مرغ یکی از منابع با ارزش پروتئینی است که همواره از بازار فروش تضمینی و پررونقی برخوردار بوده است، امروزه این تضمینی بودن، به دلیل افزایش سرسام آور قیمت گوشت قرمز، بیشتر نیز شده است. همچنین علاوه بر داخل کشور، بازار خارجی نیز میل و رقبت زیادی برای مصرف مرغ های گوشتی پرورش یافته در ایران نشان می دهد، آن هم به دلیل کیفیت بالای خوراک مرغ (همچون بادام زمینی، کنجاله کنجد، سویا، گندم، برنج و ذرت) که باعث بالا رفتن کیفیت گوشت می شود.
در طرح حاضر اصول ساختمانسازی و تجهیزات بر اساس استانداردهای روز این صنعت برای پرورش 20000 قطعه مرغ گوشتی محاسبه شده است و سرمایهگذاری مورد نیاز حدود 1 میلیارد و 600 میلیون تومان خواهد بود که از این مقدار حدود 1میلیارد و 270 میلیون تومان صرف ساخت سالنها، تأسیسات و تجهیزات اولیه (بدون احتساب هزینه زمین) میشود و حدود 330 میلیون تومان نیز بهعنوان سرمایه در گردش جهت خرید خوراک، جوجه یکروزه، سوخت و... هزینه میگردد. هر دوره پرورش مرغ گوشتی حدود 45 روز به طول میانجامد و حدود 15 روز نیز صرف آمادهسازی مجدد سالن برای دوره بعدی میشود. در طول یک سال میتوان 4-5 دفعه جوجه ریزی را انجام داد و در هر دوره پرورش حدود 45000 کیلوگرم مرغ آماده کشتار و 40 تن کود تولید کرد. در پایان دوره حدود 424 میلیون تومان، عاید مرغدار میشود که پس از کسر هزینههای جاری، حدود 51 میلیون تومان سود خالص در هر دوره پرورشی به دست میآید.
از مزیتهای اقتصادی این طرح میتوان به بازار مطمئنتر گوشت مرغ، بازگشت سریع سرمایه، دسترسی نسبتاً آسان به مواد اولیه و خوراک، ضریب تبدیل غذایی کم و تولید گوشت بیشتر، وجود اتحادیه و تعاونی های متعدد را میتوان نام برد. البته هر کسبوکاری در کناری مزایای تولید، مشکلات و موانعی برای انجام آن وجود دارد که میتوان به مواردی شامل؛ نوسانات قیمت مواد اولیه، اخذ مجوز و وام، تامین برق و گاز، استهلاک تجهیزات، بیماریها و تلفات، مشکلات پرورش در مناطق مختلف کشور، نوسانات قیمت نهاده های تولید، معاملات چکی، افزایش هزینه تولید، حضور واسطه گران و دلالان و... اشاره کرد که هر تولید کننده با در نظر گرفتن راهحلهایی با مشکلات موجود مقابله میکند.
توجه: دوره آموزشی پرورش مرغ گوشتی، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1 مقدمه
1.1 آشنایی کلی
1.1.1 تاریخچه
1.1.2 انواع سیستمهای پرورش
1.1.3 انواع ساختمان و جایگاه
1.1.4 انواع تجهیزات
1.2 انواع و اقسام
1.2.1 نژاد ساسکس
1.2.2 نژاد کورنیش
1.2.3 سویه راس308
1.2.4 کاب500
1.3 مزیتهای تولید این محصول (از منظر اقتصادی)
1.4 جذابیتهای مالی طرح
1.5 فواید و خواص محصول
1.6 شناخت روند کلی پرورش
در این گام موارد زیر آورده شده است:
2 ضروریات (مباحث مربوط به مکانیابی)
2.1 آب
2.2 هوا، دما و مسائل جوی
2.3 زمین و خاک
2.4 حملونقل و ارتباطات
2.5 جدول ضروریات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
3 ملزومات
3.1 ظرفیت تولیدی
3.2 ساختمان و سازه
3.3 تجهیزات و ماشینآلات و ابزارآلات
3.4 مواد اولیه و مواد مصرفی
3.4.1 خوراک
3.4.2 جوجه یکروزه
3.4.3 داروها، مکملهای غذایی و مواد بهداشتی
3.5 سوختها و انرژیهای مورد نیاز
3.6 نیروی انسانی
3.7 ملاحظات قانونی و حقوقی
3.7.1 موافقت اصولی
3.7.2 پروانه تأسیس
3.7.3 پروانه بهرهبرداری
3.7.4 پروانه بهداشتی
3.7.5 فرآیند کلی اخذ مجوزها
3.8 تکمیل جدول ملزومات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
4 پلن مالی
4.1 فرضیات
4.2 جداول هزینههای ثابت
