کسب و کار پرورش درخت پالونیا، پرسرعتترین و حیرتانگیزترین دوران رشد خود سپری میکند. قابلیت کشت در اقلیمهای مختلف، مقاومت در برابر بیماریها و آفات، عدم نیاز به سمپاشی و سرعت رشد بالا، زراعت چوب پالونیا را به یک کسبوکار پرسود و کمریسک تبدیل کرده است. از برگهای پهن این درخت در تولید کود کمپوست و همچنین خوراک دام و تولید زغال استفاده میشود.
درخت پالونیا طی 7 سال به قطر مطلوب و اقتصادی خود و دو برابر قطر صنوبر میرسد. سبک بودن در عین استحکام بالا، هدایت حرارتی کم، مقاوم بودن در برابر رطوبت و هدایت الکتریسیتهی پایین از ویژگیهای چوب این درخت بوده که همهی این موارد، باعث رونق بازار در این حوزه شده است. به تازگی، استانهای فارس، اصفهان، مازندران، گیلان، گلستان و خراسان شمالی شروع به فعالیت کردهاند.
میزان تولید چوب کشور در سال 96 بر اساس گزارشات رسمی، در حدود 5 میلیون و 490 هزار مترمکعب و میزان واردات چوب نیز در همین سال حدودا یک میلیون و 200 هزار مترمکعب بوده است که این مقدار بیشتر از کشورهای روسیه، ترکیه، چین، مالزی، اندونزی و ویتنام انجام شده است. بزرگترین تولیدکنندگان چوب در سال 2019 کشورهای کانادا، آمریکا و سوئد بوده که در این رتبهبندی، کشور ما رتبهی 76 را از آن خود کرده است. لازم به ذکر است که سطح زیرکشت زراعت چوب در سال 98 برابر با 30 هزار هکتار بوده و همچنین در همین سال، نیاز کشور به چوب برابر با 13 تا 14 میلیون مترمکعب بوده است.
برای کاشت درخت پالونیا در سطح یک هکتار، به حدود 287 میلیون تومان سرمایهی ثابت و سالانه در حدود 33 میلیون تومان هزینهی جاری نیاز است. بعد از 8 سال و تولید چوب باکیفیت میتوان به سود بیش از 400 درصد دست پیدا کرد.
این دورهی آموزشی به تمامی جنبههای مورد نیاز برای کاشت درخت پالونیا پرداخته و بهدلیل ارتباط گستردهی میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات پرورشدهندگان برتر این حوزه بهره گرفته شده است. مدرسهی میدون و کلینیک مشاوره نیز آمادهی برگزاری کلاسهای حضوری و ایجاد بستر برای ارتباط با مشاوران متخصص در این حوزه هستند.
توجه: این دورهی آموزشی مجازی (غیرحضوری) و مبتنی بر متن است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده میشود.