را دارد که حدودا 85/4 درصد می باشد. در کنار پرورش گاوشیری، پرواربندی گوساله در راستای تامین گوشت، می تواند مزیت موفقی باشد. ورود به این عرصه‌ دارای جنبه های مختلف است. از یک طرف، از پوست گاو گوشتی در چرم‌سازی استفاده می‌شود؛ از طرف دیگر از گوشت آن جهت استفاده در تغذیه انسان بهره برداری می شود. علاوه بر این موارد، برای جلوگیری از واردات گوشت گوساله از کشورهای دیگر تولید آن اهمیت دارد.
  7. پرورش شتر نسبت به سایر دام ها مزیت‌هایی مانند قابلیت سازگاری با شرایط سخت محیطی مناطق خشک و نیمه خشک، تحمل گرما، کم آبی و کیفیت پایین علوفه و مقاومت نسبی در مقابل امراض و عوامل بیماری زا را داراست. همچنین شتر در مقایسه با سایر دام های اهلی علوفه را با قابلیت هضم بالا و بازده بیشتری استفاده می نماید و قادر است از انواع خاص گیاهان مرتعی (خشبی و خاردار و تیغ دار) به میزانی استفاده نماید که سایر دام ها قادر به استفاده از آن نیستند. 
  8. الاغ حیوانی است که تا سال ها برای بارکشی در مسیرهای سخت و کوهستانی مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه با پیشرفت طب سنتی و آگاهی از فواید فراوان شیر الاغ، این حیوان نیز وارد حیطه دامپروری شده است. با توجه به قیمت بالای شیر این حیوان و نیز فراوری و صادرات شیر الاغ بصورت پنیر به کشور های اروپایی می توان به سود قابل توجهی دست یافت. همچنین این کسب و کار در مراحل مختلف تولید و نگهداری با مشکلات زیادی مواجه نیست و نیاز به تخصص و مهارت خاصی برای راه اندازی ندارد. ویژگی‌های اقتصادی پرورش الاغ تنها به پنیر و پوست این حیوان ختم نمی‌شود، فضولات الاغ که با نام «عنبرنسارا» شناخته می‌شود، خواص درمانی دارد و در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شغل برای محرومیت زدایی و ایجاد کسب وکار در مناطقی که فرصت های شغلی چندانی ندارد بسیار مناسب بوده و باتوجه به سود قابل توجهی که دارد، در این شهرستان نیز پیشنهاد می شود.
  9. زنبورداری نیز از جمله مشاغلی است که در شهرستان انجام می‌شود و به سبب عملکرد بالا و اقلیم مناسب شهرستان، پرورش زنبورعسل پتانسیل های سرمایه گذاری و سوددهی را دارد. پرورش زنبور اگر همراه با رعایت اصول علمی صورت پذیرد، می تواند پیشه‌ای سودآور باشد. بر خلاف افکار غالب عمومی که تصور می کنند مهمترین فایده زنبورعسل، تولید عسل و سایر محصولات و فراورده های مرتبط با شهد و عسل است، در واقع بالغ بر 90 درصد فواید زنبورعسل مربوط فعالیت گرده افشانی است. 
  • صنایع تبدیلی و تکمیلی

با وجود تنوع تولید محصولات کشاورزی، بررسی‌ها نشان می‌دهد که سالانه مقداری از آن در مراحل کاشت، داشت و برداشت به ضایعات تبدیل می‌شوند. از سوی دیگر برداشت و یا تولید بسیاری از محصولات کشاورزی در یک بازه زمانی مشخصی رخ می‌دهد؛ اما مصرف آن‌ها در طی سال صورت می‌پذیرد. لذا صنایع تبدیلی می‌تواند زمان استفاده را افزایش دهد و از میزان ضایعات آن بکاهد. همچنین گسترش این صنایع موجب اشتغال‌زایی، ایجاد درآمد و جلوگیری از اتلاف و ضایع شدن محصولات می‌گردد.

  1. با افزایش جمعیت، رشد تکنولوژی و افزایش سطح استانداردهای زندگی در جوامع امروزی، مصرف محصولات با محتوای بسته بندی های کوچک افزایش یافته است. جامعه مصرفی نیازمند محصولاتی با سایزها و بسته بندی های متفاوت بوده و اهمیت صنعت بسته بندی به تدریج برای بنگاه ها و برنامه ریزان اقتصادی در حال آشکار شدن است. با توجه به موارد گفته شده و تولیدات حبوبات در این شهرستان، بسته بندی حبوبات توجیه اقتصادی دارد. البته لازم به ذکر است که در صورت کافی نبودن مواد تولیدی در شهرستان، می‌توان مابقی نیاز این واحد ها را از سایر مناطق تامین کرد.