4.3 جداول هزینههای جاری طرح
4.4 جمع کل سرمایهگذاری طرح
4.5 فروش (درآمد)
4.6 پیشبینی مالی طرح
4.7 محاسبه دوره بازگشت سرمایه
4.8 محاسبه نقطه سربهسر
4.9 نحوه دستیابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
5 پلن حقوقی
5.1 مجوزهای لازم برای شروع این کسبوکار
5.1.1 ضوابط و مدارک مورد نیاز برای دریافت پروانه موافقت اصولی
5.1.2 ضوابط و مدارک مورد نیاز برای دریافت پروانه تأسیس
5.1.3 ضوابط و مدارک مورد نیاز برای دریافت پروانه بهرهبرداری
5.2 قوانین کسبوکار
5.2.1 ضوابط مدیریت بهداشتی مرغداریهای گوشتی
5.2.2 آییننامه بهداشتکار در داﻣﺪاري و مرغداریهای ﺳﺮاﺳﺮ ﻛﺸﻮر
5.2.3 قانون و تعاریف نظام جامع دامپروری کشور
5.3 قوانین صادرات واردات
5.4 تسهیلات و حمایتهایی دولتی
5.5 قوانین مالیاتی کسبوکار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
6 پلن بازار
6.1 بازار هدف
6.2 میزان مصرف کنونی در بازار هدف
6.3 اندازه بازار هدف
6.4 پیشبینی میزان مصرف (تقاضا) برای محصول تولیدشده در بازار
6.5 وضعیت کنونی رقابت(رقبا) در بازار هدف
6.6 فرهنگ مصرف کالا
6.7 مزیتهای اقتصادی محصول
6.8 آمار صادرات واردات
6.9 تعیین استراتژی قیمتگذاری
6.10 جدول خلاصه پلن بازار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
7 پلن عملیاتی (دانش تولید- مراحل تولید-نکات مهم و...)
7.1 پیشتولید
7.1.1 نقشه ساخت سالن
7.1.2 ویژگی بخشهای مختلف ساختمان پرورش جوجه گوشتی
7.1.3 نصب تجهیزات سالن
7.1.4 خرید جوجه درجه یک
7.1.5 خرید خوراک
7.1.6 آمادهسازی سالن قبل از ورود جوجهها
7.2 مرحله اول پرورش جوجههای گوشتی
7.2.1 تحویل و تخلیه جوجهها
7.2.2 پرورش از 1 تا 7 روزگی
7.2.3 پرورش از7-14 روزگی
7.2.4 پرورش از سن 14 تا 28 روزگی
7.2.5 پرورش از 28 روزگی تا زمان کشتار
7.3 مرحله دوم
7.3.1 تغذیه جوجههای گوشتی
7.3.2 بیماریهای مهم در جوجههای گوشتی
7.3.3 واکسیناسیون جوجههای گوشتی
7.4 اتمام دوره و فروش مرغها
7.5 فروش و بازاریابی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
8 پلن ریسک
8.1 ملزومات
8.1.1 مشکلات تأمین مواد اولیه
8.1.2 مشکلات اخذ مجوز
8.1.3 تأمین برق و گاز
8.2 عملیات
8.2.1 استهلاک تجهیزات
8.2.2 بیماریها
8.2.3 تلفات
8.2.4 مشکلات پرورش در مناطق مختلف کشور
8.3 مالی
8.3.1 نوسانات قیمت نهادههای تولید
8.3.2 مشکلات اخذ وام
8.4 بازار
8.4.1 معاملات چکی
8.4.2 افزایش هزینه تولید
8.4.3 حضور واسطه گران
8.4.4 حضور مافیا
8.4.5 عدم وجود حمایتهای دولتی
در این گام پیشنهاداتی برای پرورش بهتر مرغ گوشتی ارائه شده است.
در این گام با فعالین موفق در حوزه پرورش مرغ گوشتی آشنا می شویم.
در این گام مسائل فقهی و زیست محیطی پرورش مرغ گوشتی گفته شده است.
سلام خدمت کارشناس محترم. قیمت گوشت خریداری شده توسط کشتارگاه چند تومنه حدودا؟ با فرض اینکه قیمت هر کیلو گوشت توی مغازه 19 تومن باشه. با تشکر.
سلام
قیمت مرغ زنده امروز حدود 12300 تومان است در سایت itp news قیمت های روزانه درج می شود.
سلام وقت بخیر درود بر شما بابت راهنمایی به هموطنان من در نظر دارم یک تولیدی مرغ گوشتی بزنم برای مجوز آن میدانم از جهاد کشاورزی شروع کرد اما قبلا برای تولیدکنندگان مخصوص مرغداری دولت تسهیلات می داد حداقل ۷۰۰میلیون یا 6۰درصد وام میداند میخواستم بپرسم الان دولت همکاری نمی کند
سلام
شرایط وام براساس نظر بانک کشاورزی است و شما می توانید با مراجعه به وبسایت این بانک از نحوه اعطای تسهیلات باخبر شوید.
