دوره تصویری پرورش شتر
مدرس:حمیدرضا عادل
مدت زمان دوره:5.5 ساعت مدرک پایان دوره:ندارد
645400 تومان
خرید دوره

دوره تصویری پرورش شتر

5 از 5
10 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • شناخت بیماری های شتر
  • آشنایی با مجوزهای مورد نیاز و ضوابط صدور آن‌ها
  • آشنایی با تمامی مراحل پرورش
  • شناخت محصولات لبنی و صنعتی شتر و بررسی بازار آن‌ها
اين دوره شامل ...
  • اهمیت و مزایای پرورش شتر
  • مدیریت تولید مثل (پیش از زایش و پس از زایش)
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • بررسی عوامل موثر اقتصادی
توضيحات

با توجه به افزایش روز افزون جمیعت، کمبود منابع آب شیرین و مواد پروتئینی و همچنین گرم شدن آب و هوای کره زمین نگاه دامپروری به سوی پرورش دامی سوق پیدا کرده تا بتواند از شرایط سخت مذکور عبور کند. بر همین اساس فائو از شتر به عنوان دام قرن آینده نام می برد چراکه کم توقع بوده، آب شیرینی کمی مصرف می کند و درعین حال امنیت غذایی را موجب می شود.

جیره غذایی شتر نسبت به دیگر دام ها انرژی و پروتئین کمتری دارد و این به منزله هزینه کمتر برای تامین نیاز غذایی این حیوان می باشد. از دیگر مزایای پرورش شتر می توان به این موارد اشاره کرد: دارا بودن توان زیست و تولید در مراتع فقیر و قابلیت حفظ و احیای این مراتع، مقاوم بودن به بیماری ها و هزینه های بهداشتی کمتر نسبت به سایر دام ها، نیاز به ساختمان و تاسیسات حداقلی برای احداث شترداری، امکان گسترش صنعت اکوتوریسم و ارز آوری برای کشور دارد.

شترداری داشتی نیاز به سرمایه اولیه 34 میلیون تومانی (برای هر شتر) دارد که سالانه هر شتر حدود 1500 کیلوگرم شیر تولید کرده و با احتساب لیتری 12 هزار تومان، ارزش کلی حاصل از شیر شتر در سال حدود 18 میلیون تومان براورد می شود.

پرواربندی شتر نیاز به سرمایه اولیه 10 میلیون تومانی (برای هر شتر) است که میزان تولید گوشت پس از 6 ماه حدود 60 کیلوگرم است. با احتساب کیلویی 90 هزار تومان، ارزش کلی حاصل از گوشت شتر پرواری حدود 5400000 تومان براورد می شود.

این دوره‌ی آموزشی به عمده‌ی جنبه‌های راه‌اندازی کسب‌وکار دوره تصویری پرورش شتر پرداخته و به‌دلیل ارتباط گسترد‌ه‌ی میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه بهره گرفته شده است. مدرسه‌ی میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده‌ی برگزاری کلاس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های حضوری و ایجاد بستر برای ارتباط با مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

مدت زمان این فیلم آموزشی حدود 5ساعت و 18دقیقه می باشد. 

لازم به ذکر است که فیلم آموزشی کارگاه پرورش شتر بصورت آنلاین و فقط در حساب کاربری شما در سایت میدون قابل مشاهده بوده و امکان دانلود و ذخیره آن وجود ندارد.

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آورده شده است:

1- تاریخچه پرورش شتر

1-1- طبقه بندی شتر از نظر جانورشناسی

2-1- تاریخچه پیدایش و تکامل و اهلی شدن شتر

3-1- شناخت اشترکات خانواده شترسانان

4-1- جمعیت و پراکنش شتر درجهان

در این گام موارد زیر آورده شده است:

2- اهمیت و مزیای پرورش شتر

1-2- غفلت هایی که باید به فرصت تبدیل شوند

2-2- امنیت غذایی

3-2- ویژگی های فیزیولوژی شتر

4-2- فیزیولوژی دستگاه گوارش شتر

5-2- مزیت پرورش شتر و قابلیت های آن

در این گام موارد زیر آورده شده است:

3- تولیدات شتر

1-3- محصولات صنعتی شتر

2-3- محصولات لبنی

در این گام موارد زیر آورده شده است:

4- پرورش شتر داشتی

1-4- انواع شترهای یک کوهانه ایران

2-4- انواع شتر یک کوهانه از نظر تیپ و نوع تولید

3-4- روش های نگهداری و پرورش شتر

در این گام موارد زیر آورده شده است:

5- ویژگی ها غذایی و جغرافیایی

1-5- برخی گیاهان مرتعی مورد چرای شتر

2-5- برخی گیاهان سمی برای شترها

3-5- پراکنش شتر

در این گام موارد زیر آورده شده است:

6- ویژگی های خاص

1-6- منسوجات

2-6- نام گذاری شتر

در این گام ویژگی های عمومی پرورش شتر را یاد میگیریم.

در این گام مدیریت اروانه ها را می‌آموزیم.

