سفالگری از خلاقیتهای ماندگار انسان، از زمان ماقبل تاریخ به شمار میرود، و در ایران یک هنر اصیل، سنتی و با قدمت است. هیچ مصنوعی ازنظر فراوانی مواد اولیه و موجود بودن آن در طبیعت، به پای سفال نمیرسد و در صورت استفاده از خاک مرغوب، ورز دادن مناسب و پخت خوب، دارای ماندگاری بسیار بالایی است.
برای شروع کار سفالگری، ابتدا باید در دورهای در حدود سه تا پنج ماه آموزش دید تا بتوان کار چرخکاری را به بهترین نحو فراگرفت و با تمرین و ممارست بر سرعت دست افزود. تجهیزات موردنیاز در این کار، شامل؛ چرخ، کوره، صفحه گچی، ابزارهای گل کن و صفحه گردان، خاک، میز و صندلی، است. کارگاه تولید سفال را میتوان در تمامی اقلیمها دایر کرد و برای شروع تولید میتوان در داخل خانه، با یک یا دو نفر نیرو و یک چرخ سفالگری، به تولید محصول پرداخت. فضای کار باید از تهویه مناسب برخوردار باشد، تا بدنهها بهخوبی خشک شوند. همچنین رطوبت باید بهگونهای باشد که قابلیت نگهداری بستههای گل را داشته باشد، چراکه فضای بسیار خشک کارگاه، باعث خشک شدن سریع بستههای گل میگردد.
ظرفیت تولید محصول در طی یک ماه، به میزان مهارت و سرعت چرخکار بستگی دارد. با توجه به اینکه در آغاز کار معمولاً سرعت چرخکار پایین است، در حدود بیست تا سی عدد کاسه، فرض میشود، که در صورت مهارت تا پنجاه عدد هم قابلافزایش است. برای تولید این محصول سرمایه اولیهای در حدود 15 تا 17 میلیون برای خرید چرخ و کوره کافی است و میتوان شروع به کار کرد. حتی در مراحل اولیه شروع کار، بدون کوره نیز میتوان کار را آغاز کرد و برای پخت، کورهای را اجاره کرد. سود حاصله از این کسبوکار بین 30 تا 40 درصد میباشد. البته تولید محصولات هنری بیشتر از آنکه به سرمایههای مالی نیاز داشته باشد، ثمره هنر و مهارت یک فرد است.
سفالگری در زمره کسب وکارو مشاغل خانگی بهحساب میآید و در مراحل ابتدایی نیازی به اخذ مجوز ندارد و مشمول قانون مالیات و قوانین سایر کسبوکارها نیست.
حدود 8 میلیون و 665 هزار قطعه از ظروف سفالی و سرامیکی در داخل مصرف میشود. اگر بهطور متوسط قیمت هر قطعه از این ظروف را 17 هزار تومان در نظر بگیریم، درنتیجه اندازه بازار داخلی برای ظروف سفالی و سرامیکی، حدوداً برابر با 147 میلیارد تومان تخمین زده میشود.
ظروف و کالاهای سرامیکی کاربردهای مختلفی دارند و بر همین اساس بازار هدف متفاوتی را نیز میتوان برای آنها متصور بود. ازجمله: گالریها که از بزرگترین مشتریان ظروف سفالی و سرامیکی هستند، خرید مستقیم برای مصارف خانگی، رستورانها، هتلها، غذاخوریها، بومگردها، توریستها، بازار عید نوروز و همچنین برخی از ادارات و سازمانها از صنایعدستی، همچون سفال و سرامیک جهت هدیه دادن به کارمندان خود استفاده میکنند.
از مسائل و مشکلات شروع این کسبوکار میتوان به هزینههای نیروی انسانی، سوخت ، ملزومات و مواد اولیه، شکستگی و ترک برداشتن در بدنه تولیدات در هنگام خشک شدن، حملونقل و جابهجایی، بیماریهایی که ممکن است از طریق خاک به هنرمند منتقل شود، دسترسی به گاز شهری، معاملات غیر نقد و چکی، نداشتن تجربه در بازاریابی و فروش تولیدات، سختیهای حضور در نمایشگاهها، کپی شدن طرح از طرف رقبا، واردات اجناس چینی و مشکلات بستهبندی، را میتوان نام برد، که اکثر این موارد در سایر مشاغل، رایج است. البته مهمترین و محدودکنندهترین عامل که باعث میشود هر فردی قادر به تولید ظروف سفال و سرامیک نباشد، مسئله مهارت در خلق آثار خارقالعاده، هم ازنظر شکل سهبعدی و هم تزئینات، رسم طرح و شکل روی محصول است.