سلام علیکم برای پرورش مرغ تخم گذار به صورت خانگی، چه امکاناتی لازم هست؟
سلام
امکانات خاصی برای پرورش خانگی لازم ندارد تجهیزاتی مانند آبخوری و دانخوری و یک سرپناه مناسب برای تعداد کم کافیست
سلام، وقتتون بخیر ، خدا قوت با همکارم سر چیزی نمیتونم به توافق برسم. این راسته که میگن: در دانه مرغ به دلیل گرون شدن کارخونه دار سویای کافی نریزه مرغها و خروسها کمبود ویتامین میگیرند همدیگر رو میخورند؟ یعنی کسی نبوده این اتفاق براش نیفته؟ میگن: راهش اینه از اول غذای همه شون رو یکجا بدید. سپاسگزار میشم لطفا راهنماییم بفرمایید.
سلام
بیماری همدیگر خواری (کانی بالیسم) گاها در گله های تجاری مشاهده می شود که عوامل مختلفی مانند شدت نور، عدم بالانس جیره، استرس و ... باعث ایجاد و تشدید آن می شوند اما اینکه کارخانجات باعث این مشکل شوند صحیح نیست. کارخانجات خوراک با گران شدن اقلام غذایی تحت نظر کارشناس تغذیه نسبت این اقلام را تغییر می دهند که گاها باعث کاهش کیفیت خوراک نیز می شود و ممکن است در رشد مرغ تاثیر گذار باشد بهتر است از جای مطمئن خرید کنید و یا اینکه خود خوراک را درست کنید.
سلام برای پرورش مرغ گوشتی حتما باید بیست هزارتا شروع کرد نمیشه از کمتر شروع کرد تا تجربیات بیشتری کسب کنیم
سلام
طبق قوانین حداقل ظرفیت برای دریافت مجوز 20 هزار قطعه می باشد و برای کسب تجربه بهتر است که در یک مرغداری مشغول بکار شوید تا ریسک از دست رفتن سرمایه را از بین ببرید.
سلام وقت بخیر میخواستم بدونم چرا وقتی خروس ضریب تبدیل بالاتری داره اون هم پرورش نمیدن؟و در ضمن ما اگر از کارخانه های جوجه کشی در خواست خروس کنیم آیا بهمون میدن؟ وآیا مرغداری سبز هم دوره پروشش همون ۴۰ الی ۵۰ روزه است؟؟ ممنون میشم جواب بدید باتشکر
سلام
رشد خروس از مرغ بهتره اما کارخانجات جوجه کشی جوجه ها را بصورت مخلوط دوجنس می فروشند مگر اینکه سفارشی باشه که اونم هزینه هر جوجه خروش بیشتر از جوجه مرغ خواهد بود. منظور از پرورش مرغ سبز استفاده نکردن از آنتی بیوتیک های محرک رشد و سایر آنتی بیوتیک ها می باشد که در مزارعی که اصول بهداشتی را بشدت رعایت می کنند قابل انجام است و دوره پرورش نیز تفاوتی نمی کند.
با سلام و احترام بزرگوار من تصمیم دارم یک مرغداری 20000 تایی مرغ گوشتی راه اندازی کنم اما بعد از تحقیقات به مشکلاتی بر خوردم 1- مجوز 2 - احداث 3- تجربه 4-خوراک 5- اشباه شدن بازار ایران حال چند سوال دارم از شما که آ یا با یک میلیاردو سیصد میلیون میتوان تمام مراحل رو طی کرد ؟ اگر نه با چقدر میشود ؟آیا مجوز به راحتی داده میشود البته در تهران هستم وی نظر من در گیلان راه اندازی بشود ؟ احداث کنیم بهتر است یا خریداری البته با تجهیزات قدیی که هزینه را بالا میبرد آیا بصرفه است یا خیر ؟با وجود تجربه نداشتن آیا می توان موفق بود ؟و مشکلات مواد غذایی مرغ تا چه اندازه می باشد ؟ و در زمان اتمام دوره آیا به راحتی فروخته می شود مرغ ها ؟و اینکه صرفه اقتصادی دارد یا خیر ؟من به کمک شخص شما آقای صالحی نیاز دارم . با تشکر .
