دوره آموزش متنی پرورش قزل‌آلا
مدرس:سجاد فریدون
مدت زمان دوره:ندارد مدرک پایان دوره:ندارد
352000 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی پرورش قزل‌آلا

4 از 5
3 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • بررسی شرایط بازار
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل پرورش
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

توسعه صنعت پرورش قزل آلا رنگین کمان می‌تواند اقتصاد کشور را در کنار اقتصاد دیگر زیربخش‌های کشاورزی، صنعتی و خدماتی از اقتصاد تک محصولی نفت خارج کرده و موجب پیشبرد هدف‌های کلان اقتصادی، کسب درآمدهای ارزی، اشتغالزایی، توسعه مناطق محروم و از همه مهمتر تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز جمعیت و جلوگیری از خروج ارز برای واردات گوشت قرمز یا سفید گردد. به‌علاوه، همه آبزیان از جمله ماهیان سرد آبی، نسبت به سایر موجودات پرورشی، زمین كمتری برای رشد استفاده می كنند و پرورش ماهی اغلب در اراضی قابل استفاده در امر كشاورزی صورت می گیرد ویا اینكه از آب های داخلی مثل دریاچه های طبیعی و مصنوعی برای پرورش ماهی استفاده می شود كه اختلالی در امر كشاورزی ایجاد نخواهد كرد.

اندازه بازار جهانی پرورش ماهی در سال 2019 بر اساس گزارشات در حدود 285359 میلیون دلار تخمین زده شده است و پیش‌بینی می‌‍شود تا سال 2027 با ثبت 5.8 درصد افزایش به 378000 میلیون دلار برسد. آسیا و اقیانوسیه در سال 2019 در بازار جهانی موقعیت پیشرو را داشت و انتظار می رود در آینده نیز سلطه خود را حفظ کند.

برای تولید 600 هزار قطعه بچه ماهی 5 گرمی قزل‌آلای رنگین کمان در سال، میزان کل سرمایه گذاری مورد نیاز 385 میلیون تومان است که 115 میلیون تومان به هزینه‌های ثابت و270 میلیون تومان به هزینه های در گردش اختصاص می یابد. انتظار می رود پس از گذشت چهار ماه، 300 هزار قطعه بچه ماهی 5 گرمی قزل‌آلا رنگین کمان برداشت شود، بنابراین طی یک سال، میزان برداشت به 600 هزار قطعه بچه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان می‌رسد. نرخ سوددهی به دست آمده از این کسب و کار، 82 درصد پیش بینی می شود. تقریبا پس از 2 دوره پرورش به این صورت، می توان شاهد بازگشت کل سرمایه گذاری بود.

دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبه‌های مورد نیاز برای پرورش ماهی قزل‌آلا پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیرحضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

1- پلن مقدمه

1-1 - آزاد ماهیان

1-2 - تاریخچه

1-3 - مزیت تولید بچه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان از منظر اقتصاد کلان کشوری

