مستند آموزشی میناکاری
424000 تومان
خرید دوره

مستند آموزشی میناکاری

5 از 5
5 نفر امتیاز داده اند
توضيحات

برای راه‌اندازی کسب و کار میناکاری به سرمایه مالی اندکی نیاز است و مهم‌ترین سرمایه برای آن داشتن دقت و تسلط کافی می‌باشد. علاوه بر این، فضای مورد نیاز برای این شغل بسیار کم بوده و می‌توان در یک فضای کوچک آن را راه‌اندازی نمود. به مرور و با افزایش درآمد این کسب و کار قابلیت گسترش را دارد و زمینه‌های صادرات آن نیز فراهم است. میناکاری از جمله صنایع دستی است که قدمت دیرینه‌ای دارد و می‌توان آن را روی مس، نقره، طلا و سفال انجام داد.

با استفاده از این هنر، می‌توان ظروفی را ساخت که هم جنبه تزئینی و هم جنبه کاربردی دارند. این هنر بسیار جذاب و آرامش‌بخش می‌باشد؛ به طوری که بسیاری از بانوان خانه‌دار ترجیح می‌دهند با انجام آن کسب درآمد کنند. بر اساس گزارشات در سال 1396، بیش از یک و نیم تن محصولات میناکاری از کشور ما به کشورهای دیگر صادر شده است که از جمله آن ها می توان به ارمنستان، آذربایجان، بلغارستان، ترکیه، عراق، عمان، قطر، کنیا، گرجستان، هند و یونان اشاره کرد. همچنین میزان صادرات این محصول در سال 1397 به بیش از 146 میلیارد ریال رسیده است.

دوره آموزش تصویری حاضر که با کمک سرکار خانم محمدی استاد کار میناکاری تهیه شده است، به تمامی تکنیک‌ها و مراحل هنر میناکاری روی سفال پرداخته است و کار را برای شما جهت ورود به این کسب و کار راحت کرده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاس‌های حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند. 

توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیر حضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

 میناکاری روی سفال یکی از هنرهای اصیل می‌باشد که قدمت دیرینه‌ای دارد و از جمله هنرهای بسیار زیبا و ظریفی است  که در انجام آن لازم است کمی دقت شود. این هنر بسیار جذاب می‌باشد؛ به طوری که بسیاری از افراد به ویژه خانم‌های خانه‌دار از آن به عنوان منبع درآمد استفاده می‌کنند.

به طور کلی در ابتدای راه‌اندازی هر کسب و کاری، تهیه ابزار و مواد مناسب بسیار حائز اهمیت می‌باشد. در این گام به معرفی تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای انجام هنر میناکاری پرداخته می‌شود.

سمباده کشیدن یکی از مهم‌ترین مراحل در هنر میناکاری به شمار می‌رود. سمباده زدن موجب می‌شود که تمام سطوح سفال مورد نظر صاف و یکدست گردد. در این گام نحوه سمباده کشیدن روی سفال خام آموزش داده می‌شود.

پیدا کردن نقطه مرکزی سطح مورد نظر یکی از عواملی است که در زیبایی طرح نقش مهمی دارد؛ زیرا در صورت مشخص نمودن این نقطه، می‌توان خطوط متقارن روی سطح مورد نظر رسم نمود و طرح‌ها را با فواصل معین روی سطح انتقال داد. در این گام نحوه مشخص نمودن نقطه مرکزی آموزش داده می‌شود.

برای انتقال طرح‌ روی سفال خام، می‌توان از شابلون استفاده نمود. البته کسانی که در زمینه طراحی مهارت کافی دارند، می‌توانند طرح‌ها را بدون استفاده از شابلون روی سطح مورد نظر، پیاده نمایند. در این گام نحوه شابلون ‌زدن آموزش داده می‌شود.

یکی از مراحلی که در هنر میناکاری بایستی در انجام آن دقت و تسلط کافی داشت، زدن سیاه قلم است؛ زیرا در زیبایی طرح نقش مهمی دارد. در این گام نحوه زدن سیاه قلم آموزش داده می‌شود.

مهم‌ترین مرحله در هنر میناکاری، لعاب زدن می‌باشد؛ به طوری که ترکیب رنگ‌ها در طرح باید طوری باشند که نسبت به هم سازگاری داشته باشند. در این گام چگونگی انتخاب رنگ‌ها و همچنین نحوه رنگ‌آمیزی طرح آموزش داده می‌شود.

آخرین مرحله در هنر میناکاری، حرارت دیدن ظرف در داخل کوره است. در این گام به بیان نکاتی در مورد حمل و نقل ظروف سفالی به محل کوره، پرداخته می‌شود.

ارزیابی دوره
5 از 5
5 نفر امتیاز داده اند
90
100
95
95
90
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
نظرات

به نظر من مطالب خوبی ارائه میشه. برای من مفید بود البته من زیاد حرفه ای نیستم و به تازگی قصد یادگیری این هنر رو دارم.