  2. زعفران از دیگر محصولات تولیدی این شهرستان است که ظرفیت و قابلیت مطلوبی برای بسته‌بندی جهت سودآوری و درآمدزایی دارد. زعفران در شمار گران‌قیمت‌ترین ادویه‌ها جای دارد. گیاهی که خواص مختلف درمانی داشته و تنها در تعداد معدودی از کشورهای جهان از جمله ایران به عمل می‌آید. ایران چه از نظر تولید و چه از نظر صادرات این ادویه خوش عطر، طعم و البته گران، مقام اول را دارا است اما متأسفانه به دلیل ضعف در زمینه فرآوری، بازاریابی و ارائه محصول به شکل امروزی، این محصول ارزشمند به‌صورت فله به کشورهای دیگر فروخته شده و در آنجا بسته‌بندی شده و نهایتاً به قیمتی بسیار بالاتر عرضه می‌گردد.

  3. تولید و بسته بندی کمپوست (افزودن کود شیمیایی به کود حیوانی) هم از کسب و کار های خوبی است که قابلیت سرمایه گذاری را دارد؛ زیرا در این شهرستان باغداری و دامداری به حد مطلوبی انجام می‌شود؛ لذا مشکلی در خصوص تولید و بازار مصرف این مورد وجود ندارد. کود حیوانی علاوه بر تأمین قسمتی از نیاز غذایی محصول، ساختمان فیزیکی خاک را بهبود بخشیده تا ریشه محصول بهتر بتواند تنفس کند و فضای بهتری را برای رشد و گسترش ریشه در اختیار داشته باشد؛ بنابراین طرفداران زیادی مخصوصا در بین باغداران دارد.

  4. تولید برخی از میوه های آجیلی مانند گردو، بادام و پسته نیز مزیت هایی مانند فراوری پوست خشکبار را ایجاب می‌کند. امروزه در اکثر صنایع مساله بازیافت پسماندها مورد توجه خاصی قرار گرفته است. صنایع تبدیلی، دیگر مانند گذشته پسماندها را جزء ضایعات به حساب نمی‌آورند و سعی می‌کنند با فرآوری آن‌ها، ارزش افزوده بیشتری برای صنایع خود ایجاد نمایند و همچنین به محیط زیست آسیب کمتری برسانند. یکی از پسماندهایی که اخیرا در کشور ما به شکل محدود مورد توجه قرار گرفته است، مساله پسماندهای حاصل از پوست کنی، فرآوری و بسته بندی خشکبار است. یکی از ساده‌ترین را‌ه‌های فرآوری پوست خشکبار، آسیاب کردن و تبدیل آنها به پودر است. با خرید یک دستگاه آسیاب مناسب جهت انجام این کار می توان پودر بدست آمده را به شکل ماده اولیه سایر صنایع از قبیل تولید خوارک دام وطیور، کاغذ، مقوا، MDF، نئوپان، فیبر، کف‌پوش و لمینیت به فروش رساند. باتوجه به پرورش و نگه‌داری شترمرغ در شهرستان، احداث واحدهایی برای فرآوری شترمرغ دارای مزیت است. شترمرغ از معدود پرنده‌هایی است که علاوه بر گوشت می توان از پوست، روغن، پر، قرنیه چشم، ناخن، پوسته تخم‌مرغ و در یک کلام از تمام اجزای بدنش استفاده کرد.

  5. بسته بندی عسل هم از جمله کسب و کارهایی است که همچنان جای کار داشته و می‌توان این صنعت را گسترش داد. ویژگی مهم عسل آن است که این ماده طبیعی به دلیل نداشتن آب، به شرط دوری از رطوبت، در مدت طولانی فاسد نمی‌شود. این ماده فقط در صورتی ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد که بیش از ۶۰ درجه، حرارت ببیند. البته برای حفظ قدرت ضد میکروبی عسل باید آن را در مکانی تاریک و یا در ظرف شیشه ای مات یا تیره خارج از یخچال نگه داشت. نگهداری عسل در ظروف فلزی برای مدت طولانی مناسب نیست. بدین منظور امروزه بسته بندی عسل به شکل های جذاب، خلاقانه و مناسب جهت نگهداری رو به افزایش است. بسته‌بندی های شکیل، باعث جذب بیشتر مشتری و همچنن تسهیل در حمل و نقل عسل می‌شود.

  6. بسته بندی گوشت قرمز و گوشت مرغ نیز از جمله مزیت‌هایی است که به دلیل رونق دامداری و مرغداری‌های صنعتی در شهرستان، قابلیت سرمایه گذاری و سوددهی را دارد. یکی از روش‌های تازه ماندن گوشت، بسته‌بندی مناسب است. بسته بندی باید به گونه‌ای باشد که گوشت را در مقابل نفوذ طعم، بو، رنگ و سایر عوامل خارجی محافظت کرده و از خشک شدن و تبخیر سطحی جلوگیری کند. همچنین بسته بندی باید خواص حسی و ظاهری و سایر ویژگی‌های گوشت را حفظ و همچنین گوشت را در برابر آلودگی های میکروبی و سایر آلودگی ها نگهداری کند.

