دوره آموزشی سامانه میدون - دوره آموزش متنی تولید نشاء خیار
دوره آموزش متنی تولید نشاء خیار
مدرس:حمیدرضا درگاهی
مدت زمان دوره: مدرک پایان دوره:
159000 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی تولید نشاء خیار

تعداد ثبت نام کنندگان : 8 نفر

4 از 5
6 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش محصول تولیدی
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل تولید محصول
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات محصول تولیدی
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

نشاء، مرحله اولیه رشد گیاه است که به خاطر ضعیف بودن، باید در محیط‌های مناسب، تحت کنترل باشد و پس از گذشت مدت‌زمانی و در صورت مساعد شدن آب‌وهوا به زمین اصلی منتقل شود. تولید نشاء را می‌توان گامی در جهت حرکت به سمت کشاورزی مدرن و علمی تلقی کرد. البته از دوران باستان نیز هدایت رشد و نمو گیاهان در محیط‌های کنترل‌شده به‌ منظور تولید خارج از فصل مورد توجه بوده است. در ایران گلخانه برای اولین بار در سال 1332 توسط آلمانی‌ها وارد شد که از نوع گلخانه‌های شیشه‌ای با اسکلت فلزی بود و برای کارهای تحقیقاتی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

روش تولید نشاء، مزایای فراوانی نظیر مصرف بذر کمتر، زودرسی محصول، امکان کنترل بهتر شرایط محیطی در مراحل مختلف تولید، کنترل مناسب‌تر آفات و بیماری‌ها، امکان انتخاب گیاهان قوی و سالم جهت کاشت، عدم نیاز به تنک کردن، برخورداری از ارزش اقتصادی بیشتر برای محصول تولیدی را دارا می‌باشد. همچنین می‌توان به مواردی نظیر افزایش دوره برداشت به‌ویژه در مناطق سردسیر، افزایش عملکرد محصول پاییزه، استفاده حداکثری از زمین کشاورزی، مدیریت مصرف آب به دلیل خاموش نگه‌داشتن چاه، حداقل توقف رشد در مرحله انتقال، کاهش هزینه بذر، کاهش نیروی انسانی و کارگری و کاهش هزینه‌های جاری اشاره نمود. این مزایا باعث شده است تا در سال‌های اخیر استفاده از نشاء برای تولید برخی از سبزی‌ها بیش‌ازپیش افزایش پیدا کند.

این کسب ‌و کار را بدون در نظر گرفتن هزینه خرید زمین و هزینه کارگر، می‌توان با حداقل سرمایه حدود 23 میلیون تومان شروع کرد که در آن حدود 13 میلیون هزینه ثابت و 10 میلیون تومان هزینه جاری پیش‌بینی شده است. فضای مورد نظر در این طرح به مساحت حدود 40 مترمربع بوده که کنار حیاط، پشت‌بام یا هر فضای مطلوب دیگری قابلیت اجرا دارد.

توان تولید در این طرح، تولید 42840 قطعه نشاء پیش‌بینی می‌گردد که 42 میلیون تومان از فروش این محصول به دست می‌آید که با نرخ سوددهی 131%، حدود 30 میلیون تومان سود این دوره می‌باشد. وارد شدن به هر کسب و کاری مسائل و مشکلاتی دارد که در زمینه کشت نشاء خیار مواردی مانند؛ مشکلات سازه گلخانه، تهیه بذر استاندارد و گواهی‌شده، آب کلر دار، مشکلات سیستم گرمایش، فروش فصلی، مشکلات اخذ تسهیلات، وجود واسطه گران، واردات خیار از استان‌های دیگر و... اشاره نمود که هر تولیدکننده موفقی با در نظر گرفتن راه‌حل‌های مناسب به سراغ اجرایی کردن طرح موردنظر می‌رود.

