این بخش به توضیحاتی درمورد کلزا و تاریخچه آن، مزایا و جذابیت های مالی پرداخته و شناختی کلی از کشت آن را بیان می کند.
کشور ما سالانه در حدود 90 درصد از نیاز خود به روغن را از طریق واردات تامین میکند که علت اصلی آن عدم رغبت کشاورزان به کاشت دانههای روغنی نظیر کلزا است. اما به تازگی دولت جهت پشتیبانی از کشاورزان این حوزه اقدام به خرید تضمینی دانههای روغنی از جمله کلزا با قیمت مناسب کرده است؛ بنابراین با این تفاسیر کلزا دارای بازاری تضمینی است و کاشت آن سودآوری خوبی دارد.
سازگاری کلزا با شرایط مختلف آب و هوایی، کنترل علفهای هرز، داشتن تیپ بهاره و پاییزه، عملکرد قابل توجه روغن در واحد سطح و سایر مزایای دیگر به عنوان نقطه امیدی جهت تأمین روغن خوراکی مورد نیاز کشور به شمار میآید.
سطح زیر کشت کلزا در کشور در سال 97 بر اساس آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی برابر با 191251 هکتار بوده است که از این سطح معادل 329843 تن محصول برداشت شده است. همچنین بر اساس آمار اتاق بازرگانی در سال 97 معادل 46 هزار تن کلزا به کشور وارد شده است که باعث خروج 29 میلیون دلاری ارز از کشور شده است.
بیشترین میزان واردات کلزا از کشور روسیه (با 27 هزار تن) صورت گرفته است و پس از آن بیشترین میزان واردات از کشورهای قزاقستان، سوئیس و امارات بوده است. همچنین بر اساس آمار سایت statista در سال 2019 کشور کانادا با تولید 19 میلیون تن کلزا اولین کشور تولیدکننده کلزا در جهان بوده است و پس از آن اتحادیه اروپا و چین به ترتیب با تولید 16.83 میلیون تن و 13.1 میلیون تن جایگاه دوم و سوم جهان را در تولید این محصول به خود اختصاص داده اند.
دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبه های مورد نیاز برای کاشت یک هکتار کلزا پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان بزرگ کلزا در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاسهای حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.
توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیر حضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
این بخش به توضیحاتی درمورد کلزا و تاریخچه آن، مزایا و جذابیت های مالی پرداخته و شناختی کلی از کشت آن را بیان می کند.
در این بخش به ضروریات فیزیکی اعم از آب،هوا،زمین و حمل و نقل پرداخته می شود.
این بخش به تبیین ملزومات کشت کلزا اعم از بستر کار،مواد مصرفی،نیروی انسانی و...میپردازد.
این قسمت شامل جداول هزینه ها و درآمدها و راهکارهای دستیابی به سرمایه مورد نیاز است.
در این بخش توضیحاتی در مورد بازار هدف،مصرف،تقاضا،رقابت در بازار و...ارائه میگردد.
در این بخش به مواردی اعم از دانش تولید،مراحل تولید و نکات مهم آن اشاره میشود.
در این بخش با مخاطرات پرورش کلزا در حوزه های ملزومات،عملیات،مالی و بازار آشنا میشویم.
در این قسمت پیشنهادات مرتبط با پرورش کلزا مطرح میگردد.
در این بخش کارآفرینان مطرح پرورش کلزا ، معرفی میشوند.
در این بخش توضیحاتی در مورد احکام کسب و کار مربوطه و اثرات پرورش کلزا بر محیط زیست داده میشود.
با سلام میخواستم بدونم که من زمین دیم دارم که در منطقه سرد سیری قرار داره آذربیجان شرقی که امکان هیچ جور آبیاری رو نداره در چنین زمینی میشه کلزا پرورش داد و اگه میشه زمان کاشت و برداشت رو هم بفرمایید
سلام. کاشت دیم کلزا امکانپذیر است، ولی میزان موفقیت کار کاملا وابسته به میزان نزولات جوی است. زمان کاشت کلزا در مناطق سردسیر، اواخر تابستان می باشد. از نقطه نظر عملي، محصول زمانى مىرسد که تمام بذور سياه رنگ شدهاند و رطوبت بذر به کمتر از ۱۵ درصد رسيده باشد.
اب و هوای اذربایجان شرقی (ورزقان) برای کاشت کلزا مناسب است؟
سلام. بله، امکان کاشت وجود دارد.