  • صنعت

مشاغل صنعتی از مهم ترین عوامل توسعه اقتصادی کشور است. اما در کشور ما آن گونه که باید به آن توجه نشده است و لازم است از پتانسیل های هر شهرستان در این حوزه برای پیشرفت اقتصادی کشور استفاده شود. در شهرستان اصفهان، تعدادی واحد صنعتی در زمینه های مختلف وجود دارد اما پتانسیل های شهرستان نشان دهنده این موضوع است که همچنان برای ایجاد واحدهای صنعتی جدید ظرفیت وجود دارد.

  1. علیرغم اینکه تولیدی پوشاک در این شهرستان وجود دارد، برخی از اقلام مورد نیاز از تهران وارد می‌شود؛ لذا کار کردن در زمینه تولید پوشاک از جمله پیشنهادات مناسب برای دستیابی به اشتغال پایدار است. شرط موفقیت در این زمینه تولید محصولات با کیفیت و بازاریابی مناسب است.

  2. تولید مصالح ساختمانی نیز از جمله پیشنهاداتی است که به دلیل رونق ساخت و ساز در شهرستان، پتانسیل های سوددهی را دارد.

  3. با توجه به اقلیم شهرستان اصفهان و تعداد زیاد روزهای آفتابی، احداث نیروگاه خورشیدی، قابل سرمایه‌گذاری است. در نیروگاه خورشیدی با استفاده از پنل‌های خورشیدی، انرژی خورشید به الکتریسیته یا همان برق تبدیل می‌شود. کاهش بارش در سال‌های اخیر و کمبود آب پشت سدها برای تولید برق، افزایش جمعیت و ساخت ‌وساز و در دسترس بودن نور خورشید بدون پرداخت هزینه‌ای، سبب شده دولت اجازه اجرا و حمایت از طرح احداث نیروگاه خورشیدی را در خانه ها، کارخانه ها و ... بدهد.

  4. مشاغلی مانند سنگ بری، تولید قطعات خودرو، لوازم خانگی و همچنین لوازم بهداشتی مانند مسواک و محصولات مراقبت از پوست و مو و ... نیز زیر ساخت های توسعه را دارند.

  5. در این شهرستان یک شهرک صنعتی وجود دارد. همچنین کارخانه های تولید بیسکوییت، لوازم خانگی اسنوا، یخچال، قطعات خودرو، ادوات کشاورزی، فرش ماشینی، لبنیات، کارتن و سبد، خوراک دام، شیشه، مبل و ام دی اف، آرد، رب، مصالح ساختمانی و ... در داخل و  خارج از شهرک صنعتی فعال هستند.

  • زراعت

بخش زراعت در روند رشد و توسعه اقتصادی نقش‎های متعددی بر عهده دارد که از جمله مهم‎ترین آن‎ها می‎توان تامین مواد خام و اولیه مورد نیاز صنایع بالادستی، تامین نهاده‎هایی مانند نیروی کار، مصرف تولیدات سایر بخش‏های صنعتی از قبیل کودها و سموم شیمیایی و ماشین‌آلات کشاورزی، ارزآوری برای کشور و تامین مالی سایر بخش‎های زیربنایی را نام برد.

  1. زعفران یکی از محصولات با ارزش حوزه زراعت است که کشت آن در برخی از نقاط شهرستان رونق گرفته و همچنان هم جای کار دارد. مقاومت زعفران در برابر سرما زیاد است و به آب کمی نیاز دارد. زعفران به علت داشتن رنگ زیبا، عطر و طعم بسیار مطبوع، در صنایع غذایی کاربرد دارد. دمنوش زعفران آرام بخش بوده و استرس و نگرانی را برطرف می کند. کسب و کار کشت زعفران به علت خاصیت ضد سرطانی این گیاه اهمیت دو چندان پیدا می کند. ایران اولین کشور تولیدکننده زعفران است که قریب به 90 درصد از زعفران جهان را تأمین می کند. مصرف زعفران در ایران بالا است و نه تنها می تواند نیاز منطقه زیرکشت را تامین کند بلکه درسراسر ایران نیز مشتری دارد.

  2. اقلیم شهرستان اصفهان یکی از مناسب‌ترین اقلیم‌ها برای پرورش گیاهان دارویی نظیر آویشن و ... است. امروزه افراد زیادی به استفاده از گیاهان دارویی متمایل شده اند. خواص بی نظیر این گیاهان و نداشتن عوارض جانبی ناشی از مصرف باعث شده تا افراد زیادی به گونه‌های مختلف از آن ها استفاده کنند. به همین جهت به کشت گیاهان دارویی می توان به چشم یک مزیت پر سود نگریست. از آن جا که این گیاهان برای کشت، مراقبت خاص و شرایط حساسی نیاز ندارند، می توان روی کشت آن ها سرمایه گذاری کرد.

  3. طبق بررسی های انجام  شده، کشت برخی از دانه های روغنی مانند ذرت دانه ای، سویا و آفتابگردان به صورت پراکنده در برخی از نقاط شهرستان اصفهان انجام می‌شود و با توجه به اینکه با شرایط اقلیمی و اکولوژیکی شهرستان سازگار هستند، گزینه های مناسبی برای بهره وری بهتر از آب و خاک محسوب می‌شوند.