توجه: دوره آموزشی تولید نشاء خیار، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آورده شده است:

1 مقدمه

1.1 آشنایی کلی

1.2 تاریخچه

1.3 انواع و اقسام نشاء

1.3.1 نشاء خیار

1.3.2 نشاء گوجه‌فرنگی

1.3.3 نشاء گل‌کلم

1.3.4 نشاء کاهو

1.3.5 نشاء فلفل دلمه‌ای

1.3.6 نشاء بادمجان

1.3.7 نشاء توت‌فرنگی

1.3.8 نشاء هندوانه

1.4 معرفی خیار

1.4.1 تاریخچه پیدایش

1.4.2 ریشه

1.4.3 میوه خیار

1.4.4 نیازهای محیطی

1.4.5 انواع روش‌های کاشت

1.5 انواع ساختمان و سازه در کشت‌های گلخانه‌ای

1.5.1 گلخانه‌ها ازنظر نوع کاربری و استفاده دارای تقسیم‌بندی به شرح زیر می‌باشند

1.5.2 انواع گلخانه بر اساس شکل ظاهری

1.5.3 انواع سازه‌های گلخانه‌ای

1.5.4 انواع گلخانه‌ها ازلحاظ پوشش

1.5.5 گروه‌بندی گلخانه‌ها ازنظر دمایی

1.6 انواع سیستم‌های تولید نشاء

1.6.1 سیستم تولید نشاء در مزرعه یا زمین (روش سنتی تولید)

1.6.2 سیستم تولید نشاء در شاسی سرد و شاسی گرم

1.7 تجهیزات موردنیاز در گلخانه (مدرن و نیمه مدرن)

1.7.1 تهویه یا جریان هوا در گلخانه

1.7.2 ترمومتر خاکی

1.7.3 سیستم‌های خنک‌کننده گلخانه

1.7.4 سیستم‌های گرمایشی در زمستان

1.7.5 سیستم مولد دی‌اکسید کربن در گلخانه

1.7.6 پایه برای قرار دادن سینی نشاء روی آن

1.7.7 سینی نشاء

1.7.8 رطوبت‌سنج، دماسنج و کنترل میزان نور

1.8 خاک و ترکیب بستر کشت

1.8.1 مهم‌ترین ویژگی‌های بستر کشت

1.8.2 انواع بسترهای کشت

1.9 انواع سیستم تولید نشاء در گلخانه

1.9.1 نشاء توپی

1.9.2 سیستم هیدروپونیک یا آب‌کشت (Hydroponics)

1.9.3 سیستم آئروپونیک یا هوا ‌کشت (Aeroponics)

1.10 روش‌های آبیاری نشاء

1.10.1 آبیاری دستی (Hand Watering)

1.10.2 سیستم آبیاری قطره‌ای (Drip irrigation)

1.10.3 سیستم آبیاری بارانی (sprinkler irrigation)

1.10.4 آبیاری با سیستم بازوی متحرک

1.10.5 مه‌پاش یا فوگر (Mist Irrigation)

1.10.6 آبیاری تحتانی (Sub Irrigation)

1.11 مزیت‌های تولید نشاء (از منظر اقتصادی)

1.12 جذابیت‌های مالی طرح

1.13 فواید تولید نشاء

1.14 شناخت روند کلی پرورش نشاء و میزان ثمر دهی آن

در این گام موارد زیر آورده شده است:

2 ضروریات

2.1 آب

2.1.1 کیفیت آب

2.2 مسائل جوی و اقلیمی

2.3 انتخاب مکان مناسب

2.4 حمل‌ونقل و ارتباطات

2.5 جدول ضروریات

در این گام موارد زیر آورده شده است:

3 ملزومات

3.1 ظرفیت تولیدی

3.2 تجهیزات و ابزارآلات

3.2.1 سازه و اسکلت گلخانه

3.2.2 پلاستیک UV دار تک لایه

3.2.3 بیلچه

3.2.4 دستکش

3.2.5 سینی کشت 170 حفره‌ای

3.2.6 دماسنج و رطوبت‌سنج

3.2.7 پایه یا سکوی مناسب برای قرار دادن سینی‌های نشاء

3.2.8 کولر برای خنک کردن در تابستان

3.2.9 سیستم گرمایشی گلخانه در زمستان

3.2.10 توری ضد حشره

3.2.11 چسب جذب‌کننده حشرات

3.2.12 آبپاش

3.2.13 جعبه مخصوص انتقال نشاء

3.3 مواد اولیه و مواد مصرفی

3.3.1 شن طبیعی شسته شده

3.3.2 ترکیب بستر کشت

3.3.3 بذر گواهی‌شده و استاندارد

3.4 سوخت‌ها و انرژی‌های موردنیاز

3.4.1 آب

3.4.2 برق

3.4.3 گاز شهری، نفت و گازوئیل

3.5 نیروی انسانی

3.6 ملاحظات قانونی و حقوقی

3.6.1 مجوز

3.6.2 موافقت اولیه یا موافقت اصولی

3.6.3 پروانه تأسیس

3.6.4 پروانه بهره‌برداری

3.6.5 پروانه توسعه

3.6.6 پروانه بهسازی و نوسازی

3.6.7 ضوابط عمومی حداقل‌های سطح و تولید برای احداث گلخانه

3.6.8 فرآیند اخذ مجوز

3.7 سایر نهاده‌ها و ملزومات موردنیاز

3.8 تکمیل جدول ملزومات

در این گام موارد زیر آورده شده است:

4 پلن مالی

4.1 فرضیات

4.2 جداول هزینه‌های ثابت

4.3 جداول هزینه‌های جاری طرح (یک دوره کشت)

4.4 جمع کل سرمایه‌گذاری طرح

4.5 فروش (درآمد)

4.6 پیش‌بینی مالی طرح

4.7 محاسبه دوره بازگشت سرمایه

4.8 محاسبه نقطه سربه‌سر

4.9 نحوه دست‌یابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح

در این گام موارد زیر آورده شده است:

5 پلن حقوقی

5.1 مجوزهای لازم برای شروع این کسب‌وکار

5.1.1 پروانه

5.1.2 موافقت اولیه

5.1.3 پروانه تأسیس

5.1.4 پروانه بهره‌برداری

5.1.5 پروانه توسعه

5.1.6 پروانه بهسازی و نوسازی

5.1.7 روند صدور پروانه تأسیس

5.1.8 روند صدور پروانه بهره‌برداری (پس از اتمام مراحل ساخت‌وساز)

5.1.9 روند صدور پروانه توسعه

5.1.10 روند صدور پروانه بهسازی و نوسازی

5.2 شرایط آب، زمین، سوخت و برق

5.2.1 شرایط زمین و اسناد مربوطه

5.2.2 مدارک مربوط به تأمین آب

5.2.3 مدارک مربوط به تأمین انرژی

5.2.4 ضوابط عمومی حداقل‌های سطح و تولید برای احداث گلخانه

5.3 قوانین کسب‌وکار

5.4 قوانین صادرات و واردات

5.4.1 قوانین عمومی

5.4.2 قوانین اختصاصی

5.5 تسهیلات و حمایت‌های دولتی

5.6 قوانین مالیاتی کسب‌وکار

در این گام موارد زیر آورده شده است:

6 پلن بازار

6.1 بازار هدف برای فروش نشاء خیار

6.2 میزان مصرف کنونی نشاء خیار در بازار

6.3 اندازه بازار نشاء خیار در کشور

6.4 پیش‌بینی میزان مصرف (تقاضا) برای نشاء خیار

6.5 وضعیت کنونی رقابت (رقبا) در بازار

6.6 فرهنگ مصرف کالا

6.7 صادرات و واردات نشاء خیار

6.8 تعیین استراتژی قیمت‌گذاری

6.9 جدول خلاصه پلن بازار

در این گام موارد زیر آورده شده است:

7 پلن عملیاتی

7.1 پیش‌تولید

7.1.1 معیارهای فنی نشاء

7.1.2 طول عمر بذر سبزی‌ها و استانداردهای مربوطه

7.1.3 تهیه بذر گواهی‌شده و استاندارد (Cerified seed)

7.1.4 گندزدایی و ضدعفونی کردن بذر پیش از کاشت

7.1.5 خفتگی بذر

7.1.6 تعیین نوع بستر کشت

7.1.7 استریل نمودن بستر خاکی در صورت استفاده

7.1.8 تعیین دور کشت

7.2 مرحله اول (کاشت)

7.2.1 آبیاری

7.2.2 رطوبت و نور

7.2.3 کنترل و بررسی روند جوانه‌زنی بذور کشت‌شده

7.3 مرحله دوم (داشت)

7.3.1 مدیریت محیط داخل گلخانه

7.3.2 بهداشت گلخانه

7.4 بیماری‌ها

7.4.1 بوته‌میری (Damping off)

7.4.2 پوسیدگی ساقه، طوقه و ریشه

7.4.3 لکه‌های برگی

7.4.4 توقف رشد

7.5 مرحله سوم (برداشت و انتقال)