در این گام موارد زیر آورده شده است:

9- لوک ها

1-9- مدیریت لوک ها

2-9- مدیریت گله توسط لوک

در این گام موارد زیر آورده شده است:

10- مدیریت عمومی

1-10- مدیریت نگهداری دیلاق ها

2-10- تغذیه شترهای نوزاد

3-10- مدیریت عمومی گله

در این گام موارد زیر آورده شده است:

11- مدیریت تولید مثل (پیش از زایش)

1-11- فیزیولوژی تولید مثل

2-11- فحلی در شتر ماده

3-11- مستی شتر نر

4-11- آبستنی شتر

در این گام موارد زیر آورده شده است:

12- مدیریت تولید مثل (پس از زایش)

1-12- علائم زایش در شتر

2-12- زایمان در شتر

3-12- علل افزایش فاصله بین دو زایش در شتر

4-12- عوامل موثر بر وزن تولد

در این گام موارد زیر آورده شده است:

13- احتیاجات غذایی شتر

1-13- اهمیت نمک در تغذیه شتر

2-13- اجزاء خوراکی جیره غذایی شتر

3-13- میزان نیاز شتر به آب

در این گام موارد زیر آورده شده است:

14- جایگاه شتر داشتی

1-14- مزایای چرای شتر برای مراتع

2-14- جایگاه سنتی شتر داشتی

3-14- جایگاه نیمه صنعتی شتر

4-14- جایگاه نیمه صنعتی و صنعتی

5-14- قسمت مسقف

6-14- قسمت بهاربند

در این گام موارد زیر آورده شده است:

15- جایگاه شیردوشی

1-15- جایگاه شیردوشی صنعتی

2-15- جایگاه شیردوشی نیمه صنعتی

3-15- آبشخورها

4-15- آخور

در این گام موارد زیر آورده شده است:

16- تخمین وزن شتر و شناسایی بیماری های آن

1-16- دلایل و مزایای محاسبه وزن شتر

2-16- تخمین وزن شترهای بالغ

3-16- گرفتن نمونه خون

4-16- بیماری های شتر

5-16- مقایسه شتر داشتی با گاو شیری

در این گام موارد زیر آورده شده است:

17- شیوه های پرورش شتر داشتی

1-17- ضوابط صدور پروانه شتر داشتی

2-17- انواع شیوه پرورش شتر داشتی

نحوه پرورش شتر در امارات مورد بررسی قرار گرفته است.

در این بخش بررسی عملکرد فارم شترشیری را انجام میدهیم.

در این گام موارد زیر آورده شده است:

20- پرورش شتر پرواری

1-20- پروار بندی

2-20- محصولات صنعتی گوشت شتر

3-20- نام نژادهای گوشتی شتردر کشورهای شتر خیز

4-20- خصوصیلت شترهای گوشتی

5-20- انواع سیستم های پرواربندی شتر

6-20- عوامل موثر در پروار بندی شتر

7-20- ویژگی های لاشه شتر

8-20- صفات اقتصادی در پروار شتر

9-20- دلایل و مزایای محاسبه وزن شتر

10-20- مقایسه وزن واقعی و وزن محاسباتی از طریق صفات بیومتری

11-20- آمیخته گری

12-20- مقایسه وزن شترهای آمیخته با تک کوهانه

13-20- افزایش وزن روزانه شترهای آمیخته و تک کوهانه

14-20- اثر سن دام بر صفات عملکردی پروار و ترکیبات لاشه سرد

15-20- ضوابط صدور پروانه شتر پرواری و مزیت اقتصادی شتر

در این گام موارد زیر آورده شده است:

21- مقایسه وزن شترها

1-21- صفات اقتصادی در پروار شتر

2-21- دلایل و مزایای محاسبه وزن شتر

3-21- مقایسه وزن واقعی و وزن محاسباتی از طریق صفات بیومتری

4-21- آمیخته گری

5-21- مقایسه وزن شترهای آمیخته با تک کوهانه

6-21- افزایش وزن روزانه شترهای آمیخته و تک کوهانه

در این گام موارد زیر آورده شده است:

22- عوامل موثر اقتصادی

1-22- اثر سن دام بر صفات عملکردی پروار و ترکیبات لاشه سرد

2-22- ضوابط صدور پروانه شتر پرواری و مزیت اقتصادی شتر

در این بخش معرفی لاماها انجام میشود.

مدرس دوره

حمیدرضا عادل

کارشناسی ارشد علوم دامی - تغذیه دام
آقای حمیدرضا عادل سابقه‌ای درخشان در حوزه پرورش شتر دارند و مسئول ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد شتر کشور هستند.
ارزیابی دوره
5 از 5
10 نفر امتیاز داده اند
100
90
85
90
90
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
عباس خدادادگان

سلام وقتتون بخیر میخواستم بدونم باخرید بستهای اموزشی ایا مدرک داده میشه یا ن مرسی با تشکر

مجید

با سلام

خیر مدرکی بابت خرید دوره های آموزشی به شخص ارائه نمی شود. 

با تشکر


نظرات

باعرض سلام میخواستم از خدمتتون بپرسم که طرح پرورش شتر در قشم بازدهی مطلوب داره یا خیر؟

دیده خانی

با سلام و وقت بخیر خدمت شما؛ در این خصوص پیشنهاد می شود با آقای مجتبی سرکبیری از طریق بخش مشاوره کسب و کار سایت میدون درخواست مشاوره تخصصی ثبت نمایید.