دوره آموزش متنی پرورش ماهی تیلاپیا در گلخانه
مدرس:فرهاد رجبی پور
مدت زمان دوره:ندارد مدرک پایان دوره:ندارد
480000 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی پرورش ماهی تیلاپیا در گلخانه

4 از 5
26 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل پرورش
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
توضيحات

از ویژگی‌های اعجاب‌انگیز ماهی تیلاپیا این است که نه‌تنها قابلیت پرورش در آب‌های آلوده و مقاومت بالا در برابر بیماری‌ها را دارد، بلکه نرخ رشد آن با افزایش دما بیشتر می‌شود. لذا پرورش ماهی تیلاپیا در گلخانه در صورت مهیا بودن بازار فروش، به تناسب زمانی که صرف می‌شود از شرایط سودآوری فوق‌العاده‌ای برخوردار خواهد بود.

این ماهی ارزان، علاوه بر مزیت کم‌استخوان و فیله‌ای بودن، خوش‌پخت و خوش‌طعم نیز هست؛ به‌طوری که جایگزین ماهی قزل‌آلا و آزاد و سایر ماهی‌ها درمصارف روزانه‌ی مردم شده است. پرورش این ماهی، به دلیل این‌که نیاز کم‌تری به آب دارد، برای مناطق کویری و مرکزی کشور مناسب است.

اندازه‌ی بازار جهانی پرورش ماهی در سال 2019، در حدود 285.359 میلیون دلار تخمین زده شده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 با ثبت 5.8 درصد افزایش به 378.000 میلیون دلار برسد. آسیا و اقیانوسیه در سال 2019 در بازار جهانی موقعیت پیشرو را داشت و انتظار می‌رود در آینده نیز سلطه‌ی خود را حفظ کند. 

هزینه شروع این پروژه مبلغی معادل 98.130.000 ریال می باشد که جزئیات را می توانید در قسمت پلن مالی این دوره بررسی نمایید. در زمینه بازار هدف می توان به ماهی فروشان، بازارهای مرکزی در شهر و واسطه‌گران که به صورت عمده یا خورده خریداری می کنند، اشاره کرد. 

این دوره‌ی آموزشی به تمامی جنبه‌های مورد نیاز برای پرورش ماهیان تیلاپیا در گلخانه پرداخته است و به‌دلیل ارتباط گسترد‌ه‌ی میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات پرورش‌دهندگان برتر این حوزه بهره گرفته شده است. مدرسه‌ی میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده‌ی برگزاری کلاس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های حضوری و ایجاد بستر برای ارتباط با مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیر حضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

 

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آورده شده است:

1. مقدمه

1.1. آشنایی کلی

1.1.1. تاریخچه

1.1.2. تعاریف و واژه‌ها

1.1.3. انواع مزارع پرورش ماهی

1.1.4. انواع سیستم‌های پرورشی

1.1.5. انواع استخرهاي پرورش ماهی

1.1.6. انواع منابع آبی پرورش ماهی‌

1.2. تجهیزات و ادوات

1.2.1. انواع دستگاه هواده

1.2.2. وسایل سنجش کیفیت آب

1.2.3. پمپ‌ها

1.3. انواع و اقسام

1.3.1. گونه‌های گرمابی قابل پرورش

1.3.2. ماهی تیلاپیا

1.3.3. زیست‌شناسی گونه پرورشی در طرح

1.4. مزیت‌های تولید این محصول (از منظر اقتصادی)

1.5. جذابیت‌های مالی طرح

1.6. فواید و خواص محصول

1.7. شناخت روند کلی پرورش ماهی

در این گام موارد زیر آورده شده است:

2. ضروریات

2.1. آب

2.2. هوا، دما و مسائل جوی

2.3. زمین و خاک

2.4. حمل‌ونقل و ارتباطات

2.5. جدول ضروریات

در این گام موارد زیر آورده شده است:

3. ملزومات

3.1. ظرفیت تولیدی

3.2. ساختمان و سازه

3.2.1. گلخانه

3.2.2. استخرهای بتونی

3.2.3. انبار

3.2.4. اتاق نگهبان

3.3. تجهیزات و ماشین‌آلات و ابزارآلات

3.3.1. هواده

3.4. فناوری

3.5. مواد اولیه و مواد مصرفی

3.6. سوخت‌ها و انرژی‌های موردنیاز

3.7. نیروی انسانی

3.8. ملاحظات قانونی

3.8.1. لیست مجوزهای موردنیاز

  • موافقت اصولی
  • پروانه تأسیس
  • پروانه بهره‌برداری

3.8.2. روند کلی اخذ مجوزها

3.8.3. قوانین مرتبط

3.9. تکمیل جدول ملزومات

در این گام موارد زیر آورده شده است:

4. پلن مالی

4.1. فرضیات

4.2. جداول هزینه‌های ثابت

4.3. جداول هزینه‌های جاری طرح (5 ماه)

4.4. جمع کل سرمایه‌گذاری طرح

4.5. فروش (درآمد)

4.6. پیش‌بینی مالی طرح

4.7. محاسبه دوره بازگشت سرمایه

4.8. محاسبه نقطه سربه‌سر

4.9. نحوه دست‌یابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح

در این گام موارد زیر آورده شده است:

5. پلن حقوقی

5.1. مجوزهای لازم برای شروع این کسب‌وکار

5.1.1. موافقت اصولی

5.1.2. پروانه تأسیس

5.2. قوانین کسب‌وکار

5.3. قوانین صادرات و واردات

5.3.1. تسهیلات و حمایت‌هایی دولتی

در این گام موارد زیر آورده شده است:

6. پلن بازار

6.1. بازار هدف برای فروش ماهی تیلاپیا

6.2. میزان مصرف کنونی گوشت ماهی در ایران و جهان

6.3. اندازه بازار ماهی

6.4. پیش بینی میزان مصرف (تقاضا) برای مصرف ماهی در کشور

6.5. وضعیت کنونی رقابت(رقبا) در بازار ماهی

6.6. فرهنگ مصرف گوشت ماهی در کشور

6.7. مزیت‌های اقتصادی تولید گوشت ماهی تیلاپیا

6.8. آمار صادرات و واردات گوشت ماهی

6.9. تعیین استراتژی قیمت‌گذاری

6.10. جدول خلاصه پلن بازار

در این گام موارد زیر آورده شده است:

7. پلن عملیاتی

7.1. پیش‌تولید

7.1.1. انجام کارهای اداری و اخذ مجوزهای موردنیاز

7.1.2. راه‌اندازی سالن پرورش‌ماهی

7.1.3. خرید بچه‌ماهی

7.1.4. حمل‌ونقل بچه‌ماهیان

7.2. تولید

7.2.1. شروع دوره پرورش

7.3. بیماری‌های ماهی تیلاپیا

7.3.1. بیماری‌های باکتریایی

7.3.2. بیماری‌های ویروسی

7.3.3. کنترل و پیشگیری از بیماری در ماهی تیلاپیا

7.4. مرحله دوم

در این گام موارد زیر آورده شده است:

8. پلن ریسک

8.1. ملزومات

8.1.1. مشکلات اخذ مجوز

8.1.2. نیاز به سرمایه اولیه بالا

8.1.3. گرانی نهاده‌های تولید

8.1.4. مشکلات خرید بچه‌ماهی

8.2. عملیات

8.2.1. مشکلات نداشتن تجربه در پرورش تیلاپیا

8.2.2. حساسیت‌های دمایی

8.2.3. مشکلات شوری آب

8.3. مالی

8.3.1. هزینه نگهداری بالا

8.3.2. مشکلات فروش

8.3.3. مشکلات اخذ تسهیلات

8.4. بازار

8.4.1. تبلیغات منفی گسترده

8.4.2. واردات ماهی تیلاپیا

8.4.3. فرهنگ مصرف پایین

در این پلن، مواردی برای پرورش بهتر ماهی تیلاپیا آورده شده است.

 

در این قسمت، برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.

در این قسمت مسائل فقهی در زمینه پرورش ماهی تیلاپیا آورده شده است.

