بازار رو به رشد مصرف بستنی سالانه با نرخ رشد 4.9 درصدی در حال افزایش است و بیشترین نرخ افزایش نیز متعلق است به کشورهای آسیایی بویژه خاورمیانه. گردش مالی این صنعت نیز سالانه حدود 2840 میلیارد تومان می باشد که رقم قابل توجهی است. قابل ذکر است که سرانه مصرف بستنی در کشور سالانه در حدود 3.5 لیتر به ازای هر نفر است. سالانه حدود 40 هزارتن انواع بستنی به کشورهای پاکستان، بحرین، عراق، امارات، کویت و گرجستان صادر میگردد. این محصول وارداتی ندارد. این موضوع نشان دهنده آن است که تولید این محصول در کشور پاسخگوی نیاز داخلی بوده و بنابراین تمرکز روی تولید انواع بستنی زمینه را برای صادرات هرچه بیشتر آن مساعد می سازد.
برای اجرای این طرح نیاز است که 969 میلیون تومان سرمایه ثابت فراهم آورید. با این مبلغ میتوانید یک کارگاه با مساحت 500 مترمربع رهن کنید و تجهیزات تولید را خریداری نمایید. سرمایه در گردش مورد نیاز نیز ماهانه حدود 116 میلیون تومان خواهد بود. با این سرمایه میتوان روزانه 1تن بستنی تولید کرد. البته تولید بستنی با مقدار کمتر از این صرفه اقتصادی ندارد. با فروش محصولات تولیدی با قیمت مورد نظر میتوان ماهانه حدود 28 میلیون تومان سود خالص به دست آورد. نرخ سوددهی این کسب و کار سالانه 31 درصد است که سوددهی قابل قبولی برای یک شغل تلقی می شود.
دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبههای مورد نیاز برای احداث کارگاه تولید بستنی پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاسهای حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.
توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیرحضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1 - مقدمه
1.1 آشنایی کلی
1.1.1 تاریخچه
1.1.2 انواع ساختمان و سازه
1.1.3 آشنایی با مراحل مختلف تولید بستنی
1.1.4 بستهبندی و نگهداری محصول
1.1.5 آشنایی با انواع تجهیزات تولید بستنی
1.2 انواع و اقسام
1.2.1 بستنی معمولی
1.2.2 بستنی پر عطر و طعم
1.2.3 فرنی منجمد، بستنی فرانسوی یا بستنی فرنی فرانسوی
1.2.4 بستنی میوهای
1.2.5 بستنی شیرینیدار
1.2.6 بستنی بیسکو
1.2.7 پودینگها
1.2.8 بستنی رنگ رنگ
1.2.9 بستنی فانتزی
1.2.10 رولت بستنی
1.2.11 اسپومونی
1.2.12 اوفه
1.2.13 بستنی نیمه منجمد
1.2.14 ماست بستنی منجمد یا لاکتو
1.2.15 ماوس
1.2.16 بستنی ژلهای
1.2.17 بستنی یخی میوهای
1.2.18 یخ در بهشت
1.2.19 گرانیت
1.3 مزیتهای تولید این محصول (از منظر اقتصادی)
1.4 جذابیتهای مالی طرح
1.5 فواید و خواص محصول
1.6 شناخت روند کلی تولید بستنی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
2 - ضروریات (مباحث مربوط به مکانیابی)
2.1 آب
2.2 هوا، دما و مسائل جوی
2.3 زمین و خاک
2.4 حمل و نقل و ارتباطات
2.5 جدول ضروریات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
3 - ملزومات
3.1 ظرفیت تولیدی
3.2 ساختمان و سازه (بستر کار)
3.2.1 سالن تولید
3.2.2 انبار مواد اولیه
3.2.3 انبار محصول
3.2.4 آزمایشگاه
3.2.5 ساختمان اداری و رفاهی
3.3 تجهیزات، ماشینها و ابزارها
3.3.1 وانت یخچالدار
3.3.2 بیدون (ظرف حمل شیر)
3.3.3 وت دریافت شیر خام
3.3.4 آیس بانک
3.3.5 پلیت کولر
3.3.6 تانک اختلاط
3.3.7 هموژنایزر
3.3.8 پاستوریزاتور
3.3.9 فریزر کانتینیوس
3.3.10 پمپ سانتریفوژ
3.3.11 تانک مخصوص رسیدن (عملآوری)
3.3.12 دستگاه پرکن بستنی
3.3.13 دستگاه بستهبندی بستنی
3.3.14 سردخانه زیر صفر
3.3.15 هیتر کارگاهی
3.3.16 کولر
3.3.17 ظروف
3.3.18 پیمانه
3.3.19 باسکول
3.3.20 صندلی
3.3.21 سیستم تهویه هوا
3.3.22 تجهیزات آزمایشگاه
3.4 فناوری
3.5 مواد اولیه و مواد مصرفی
3.5.1 شیر
3.5.2 مواد جامد غیر چربی شیر
3.5.3 شکر و مواد شیرینکننده
3.5.4 امولسیفایرها
3.5.5 پایدارکنندهها و قوامدهندهها
3.5.6 طعمدهندهها
3.5.7 چربی
3.5.8 کاغذ صافی
3.5.9 سنگ جوش
3.5.10 محلولها و محیط کشتهای مورد استفاده در آزمایشات شیمیایی و میکروبی
3.6 سوختها و انرژیهای مورد نیاز
3.7 نیروی انسانی
3.8 ملاحظات قانونی و حقوقی
3.8.1 لیست مجوزهای مورد نیاز
3.8.2 روند کلی اخذ مجوزها
