دوره آموزش متنی تولید خوراک دام از ضایعات کشاورزی
مدرس:مهدی باغبان
مدت زمان دوره:ندارد مدرک پایان دوره:ندارد
471000 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی تولید خوراک دام از ضایعات کشاورزی

3 از 5
37 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش محصول تولیدی
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل تولید محصول
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات محصول تولیدی
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

نقش غذا در زنجیره های غذایی گوناگون و ارتباط متقابل بین موجودات زنده و محیط (اکولوژی) بر کسی پوشیده نیست. لازم به ذکر است بر طبق آمار محصولات فرعی و پس مانده های محصولات زراعی 12 میلیون تن و محصولات فرعی باغی 5/2 میلیون تن در سال برآورد شده است. این پس مانده های زراعی و باغی معمولا 50 % انرژی و 30-25 درصد پروتئین گیاهان را دارا می باشند که ما را به استفاده از این منابع بالقوه بر طبق شرایط منطقه ای و اقتصادی نمودن روشهای جمع آوری، عمل آوری و ذخیره سازی جهت تولید خوراک دام، ترغیب و تشویق می نمایند.

انسان به دلیل محدودیت دستگاه گوارش خود نمی تواند از غذاهای حاوی فیبر زیاد و مواد مغذی موجود در همه غذاها به صورت مناسب استفاده نماید ولی نشخوار کنندگان به کمک میکرو ارگانیسم های موجود در دستگاه گوارش خود می توانند از این غذاها جهت تولیدات دامی نظیر گوشت، شیر و تولید انرژی و پروتئین برای انسان استفاده نمایند.

پس مانده غذای انسان یا حیوان و چیزی که از هر ماده مخصوصی باقی می ماند و بطور معمول به پس مانده های حاصل از زراعت و باغداری محصولات فرعی (by-product) گفته می شود که پس از برداشت محصول اصلی باقی می ماند.

دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبه های مورد نیاز برای تولید خوراک دام پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاس‌های حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

در این دوره سعی داریم شما را با روش ها و ملزومات تولید خوراک دام از ضایعات کشاورزی آشنا سازیم.

توجه: دوره آموزشی تولید خوراک دام از ضایعات کشاورزی، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

بر طبق آمار محصولات فرعی و پس مانده های محصولات زراعی 12 میلیون تن و محصولات فرعی باغی 5/2 میلیون تن در سال برآورد شده است. این پس مانده های زراعی و باغی معمولا 50 % انرژی و 30-25 در صد پروتئین گیاهان را دارا می باشند که ما را به استفاده از این منابع بالقوه بر طبق شرایط منطقه ای و اقتصادی نمودن روشهای جمع آوری ، عمل آوری و ذخیره سازی جهت تولید خوراک دام، ترغیب و تشویق می نمایند. انسان به دلیل محدودیت دستگاه گوارش خود نمی تواند از غذاهای حاوی فیبر زیاد و مواد مغذی موجود در همه غذاها به صورت مناسب استفاده نماید ولی نشخوار کنندگان به کمک میکرو ارگانیسم های موجود در دستگاه گوارش خود می توانند از این غذا ها جهت تولیدات دامی نظیر گوشت ، شیر و تولید انرژی و پروتئین برای انسان استفاده نمایند.

عمدتأ شامل مواد خشبی ( الیافی ) گیاهان زراعی بعد از برداشت ( گندم ، ذرت ، برنج ، جو و ... ) و شاخه های هرس شده باغات میوه و غیره می باشند . کاه و پوشال و كلش و ساقه گیاهان با مواد الیافی بیش از 18% فیبر خام یا 35% دیواره سلولی نظیر چوب ذرت ، پوسته ها ، باگاس نیشکر ، پوست تخم پنبه و ... نیز به عنوان محصولات فرعی شناخته می شوند. این مواد خوراکی عمدتأ به تنهایی قابلیت مصرف ، قابلیت هضم و جذب در دستگاه گوارش به خوبی مواد معمولی را ندارند ولی به صورت بالقوه دارای مواد مغذی می باشند که می توانند به عنوان مواد کمکی در فرموله کردن جیره های غذایی و کاهش هزینه های خوراک دام به کار روند . محصولات فرعی زراعی و باغی در منطقه بر اساس شرایط آب و هوایی و نوع خاک و ... دارای ترکیبات مغذی مختلف بوده و شناختن نوع و مقدار ترکیبات شیمیایی موجود در این مواد از اصول اولیه کار جیره نویسی و تهیه فرمول غذایی مناسب برای خوراک دام می باشد .