  4. با توجه به اینکه کشت سیب زمینی در حال حاضر در این شهرستان وجود دارد، توسعه سطح زیر کشت آن در صورت مدیریت منابع آبی، سودآور خواهد بود.

  5. گندم و جو از جمله محصولات عمده و استراتژیک این شهرستان هستند که تاکنون عملکرد خوبی داشته اند و با توجه به سازگاری با شرایط شهرستان، پتانسیل های سرمایه گذاری را دارند. در میان محصولات کشاورزی، کاشت گندم نسبت به بقیه کم دردسرتر است.گندم در بازه زمانی حدودا هشت ماهه به ثمر نشسته و به مرحله سود دهی می رسد و در دو نوع بهاره و پاییزه کشت می شود که محصول دهی پاییزه آن بیشتر است. علاوه بر خود گندم، کاه آن نیز مشتری خاص خودش را دارد.  بعد از برداشت محصول، زمین آن هم چراگاه گوسفندان می‌شود. همچنین مورد حمایت های دولت واقع شده و کود شیمیایی و بذر نیز به شکل یارانه ای در اختیار کشاورزان قرار می گیرد؛ بنابراین توسعه این کشت توجیه اقتصادی دارد. جو از دیرباز در سبد تغذیه دام جایگاه ویژه داشته و به صورت دانه و علوفه سبز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جو برای تهیه نان و پخت سوپ نیز استفاده می شود و در تهیه غذای کودک کاربرد دارد. جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه بوده و پایین آورنده کلسترول است.

  6. با توجه به اهمیت تولید حبوبات در اقتصاد کشاورزی و مستعد بودن شرایط اقلیمی از نظر نوع خاک که سبک و غیر اسیدی است و آب و هوای معتدل این شهرستان، توسعه کشت حبوباتی مانند لوبیا چیتی، لوبیا سفید و لوبیا چشم بلبلی از جمله مواردی است که ارزش افزوده زیادی را به دنبال دارد.

  7. کشت چغندرقند علاوه بر این که از نظر اقتصادی بسیار سودآور است، می تواند در اصلاح خاک و کنترل علف های هرز نیز مؤثر باشد، همچنین به راحتی می توان این گیاه را در تناوب با گیاهان دیگر قرار داد. به خاطر سازگاری زیاد این گیاه با شرایط مختلف آب و هوا و خاک، در اکثر نقاط می توان آن را کشت کرد. این گیاه با ریشه های عمیق خود نفوذپذیری خاک را افزایش داده و خاک مناسبی را برای کشت های بعدی آماده می کند. همچنین از چغندرقند علاوه بر قند محصولات دیگری مثل برگ چغندر و تفاله مخلوط با ملاس (بعد از برداشت قند در کارخانه) به دست می آید که می تواند مورد تغذیه دام قرار گیرد. لازم به ذکراست که کشت چغندرقند به آب زیادی نیاز دارد و برای شروع این کسب‌وکار باید این نکته را درنظرگرفت.

  8. برنج مهم ترین غلات و اقلام غذایی است که بیشتر مردم به عنوان یک غذای اصلی به آن وابسته هستند. آب مورد نیاز برای کشت برنج از سایر غلات بیشتر است و رطوبت کافی از عوامل مورد نیاز برای کشت بهتر این محصول است. البته برای کشت این محصول باید بازار فروش و قیمت، مناسب باشد تا کشاورزان متضرر نشوند و رونق تولیدات داخلی را زمینه ساز شود.

  • باغداری

باغداری یکی از مشاغل موجود در شهرستان اصفهان است. این حرفه به اقتصاد شهرستان و فضای کسب و کار رونق می‌بخشد. کشاورزی و ازجمله باغبانی در توسعه ملی و افزایش رفاه عمومی، فقرزدایی، تنوع بخشیدن و پایدار کردن الگوی توسعه شهری، توزیع درآمد و عدالت اجتماعی موثر است.

  1.  بادام یکی از میوه های سردرختی خشک و از جمله محصولات ارگانیک محسوب می شود. از ویژگی های درخت بادام این است که نسبت به کم آبی مقاوم و نگهداری آن نیز نسبت به سایر درختان آسان‌تر است. این میوه ی با ارزش با قیمت بالایی در بازارفروش، عرضه می شود و توسعه باغات مربوط به آن با درآمدزایی بسیار خوبی روبه رو خواهد بود.