توجه: دوره آموزشی فرم دهی سرامیک با چرخ سفالگری، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1 مقدمه
1.1 آشنایی کلی
1.1.1 تاریخچه
1.1.2 استانداردهای کارگاهی
1.1.3 انواع روشهای تولید (فن و تکنیک)
1.1.4 انواع تجهیزات موردنیاز
1.1.5 روشهای نگهداری و بستهبندی
1.2 مزیتهای تولید این محصول(از منظر اقتصادی)
1.3 جذابیتهای مالی طرح
1.4 فواید و خواص محصول
1.5 شناخت روند کلی و میزان تولید
در این گام موارد زیر آورده شده است:
2 ضروریات
2.1 آب
2.2 هوا، دما و مسائل جوی
2.3 زمین و خاک
2.4 حملونقل و ارتباطات
2.5 جدول ضروریات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
3 ملزومات
3.1 ظرفیت تولیدی
3.2 ساختمان و سازه(بستر کار)
3.3 تجهیزات و ماشینآلات و ابزارآلات
3.3.1 چرخ سفالگری
3.3.2 کوره
3.3.3 صفحه گچی
3.3.4 ابزارآلات تراش
3.3.5 کاسه پلاستیکی
3.4 مواد اولیه و مواد مصرفی
3.5 سوخت و انرژیهای موردنیاز
3.6 نیروی انسانی
3.7 ملاحظات قانونی و حقوقی
3.8 سایر نهادهها و ملزومات موردنیاز
3.9 تکمیل جدول ملزومات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
4 پلن مالی
4.1 فرضیات
4.2 جداول هزینههای ثابت
4.3 جداول هزینههای جاری طرح
4.4 جمع کل سرمایهگذاری طرح
4.5 فروش (درآمد)
4.6 پیشبینی مالی طرح
4.7 محاسبه دوره بازگشت سرمایه
4.8 محاسبه نقطه سربهسر
4.9 نحوه دستیابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
5 پلن حقوقی
5.1 مجوزهای لازم برای شروع این کسبوکار
5.2 قوانین کسبوکار
5.3 قوانین صادرات و واردات
5.4 تسهیلات و حمایتهایی دولتی
5.5 قوانین مالیاتی کسبوکار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
6 پلن بازار
6.1 بازار هدف برای فروش محصولات سرامیکی
6.2 میزان مصرف کنونی ظروف و کالاهای سفالی و سرامیکی در کشور
6.3 اندازه بازار ظروف سفالی و سرامیکی
6.4 پیشبینی میزان مصرف(تقاضا)، برای ظروف سفالی و سرامیکی
6.5 وضعیت کنونی رقابت(رقبا)
6.6 فرهنگ مصرف کالا
6.7 مزیتهای اقتصادی سفالگری
6.8 آمار صادرات و واردات سفال و سرامیک
6.8.1 صادرات
6.8.2 واردات
6.9 تعیین استراتژی قیمتگذاری، نحوه فروش، بازاریابی و جذب مشتری
در این گام موارد زیر آورده شده است:
7 پلن عملیاتی
7.1 پیشتولید
7.2 مرحله اول(آمادهسازی گل)
7.3 مرحله دوم(مرکز کردن گل و فرم دهی آن)
7.4 مرحله سوم (تراش کف کار و پخت بدنه)
7.5 فروش و بازاریابی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
8 پلن ریسک
8.1 ملزومات
8.1.1 گرانی مواد اولیه
8.1.2 مشکلات اخذ مجوز
8.2 عملیات
8.2.1 داشتن مهارت هنری
8.2.2 شکستگی و ترک برداشتن ظروف
8.2.3 مشکلات استفاده از سوخت فسیلی
8.2.4 مشکلات حملونقل سفال و سرامیک
8.2.5 بیماریهای ناشی از خاک
8.2.6 مشکلات ناشی از بیاحتیاطی
8.3 مالی
8.3.1 معاملات غیر نقدی
8.3.2 مشکلات اخذ وام
8.4 بازار
8.4.1 نداشتن تجربه در بازاریابی
8.4.2 کاهش مشتریان صادراتی
8.4.3 مشکلات حضور در نمایشگاه
8.4.4 کپی شدن طرح
8.4.5 واردات اجناس چینی
8.4.6 مشکلات بستهبندی
در این گام مواردی برای فرم دهی سرامیک با چرخ سفالگری ذکر شده است.
در این قسمت، برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.