مدرس دوره

فرهاد رجبی پور

کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری
آقای مهندس رجبی‌پور نزدیک به سی سال سابقه خدمت در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور را دارند و از سال 1380 با هدف توسعه گونه تیلاپیا مجری معرفی تیلاپیا به صنعت آبزی پروری کشور بودند.
ارزیابی دوره
4 از 5
26 نفر امتیاز داده اند
92
86
90
89
89
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
سعید

سلام بچه ماهی تیلاپیا از کجا تهیه کنیم؟؟؟

حدیثه دیده خانی

با سلام

درخواست خود را در سایت حامی کالا ثبت نمایید. 

تشکر


پاسخ به این پرسش
علی

سلام 1. این کار در اراک یا استان مرکزی قابل اجراست؟ 2.باید آب مداوم در حال گردش باشه؟ یعنی باید سر راه رودخانه باشه؟

فریده

با سلام

خیر، به استان مرکزی، مجوزی جهت پرورش ماهی تیلاپیا هنوز اعطا نشده است. میزان مصرف و جریان آب، به نوع سیستم پرورشی بستگی دارد، به طور مثال در سیستم نیمه متراکم، میزان آب مورد نیاز 3 الی 4 لیتر در ثانیه است و میزان تعویض آب 15 درصد به صورت روزانه می باشد. توصیه می شود، جهت کسب اطلاعات کامل تر، دوره پرورش ماهی تیلاپیا را مطالعه بفرمائید. 


پاسخ به این پرسش
صالحی

سلام بنده سوله 300 متری دارم 3 تا سوال داشتم آیا پرورش این ماهی در استخرهای پیش ساخته ممکن است؟ پرورش چه ماهیانی رو برای شهرهای گرمسیری اونم در استخرهای پیش ساخته توصیه میکنید؟ ایا پرورش ماهی در استخرهای پیش ساخته مقرون به صرفه است ؟

فریده

با سلام

بله، در حال حاضر، استخرهای پیش ساخته به عنوان یکی از بسترهای پرورش ماهی،  استفاده می‌شوند و از نظر اقتصادی توجیه پذیر می‌باشند.  در استخرهای پیش ساخته می توان،  ماهیان گرمابی مانند،  کپور معمولی، تیلاپیا و فیل ماهی را پرورش داد.  


پاسخ به این پرسش
مهدي دهقاني

با سلام احتراما براي هر قطعه ماهي 600الي700گرمي چقدر هزينه خوراك و خود ماهي به جز هزينه نگهداري در بر دارد.

فریده

با سلام 

میزان خوراک در طی یک دوره پرورش ماهی با استفاده از فرمول ضریب تبدیل غذایی محاسبه می شود که در زیر نوشته شده است. در خصوص ماهی تیلاپیا گفته می شود که ضریب تبدیل غذایی آن 1 است یعنی 1 کیلوگرم غذا باید مصرف کند تا یک کیلوگرم گوشت تولید کند. 

 (FCR)ضریب تبدیل غذایی = میزان غذای مصرف شده طی یک دوره/ میزان تولید گوشت ماهی طی یک دوره


پاسخ به این پرسش
علي كاظمي

با سلام و عرض تشكر آيا در شهرستان رشت استان گيلان امكان پرورش اين ماهي امكان پذير است ؟ در غير اينصورت چه ماهي اي براي پرورش در رشت توصيه مي گردد؟ و آياد سود و دوره ي سود دهي ماهي هاي پيشنهادي ديگر به مانند تيلا پيلا هست يا خير؟

فریده

با سلام 

سوال اول: خیر مجوز پرورش این ماهی  به استان گیلان اعطا نشده است، سوال دوم: در استان گیلان بیش تر پرورش ماهیان گرمابی رواج دارد، سوال سوم: مقایسه ی اقتصادی پرورش ماهی تیلاپیا با سایر ماهیان به سیستم پرورشی بستگی دارد، به طور مثال مقایسه کپور معمولی و تیلاپیا در شرایط متراکم: در پرورش کپور معمولی در استخرهای سیمانی به ازای هر مترمربع می توان 20 کیلوگرم برداشت در صورتی که ماهی تیلاپیا 40 کیلیوگرم به ازای هر مترمربع در شرایط متراکم می توان برداشت کرد (و لی در ایران هنوز  این مقدار تولید ثبت نشده است)  و هزینه ی غذای هر دو ماهی یکسان می باشد و در حال حاضر قیمت عمده هر کیلو تیلاپیا بین 15 تا 18 هزار تومان است و قیمت عمده کپور 30 هزار تومان است که این قیمت ها می توانند متغییر باشند. 