با عرض سلام من زمینی در شهر خامنه شبستر به متراژ یک هکتار خریداری نمودم با توجه به اشتیاق زیادی که در زمینه کاشت محصولات وارداتی در جهت بینیازی هر چه کمتر به کشور های خارجی دارم میخواستم بپرسم آیا شما پیشنهاد میکنید این زمین را صرف کاشت کلزا کنم با توجه به اینکه نیاز مالی ندارم و بیشتر دغدغه تولید دارم و به هیچ عنوان دانشی در این زمینه ندارم و لی شرایط ریسک پذیری بالایی دارم
سلام. امکان کاشت وجود دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از مشاوره تخصصی در این زمینه استفاده کنید.
ایا میشود برا تناوب زراعی با گندم به صورت دیم از کلزا استفاده کرد؟ چقدر نیاز به ابیاری دارد؟
سلام. گیاه کلزا برای تولید باردهی منالسب به حدود 55 میلیمتر آب نیاز دارد که لازم است تا در طول دوره رشد و مطابق با نیاز روزانه گیاه در اختیار آن قرار گیرد. نیاز آبی روزانه کلزا از 66/1 میلیمتر در روز در مرحله روزت تا حدود 5/6 میلیمتر در روز در مرحله غلافبندی و تشکیل دانه متغیر است. مقادیر ذکرشده در مناطق مختلف، متفاوت است.
باسلام وخسته نباشید برتیم زحمتکش میدون وبعد من در استان اذربایجان شرقی شهرستان میانه بخش مرکزی ساکن هستم ماسالیانه بیست هتکارزمین کشاورزی دیم کاشت مب کنیم ودوهکتارزمین ابی داریم مب خواستم ببینبم با این زمین ها هم می شه چه چیزی کاشت که درامد خوبب داشته باشیم تشکر راهنمایی کامل کنید تشکر از زحمات قبلتان
سلام
محصولات مختلفی را می توان در این میزان زمین کشت نمود که سود دهی خوبی داشته باشد اما انتخاب بهترین و پربازده ترین محصول نیاز به بررسی بیشتر و دقیقتر دارد. پیشنهاد می کنیم در بخش کلینیک مشاوره اقدام به ثبت درخواست مشاوره عمومی بنمایید تا همکاران ما در بخش مشاوره راهنمایی های لازم را به شما داشته باشند.
سلام و خسته نباشید میخواستم بپرسم که من زمین برای کشت کلزا ندارم ولی سرمایه رو دارم، میشه راهنمائیم کنید که چیکار باید بکنم...
سلام
شما می توانید اقدام به اجاره زمین ارزان قیمت بنمایید و یا با افرادی که زمین دارند ولی سرمایه ندارند شریک شوید.
با سلام کدام مناطق و استان برای کاشت مناسب است؟ به کجا بفروشیم؟
سلام، کلزا دارای تیپ های رشدی پاییزه و بهاره است و می توان در اکثر نواحی کشت کرد. باید رقم مناسب انتخاب و کشت شود. خرید تضمینی توسط دولت دارد. به صورت آزاد هم می توانید بفروشید. کلزا برای استحصا روغن مورد کشت قرار می گیرد. لذا صنایع مرتبط را متوانید به عنوان بازارهای هدف در نظر داشته باشید. اطلاعات جامع در مورد کلزا در دوره آموزشی آن ارایه شده است.
سلام؛ببخشید گیلان میشه کشت کرد؟
با سلام. بله در گیلان کشت میشود. پیشنهاد میکنم دوره کاشت کلزا را مطالعه بفرمایید.
سلام میخواستم بدونم تو همدان میشه این کارو انجام داد؟
سلام
بله. کاشت کلزا در همدان انجام میشود. درجه حرارت مطلوب برای رشد و نمو این گیاه 25 تا 30 درجه سانتیگراد میباشد.
موفق باشید.
با سلام و احترام با توجه به اينكه بنده كل سرمايه م ١٠ ميليون تومان ميباشد، ميتوانم يك چنين كاري راه اندازي كنم. چون نوشته ايد سرمايه ي لازم ٨ ميليون تومان، پرسيدم. دکتر مختاری- کارشناس سایت: با سلام بله، با مبلغ هشت میلیون تومان می شود کار زراعت را شروع کرد. توصیه می شود ضمن مطالعه کشت های مختلف، بعد از آگاهی نسبی، در منطقه خود در مورد کشت های مرسوم، شیوه های کشت و کار مرسوم در منطقه، هزینه های کار و هزینه کرایه زمین تحقیقات میدانی به عمل آورید. البته شروع کار شما با یک تا دو هکتار خواهد بود. توصیه می شود از محصولات زراعی چون سویا و کلزا و... شروع کنید که ریسک بازار کمتری دارند. موفق باشید.