  2. گردو، درختی چندساله و مقاوم است که پس از رشد کامل، هر درخت تا 18 کیلوگرم تولید محصول خواهد داشت. محصول نهایی قیمت بالایی دارد که هم در داخل کشور طرفداران زیادی داشته و هم قابلیت بالای صادرات دارد. در صورت احداث باغ گردو، تا سال های سال نیاز به سرمایه گذاری و کشت دوباره وجود ندارد؛ زیرا درخت گردو دارای عمر طولانی است و تا ده ها سال قابلیت برداشت دارد. میوه گردو هم جزء معدود میوه هایی است که هیچ گونه نیازی به هزینه انبار در سردخانه ندارد و به دلیل ماندگاری طولانی، می تواند چند ماه و حتی چند سال مورد مصرف قرار گیرد. در ضمن چوب درخت گردو هم برای منبت کاری، خراطی و کنده کاری، ساخت مجسمه و اشیاء دکوری، ساخت آلات موسیقی و همچنین در دکوراسیون داخلی منزل و ساخت روکش های چوب بسیار پرکاربرد است. این چوب نیمه سنگین و نیمه سخت بوده و مقاومت مناسبی در برابر فشار، خمش، رطوبت و کشش دارد.

  3. اصولا درخت پسته از ۷ تا ۹ سال پس از کاشت نهال و پیوند، شروع به دادن محصول می‌نماید. کسانی که قصد احداث باغ پسته را دارند برای داشتن سود اقتصادی باید کمی صبور باشند. بهترین خاک برای کاشت درخت پسته، خاک رسی یا شنی است. کیفیت آب مصرفی برای آبیاری درخت پسته به گونه ای است که در کاشت سایر محصولات کشاورزی با آن آب غیر ممکن یا غیر اقتصادی است. آگاهی از اقلیم و آب و هوای مناسب برای درخت پسته یک امر حیاتی قبل از احداث باغ است. شرایط مناسب آب و هوایی برای کاشت نهال پسته اقلیم گرم و خشک در تابستان (گرمای سوزان نباشد) و زمستان سرد و معتدل است. انتخاب پایه مناسب نکته دیگری است که لازم است درنظر گرفته شود. یک پایه پسته قوی و ایده آل باید نسبت به بیماری های مختلف مقاوم و دارای رشد بالایی باشد، همچنین مقاومت و سازگاری زیادی در برابر کم آبی و شوری داشته باشد. محصول پسته به لحاظ اهمیتی که اندام های مختلف گونه های متعدد درختان پسته از نظر خوراکی و صنعتی دارد همواره حائز اهمیت فراوانی است و انسان از میوه، پوست، هسته، برگ، ساقه و حتی صمغ آن نیز استفاده می‌کند.

  4. از دیگر پیشنهادات خوب حوزه باغداری، می‌توان به احداث باغات زیتون اشاره کرد که در حال حاضر در شهرستان وجود داشته و محصول با کیفیتی نیز تولید می‌شود. زیتون به موجب مقاومت به کم‌آبی، سازگاری با خاک‌های فقیر و کم بازده و تولید محصول ارزشمند، از نظر اقتصادی حائز اهمیت می‌باشد و به محصول ثروتمند خاک‌های فقیر مشهور است. زیتون به دلیل استقامت و طول عمر و سازش با محیط‌های مختلف به دیگر درختان برتری دارد تا جایی که علاوه بر کشت در باغات و اراضی کشاورزی در توسعه فضای سبز شهری نیز از این درخت استفاده می‌شود. زیتون علاوه بر خواص درمانی، دارای مزیت‌های اقتصادی ارزشمندی از جمله تولید روغن، کنسرو زیتون، کمک به معیشت کشاورزان با زیر کشت بردن اراضی کم بازده فقیر و شور، اشتغال‌زایی (جذب قابل‌ملاحظه‌ای از جمعیت جویای کار) و جلوگیری از مهاجرت است.

  5. هلو، زردآلو، آلبالو، گیلاس و آلو از جمله محصولات باغی این شهرستان هستند که به مقدار زیاد و با کیفیت بالایی تولید می‌شوند؛ کاشت این محصولات که طرفداران زیادی دارند از جمله برنامه‌های راهبردی برای توسعه اقتصاد شهرستان است. البته احداث باغ آلبالو، گیلاس و آلو در اولویت‌های پایین‌تر قرار می‌گیرد.

  6. گلخانه داری از جمله کسب و کار هایی است که در حال حاضر انجام می‌شود و با توجه به سازگاری با شرایط شهرستان، قابلیت توسعه و سرمایه گذاری را دارد. گلخانه های فعال در این شهرستان بیشتر صیفی جاتی مانند خیار و گوجه و گل و گیاه زینتی را پرورش می‌دهند. البته استقبال از گلخانه گل و گیاه زینتی کمتر است؛ لذا در اولویت های بعدی قرار می‌گیرد. همچنین کاشت صیفی‌جات در فضای آزاد نیز انجام می‌شود و قابلیت توسعه را دارد.

  7. احداث نهالستان برای تولید نهال میوه نیز از دیگر مزیت های این شهرستان در حوزه باغداری است که قابلیت سرمایه گذاری را دارد. در حال حاضر این حرفه در شهرستان انجام می‌شود و محصولات تولیدی عملکرد خوبی دارند.

  8. باغات برخی از میوه ها مانند سیب، انار و عناب در این شهرستان وجود دارد و به دلیل سازگاری با اقلیم شهرستان و تولید محصولات با کیفیت، احداث باغات بیشتر مزیت دارد.