پاسخ به این پرسش
مجتبی زواره

سلام میزان آب لازم در پرورش ماهی تیلا پیلا به چه میزان است و آیا میتوان بدون تعویض آب و با اکسیژن دهی نیاز ماهی را برطرف کرد

فریده

با سلام 

میزان مصرف آب به سیستم پرورش بستگی دارد ولی در کل جهت پرورش این ماهی به 2 الی 5 لیتر در ثانیه آب نیاز است و در همه سیستم های پرورش نیاز به تعویض آب و اکسیژن دهی  است. توصیه می شود جهت کسب اطلاعات کامل تر دوره ی پرورش ماهی تیلاپیا را مطالعه بفرمائید. 


پاسخ به این پرسش
میرهاشم

۱_آیا در مازندران قابل پرورش است؟ ۲_حوضچه های سیمانی در زمین ۴۰۰ متری به چه ابعادی باید باشه و شکل هندسی حوض به چه شکل باشد؟ ۳_هر یک متر مربع چند قطعه ماهی قابل پرورش است؟

فریده

با سلام

سوال اول: خیر به استان مازندران، مجوز پرورش این ماهی اعطا نشده است. سوال دوم: استخرهای پرورشی دارای ابعاد و اشکال مختلفی هستند،  ولی عموما گفته می شود هشت ضلعی و دایره ای نسبت به بقیه بهتر هستند. سوال سوم: در سیستم نیمه مترکم به ازای یک متر مربع، 40 کیلوگرم (ولی در ایران هنوز این مقدار تولید ثبت نشده است) و در سیستم های متراکم 75 کیلوگرم به ازای هر متر مربع. توصیه می شود جهت کسب اطلاعات کامل تر، دوره ی پرورش ماهی تیلاپیا که در سایت موجود است را مطالعه بفرمائید. 


پاسخ به این پرسش
سعید

سلام خدمت شما بنده در شهر قم زندگی میکنم و زمین هم داریم فقط اینکه درصد شوری آب آیا مهم است و اینکه آیا شیلات تسهیلات میدهد؟

فریده

با سلام

به شهر قشم مجوز پرورش این ماهی اعطا نشده است و در پرسش و پاسخ های قبلی به مناطقی که دارای مجوز پرورش هستند، اشاره شده است. اپتیمم شوری برای تیلاپیای نیل 15 گرم در لیتر است.  جهت اخذ تسهیلات به اداره ی شیلات شهرستان مربوطه مراجعه کنید و از آنجا پیگیر شوید. 


پاسخ به این پرسش
کمیل علیزاده

سلام 1 ایا در کرمان هم مجوز صادرمیشود یا در کل شرایط برای این کار مساعد هست یا خیر 2 اب مورد نیاز از چه منبعی بهتر تامین شه ودر کل در مورد کیفیتی که اب باید داشته باشه یه توضیح میدین ممنون

فریده

با سلام

خیر برای استان کرمان مجوز پرورش این ماهی صادر نشده اشت، منبع آب جهت پرورش این ماهی چاه و قنات است. از مهم ترین خصوصیات کیفی آب، دما می باشد که بهترین رشد ماهی تیلاپیا در دمای 28 الی 30 درجه سانتی گراد اتفاق می افتد، در دمای کمتر از 20 درجه سانتی‌گراد رشد ش کاهش ‌یافته و در دمای پائین تر از 10 درجه سانتی‌گراد دچار مرگ‌ ومیر می­شود. توصیه می شود جهت کسب اطلاعات کامل تر دوره ی پرورش این ماهی را مطالعه بفرمائید. 