1-4 - فواید وخواص گوشت ماهی قزل‌آلا

1-5 - جذابیت های مالی طرح

1-6 - انواع و اقسام

1-6-1 - انواع گونه‌های قزل‌آلا

1-6-2 - قزل‌آلای قهوه‌ای یا قزل‌آلای خال قرمز

1-6-3 - قزل‌آلای دریاچه

1-6-4 - قزل‌آلای دریایی

1-6-5 - قزل‌آلای بروک

1-6-6 - قزل‌آلای رنگین کمان

1-6-7 - انواع سیستم های پرورش

1-6-8 - انواع سیستم‌های پرورشی بر اساس تراکم و ظرفیت

1-6-9 - انواع منابع آبی

1-6-10 - انوع بسترهای پرورشی

1-6-11 - انواع تجهیزات

1-6-12 - خوراک

1-7 - روند کلی یک دوره پرورش

1-8 - محل مناسب اجرای طرح

2- پلن ضروریات

2-1 - آب

2-1-1 - شاخص pH

2-1-2 - دما

2-1-3 - میزان اکسیژن

2-1-4 - سرعت مجاز برای ماهي قزل‌آلا

2-1-5 - میزان مصرف آب

2-2 - هوا، دما و مسائل جوی

2-3 - زمین و خاک

2-4 - حمل و نقل و ارتباطات

2-4-1 - دسترسی به آب و برق

2-4-2 - دسترسی به نیروی انسانی

2-4-3 - تسهیلات ارتباطی

2-5 - خلاصه ضروریات

3- پلن ملزومات

3-1 - ظرفیت پرورش و میزان تولید

3-2 - ساختمان و سازه

3-2-1 - سالن تکثیر یا سالن انکوباتور

3-2-2 - انبار غذا

3-2-3 - اتاق نگهبان

3-2-4 - آشپزخانه و سرویس های بهداشتی

3-2-5 - فضای پرورش بچه ماهی

3-3 - تجهیزات و ماشین آلات و ابزارات

3-3-1 - انکوباتور

3-3-2 - پمپ آب

3-3-3 - تجهیزات سنجش کیفیت آب

3-4 - مواد اولیه و مواد مصرفی

3-4-1 - تخم چشم زده

3-4-2 - خوراک

3-4-3 - ترکیبات ضد عفونی کننده

3-5 - سوخت ها و انرژی های مورد نیاز

3-5-1 - برق

3-6 - نیروی انسانی

3-7 - مجوزهای مورد نیاز

3-7-1 - موافقت اصولی

3-7-2 - پروانه تأسیس

3-7-3 - پروانه بهره‌برداری

3-8 - جدول خلاصه ملزومات طرح

4- پلن مالی

4-1 - فرضیات

4-2 - هزینه های ثابت

4-2-1 - زمین

4-2-2 - ساختمان

4-2-3 - ماشین آلات، تجهیزات و ابزار آلات

4-2-4 - هزینه های قبل از بهره برداری

4-2-5 - جمع کل سرمایه گذاری ثابت

4-3 - جداول هزینه های جاری طرح سالانه

4-3-1 - مواد اولیه و نهاده ای تولید

4-3-2 - حقوق و دستمزد

4-3-3 - هزینه نگهداری و تعمیرات

4-3-4 - هزینه استهلاک

4-3-5 - هزینه سوخت و انرژی

4-3-6 - جمع هزینه های جاری طرح

4-4 - سرمایه در گردش 6 ماهه

4-5 - جمع کل سرمایه گذاری طرح

4-6 - فروش (درآمد) سالانه

4-7 - برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی

4-8 - پیش بینی مالی طرح

4-9 - محاسبه دوره بازگشت سرمایه و نرخ سوددهی

4-10 - محاسبه نقطه سر به سر

4-11 - نحوه دست یابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح

4-11-1 - سرمایه‌گذاری جمعی

4-11-2 - وام‌های مربوط به کسب‌وکارها

4-11-3 - استفاده از برنامه‌های تخصیص اعتبار برای راه‌اندازی کسب‌وکار

5- پلن حقوقی

5-1 - مجوزها

5-1-1 - اهمیت اخذ مجوزها

5-1-2 - سیاست‌های عمومی، اختصاصی و منطقه‌ای

5-1-3 - شرایط زمین مورد نیاز جهت اجراي طرح تکثیر و پرورش آبزیان

5-1-4 - مجوزهای مورد نیاز

5-1-5 - تذکرات

5-2 - قوانین کسب و کار

5-2-1 - قوانین حمل و نقل آبزیان

5-2-2 - قوانین مربوط به کار

5-3 - قوانین صادرات و واردات

5-3-1 - قوانین عمومی

5-3-2 - قوانین اختصاصی

5-4 - تسهیلات و حمایت‌های دولتی

5-5 - قوانین مالیاتی کسب و کار

6- پلن بازار

6-1 - بازارهای هدف و مخاطبین فروش

6-2 - میزان مصرف کنونی محصول در بازار هدف

6-3 - اندازه بازار هدف

6-4 - پیش بینی میزان مصرف (تقاضا)

6-5 - وضعیت کنونی رقابت(رقبا) در بازار هدف

6-6 - فرهنگ مصرف کالا

6-7 - مزیت های اقتصادی طرح

6-8 - آمار صادرات و واردات

6-8-1 - صادرات

6-8-2 - واردات

6-9 - تعیین استراتژی قیمت گذاری

6-10 - نحوه بازاریابی، تبلیغات و فروش

6-11 - جدول خلاصه پلن بازار

7- پلن عملیاتی

7-1 - پیش تولید

7-1-1 - اخذ مجوزها

7-1-2 - مکان یابی و ساخت مزرعه

7-1-3 - ضد عفونی مزرعه حدواسط

7-1-4 - خرید تخم چشم زده

7-1-5 - حمل و نقل تخم چشم زده

7-2 - مرحله پرورش

7-2-1 - انکوباسیون

7-2-2 - پرورش بچه ماهی از تخم در آمده

7-2-3 - پرورش بچه ماهی 2 گرمی تا 5 گرمی

7-2-4 - بیماری ها

7-2-5 - بیماری های قارچی

7-3 - عملیات صید و برداشت

8- پلن ریسک

8-1 - ضروریات

8-1-1 - محدودیت های انتخاب منبع آبی رودخانه

8-1-2 - محدودیت های انتخاب منبع آبی چاه

8-1-3 - محدودیت های انتخاب منبع چشمه

8-1-4 - محدودیت های انتخاب منبع قنات

8-1-5 - مخاطرات قهری

8-2 - ملزومات

8-2-1 - مشکلات اخذ مجوز

8-2-2 - مشکلات در حوزه آموزش نیروی انسانی

8-2-3 - مشکلات اخذ تسهیلات

8-2-4 - مشکلات تهیه خوراک

8-2-5 - مشکلات تهیه تخم چشم زده

8-3 - عملیات

8-3-1 - عدم بررسی روازنه استخر پرورشی یا انکوباتور

8-3-2 - عدم زیست سنجی یا بیومتری

8-3-3 - مشکلات ضدعفونی و تمیز نکردن استخرهای پرورشی

8-3-4 - حساسیت به نوسانات دما

8-3-5 - حساسیت به نیتریت

8-3-6 - حساسیت به آمونیاک

8-3-7 - حساسیت به تغییرات اکسیژن

8-3-8 - نوسان در تراکم

8-3-9 - بیماری ها

8-4 - مالی

8-4-1 - مشکلات فروش

8-4-2 - مشکلات اخذ تسهیلات

8-4-3 - نوسانات قیمت فروش

8-5 - بازار

8-5-1 - وجود واسطه‌گران

8-5-2 - واردات بی‌رویه

9- پلن پیشنهادات

10- پلن الگوها

11- پلن فقهی و زیست‌محیطی

11-1 - فقهی

11-2 - زیست محیطی

11-2-1 - فواید آبزی پروری

11-2-2 - خطرات آبزی پروری بر محیط زیست

مدرس دوره

سجاد فریدون

کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار
آقای سجاد فریدون فردی ماهر و با تجربه فراوان در حوزه آبزی‌پروری هستند و در زمینه پرورش ماهی قزل‌آلا به صورت تخصصی فعالیت می‌نمایند.
ارزیابی دوره
4 از 5
3 نفر امتیاز داده اند
90
87
89
88
86
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
نظرات