7.6 مرحله چهارم (فروش و بازاریابی)

در این گام موارد زیر آورده شده است:

8 پلن ریسک

8.1 ملزومات

8.1.1 مشکلات سازه گلخانه

8.1.2 مشکلات بذر خیار

8.1.3 آب کلردار

8.2 عملیات

8.2.1 مشکلات سیستم گرمایش

8.2.2 فروش فصلی

8.3 مالی

8.3.1 مشکلات اخذ تسهیلات

8.3.2 کمبود نقدینگی

8.4 بازار

8.4.1 دوری از بازار مصرف

8.4.2 مشکلات صادرات

8.4.3 وجود واسطه‌گران

8.4.4 واردات خیار از استان‌های دیگر

در این گام پیشنهادهایی برای موفقیت بهتر در این زمینه ارائه شده است.

در این بخش برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.

مسائل فقهی و زیست محیطی تولید نشاء خیار در این گام ارائه شده است.

مدرس دوره

حمیدرضا درگاهی

دکتری کشاورزی دانشگاه کاستسارت تایلند
جناب آقای حمیدرضا درگاهی 12 سال سابقه فعالیت در زمینه‌ی گلخانه دارند و در حوزه اصول کشت، انتخاب رقم و بازار فروش محصولات صیفی جات و زارعی در فضای باز و گلخانه‌ تخصص دارند.
ارزيابی دوره
4 از 5
6 نفر امتیاز داده اند
89
93
82
85
83
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
سید مهدی

لطفا در مورد سود و زیان و ریسکهای اینکار کمی اطلاعات بدید.

وحید سوادی جهانگیری

سلام

ریسک های مختلفی می شود در این کسب و کار مشاهده نمود به عنوان مثال عدم دقت کافی در ساخت گلخانه. گاهی با وجود طوفان و یا بارندگی شدید، حتی در حد چند دقیقه، تمام تلاش گلخانه‌دار از بین برود. در حالت اجاره گلخانه نیز باید توجه داشت که نظارت‌های انجام‌شده در صدور پروانه‌های کسب برای گلخانه‌داران، بسیار ضعیف بوده و برخی از سازه‌ها علی‌رغم داشتن تأییدیه و پروانه کار، در برابر طوفان‌ها و بادهای شدید مقاوم نیست و کج می‌شوند، که این مسئله خود هزینه‌های زیادی را برای مستاجر و موجر گلخانه به همراه خواهد داشت. این کسب‌وکار با نرخ سوددهی 131 % بهترین پیشنهاد برای افراد با توان مالی پایین می‌باشد. دوره بازگشت سرمایه در این طرح حدود یک ماه می‌باشد.


پاسخ به این پرسش
سید مهدی هاشمیان

سلام. آیا با آب شهری هم می‌شود آبیاری کرد؟ و آیا بصورت طبقاتی، نشاءقابل کشت هست؟

وحید سوادی جهانگیری

سلام

آب موردنیاز را می‌توان از چشمه، رودخانه، آب شهری و چاه تأمین کرد، لذا آگاهی داشتن از غلظت املاح و مواد شیمیایی آب مورداستفاده در محیط گلخانه ضروری است.آزمایش کیفیت آب مورداستفاده قبل از هر کاری ضروری به نظر می‌رسد.ویژگی های آب مورد نیاز برای این کشت در دوره آموزشی مورد نظر مفصلا بیان شده است. پیشنهاد می کنیم جهت اطلاع از امکان کشت طبقاتی نشاء با کارآفرینان این حوزه دربخش کلینیک مشاوره ارتباط حاصل نمایید.


پاسخ به این پرسش
سید مهدی هاشمیان

سلام. آیا با آب شهری هم می‌شود آبیاری کرد؟

وحید سوادی جهانگیری

سلام

آب موردنیاز را می‌توان از چشمه، رودخانه، آب شهری و چاه تأمین کرد، لذا آگاهی داشتن از غلظت املاح و مواد شیمیایی آب مورداستفاده در محیط گلخانه ضروری است.آزمایش کیفیت آب مورداستفاده قبل از هر کاری ضروری به نظر می‌رسد.ویژگی های آب مورد نیاز برای این کشت در دوره آموزشی مورد نظر مفصلا بیان شده است.


نظرات