در این گام موارد زیر آورده شده است:
1. آشنایی کلی با گل آفتابگردان و انواع آن
2. مزیت های تولید گل آفتابگردان از منظر اقتصادی
3. جذابیت های مالی طرح
4. فواید و خواص محصول
5. شناخت روند کلی کاشت گل آفتابگردان
آمارها نشان می دهد که ایران در چهار ماهه نخست امسال بیش از 46 هزار تن گل آفتابگردان وارد کرده که معادل 154 میلیارد تومان می باشد. در طی این چند سال ایران به 70 درصد خودکفایی در زمینه تولید این محصول رسیده است.
آفتابگردان گیاهی است که در اغلب مناطق به خوبی رشد می کند. گیاه آفتابگردان در دو نوع روغنی و آجیلی کشت می شود که نوع روغنی آن در مقابل امراض و آفات مقاوم بوده و سوددهی آن بالاتر است.
آفتاب گردان یکی از نباتات روغنی مهم جهان است که از نظر تولید روغن، بعد از سویا در مقام دوم قرار دارد و بیش از 14% کل روغن نباتی جهان را تولید می کند.
برای راه اندازی این کسب و کار پردرآمد در هر هکتار حدود 7/5 میلیون تومان سرمایه اولیه نیاز است که بعد از 120 روز می توان به سود 2/5 میلیون تومان رسید.
قیمت زمین به علت متغیر و متنوع بودن آن در مناطق مختلف ذکر نشده ولی از حدود 3 میلیون تومان به بالا می باشد. متوسط قیمت زمین با آب، سالانه 7 میلیون تومان است.
این دورهی آموزشی به عمدهی جنبههای کاشت گل آفتابگردان پرداخته و بهدلیل ارتباط گستردهی میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه بهره گرفته شده است. مدرسهی میدون و کلینیک مشاوره نیز آمادهی برگزاری کلاسهای حضوری و ایجاد بستر برای ارتباط با مشاوران متخصص در این حوزه هستند.
توجه: دوره آموزشی کاشت گل آفتابگردان، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1. آشنایی کلی با گل آفتابگردان و انواع آن
2. مزیت های تولید گل آفتابگردان از منظر اقتصادی
3. جذابیت های مالی طرح
4. فواید و خواص محصول
5. شناخت روند کلی کاشت گل آفتابگردان
در این گام، خصوصیات محل کاشت گل آفتابگردان را از سه جهت بررسی می کنیم:
1. آب
2. هوا و مسائل جوی
3. زمین و خاک
در این گام موارد زیر را بررسی می کنیم:
1. سازه و بستر کار
2. تجهیزات مورد نیاز
3. مواد اولیه
4. قوانین و روند اداری برای شروع
در این پلن موارد زیر ذکر شده است:
1. جدول هزینه های ثابت و جاری
2. جدول درآمدی حاصل از فروش محصول
3. جدول سود نهایی
4. سرمایه مورد نیاز
5. نحوه دست یابی به سرمایه
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1. بازار هدف
2. میزان مصرف در بازار هدف
3. وضعیت رقابت در زمان فروش
4. فرهنگ مصرف محصول
در این پلن، مراحل زیر را گام به گام شرح می دهیم:
1. مرحله آماده سازی زمین
2. مرحله کاشت
3. مرحله داشت
4. مرحله برداشت
5. مرحله فروش
در این گام ریسک هایی که ممکن است در زمینه های زیر با آن ها مواجه شوید را معرفی می کنیم:
1. ملزومات
2. عملیات تولید
3. مالی
4. بازار
در این گام پیشنهاداتی برای موفقیت بیشتر در این حرفه آورده ایم.
در این گام ، برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.
در این مرحله، نحوه استفاده از گل آفتابگردان در مسائل زیست محیطی آورده شده است.
سلام من ۳ هکتار زمین سمته استانه زنجان دارم ولی اب نداره چاه عمیق هست سمته زمینها ولی کسی اب نمیفروشه اگه هم بفروشه خیلی گرون میگن هر ساعت اب ۳۰ میلیون تومن منم سرمایه ای ندارم که بتونم اب بخرم میشه راهنماییم کنید خواهش میکنم ازتون بیکارم خیلی هم ایندرو اوندر زدم برا کار ولی هر دفعه شکست خوردم
سلام. پیشنهاد میکنیم با یکی از کشاورزان که در زمین خود چاه دارد، همکاری کنید و بصورت اشتراکی با درصدهای مشخص، با همدیگر کشت را انجام دهید.