  9. با توجه به اینکه کاشت محصولات جالیزی مانند گرمک، خربزه و هندوانه به صورت دیمی و آبی در این شهرستان موفق بوده و با اقلیم و شرایط آب و هوایی سازگار است، توسعه و گسترش آن‌ها در مناطقی که مشکل کم‌آبی وجود ندارد از جمله کسب و کار های خوب در حوزه باغداری به شمار می‌رود.

  • طیور

پرورش طیور یکی از مشاغل سخت و پرکاری است که به دلیل نیاز جامعه به منابع غذایی، از اهمیت بالایی برخوردار است و سود سرشاری دارد. 

  1. گوشت بوقلمون دارای خواص غذائی ویژه ای است، محدودیت مصرف خاصی نیز ندارد و می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز علی الخصوص در بیمارانی که مصرف گوشت قرمز برای آنها با محدودیت هایی همراه است، مطرح گردد. از دیگر امتیازات گوشت بوقلمون وجود هر دو نوع گوشت سفید و قرمز در یک لاشه است. گوشت سفید 65 درصد و گوشت قرمز 35 درصد وزن یک لاشه 8 کیلوئی را تشکیل می دهد. تولید بوقلمون گوشتی به دلیل به صرفه بودن تولید، در دسترس بودن نهاده‌های مصرفی بوقلمون، نیاز بازار داخلی و نیز امکان انجام صادرات به کشورهای منطقه حائز اهمیت است.

  2. بلدرچین پرنده ای با جثه کوچک، در برابر بسیاری از بیماری ها مقاوم است. پرورش بلدرچین به دلیل هزینه های جاری پایین، اشباع نبودن بازار فروش، کوتاه بودن دوره پرورش (40 روز) و عدم پرورش انحصاری توسط شرکت های بزرگ دارای مزیت است. محصولات این پرنده شامل گوشت، تخم بلدرچین و کود است. گوشت و تخم این پرنده دارای ارزش غذایی و دارویی و همچنین سرشار از پروتئین است.

  3. محصولات کبک نسبت به دیگر طیور به دلیل طعم و کیفیت مناسب و قیمت بیشتر، مشتریان خاص خود را دارد. از جهت دیگر به دلیل مقاومت نسبتاً بالای این پرنده در مقابل بیماری‌ها، تلفات آن نسبت به دیگر پرندگان کمتر است. با پرورش کبک به‌صورت صنعتی می‌توان بخشی از نیاز کشور در حوزه گوشت را تأمین کرد و از میزان واردات به داخل کشور کاست. همچنین می‌توان به بازار جوجه و تخم کبک اشاره نمود که قابلیت تولید و عرضه را دارد.

  4. در شهرستان اصفهان چند مرغداری صنعتی وجود دارد که در زمینه پرورش مرغ گوشتی و مرغ تخم گذار فعالیت می‌کنند. پرورش این موارد که با شرایط شهرستان سازگار هستند، تاکنون عملکرد خوبی داشته و قابلیت توسعه دارد. گوشت مرغ به سبب مزیت‌های فراوانی که دارد به عنوان منابع تامین پروتئین می تواند مطرح و نیاز عمومی منطقه و کشور را در این زمینه مرتفع نماید. ارزش غذایی بالای گوشت طیور، کم بودن افت پس از کشتار، سالم وبهداشتی بودن گوشت طیور، قابلیت هضم و جذب بالا، سرعت رشد سریع، صرفه جویی در جایگاه و زمین و برگشت سریع سرمایه از فواید پرورش مرغ گوشتی است.

  5. پرورش مرغ تخمگذار علاوه براینکه به تامین منابع غذایی طبیعی و رونق تولید کمک می کند نقش به‌سزایی در امر اشتغالزایی، بهبود وضع اقتصادی و خودکفایی در تولید محصول ارگانیک و طبیعی ایفا می‌کند. در صورتی که شخص بخواهد مشغول به پرورش مرغ تخم‌گذار به صورت محدود شود نیاز به تکنولوژی پرهزینه‌ای ندارد و با بهره گیری از امکانات کم و موجود در روستا یا محل زندگی خود می تواند شرایط اجرای طرح را فراهم کند. پرورش مرغ تخم‌گذار حتی به صورت صنعتی و با تمام تجهیزات مدرن می‌تواند در صورت پیدا کردن بازار مناسب، سالیانه حدود 20 تا 30 درصد سودآوری داشته باشد که رقم مناسبی است. همچنین پیدا کردن بازار فروش با حاشیه سود بالا از امور مهم درمورد این کسب و کار است که با تبلیغات مناسب مخصوصا در فضای مجازی امکان پذیر است.

