گل محمدی، گیاهی مقاوم به کم آبی، آفات و امراض می باشد، که علاوه بر خواص درمانی، دارای مزیتهای اقتصادی فراوانی مانند ارزش صادراتی، جذب گردشگر و اشتغال زایی است. غنچه خشک، مایع گلاب، روغن و اسانس، فرآوردههای برگرفته از گل محمدی است که علاوه بر عرضه در بازارهای داخلی، قابلیت صادرات به کلیه کشورهای جهان را دارا هستند. تخمین زده می شود که در سال 2020 ارزش بازار گلاب بیش از 300 میلیون دلار بوده است که سهم کشور ما از این بازار علی رغم بسترهای مناسب تولید بسیار ناچیز بوده است.
طبق آمارهای اعلام شده، میزان متوسط عملکرد در هر هکتار گلستان گل محمدی، در شرایط مطلوب، 5 تن میباشد که البته میانگین عملکرد در کل کشور (آمار وزارت جهاد کشاورزی)، حدود 2.2 تن گل محمدی تازه میباشد.
هزینه اولیه برای شروع این کار، بدون احتساب قیمت زمین، حدود 130 میلیون تومان برای احداث گلستان و سالانه حدود 36 میلیون تومان هزینه جاری میباشد. میزان سود خالص سالانه حدود 246 میلیون تومان است. از سال نهم به بعد، عملکرد گل محمدی کاهش یافته و بعد از سال دوازدهم، باید نسبت به جوان سازی گلستان اقدام نمود.
کشور ما میتواند بالاترین مرجع تولید و بهترین تولیدکننده گل محمدی در دنیا باشد، چرا که این پتانسیل در ایران وجود دارد. در مورد بازار جهانی نیز، پرورش و کشت گل محمدی، بیش از 30 میلیارد یورو در دنیا گردش مالی دارد.
طبق گزارشات موجود، استان های اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی و خراسان شمالی ... در کاشت و پرورش گل محمدی فعالیت دارند. کارآفرینان موفق و مشاوران متخصصی در بخش کلینیک مشاوره کاشت گل محمدی فعال اند که می توانند شما را در راه اندازی این کسب و کار راهنمایی کنند.
توجه: دوره آموزشی کاشت گل محمدی، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.