سلام برای کاشت در یک هکتار زمین به چقدر بذر نیاز داریم؟
سلام. حدودا به 20 کیلوگرم بذر نیاز است.
با سلام و احترام ما زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در مناطق کوهستانی گیلان داریم و میخاستیم برای کاشت آفتابگردان شروع به کار کنیم. میخاستم بدونم برای فروش محصول به کارخانجات روغن گیری چطور میشه بازاریابی کرد یا چطور محصول خودمون رو بتونیم بفروشیم. ممنون میشم اگه راهنمایی جامعی کنید تا در اسرع وقت شروع به کار کنیم و برای آموزش ها و چیزایی که لازم هست مزاحمتون بشیم. باتشکر
سلام. لطفا از مشاوره تخصصی در این زمینه استفاده بکنید.
جهت تغذیه مزرعه افتاب گردان از چه کودهایی مانند n p k و غیر میشود استفاده کرد ایا نیازمند اوره هست؟
سلام.
جذب نیتروژن در آفتابگردان به ازای تولید هر ۱۰۰ کیلوگرم دانه در حدود ۴ تا ۶ کیلوگرم می باشد. مقدار مصرف کود نیتروژنه مثل ازت که ۴۶ درصد نیتروژن دارد بسته به تیپ گیاه بین ۵۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار می باشد .
جذب فسفر به ازای هر ۱۰۰ کیلو گرم محصول ۲ تا ۲/۵ کیوگرم برآورد می شود. بسته به میزان فسفر خاک ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیوگرم در هکتار در زمان کاشت یا در پاییز مصرف می شود. فسفر در افزایش درصد روغن تاثیر مثبتی دارد و دانه های تکامل یافته ۷۵ درصد کل فسفر جذب شده را به خود اختصاص می دهند. کمبود فسفر موجب پوکی دانه ها می گردد.
جذب پتاسیم به ازای ۱۰۰ کیلوگرم محصول ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم می باشد. بسته به میزان پتاسیم خاک ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار کود پتاسه در پاییز یا در زمان کاشت مصرف می شود. حداکثر این عنصر در ساقه بوده و ذخیزه آن در مقایسه با فسفر و نیتروژن در دامنه ها کمتر می باشد. اگر بعد از برداشت محصول ساقه ها در خاک دفن شوند خاک از لحاظ پتاس غنی خواهد شد.
سلام وخسته نباشید. میخواستم بدونم در خراسان رضوی موندگاری این گیاه در طی رشد چقدره؟ و دقیقا چند روز یکبار باید آبیاری شود؟ و میخواهم با یک مهندس مشورتی داشته باشم
سلام. لطفا یک مشاوره تخصصی در این زمینه ثبت کنید.
با سلام و خسته نباشید.خواستم بدونم توی 1 سال (مثلا از اسفند تا اسفند سال آینده)امکان چند دوره کشت وجود داره؟(کرمانشاه هستم) دوم اینکه من که کسی رو نمیشناسم چطوری میتونم محصولم رو صادر کنم؟ممنون.
سلام
در مناطق گرمسیر می توان آفتابگردان را در پاییز (آبان ماه) کاشت و در بهار برداشت نمود ولی در مناطق معتدل و کوهستانی حتما تاریخ کاشت در بهار خواهد بود. از ارقام زودرس یا متوسط رس میتوان به عنوان کشت دوم بعد از گندم و جو پاییزه استفاده کرد.
متخصصان حوزه صادرات در بخش کلینیک مشاوره می توانند راهنمایی های لازم را در زمینه صادرات به شما داشته باشند.
باسلام،آیا کشت این گیاه در استان فارس شهرستان لامرد جواب میده و نیاز به چقدر آب داره؟
سلام
آفتابگردان در استان فارس کشت می شود ولی در مورد زمین و منطقه مورد نظر به جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه نموده وامکان کشت این گیاه را جویا شوید.