در این گام مسائل فقهی در زمینه فرم دهی سرامیک با چرخ سفالگری آورده شده است.
کلاس های اموزشی سفالگری ب چ صورته؟؟
سلام
جهت اطلاع از تمامی قسمت های کلاس های آموزشی سامانه میدون در حوزه های مختلف با همکاران ما در بخش برگزاری کارگاه تماس بگیرید.
راهنمایی برای راه اندازی کارگاه تو محیط ۸۰متری
سلام
دوره آموزشی فرم دهی سرامیک با چرخ سفالگری شامل پلن های مختلفی است که صفر تا صد این کسب و کار را مفصلا شرح داده است. علاوه بر مطالعه دوره آموزشی پیشنهاد می کنیم با همکاران ما در بخش مشاوره سامانه میدون تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را خدمت شما ارائه دهند.
با خرید بسته آموزش سفالگری دیگر نیاز به آموزش های دیگر نیست؟ به جز شاگردی
سلام
دوره های آموزشی معمولا حدود 70 درصد آمادگی برای شروع کسب و کار مورد نظر را ایجاد می کنند. در این دوره ابتدا مقدمه و کلیات مختصری در زمینه فرم دهی سرامیک با چرخ سفالگری گفته شده سپس ضروریات و ملزومات طرح مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین در قسمت پلن مالی به هزینههای ثابت، هزینه های جاری و مقدار فروش میپردازیم.در قسمت پلن عملیاتی طی سه مرحله (آمادهسازی گل، مرکز کردن گل و فرم دهی آن و تراش کف کار و پخت بدنه) را توضیح دادهایم. هر نوع کسب و کاری در کنار داشتن سود و مزایای فراوان، دارای برخی مشکلات، نکات منفی و ریسکهایی نیز میباشند که بطور کامل در پلن ریسک آمده است.برای توسعه و موفقیت در این حرفه، قسمت الگوها، که مصاحبه با افراد موفق است را آورده ایم. در پایان با معرفی الگوها و کارآفرینان موفق در این نوع کسب و کار و همینطور بررسی جنبه های فقهی و زیست محیطی طرح را جمع بندی نموده ایم.
با سلام .میخواستم در زمینه تولید کاشی های دست ساز سرامیکی و زیورآلات و ظروف کوچک سرامیکی کارگاهی رو راه انداری کنم،قبلا چندین سال در زمینه تولید کاشی و سرامیک فعالیت داشتم و طراح و مدیر آزمایشگاه بودم.ولی این فایل جدیدی که قرار هست توش فعالیت کنم متفاوته.خودم کارشناس ارشد هنر هستم و سالهاست در زمینه های گوناگون هنری فعالیت داشتم و مشکلی برای ایجاد طرح های نو و...ندارم .اما ازینکه نتونم بازار کارم رو بدست بیارم نگرانم.شیراز زندگی میکنم وهدفم بیشتر فروش خارجی و کاربرد در دکوراسیون داخلی و تولید آثار نفیس و خاص هست.بنظرتون اصلا پایه این ایده درسته؟چطور میتونم نیاز بازار رو بدست بیارم؟آیا باتوجه به عدم ثبات در اقتصاد این فکر درسته؟و اینکه برای شروع باید به سازمان میراث مراجعه کنم؟ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام
سوالات شما بسیار زیاد بوده و امکان پاسخ گویی متنی در این بخش برای آن وجود ندارد. پیشنهاد می کنیم با همکاران ما در بخش مشاوره سامانه میدون تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را به شما داشته باشند.
سلام وقت بخیر راجب کسب و کار فرم دهی سرامیک با چرخ سفالگری، کف سرمایه رو اعلام کردین، اما میزان سوددهی رو مشخص نکردین یعنی اگه کسی 30 میلیون تومن سرمایه داشته باشه، بعد از 6 ماه چقدر سود نصیبش میشه؟ ممنون میشم
سلام
در این طرح در طول یک ماه، هر چرخکار قادر به تولید جمعاً در حدود 600 عدد از محصولات (کاسه کوچک و بزرگ) خواهد بود که در صورت فروش درآمدی بالغ بر 9 میلیون تومان بدست خواهد آورد که از این میزان حدود 5 میلیون تومان آن سود خواهد بود.
ارائه فیلم آموزشی سفالگری با چرخ سفالگری با آموزش صفرتا صد استاد جلال عالم رجبی به همراه طرح توجیهی ...
زمان را از دست ندهید!
میدون؛ جامع ترین سامانه هدایت، آموزش و پشتیبانی کسب و کارهای کوچک
نظرات (0)