دوره آموزش متنی کاشت و تولید میوه چیکو
مدرس:مهدی امیدی
مدت زمان دوره:ندارد مدرک پایان دوره:ندارد
394800 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی کاشت و تولید میوه چیکو

4 از 5
6 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش محصول تولیدی
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل تولید محصول
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات محصول تولیدی
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

چیکو یک میوه لذیذ و شیرین از نواحی گرمسیری قاره آمریکا معرفی شده است. این گیاه را عمدتا به دلیل تولید میوه پرورش می دهند. میوه های نارس و پوست این گیاه شیره سفید رنگی تولید می کنند که در مجاورت هوا خشک شده و ماده اولیه تولید این نوع آدامس را تشکیل می دهد.

میوه نارس چیکو گس بوده ولی میوه های رسیده آن بسیار شیرین و لذیذ هستند.میوه های رسیده آن علاوه بر تازه خوری جهت تهیه مربا نیز بکار رفته و همچنین به عنوان منبع با ارزشی از مواد اولیه در کارخانجات تولید گلوکز، پکتین و ژل های میوه ای طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند. میوه بصورت برش خورده نیز کنسرو می گردد. در برخی مناطق برگ های جوان این گیاه بصورت خام یا پخته و یا در مخلوط با دیگر سبزیجات خورده می شود.

چیکو میوه ای است که سالانه مقدار زیادی از این محصول چه به صورت قاچاق و چه بصورت قانونی وارد بازار های داخلی کشور می شود و چون میوه ای لوکس تلقی می شود گاها با قیمت های خیلی بالا به فروش می رسد.

برای راه اندازی یک باغ یک هکتاری چیکو به حدود 15 میلیون تومان سرمایه اولیه تا زمان برداشت محصول نیاز است و با اولین باردهی محصول یعنی در سال سوم می توان به درآمدی بالغ بر 12 میلیون تومان دست یافت. برداشت اقتصادی میوه چیکو از سال هفتم به بعد است که سالانه درآمدی بالغ بر 100 میلیون تومان می تواند برای کشاورز داشته باشد. و چون چیکو درختی است که رشد زیادی دارد و از عمر بالایی برخوردار است محصول این درخت را می توان تا بیش از 40 سال برداشت کرد و سالانه به درآمد بیشتری دست یافت.

دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبه های مورد نیاز برای کاشت و تولید میوه چیکو پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان بزرگ در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاس‌های حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

توجه: دوره آموزشی کاشت و تولید میوه چیکو، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن است.

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آوره شده است:

آشنایی کلی

مزایای کشت چیکو نسبت به انبه

تاریخچه ،انواع و اقسام ، محل کشت و پروش

مزیت های تولید این محصول

جذابیت های مالی طرح

فواید و خواص محصول

شناخت روند کلی کشت، پرورش یا تولید میوه چیکو و میزان ثمردهی آن

در این گام مکان کاشت درخت چیکو را از چهار جهت بررسی می کنیم:

آب

هوا، دما و مسائل جوی
زمین و خاک

حمل و نقل و ارتباطات

جدول ضروریات

در این گام موارد زیر را بررسی می کنیم:

ظرفیت تولیدی

ساختمان و سازه(بستر کار)

تجهیزات و ماشین آلات و ابزارات

فن آوری

مواد اولیه و مواد مصرفی

مسائل تغذیه ای و مربوط به رشد

مسائل بهداشتی و درمانی

نیروی انسانی

ملاحظات حقوقی و قانونی

جدول نهاده ها و ملزومات

در این گام موارد زیر را بررسی می کنیم:

جدول هزینه های ثابت 

جدول هزینه های جاری

جدول تغذیه

جدول در آمد ها

پیش بینی جریان نقدی

سرمایه

چگونه می توان به این سرمایه دست یافت؟

در این مرحله موارد زیر را بررسی می کنیم:

بازار هدف کجاست؟

اندازه بازار هدف حدودا چقدر است؟

میزان مصرف کنونی در بازار هدف چقدر است؟

میزان مصرف (تقاضا) در بازار هدف در زمان بهره برداری چقدر است؟

وضعیت کنونی رقابت(رقبا) در بازار هدف محصول ما چگونه است؟

تحلیلی از بازار های محلی

فرهنگ مصرف کالا

در این قسمت مراحل زیر را گام به گام شرح می دهیم:

 پبش تولید

انتخاب و آماده سازی زمین

استقرار بادشکن

گودال زنی

مرحله اول(کاشت)

انواع روش های تکثیر

کاشت نهال

مرحله دوم(داشت)

تربیت و هرس

آبیاری

کوددهی

زمان و روش کاربرد کود ها

میانه کاری

مبارزه با علف های هرز

گلدهی چیکو

گرده افشانی چیکو

تشکیل میوه

الگوی رشد میوه

اثرات بذر در رشد میوه

آفات و بیماری ها

مرحله سوم(برداشت)

عملکرد درخت چیکو

رسیدن میوه

مرحله چهارم ( فروش و بازاریابی)

در این گام ریسک هایی که ممکن است در زمینه های زیر با آن ها مواجه شوید را معرفی می کنیم:

ملزومات

عملیات

مالی

بازار

در این گام پیشنهاداتی برای موفقیت بیشتر در این حرفه آورده ایم.

دراین قسمت، برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.