طرح استفاده بهینه از زائدات، پسماندها و متفرعات محصولات کشاورزی مانند گندم ،گردو ،مرکبات و خرما و....

ضايعات مواد غذايي در كشوربه مراتب از ميزان متعارف ان در كشورهاي در حال توسعه بيشتر است با اينكه رقم دقيقي در سطح كشور در دسترس نيست برسيهاي موردي و نمونه اي نشان ميدهد ضايعات مواد غذايي در مراحل انبارداري-توزيع و نگهداري - اماده كردن و پخت در منزل و مصرف غذا در خانه حدود 30-25درصد است و در مورد بعضي محصولات مانند سبزي و صيفي به حدود 50 درصد نيز ميرسد . به عبارتي غذاي حدود 15-10 مليون نفر در كشور از طريق ضايعات از چرخه مصرف خارج مي شود . و اين به معني اتلاف منابع اب و خاك و هدر رفتن نهادههاي توليد و ارز مصرفي است مطالعات انجام شده نشان ميدهد كه بر اساس ضرايب متعارف فائو و برسيهاي نمونه اي در ايران به طور متوسط حدود 10 درصد از عرضه انرژي (حدود 300كالري ) بر اثر ضايعات خارج مي شود و در نتيجه پروتئين - انواع ويتامينها و املاح به هدر مي رود .

در این گام انواع خوراک دام مورد بررسی قرار می گیرد.

تعاریف، ترکیبات و آنالیز علوفه های تهیه شده از ضایعات کشاورزی مانند باگاس و کاه و ملاس

مدرس دوره

مهدی باغبان

دکتری مدیریت دولتی
آقای باغبان فردی مجرب در حوزه تولید خوراک دام می‌باشند.
ارزیابی دوره
3 از 5
37 نفر امتیاز داده اند
89
88
89
87
87
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
منصور معصومی

سلام وقت بخیر از ضایعات سیب زیر درختی میشه چه استفاده کرد، آیا برای تولید خوراک دام بصرفه هست

رخساره بداغی

سلام وقتتون بخیر

در دوره مذکور موارد استفاده بسیاری از ضایغات کشاورزی گفته شده است ضایعات سیب هم جز موارد ذکر شده هست اما باید در نظر گرفت محدودی زندگی شما در چه منطقه ای است و آیا ضایعات سیب به راحتی در اختیاز شما قرار می گیرد یا خیر به این نکات دقت کنید و کارخود را آغاز کنید.


پاسخ به این پرسش
محمدبابایی

سلام.ما زمین کشاورزی داریم در شمال(برنج).آیا منظورتان در موردپس ماند برنج همان کاهی هستش که میبندیم با دستگاه یا سبوسش که کار خونه میده برای مرغ هستش یا ن چیزه دیگه ای میشه تولید کرد؟خواهشا کمی بیشتر در توضیح دوره بیان کنید.خیلی کلی میگید.بالاخره ما باید با دید بازتر دوره را بخریم.ممنون از سایت خوبتون.

سیروان صالحی

سلام

دوره تولید خوراک دام از ضایعات بزودی بروز رسانی می شود که پس از بروز رسانی در سایت و شبکه های اجتماعی اعلام می شود.

ضایعات برنج شامل سبوس، دانه های شکسته و کاه می شود که در تغذیه دام و طیور استفاده دارند.


پاسخ به این پرسش
علی رضا عربی

سلام خسته نباشید این دوره کلاس حضوری نداره؟

سیروان صالحی

سلام

کارگاه های آموزشی طبق برنامه برگزار می شوند و اطلاعیه های آن روی سایت و شبکه های اجتماعی قرار داده می شود.


نظرات

سلام، این دوره بروزرسانی نمیشه؟ آیا علت بروز نشدن عدم کاراییه این طرحه؟

با سلام پانزده میلیون سرمایه با توجه به حجم تولید این طرح یه خورده عجیب به نطر میرسه. منطورم اینه سرمایه بیشتری برای چنین کاری نیاز است. پول سوله، ماشین الات و ... اینطور نیست؟

مهندس حسین زاده

با سلام. این دوره از دوره های قدیمی سایت بوده و پلن مالی آن بروز رسانی نشده است. همکاران ما در تلاش هستند در اولین فرصت نسبت به بروز رسانی آن اقدام کنند.


با سلام و خسته نباشی از چه نوع محصولات کشاورزی میتونیم خوراک دام تولید کنیم؟