دوره آموزش متنی احداث نخلستان
مدرس:وحید حسین زاده

432900 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی احداث نخلستان

4 از 5
8 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش محصول تولیدی
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل تولید محصول
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات محصول تولیدی
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

خرما با نام علمی Phoenix dactylifera، گیاهی تک‌ لپه‌ای و بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری، آفریقا و جنوب آسیا، جزو تیره نخل‌ها با برگ‌های بزرگ، که میوه‌اش خوراکی و دارای هسته‌ای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشه‌ای است. این گیاه چند ساله و دو پایه می‌باشد، یعنی گل‌های نر و ماده روی پایه‌های جداگانه قرار دارد و ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر، یا بیشتر می‌رسد.

این درخت ازجمله معدود گیاهانی است که می‌تواند شرایط بیابانی را تحمل کند. باستان‌شناسان احداث نخلستان‌ها را به پنج هزار سال پیش، نسبت داده‌اند و در ایران نخل از دوران باستان و پیش از هخامنشی کشت می‌شده است. برای تولید یک کیلوگرم خرما، به حدود دو مترمکعب آب نیاز است. این امر بیانگر این است که نخل خرما با وجود سازگاری ظاهری به شرایط گرم و خشک، میانگین مصرف آبی بالاتری برای تولید یک کیلوگرم ماده خشک، نسبت به سایر گیاهان دارد.

برای احداث یک هکتار نخلستان به فرض اینکه زمین برای خود شخص باشد، به حدود 177 میلیون تومان سرمایه نیاز است. خرما از سال ششم شروع به باردهی می‌کند و در سال‌های باردهی، سالانه حدود 30 میلیون تومان هزینه جاری نیاز خواهد بود که بخش زیادی از این هزینه مربوط به هزینه کارگری یا نیروی انسانی است. بعد از شروع باردهی اقتصادی، سالانه حداقل 30 میلیون تومان در سال هشتم و 66 میلیون تومان در سال دهم، سود برای این کسب و کار پیش‌بینی می‌شود. احداث نخلستان با توجه به دیر بازده بودن، سرمایه‌گذاری مطمئنی است.

در این طرح سطح زیر کشت برای نخلستان خرما یک هکتار در نظر گرفته شده است که با فاصله کشت 8×8 حدود 145 اصله نهال در این مساحت کشت خواهد شد، برداشت محصول نیز از سال نهم تا سال هفتادم برای رقم مضافتی متوسط 8 تن در هکتار برآورد شده است.

برای احداث نخلستان به تجهیزات خاصی نیاز نیست و از تجهیزات مشابه سایر درختان، مانند؛ تراکتور برای آماده‌سازی زمین، چاله‌کن برای حفر گودال و بیل و فرغون برای جابجایی نهال‌ها داخل باغ ضروری‌اند. در مرحله نگهداری هم از داس، کجک، اره و بالابر مکانیکی برای برداشت و گرده‌افشانی خرما، مورد نیاز می‌باشد. برای این طرح، سیستم آبیاری قطره‌ای در نظر گرفته شده است. همچنین موتور برق دیزلی برای تأمین برق مورد نیاز در طول دوره‌های آبیاری و سایر موارد نیز پیش بینی شده است.

امکان کنترل تک‌ تک درختان و میزان باردهی بالای هر درخت، امکان انبار کردن خرما در سردخانه، منحصر بودن تولید خرما در مناطق خاص و نیاز مناطق سردسیر به این محصول، امکان بسته‌بندی جهت صادرات، بازار داخلی مناسب، امکان فرآوری آن به اشکال مختلف و افزایش میزان باردهی در سال‌های آتی، از مزیت‌های اقتصادی احداث نخلستان است.

موارد مختلفی ممکن است در جریان احداث نخلستان‌ ایجاد مشکل کند، که به مواردی مانند؛ آفات:«كرم میوه‌خوار و كرم گرده خوار خرما»، بیماری‌ها: «بیماری پوسیدگی گل آذین خرما»، ریزش میوه، سرد شدن ناگهانی، رعد و برق، باران، وزش بادهای شدید و موسمی، پوسیدگی قبل از برداشت میوه، شوری خاک و... وجود دارد که می‌توان آن‌ها را به روش‌هایی رفع کرد. همچنین عملکرد ضعیف بیمه، معاملات غیر نقدی، مشکلات اخذ وام، بسته‌بندی نامناسب برای صادرات، نوسانات قیمت مواد اولیه و... دیگر مشکلات نخل‌داران محسوب می‌شود.