پاسخ به این پرسش
مهدی ملکی

سلام . من یه زمین 400 متری در دامغان دارم میخوام بدونم اونجا هم میشه این کارو راه انداخت ؟ سوال دوم من اینه که این ماهی رو به چه صورت میتونم فیله کنم و دستگاه های فیله کن و پوست کن چه قیمت هستن ؟

فریده

با سلام 

بله. مجوز پرورش این ماهی در استان سمنان صادر شده است و جهت راه اندازی این کسب و کار از طریق اداره ی شیلات شهرستان مربوطه پیگیر شوید. بریدن سر و خالی کردن شکم با دستگاه انجام می شود که قیمت آن 5 الی 6 میلیون است (البته این قیمت می تواند متغییر باشد) و فیله کردن با دست صورت  می گیرد. 


پاسخ به این پرسش
پویا

سلام 1-میزان مرگ ومیر این آبزی و احتمال ضرر و زیان آن چقدر است ؟ 2-در صورتی در استان یزد جهت انجام این کسب و کار زمین خریداری شود آیا مقرون به صرفه است یا خیر 3-میزان سود در دوره شش ماه چه مبلغ است ؟ 4- فرآیند فیله کردن ماهی در محل تولی انجام میشود یا توسط خریدار ؟

فریده

با سلام 

از آنجایی که ماهی یک موجود خونسرد است و دمای آب مهم ترین عامل تأثیر گذار بر این موجود است، ماهی تیلاپیا در دمای کمتر از 20 درجه سانتی‌گراد رشدش  کاهش ‌می یابد و در دمای پائین تر از 10 درجه سانتی‌گراد دچار مرگ‌ ومیر می­ شود. از طرف دیگر درصد تلفات این ماهی به مدیریت در تغذیه، بهداشت و بیماری ها بستگی دارد. در خصوص سوال دوم، صرفه اقتصادی بودن به بازار فروش این ماهی بستگی دارد که بازار قابل پیش بینی نیست و خریداری زمین، زمان بازگشت سرمایه را طولانی تر می کند.  جهت کسب اطلاعات کامل تر دوره ی پرورش تیلاپیا که در  سایت میدون موجود است، را مطالعه بفرمائید. 

 


پاسخ به این پرسش
الهام قیصریه ها

سلام ما در منطقه کوهستانی اصفهان که با اب چشمه است برای پرورش تیلا پیا مناسب است؟ ,و از کجا بچه ماهیها را باید بخریم

فریده

با سلام 

 بهترین دما برای رشد ماهی تیلاپیا، 28 الی 30 درجه ی سانتی گراد است و در دمای کمتر از 20 درجه سانتی‌گراد رشد این ماهی کاهش ‌یافته و در دمای پائین تر از 10 درجه سانتی‌گراد دچار مرگ‌ ومیر می­شود و لازم است که گفته شود در حال حاضر مجوز پرورش این ماهی غیربومی به چهار استان: قم، یزد، سمنان و خراسان جنوبی اعطا می شود  که  اصفهان جز این چهار استان ها نیست و پیشنهاد می گردد، به اداره ی شیلات در جهاد کشاورزی استان مربوطه مراجعه کنید، درخواست بازدید کارشناسی را ثبت کنید تا گونه مناسب (با توجه به منبع آب چشمه و منطقه ی کوهستانی به نظر می رسد قزل آلای رنگین کمان مناسب باشد) جهت پرورش، از این طریق به شما پیشنهاد گردد. 


پاسخ به این پرسش
امین

باسلام و عرض ادب آیاد در بوشهر که گاها دمای هوا تا بیش از 40 درجه می رسد، امکان پرورش این ماهی وجود دارد؟؟؟

فریده

با سلام

در بحث پرورش ماهی دمای آب اهمیت دارد که بهترین دمای آب برای رشد این ماهی 28 الی 30 درجه ی سانتی گراد است، در دمای زیر 20 درجه رشدش کاهش می یابد و در دمای زیر 10 درجه شروع به مرگ و میر می کند. و در حال حاضر  مجوز پرورش این ماهی در بوشهر صادر نشده است. 


