مستند آموزشی پرورش زنبور عسل
- شناخت بازار و بررسی کشورهای هدف صادرات
- شناخت ریسکهای کسب وکار
- آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
- ضروریات و ملزومات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
- تخمین مالی شروع کسب و کار
- مزیت های پرورش زنبور عسل
- بازدید از کارگاه کندو سازی
پرورش زنبور عسل بیشک جزو جذابترین کسبوکارهایی است که در دستهبندی دامداری قرار دارد. متداولترین جریان درآمدی حاصل از زنبورداری، فروش و بسته بندی عسل است؛ اما این تنها راه نیست. با توسعهی کسبوکار خود میتوانید از پرورش و فروش زنبور ملکه، برهموم و گردهی گل و زهر نیز کسب درآمد کنید.
با توجه به اینکه مدت یادگیری مهارتهای این حرفه کم است، با طراحی یک بیزینس مدل نوین میتوان به فروشی معجزهوار دست یافت که در این حالت، بازار جدیدی را خلق و یا خود را به مزیت رقابتی قدرتمند در بازار فعلی مجهزکرد. وجود انواع باغات، مزارع و نواحی کوهستانی با پوششهای گیاهی غنی و طبیعی، کشورمان را به محلی ایدهآل برای پرورش زنبور عسل تبدیل کرده است. لازم به ذکر است که سرانهی مصرف عسل در کشور چهار برابر سرانهی مصرف جهانی و مقدار یک کیلوگرم است.
بر اساس آمارهای موجود، میزان تولید عسل از ۹۰ هزار تن در سال ۹۷، با رشد 24 درصد، به ۱۱۲ هزار تن تا پایان سال ۹۸ رسیده است. کشور طی سالهای گذشته، بین 1 الی 5 هزار تن صادرات عسل داشته و بررسی بازارهای جهانی عسل نشان میدهد که اندازهی این بازار در سال 1399 چیزی نزدیک به 10 میلیارد دلار بوده که نسبت به سالهای گذشته با نرخ 8 درصد، رشد خوبی را تجربه کرده است.
دورهی پرورش زنبور عسل با تدریس مهندس حمیدرضا کرمی، مدیر عاملی شرکت تعاونی زنگان شفاء و کارآفرین حوزهی دامداری زنبورعسل، در استان زنجان تهیه شده است.
این دورهی آموزشی به تمامی جنبههای مورد نیاز برای پرورش زنبور عسل پرداخته است و بهدلیل ارتباط گستردهی میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان بزرگ عسل در کشور بهره گرفته شده است. مدرسهی میدون و کلینیک مشاوره نیز آمادهی برگزاری کلاسهای حضوری و ایجاد بستر برای ارتباط با مشاوران متخصص در این حوزه هستند.
توجه: این دورهی آموزشی مجازی (غیرحضوری) است و صرفا در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده میشود.
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1- مقدمه
1-1- کارآفرین
2-1- تعریف پشتیبانی
3-1- معرفی مقیاس
4-1- مزیت های پرورش زنبور عسل
5-1- خواص دارویی و پزشکی فرآورده های زنبور عسل
در این گام موارد زیر آورده شده است:
2- ضروریات
1-2- شرایط اقلیمی و محیطی
2-2- نحوه تشخیص عسل اصل
3-2- ضروریات حمل و نقل در زنبورداری
در این گام موارد زیر آورده شده است:
3- ملزومات
1-3- معرفی تجهیزات زنبورداری
در این گام موارد زیر آورده شده است:
4- پلن مالی
1-4- حداقل سرمایه برای شروع
2-4- هزینه های کوچ دهی
3-4- تسهیلات دولتی
4-4- سود خالص در 6ماهه اول
5-4- متوسط قیمت عمده عسل در بازار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
5- پلن بازار
1-5- تبلیغ و بازاریابی
2-5- کشورهای هدف صادرات
3-5- متوسط قیمت فرآورده های حاصل از پرورش زنبور عسل
در این گام موارد زیر آورده شده است:
6- پلن ریسک
1-6- بیماری های زنبور عسل
2-6- میانگین ساکارز
3-6- عدم آگاهی مهمترین ریسک
4-6- انبارداری عسل
5-6- مشکلات بیمه
در این گام موارد زیر آورده شده است:
7- عملیات (کارگاه کندو سازی)
1-7- حرکت به سمت کارگاه کندو سازی
2-7- بازدید از کارگاه کندو سازی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
8- عملیات (زنبورستان)
1-8- کادر عسل
2-8- داروهای ارگانیک
3-8- رنگ بندی کندوها
4-8- ترکیب کیک گرده
5-8- تعداد کلونی های زنبورستان
6-8- بره موم
7-8- زنبورستان اصلاح شده
8-8- شاخون تراشی
9-8- معرفی یکی از شعبه های فروش عسل
مهندس حمیدرضا کرمی
آقای مهندس کرمی مدیر عامل شرکت تعاونی زنگان شفا و کارآفرین حوزهی دامداری زنبورعسل میباشند.