در این گام اطلاعاتی درباره اهمیت کاشت درخت چیکو بر مباحث زیست محیطی ارائه می گردد.

مدرس دوره

مهدی امیدی

کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش علوم باغبانی
آقای مهدی امیدی با توجه به داشتن تحصیلات در حوزه ی کشاورزی، فعالیت های زیادی بصورت متمرکز بر روی کشت های گلخانه ای مخصوصا کشت های بدون خاک انجام داده اند و همچنین نظارت بر چندین پروژه در این حوزه را برعهده دارند.
ارزیابی دوره
4 از 5
6 نفر امتیاز داده اند
94
90
87
88
81
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
عبدالله

مخصوص چه آب و هوایی است؟

وحید حسین زاده

سلام. چیکو آب و هوای گرم و مرطوب را ترجیح می دهد با این حال در مناطق خشک نیز رشد می کند. چیکو نسبت به خشکی مقاوم بوده و می تواند شوری را تحمل کند. اما نسبت به قلیایی بودن خاک حساس است.


نظرات

سلام‌ خسته نباشید من یه زمین تو استان آذربایجان شرقی یه منطقه سرد و کوهستانی دارم میخواسنم بدونم میتونم درخت چیکو بکارم یا نه باید حتما منطقه گرمسیری باشه؟

مهندس حسین زاده

باسلام. این درخت دمای زیر 2- را تحمل نمیکند. مخصوصا نهال های آن در دماهای پایین از بین می روند. درختان بزرگ هم دمای منفی 2 درجه را برای مدت کوتاهی می توانند تحمل کنند. از این رو چون در مناطق کوهستانی آذربایجان شرقی دما در مدت طولانی زیر 2- درجه باقی می ماند، لذا کشت آن در این مناطق توصیه نمی شود.


برایه پرورش این محصول نیاز به چه نوع آب و هوایی هست؟من در منطقه شمال کشور.استان گلستان.شهرستان گنبد کاووس هستم.در شهر ما گرما هوا در تابستان گاهی تا بالایه 40 درجه میرسه.امکان کشت در منطقه ما هست؟

مهندس نگیم

با سلام. چیکو آب و هوای گرم و مرطوب را ترجیح می دهد با این حال در مناطق خشک نیز رشد می کند. چیکو نسبت به خشکی مقاوم است و می تواند شوری را تحمل کند اما نسبت به قلیایی بودن خاک حساس است. این گیاه در مناطق خشک با 100 میلی متر بارندگی و در نواحی مرطوب با 300 میلی متر بارندگی به خوبی رشد می کند و جهت گلدهی به یک دوره خشکی نیاز دارد. برخلاف بیشتر گیاهان گرمسیری این گونه می تواند درجه حرارت 2- درجه سانتی گراد را تحمل کند. بهترین رشد این گیاه در عرض های جغرافیایی 25-12 درجه از خط استوا و تا 1000 متر بالاتر از سطح دریا امکان پذیر است. اب و هوای ابری و بارانی در هر زمان از سال به این درخت آسیبی نمی رساند. درختان جوان در اثر سرما و یخبندان آسیب می بینند اما درختان بالغ سرمای منهای 2 درجه سانتی گراد را برای مدت کوتاهی تحمل می کنند. دمای مناسب رشد آن 14-11 درجه سانتی گراد است. دمای بالاتر از 41 درجه سانتی گراد باعث ریزش گل ها و شکاف برداشتن میوه ها می شود. باد های تند و خشک سبب خشکیدن گل ها، برگ ها و میوه ها می گردد. نهال های چیکو تا زمان استقرار نیاز به سایه دارند. اما درختان بالغ نیاز به آفتاب کامل دارند.

موفق باشید.


سلام و درود بر شما در کجا های ایران کشت می شود و نهال دارد یا بذر است نیاز های آب و خاک آن چیست و هزینه نهال و... چقدر است ممنون

مهندس نگیم

سلام همانطور که در دوره کاشت و تولید میوه چیکو اشاره شده است، این درخت آب و هوای گرم و مرطوب را ترجیح می دهد با این حال در مناطق خشک نیز رشد می کند. چیکو نسبت به خشکی مقاوم است و می تواند شوری را تحمل کند اما نسبت به قلیایی بودن خاک حساس است. سیستان و بلوچستان با 57 هکتار سطح زیر کشت یکی از مراکز تولید چیکو است و بیشتر این مساحت در شهرستان سرباز می باشد. چیکو از طریق بذر، خوابانیدن هوایی و زمینی و پیوند تکثیر می شود و می توانید جهت استعلام قیمت به قسمت شبکه همکاران مراجعه نمایید.

موفق باشید.


چیکو مناسب چه آب و هوایی است؟ هر بار چقدر میوه می دهد؟

مهندس مختاری

با سلام.

آب و هوای مطلوب درخت چیکو، گرم و مرطوب است ولی از بادهای تند و خشک باید محافظت شود.همچنین نهال های جوان باید در سایه باشند و از آفتاب محافظت شوند. باردهی این درخت از سال سوم شروع شده و در سال یازدهم به 42 تن در هکتار خواهد رسید. هرمزگان یکی از مناطق مناسب برای کاشت چیگو میباشد.


با سلام خدمت شما ،نياز ميوه چيکو نسبت به آب و هوا چطور مي باشد؟ باتشکر