پاسخ به این پرسش
مهدی سلیمانی

با عرض ارادت در خصوص پرورش ماهی در استان تهران این امکان وجود داره؟ و در غیر این صورت در قم برای راه اندازی با مکان و ملزومات و مجوز چقدر کف هزینه میباشد؟ آیااستفاده مشاور مطمئن که به صورت دوره ای و درصدی همکاری کند میسر است؟ با تشکر

فریده

با سلام 

مجوز پرورش این ماهی برای استان تهران صادر نشده است، کف سرمایه بستگی به سیستم پرورشی  و تناژ تولیدی ( 10 تن یا 100 تن یا هر مقدار دیگر) دارد، به طور مثال در سیستم های متراکم کف هزینه ها 500 میلیون است ولی در سیستم نیمه متراکم این هزینه کم تر است. در خصوص سوال سوم، مشاوره به صورت شراکتی  نیست ولی به صورت پروژه ای به عنوان راهنما جهت انجام کار امکان پذیر است.


پاسخ به این پرسش
ناطوری

پرورش این ماهی خطر ناک است?

فریده

با سلام 

از خطرات این ماهی می توان به غیر بومی و مهاجم بودن این ماهی اشاره کرد، زمانی که  به آبهای آزاد راه پیدا کند، با خوردن لارو ماهیان بومی باعث از بین رفتن ماهیان بومی می شود لذا در هنگام پرورش باید  مراقب بود که از طریق کانال ها به آبهای آزاد نظیر روخانه ها راه پیدا نکند (این خطر از جنه ی محیط زیست بود) و در حال حاضر مجوز پرورش این ماهی به چهار استان کشور یعنی یزد، قم، سمنان و خراسان جنوبی اعطا می‌گرد. نکته بسیار مهمی که در خصوص مصرف ماهی تیلاپیا وجود دارد این است که در اثر مصرف زیاد این ماهی نسبت به سایر ماهیان، به دلیل بالا بودن امگا 6 احتمال بروز آلزایمر، التهاب‌ روده و مشکلات قلبی وجود دارد. جهت کسب اطلاعات کامل تر توصیه می شود دوره ی ماهی تیلا پیا موجود در سایت را مطالعه بفرمائید. 


پاسخ به این پرسش
محمدحسن مجمعی

باسلام چگونگی تولید و پرورش ماهی تیلا پیا؟

فریده

با سلام

در صورت امکان سوال خود را واضح تر بفرمائید. 


نظرات

سلام لفطا درباره ی باز فروشش توضیح بدین اگه پرورشش بزنم چطور میتونیم بفروشیم خریداری داره؟ با تشکر

مجید فرومدی

سلام

در مورد بازار فروش این محصول به طور مفصل در دوره آموزشی متنی بحث شده است و می توانید با خرید این دوره اطلاعات لازم را به دست آوید.


اگر زمین و آب را در اختیار داشته باشیم ،مقدار سرمایه اولیه همان ۱۰۰میلیون است یا کمتر ؟

سلام برای همین مقدار تولید که گفتین چه مقدار زمین نیازه ؟ چ ه مقدار آب نیازه ؟ سختی آب مهمه ؟

فریده حاجی وند

با سلام 

برای این مقدار به 300 الی 400 متر زمین نیاز است و  3 الی 4 لیتر در ثانیه نیز آب لازم است. دمای آب مهم ترین عامل تأثیر گذار است. جهت کسب اطلاعات کامل تر و دقیق تر لطفا دوره ی آموزشی این ماهی را مطالعه بفرمائید. 


باسلام میزان زمین و دبی مورد نیاز؟

حدیثه دیده خانی

با سلام لطفا دوره آموزشی مربوطه را خریداری و مطالعه نمایید و در صورت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید درخواست خود را در بخش کلینیک مشاوره سامانه میدون ثبت نمایید تا بتوانید از کارآفرینان برتر این حوزه راهنمایی بگیرید. 

با تشکر