  6. لازم به ذکر است مرغ بومی نیز در برخی از نقاط شهرستان پرورش داده می‌شود و به دلیل مزایای فراوان از جمله مشاغل پیشنهادی می‌باشد. پرورش مرغ محلی نسبت به مرغ صنعتی تلفات کمتری دارد. مرغ بومی نسبت به بیماری‌ها، گرما و سرما مقاوت بیشتری دارد و این امر باعث سود دهی بیشتر  می شود. هرچند تلفات در مرغداری ها اجتناب ناپذیر است اما در صورت رعایت بهداشت و واکسیناسیون می توان مرگ و میر مرغ ها را به حداقل رساند. اگر در پرورش مرغ بومی یا همان مرغ محلی از تجهیزات مدرن استفاده شود، سود بیشتری نصیب پرورش دهنده می شود. اما با خلاقیت می توان تجهیزات پرورش شامل :آبخوری ، دان خوری ، لانه تخم گذاری و… را با وسایل ساده ساخت. درواقع با کمترین تجهیزات می توان به پرورش مرغ بومی پرداخت.

  7. یکی دیگر از مزیت‌های قابل پیشنهاد در شهرستان، پرورش شترمرغ است که در حال حاضر انجام می‌شود و با توجه به سازگاری با اقلیم منطقه قابلیت توسعه و اجرا در سطح وسیع تری را دارد. شترمرغ در گروه پرندگان طبقه بندی شده و گوشت آن جزء گوشت‌های قرمز محسوب می‌شود که نسبت به دیگر گوشت‌های قرمز کم چرب‌تر و سالم‌تر است به طوری که ۹۰ درصد آن قابلیت هضم داشته و بعد از گوشت ماهی در رتبه دوم قرار دارد. پوست این پرنده از بهترین نوع چرم بوده، مقاومتش3 برابر چرم گاو است، ظرافت خاصی دارد و در تولید کیف و کفش با قیمت بالا به کار می رود. علاوه بر آن، از پر و تخم شترمرغ، ناخن و قرنیه چشم آن برای مصارف صنعتی، دارویی، زینتی و نیز تولید نخ بخیه استفاده می شود. همچنین با استفاده از پوکه تخم این پرنده در زمینه صنایع دستی و خلق آثار هنری، می توان اشتغال زایی کرد.

  • شیلات

پرورش ماهی از جمله مشاغلی است که توسط برخی از مردم شهرستان انجام می‌شود. در این زمینه چند استخر پرورش ماهی قزل آلا، ماهی کپور و ماهیان زینتی در شهرستان اصفهان وجود دارد. کار کردن در این حوزه در صورت تامین منابع آبی مزیت داشته و سود خوبی را به دنبال دارد. البته ماهی قزل آلا بازار مصرف و طرفداران بیشتری دارد؛ لذا در اولویت بالاتری قرار می‌گیرد.

  1. ماهیان سردآبی در محدوده دمایی 18-12 درجه سانتیگراد بهترین رشد را دارند. ماهی قزل آلا یکی از معروف ترین گونه های ماهیان سردآبی است.  قزل آلا یکی از منابع خوب آهن است، آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروبها نقش مهمی به عهده دارد. علاوه بر آن، آهن موجود در قزل آلا، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش می دهد؛ بنابراین نقش مهمی در پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن به عهده دارد. نتایج مطالعات نشان می دهند امگا ۳ ماهی قزل آلا می تواند فشار خون و ضربان قلب را در بیماران صرع تنظیم کرده و از تعداد تشنج های آن به طور قابل توجهی بکاهد؛ بنابراین این نوع ماهی با توجه به قیمت و طعم مناسب طرفداران زیادی در بین مردم دارد؛ لذا راه اندازی پرورش آن، علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، سوددهی خوبی را خواهد داشت.

  2. ماهیان گرمابی در محدوده دمایی 27-20 درجه سانتیگراد بهترین رشد را دارند. بزرگ‌ترین خانواده ماهیان آب شیرین، کپورماهیان هستند. این ماهی در مقایسه با سایر گونه‌های پرورشی در آب‌های گرم و معتدل، ارزشمندترین ماهی ازلحاظ اقتصادی است و نیز ارزش‌های تغذیه‌ای فراوانی دارد. ازاین‌رو آموزش توسعه پرورش این ماهی می‌تواند در راستای تأمین غذای جمعیت کشور و نیز افزایش سطح معیشتی مردم مؤثر باشد.

  3. شاید سال‌ها قبل نگهداری ماهیان زینتی، موضوع چندان شایعی نبود و تنها عده‌ی معدودی در خانه‌های خود، آکواریوم و ماهی زینتی نگهداری می‌کردند؛ اما در سال‌های اخیر، با توجه به رواج آپارتمان‌نشینی و دور افتادن انسان از طبیعت، شرایط به‌گونه‌ای رقم خورده است که بازار ماهیان زینتی رونق گرفته و زمینه‌ساز ایجاد مشاغل مختلف شده است. به‌طوری‌که امروزه در بسیاری از شهرها، چندین مغازه به خرید و فروش این آبزیان مشغول هستند. پرورش ماهیان زینتی نیاز به آب کمی دارد و می‌توان از آب‌های شهری برای تولید آنها استفاده کرد.

