دوره آموزش متنی احداث باغ سیب
مدرس:حبیب الله جمالی

335000 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی احداث باغ سیب

4 از 5
1 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش محصول تولیدی
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل تولید محصول
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات محصول تولیدی
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

پرورش سیب و احداث باغ این میوه درختی، از جمله کسب و کارهایی است که در مناطق سردسیر کشور می‌تواند از بازدهی مطلوبی برخوردار باشد. این محصول علاوه بر اینکه می‌تواند به صورت تازه مصرف شود، قابلیت تبدیل شدن به میوه خشک (چیپس میوه) را نیز دارد و به همین دلیل می‌تواند به عنوان ماده اولیه صنایع تبدیلی این حوزه مورد استفاده قرار گیرد و همچنین قابلیت صادر شدن نیز دارد. کشورهایی نظیر هند، روسیه، افغانستان، ترکیه، امارات، ترکمنستان، مصر و پاکستان از جمله طرفداران میوه سیب هستند؛ لذا کشاورزان می‌توانند با کاشت آن در زمینه صادرات اقدام نموده و موجبات ارزآوری به داخل کشور را فراهم نمایند. به طور کلی کسب و کار پرورش سیب ضمن ایجاد اشتغال‌زایی، می‌تواند توجیه اقتصادی مناسبی را برای کسانی که تمایل دارند در این حوزه فعالیت کنند، به دنبال داشته باشد.

برای احداث باغ سیب درختی در سطح یک هکتار، بدون در نظر گرفتن هزینه زمین به حدود 141.3 میلیون تومان سرمایه نیاز است. به‌طور میانگین انتظار می‌رود سالانه حدود 90 میلیون تومان سود خالص، نصیب کشاورز شود. نرخ سوددهی این طرح توجیهی سالانه در حدود 64 درصد بوده و دوره بازگشت سرمایه آن نیز در حدود 8 سال می‌باشد.

دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبه های مورد نیاز برای احداث باغ سیب پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاس‌های حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیر حضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

1- پلن مقدمه

1-1- معرفی درخت سیب

1-2- تاریخچه

1-3- کشورهای شاخص در تولید سیب

1-4- مزیت احداث باغ سیب از منظر اقتصاد کلان کشوری

1-5- فواید و خواص محصول

1-6- جذابیت‌های مالی طرح

1-7- مولفه‌های مهم در احداث باغ

1-7-1- بررسی عوامل محیطی

1-7-2- بررسی عوامل اقتصادی

1-7-3- گزینش رقم و تهیه نهال

1-7-4- آماده ساختن زمین و کاشت نهال

1-8- سیستم کاشت یا انواع طرح‌های احداث باغ با توجه به پستی و بلندی زمین (توپوگرافی)

1-8-1- طرح کاشت مربعی (Square)

1-8-2- طرح کاشت مستطیلی (Rectanqular)

1-8-3- طرح کاشت اریب (Quincunx)

1-8-4- طرح کاشت شش ضلعی منظم (Hexagonal)

1-8-5- طرح کشت روی منحنی‌های تراز (Contour Planting)

1-9- پایه‌های مورد استفاده سیب در کشور

1-9-1- پایه بذری

1-9-2- پایه‌های رویشی MM111، MM106، EM9، M27، M26، EM7

1-9-3- ارقام سیب

1-9-4- ارقام مناسب سیب در مناطق مختلف کشور

1-10- انواع اقلیم در ایران

1-11- انواع روش‌های داشت

1-11-1- انواع روش‌های آبیاری

1-11-2- هرس و تربیت درختان

1-11-3- کنترل علف‌های هرز، آفات و بیماری‌ها

1-12- روند کلی کاشت، داشت و برداشت

1-13- معرفی منطقه نمونه کشوری

2- پلن ضروریات

2-1- آب

2-2- هوا، دما و مسائل جوی

2-3- زمین و خاک

2-4- حمل و نقل و ارتباطات

2-5- خلاصه ضروریات

3- پلن ملزومات

3-1- سطح زیر کشت و میزان تولید

3-2- ساختمان و سازه

3-3- تجهیزات و ماشین آلات و ابزارات

3-3-1- بیل

3-3-2- فرغون

3-3-3- چاله‌کن یا گودکن

3-3-4- دستکش و کلنگ

3-3-5- قیچی باغبانی

3-3-6- اره

3-3-7- کود پاش

3-3-8- سم پاش

3-3-9- جعبه پلاستیکی

3-4- مواد اولیه و مواد مصرفی (نهال + مواد تغذیه ای + مواد درمانی بهداشتی)

3-4-1- نهال گواهی شده

3-4-2- کود دامی

3-4-3- کود شیمیایی

3-4-4- سم

3-5- سوخت ها و انرژی های مورد نیاز

3-6- نیروی انسانی

3-7- ملاحظات قانونی و حقوقی

3-7-1- مجوزهای مورد نیاز

3-7-2- قانون کار در حوزه کسب و کار مورد نظر

3-8- جدول خلاصه ملزومات طرح

4- پلن مالی

4-1- فرضیات

4-2- هزینه های ثابت

4-2-1- زمین

4-2-2- ساختمان

4-2-3- ماشین آلات، تجهیزات و ابزارآلات

4-2-4- هزینه های قبل از بهره‌برداری

4-2-5- جمع کل سرمایه‌گذاری ثابت

4-3- جداول هزینه های جاری سالانه طرح

4-3-1- مواد اولیه و نهاده ای تولید

4-3-2- حقوق و دستمزد

4-3-3- هزینه نگهداری و تعمیرات

4-3-4- هزینه استهلاک

4-3-5- هزینه سوخت و انرژی

4-3-6- جمع هزینه های جاری سالانه طرح

4-4- سرمایه در گردش سالانه

4-5- جمع کل سرمایه‌گذاری طرح

4-6- فروش سالانه (درآمد)