سلام
با توجه به افزایش قیمت ها باید ابتدا یک طرح توجیهی دقیق تهیه کنید تا هزینه ها، سود و... کسب و کار در طی چند سال مشخص شود. با این سرمایه شما احداث یک واحد 15-20 هزار قطعه ای امکان پذیر هست اما همانطور که گفتم ابتدا طرح توجیهی تهیه کنید. اعطای مجوز به ظرفیت طیور شهرستان محل احداث و نظر کارشناسان جهاد کشاورزی آنجا بستگی دارد که قطعا گرفتنش کار آسانی نخواهد بود. اگر واحد مجهزی و استانداردی برای اجاره وجود داشته باشد بهتر است تا ساخت یک واحد از صفر. تجربه و دانش در کسب و کار پرورش مرغ صنعتی بسیار حیاتی است شما حتما باید یک کارشناس باتجربه و باسواد پرورش طیور را در کنار خودتان داشته باشید. مشکلات خوراک به نوسانات قیمت برمیگردد و اینکه قیمت جوجه، خوراک و مرغ در هر دوره پرورشی تغییر می کند. فروش معمولا مشکل خاصی ندارد و کشتارگاه ها خریدار اصلی هستند. از نظر صرفه اقتصادی نیز در طرح توجیهی مشخص خواهد شد. ضمن اینکه پرورش مرغ ریسک های مختلفی دارد که با تحقیقات بیشتر و کمک گرفتن از کارآفرین های این حوزه بیشتر با این مسایل آشنا خواهید شد.
سلام، میخواستم بدونم کشتارگاه ها راحت خرید میکنن مرغای اماده رو؟ ممنون
سلام
کشتارگاه معمولا مشکلی برای خرید مرغ گوشتی ندارند و به قیمت روز خریداری می کنند.
با سلام خسته نباشید میخاستم بدونم که یک سوله ۲۰۰متری مناسب هست که در صورت تجهیز شدن برای پرورش استفاده بشه؟
سلام
این فضا برای پرورش مرغهای صنعتی مناسب نیست اما برای مرغ بومی مناسبه
با سلام احتراما با عرض سلام و احترام احترما برای کسب مجوز پرورش مرغ گوشتی باید از کجا شروع کنم در ضمن کمترین مقدار مرغ برای پرورش صنعتی که صرفه اقتصادی داشته باشد در ضمن آیا امکان ساخت کشتارگاه صنعتی مرغ به صورت شخصی وجود دارد و چه مقدار سرمایه لازم است
سلام
برای مجوز به نظام مهندسی کشاورزی مراجعه کنید.
حداقل ظرفیت 20000 قطعه
کشتار باید در کشتارگاه رسمی و تحت نظارت دامپزشک صورت گیرد.
سلام وقتتون بخیر برای احداث یک مرغداری ۳۰۰۰ قطعه ای چقدر هزینه نیازه؟ و اینکه جهاد کشاورزی مجوز ساخت نمیده باید چیکار کنیم؟
سلام
جهاد کشاورزی به مرغداری های کوچک مجوز نمی دهد و نمیشه کاریش کرد. اما اگر سالن کوچکی پیدا کنید که استاندارد باشه شاید بتوانید کار کنید ولی در کل پرورش مرغ گوشتی صنعتی به این شیوه پیشنهاد نمی شود بهتر است از مرغ بومی استفاده کنید.
حالتون خوشه؟؟؟ آخه آدمی که دو میلیارد سرمایه داشته باشه به نظرتون میاد تو سایت میدون دنبال کار میگرده؟؟؟ به فکر چند تا جوان بی پول و سرمایه و بیکار باشید که نمیدونن تو این اوضاع خراب اقتصادی از کجا شروع کنن اونی که دو میلیارد سرمایه داره نیازی به راهنمایی شما نداره خودش میدونه چیکار کنه البته به شما هم حق میدم یه استارت آپ راه انداختین که می خواین از جزوه فروشی پول در بیارین
سلام
ممنون میشم اگر با ادبیات رسمی نظراتتون رو ارسال کنید. در همین سایت میدون افراد زیادی می آیند که دنبال راه اندازی کسب و کارهای صنعتی هستند و ما باید پاسخگوی نیاز آنها هم باشیم. اگر کسی بتونه یک کار صنعتی راه اندازی کنه قطعا چندین جوان بیکار نیز صاحب شغل می شوند.
درو ه آموزش پرورش مرغ تخم گذار و آموزش تولید تخم مرغ و فروش تخم مرغ به همراه نکات آموزشی در تهیه س ...
آموزش اصول پرورش مرغ بومی تخم گذار و تولید گوشت مرغ به همراه طرح توجیهی راه اندازی مرغداری و شرایط ...
پرورش مرغ بومی با سرمایه کم و درآمد بالا در جهت خودکفایی به خانوادهها از لحاظ تأمین گوشت و تخممرغ ...
مشاهده آیتمزمان را از دست ندهید!
میدون؛ جامع ترین سامانه هدایت، آموزش و پشتیبانی کسب و کارهای کوچک
نظرات (0)