با سلام در خراسان جنوبی هم صرفه اقتصادی داره؟ و اینکه بازار فروش کجا داره؟ ممنون
سلام
بله در خراسان جنوبی هم اکنون مزارع آفتابگردان بسیاری وجود دارد.
بازار هدف آفتاب گردانهای آجیلی شرکت هایی می باشند که دانه های آفتاب گردان را خریداری و آنها را به صورت تخمه وارد بازار می کنند. بازار هدف آفتاب گردانهای روغنی کارخانجات روغن میباشد که محصول نهایی (روغن) را جهت مصرف غذایی به بازار عرضه می کنند. ولی از انجایی که اداره جهاد کشاورزی علاوه بر تسهیلات و حمایتهای بسیار عالی، بطور مستقیم این محصول را با قیمت تضمینی از کشاورز خریداری می کند، طرف حساب ما اداره جهاد کشاورزی می باشد.
لطفا در مورد فروش تخمه براي عراق راهنمايي ميخواستم
سلام. جهت آشنایی با صادرات به عراق، از مشاوره تخصصی در این زمینه استفاده بکنید.
سلام یه سوال داشتم در هر مترمربع چند کیلو میشه تخم آفتابگردان برداشت کرد
سلام. بطور متوسط از هر 7.6 مترمربع یک کیلوگرم محصول به دست می آید.
با سلام .میخواستم بدونم در مناطق نسبتا مرتفع استان گیلا ن امکان پرورش تو زمین در سطح شیب دار هست؟
سلام، شیب دار بودن زمین در رشد مشکلی ایجاد نمی کند اما توجه داشته باشید که در مرحله برداشت دچار مشکل نشوید. همچنین آفتابگردان محصول فصول گرم است و معمولا در نواحی مرتفع هوا خنک و سرد است. اطلاعات کامل در مورد کشت و کار این محصول در دوره آموزشی ارایه شده است.
سلام.یک را ه ارتباطی با کسی که بتونه درارتباط با کشت آفتابگردان راهنماییمون کنه میشه معرفی کنید.
سلام. در بخش مشاوره سایت میدون برای کارآفرین مورد نظر خود درخواست مشاوره تخصصی ثبت کنید تا همکاران ما پیگیری های لازم را انجام دهند.
بهترین راه تهیه بذر مرغوب و مطمئن چیه و از کجا میشه تهیه کرد؟
سلام. جهاد کشاورزی و بذرفروشی های معتبر جهت تامین بذر مناسب می باشند.
باسلام. آیا این گیاه رو میشه توی خوزستان کاشت؟
سلام. امکان کاشت وجود دارد. ولی با توجه به ظرفیت آب و هوایی منطقه شما ممکن است توجیه اقتصادی ضعیفی داشته باشد.
سلام اگه ما این کار رو از الان شروع کنیم تا پایان مهر جواب میده
با سلام. بستگی به منطقه شما دارد.
با سلام در یک کوهستان بذر آفتابگردان را کاشتم تا الان فقط گیاه رشد خیلی زیادی کرده که بعضا شکسته شده نهال ولی هیچ گل نداده اند نمی دونم دلیل چیست آیا طبیعی هست موضوع
سلام، رشد رویشی زیاد و عدم گلدهی می تواند به دلیل رطوبت زیاد، تراکم کشت بالا، کشت در سایه و فقر خاک از لحاظ عناصر غذایی رخ دهد.
سلام چنتا سوال دارم 1 هر مرغ تخم گذار سالانه چند عدد تخم مرغ تولید می کنه ۲ از اول کار مرغ کامل بخریم یا جوجه 3چه وسایلی لازم داریم
با سلام با توجه به اینکه سوالات شما تخصصی است، پیشنهاد می شود درخواست مشاوره تخصصی با مشاور متخصص این حوزه ثبت نمایید تا همکاران پیگیری های لازم جهت تعیین وقت را انجام دهند.
سلام چگونه باید کار کنیم
سلام. پیشنهاد میکنیم ابتدا دوره آموزشی کاشت آفتابگردان را مطالعه کنید. پس از ان می توانید سوالات خود را از مشاوران تخصصی در این زمینه بپرسید.