 

کشاورزی

صنایع

خدمات

ردیف

دامداری

زراعت

باغداری

طیور

شیلات

صنایع دستی

صنایع غذایی

صنایع تبدیلی و تکمیلی

صنعت

خدمات

1

پرورش گوسفند بومی

کشت زعفران

احداث باغ پسته

پرورش بوقلمون

پرورش ماهی قزل آلا

قالی بافی

تولید سوسیس و کالباس

بسته بندی زعفران

احداث نیروگاه خورشیدی

احداث رستوران بومی

2

پرورش گوسفند لری بختیاری

کشت گیاهان دارویی

احداث باغ بادام

پرورش کبک

پرورش ماهیان زینتی

مینا کاری

فراوری هلو

بسته بندی حبوبات

تولید پوشاک

احداث اقامتگاه بومگردی

3

پرورش گاو هلشتاین

کشت سیب زمینی

احداث باغ گردو

پرورش بلدرچین

پرورش ماهی کپور

خاتم کاری

روغن کشی از دانه های روغنی

تولید و بسته‌بندی کمپوست

تولید مصالح ساختمانی

احداث مغازه سوغاتی فروشی

4

پرورش گاو سمینتال

کشت ذرت دانه ای

احداث باغ هلو

پرورش مرغ گوشتی

 

قلم زنی

تولید خشکبار

فراوری پوست خشکبار

تولید لوازم خانگی

احداث هتل و اقامتگاه

5

پرورش گاو جرسی

کشت سویا

احداث باغ زردالو

پرورش مرغ تخم گذار

 

منبت کاری

تولید گز

فراوری شترمرغ

تولید قطعات خودرو

ایجاد خدمات استقبال از مسافر

6

زنبورداری

کشت آفتابگردان

احداث باغ زیتون

پرورش شترمرغ

 

فیروزه کوبی

تولید آبمیوه

بسته بندی عسل

تولید لوازم بهداشتی

کویر گردی

7

پرواربندی گوساله

کشت گندم

احداث باغ آلبالو

پرورش مرغ بومی

 

سفالگری

تولید چیپس میوه

بسته بندی گوشت قرمز

احداث واحد سنگ بری

کرایه اتومبیل

8

پرورش الاغ شیری

کشت جو

احداث باغ گیلاس

   

تولید مصنوعات مسی

تولید سایر فراورده های میوه

بسته بندی گوشت مرغ

   

9

پرورش شتر

کشت لوبیا

احداث گلخانه صیفی جات

   

تراش سنگ های زینتی

تولید میوه خشک

     

10

پرورش اسب

کشت برنج

کاشت صیفی جات

   

قلم کاری

       

11

پرورش بز بوم

کشت چغندر قند

احداث باغ آلو

   

حوله بافی

       

12

   

احداث باغ عناب

   

جوراب بافی

       

13

   

احداث باغ انار

   

گیوه دوزی

       

14

   

احداث باغ سیب

             

15

   

احداث گلخانه گل و گیاه زینتی

             

16

   

احداث نهالستان

             

17

   

کاشت هندوانه

             

18

   

کاشت خربزه

             

19

   

کاشت گرمک

             
                       

 

در انتهای تحلیل یک لیست مزیت‌سنجی 50 تایی در جدول زیر ارائه‌شده‌است. این جدول مشاغل فوق را در کنارهم نشان می‌دهد.

 

 

مشاغل

مزیت

احداث رستوران بومی

1

احداث مغازه سوغاتی فروشی

2

میناکاری

3

خاتم کاری

4

تولید سوسیس و کالباس

5

فراوری هلو

6

پرورش گوسفند لری بختیاری

7

پرورش گوسفند بومی

8

پرورش گاو هلشتاین

9

بسته بندی زعفران

10

بسته بندی حبوبات

11

احداث اقامتگاه بومگردی

12

پرواربندی گوساله

13

روغن کشی از دانه های روغنی

14

تولید و بسته‌بندی کمپوست

15

پرورش گاو سمینتال

16

احداث نیروگاه خورشیدی

17

کشت زعفران

18

احداث باغ پسته

19

احداث باغ گردو

20

کشت گیاهان دارویی

21

پرورش بوقلمون

22

پرورش ماهی قزل آلا

23

قلم زنی

24

قالی بافی

25

کویر گردی

26

ایجاد خدمات استقبال از مسافر

27

احداث باغ بادام

28

تولید مصالح ساختمانی

29

فراوری پوست خشکبار

30

کشت ذرت دانه ای

31

تولید خشکبار

32

زنبورداری

33

بسته بندی عسل

34

کرایه اتومبیل

35

پرورش گاو جرسی

36

کشت آفتابگردان

37

تولید پوشاک

38

کشت سویا

39

پرورش بلدرچین

40

پرورش ماهی زینتی

41

منبت کاری

42

احداث باغ زیتون

43

احداث باغ هلو

44

فیروزه کوبی

45

پرورش کبک

46

تولید گز

47

فراوری شترمرغ

48

احداث باغ زردآلو

49

تولید چیپس میوه

50


نیازمندی های موجود در اصفهان

مشاهده تمامی نیازمندی ها

پست های مرتبط