3.8.3 قوانین مرتبط با این کسب و کار
3.9 سایر نهادهها و ملزومات مورد نیاز
3.10 تکمیل جدول ملزومات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
4 - پلن مالی
4.1 فرضیات
4.2 جداول هزینههای ثابت
4.3 جداول هزینههای جاری طرح (سالانه)
4.4 جمع کل سرمایه گذاری طرح
4.5 فروش (درآمد) (سالانه)
4.6 پیش بینی مالی طرح
4.7 محاسبه نقطه سر به سر
4.8 نحوه دستیابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح
4.8.1 روشهای تأمین مالی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
5 - پلن حقوقی
5.1 مجوزهای لازم برای شروع این کسب و کار
5.1.1 جواز تأسیس
5.1.2 پروانه بهداشتی ساخت کارگاهی
5.1.3 پروانه بهرهبرداری
5.1.4 ثبت برند و علامت تجاری
5.1.5 نشان سیب سلامت بهداشت
5.1.6 دریافت انشعاب برق 3 فاز
5.2 قوانین کسب و کار
5.2.1 قوانین دریافت جواز تأسیس کارگاه
5.2.2 قوانین مرتبط با دریافت پروانه بهداشتی ساخت کارگاه
5.2.3 قوانین مرتبط با دریافت پروانه بهرهبرداری
5.2.4 قوانین مرتبط با ثبت برند و نشان تجاری
5.2.5 قوانین مرتبط با دریافت نشان سیب سلامت
5.3 قوانین صادرات و واردات
5.3.1 مدارک مورد نیاز جهت واردات مواد غذایی
5.3.2 گواهی بهداشت
5.3.3 دریافت مجوز ترخیص
5.3.4 صادرات مواد غذایی
5.4 تسهیلات و حمایتهای دولتی
5.5 قوانین مالیاتی کسب و کار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
6 - پلن بازار
6.1 بازارهای هدف
6.2 میزان مصرف کنونی در بازار هدف
6.3 اندازه بازارهای هدف
6.4 پیشبینی میزان مصرف (تقاضا) در بازارهای هدف
6.5 وضعیت کنونی رقابت (رقبا) در بازارهای هدف
6.6 فرهنگ مصرف کالا
6.7 مزیتهای اقتصادی تولید بستنی
6.8 آمار صادرات و واردات بستنی
6.9 تعیین استراتژی قیمتگذاری
6.10 جدول خلاصه پلن بازار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
7 - پلن عملیاتی
7.1 پیشتولید
7.1.1 شرایط بهداشتی ساختمان
7.1.2 تجهيزات بهداشتي
7.1.3 دفع زباله
7.1.4 امكانات شستشوي دست
7.1.5 كمكهاي اوليه
7.1.6 امكانات و تسهيلات بهداشتي و رفاهي
7.1.7 تهیه مواد اولیه
7.2 مرحله اول (آمادهسازی)
7.2.1 دریافت شیر
7.2.2 هواگیری و بوگیری
7.2.3 صاف کردن شیر
7.3 مرحله دوم (تولید)
7.3.1 تهیه مخلوط بستنی
7.3.2 پاستوریزاسیون بستنی
7.3.3 هموژنیزاسیون
7.3.4 خنک کردن و رسیدن محصول (عملآوری)
7.3.5 انجماد مداوم
7.3.6 قالبزنی و اکسترود کردن
7.4 مرحله سوم (بستهبندی)
7.5 مرحله چهارم (فروش و بازاریابی)
در این گام موارد زیر آورده شده است:
8 - پلن ریسک
8.1 ملزومات
8.2 عملیات
8.2.1 عیوب طعم
8.2.2 معایب پیکره و بافت محصول
8.2.3 فساد میکروبی
8.3 مالی
8.4 بازار
در این گام پیشنهادهایی برای موفقیت بیشتر در این زمینه ارائه شده است.
در این قسمت، برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.
مسائل فقهی و زیست محیطی این کسب و کار در این گام ارائه شده است.
در این گام موارد زیر آورده شده است:
12 - ضمائم
12.1 آزمایشهای ضروری در مورد شیر
12.1.1 اندازهگیری اسیدیته شیر
12.1.2 تعیین نقطه انجماد شیر
12.1.3 تعیین ماده خشک شیر
12.1.4 اندازهگیری پروتئین شیر
12.1.5 آزمایش الکل
12.1.6 شمارش سلولهای سوماتیک
12.1.7 تعیین چربی شیر
12.1.8 آزمونهای میکروبی شیر خام
12.2 آزمونهای مورد نیاز برای بستنی
12.2.1 آمادهسازی نمونه
12.2.2 اندازهگیری چربی بستنی
12.2.3 اندازهگيري مواد جامد شيري بدون چربي در بستني
12.2.4 اندازهگيري مواد جامد کل بستني
12.2.5 اندازهگيري شكر موجود در بستنی
12.2.6 اندازهگيري اسيديته
12.2.7 اندازهگيري افزايش حجم بستني
12.2.8 آزمونهای میکروبی بستنی
فیلم آموزشی تولید صنعتی بستنی و آموزش چگونگی راه اندازی خط تولید بستنی ، راه روش تهیه بستنی به صورت ...
فیلم آموزشی تولید صنعتی بستنی و آموزش چگونگی راه اندازی خط تولید بستنی ، راه روش تهیه بستنی به صورت ...
توحید حسین پور، تولید کننده ماشین آلات نان بستنی، گفت: یک ساعت کار با این دستگاه به اندازه عملکرد یک ...
مشاهده آیتمزمان را از دست ندهید!
میدون؛ جامع ترین سامانه هدایت، آموزش و پشتیبانی کسب و کارهای کوچک
نظرات (0)