4-7- برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی

4-8- پیش بینی مالی طرح

4-9- محاسبه دوره بازگشت سرمایه و نرخ سوددهی

4-10- محاسبه نقطه سر به سر

4-11- برآوردهای مالی برای سال‌های اول تا سال باردهی اقتصادی

4-12- نحوه دست یابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح

5- پلن حقوقی

5-1- مجوزهای لازم برای شروع این کسب و کار

5-1-1- موافقت اولیه

5-1-2- پروانه تاسیس

5-1-3- پروانه بهره‌برداری

5-1-4- حمایت های دولتی در مورد کسب و کار مورد نظر

5-2- قوانین کسب و کار

5-3- قوانین صادرات و واردات

5-3-1- قوانین عمومی

5-3-2- قوانین تخصصی

5-4- تسهیلات و حمایت‌های دولتی

5-5- قوانین مالیاتی کسب و کار

6- پلن بازار

6-1- بازارهای هدف و مخاطبین فروش

6-2- میزان مصرف کنونی محصول در بازار هدف

6-3- اندازه بازار هدف

6-4- پیش‌بینی میزان مصرف (تقاضا)

6-5- وضعیت کنونی رقابت(رقبا) در بازار هدف

6-6- فرهنگ مصرف کالا

6-7- مزیت های اقتصادی طرح

6-8- آمار صادرات و واردات

6-9- تعیین استراتژی قیمت گذاری

6-10- نحوه بازاریابی، تبلیغات و فروش

6-11- جدول خلاصه پلن بازار

7- پلن عملیاتی

7-1- عملیات‌های قبل از احداث (پیش تولید)

7-1-1- بررسی محدودیت‌های فیزیکی خاک و کنترل عمق

7-1-2- آزمون آب و خاک

7-1-3- تهیه زمین (شخم اولیه و کوددهی)

7-1-4- طراحی کاشت

7-1-5- تعیین تراکم کشت و کاشت نهال

7-1-6- تعیین سیستم آبیاری

7-1-7- تهیه نهال، تعیین رقم گرده‌زا و توزیع مناسب آن

7-1-8- کاشت نهال

7-1-9- زمان کاشت

7-1-10- کوددهی در زمان کاشت

7-2- عملیات داشت

7-2-1- آبیاری درختان سیب

7-2-2- هرس درختان سیب

7-2-3- کنترل علف‌های هرز

7-2-4- آفات باغ سیب

7-2-5- بیماری‌های باغ سیب

7-2-6- عوارض قبل و بعد از برداشت میوه سیب

7-2-7- کوددهی و حاصلخیزی خاک

7-2-8- نکاتی در رابطه با چگونگی مصرف کودها

7-3- مرحله سوم (برداشت)

8- پلن ریسک

8-1- ضروریات

8-1-1- محدودیت‌های دمایی

8-1-2- محدودیت‌های خاکی

8-2- ملزومات

8-2-1- نهال بی‌کیفیت

8-2-2- گرانی نیروی کار، آفت کش‌ها و کودهای شیمیایی

8-2-3- مشکلات اخذ مجوز

8-2-4- حمایت‌های ضعیف دولتی

8-2-5- مشکلات تهیه رقم مناسب

8-3- عملیات

8-3-1- مشکلات ناشی از عدم خاکورزی صحیح اولیه

8-3-2- مشکلات ناشی از عدم کوددهی اولیه مناسب و یکنواخت

8-3-3- مشکلات ناشی از عدم رعایت فاصله کاشت

8-3-4- عملکرد پایین ارقام سیب کشور

8-3-5- سال‌آوری

8-3-6- عدم هرس

8-3-7- سرمازدگی، تگرگ و یخبندان

8-3-8- آفات و بیماری‌ها

8-3-9- ریزش بیش از حد گل و میوه

8-3-10- عدم بسته‌بندی مناسب و نداشتن برند

8-3-11- نبود یا کمبود واحدهای فرآوری و تبدیلی

8-4- مالی

8-4-1- شروع بارددهی اقتصادی بعد از چندین سال

8-4-2- مشکلات اخذ تسهیلات

8-4-3- مشکلات ناشی از تورم سالانه زیاد

8-5- بازار

8-5-1- فاصله محل تولید تا بازار

8-5-2- واردات

8-5-3- چالش‌ها و ریسک‌های صادرات

8-5-4- مشکلات ناشی از وجود واسطه گران و فعالیت آن‌ها

9- پلن پیشنهادات

10- پلن الگو

11- پلن فقهی و زیست محیطی

مدرس دوره

حبیب الله جمالی

دیپلم
آقای جمالی فردی متخصص و مجرب در حوزه تولید انواع نهال بادام، انگور، سیب و ... هستند.
ارزیابی دوره
4 از 5
1 نفر امتیاز داده اند
87
85
86
86
84
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
نظرات