در این گام موارد زیر آورده شده است:
7. پلن عملیاتی
7.1. پیش تولید
7.1.1. تعیین محل احداث گلخانه
7.1.2. انتخاب نوع گلخانه
7.1.3. تعیین ارتفاع گلخانه
7.1.4. تعیین ابعاد گلخانه
7.1.5. جنس مواد پوشش دهنده
7.1.6. آمادهسازی زمین گلخانه
7.1.7 ضدعفونی قبل از کشت گلخانه
7.1.8 ضد عفونی بستر کشت
7.1.9 انتخاب بذر مناسب
7.2. مرحله اول (کاشت)
7.2.1. زمان کشت خیار
7.2.2. نحوه کشت در فصل اول
7.2.3. نحوه کاشت در فصل دوم
7.3. مرحله دوم (داشت)
7.3.1. سیستم گرمایشی گلخانه
7.3.2. سیستم سرمایش گلخانه
7.3.3. سیستم مهپاش (فوگر) و سیرکوله
7.3.4. دمای مورد نیاز خیار
7.3.5. سیستم روشنایی گلخانه
7.3.6. سیستم شیدینگ یا سایه انداز گلخانه
7.3.7. سیستم تولید Co2
7.3.8. سیستمهای تصفیه و کاهشدهنده سختی و EC آب
7.3.9. هرس خیار
7.3.10. هرس تک شاخه
7.3.11. هرس هرمی
7.3.12. هرس برگهای پیر بوته
7.3.13. هرس گل و میوه
7.3.14. تربیت بوتهها
7.3.15. جوان کردن و پایینکشی بوتهها
7.3.16. بهداشت در هرس کردن
7.3.17. گرده افشانی خیار
7.3.18. تغذیه و کوددهی خیار گلخانه
7.3.19. مدیریت کمبود عناصر غذایی
7.3.20. مهمترین بیماریهای خیار گلخانهای
7.3.21. آفات خیار گلخانهای
7.4 مرحله سوم (برداشت)
7.5 مرحله چهارم (فروش)