بازگشت سرمایه در این کسب‌ و کار، طولانی‌ مدت است، به‌ طوری‌ که درخت خرما از سال ششم حالت اقتصادی به خود می‌گیرد، لذا کاشت این درخت برای کسانی که به بازگشت سریع سرمایه و سود نیازمند هستند، توصیه نمی‌شود.

این دوره‌ی آموزشی به عمده‌ی جنبه‌های احداث نخلستان پرداخته و به‌دلیل ارتباط گسترد‌ه‌ی میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه بهره گرفته شده است. مدرسه‌ی میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده‌ی برگزاری کلاس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های حضوری و ایجاد بستر برای ارتباط با مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

توجه: دوره آموزشی احداث نخلستان، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آورده شده است:

1 مقدمه

1.1 آشنایی کلی

1.1.1 تاریخچه

1.1.2 گیاه‌شناسی

1.1.3 انواع سیستم‌های کشت نخلستان

1.1.4 روش‌های تکثیر نخل خرما

1.1.5 تجهیزات و ادوات

1.1.6 روش‌های آبیاری

1.2 انواع و اقسام ارقام خرمای ایران

1.2.1 رقم پیارم

1.2.2 رقم استعمران(سایر)

1.2.3 رقم برحی

1.2.4 زاهدی رقـم

1.2.5 ربی

1.2.6 مضافتی

1.2.7 ارقام خرما بر اساس مناطق تولید

1.3 مزیت‌های تولید (از منظر اقتصادی)

1.4 جذابیت‌های مالی طرح

1.5 فواید و خواص محصول

1.5.1 ارزش تغذیه‌ای خرما

1.6 شناخت روند کلی کشت و تولید محصول

در این گام موارد زیر آورده شده است:

2 ضروریات

2.1 آب

2.2 هوا، دما و مسائل جوی

2.3 درﺟﻪ ﺣﺮارت

2.4 زمین و خاک

2.5 حمل‌ونقل و ارتباطات

2.6 معرفی منطقه نمونه کشوری در این زمینه

در این گام موارد زیر آورده شده است:

3 ملزومات

3.1 ظرفیت تولیدی

3.2 ساختمان و سازه

3.3 تجهیزات، ماشین و ابزار‌آلات

3.4 مواد اولیه و مواد مصرفی

3.4.1 کود دامی

3.4.2 کود شیمیایی

3.4.3 سم

3.5 نیروی انسانی

3.6 ملاحظات قانونی و حقوقی

در این گام موارد زیر آورده شده است:

4 پلن مالی

4.1 فرضیات

4.2 جداول هزینه‌های ثابت

4.3 جداول هزینه‌های جاری طرح

4.4 جمع کل سرمایه‌گذاری طرح

4.5 فروش (درآمد)

4.6 نحوه دست‌یابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح

در این گام موارد زیر آورده شده است:

5 پلن حقوقی

5.1 مجوزهای لازم برای شروع این کسب‌وکار

5.2 قوانین کسب‌وکار

5.2.1 قانون حفظ كاربري اراضي زراعي و باغ‌ها

5.3 قوانین صادرات و واردات

5.3.1 قوانین عمومی

5.3.2 قوانین اختصاصی

5.4 تسهیلات و حمایت‌هایی دولتی

5.5 قوانین مالیاتی کسب‌وکار

در این گام موارد زیر آورده شده است:

6 پلن بازار

6.1 بازار هدف فروش خرما

6.2 میزان مصرف کنونی خرما در ایران

6.3 اندازه بازار هدف خرما

6.4 پیش‌بینی میزان مصرف(تقاضا)

6.5 وضعیت کنونی رقابت(رقبا)

6.6 فرهنگ مصرف کالا

6.7 مزیت‌های اقتصادی احداث نخلستان

6.7.1 صادرات

6.7.2 واردات

6.8 تعیین استراتژی قیمت‌گذاری

6.9 جدول خلاصه پلن بازار

در این گام موارد زیر آورده شده است:

7 پلن عملیاتی

7.1 پیش‌تولید

7.1.1 انتخاب رقم

7.1.2 آزمون خاک

7.1.3 آماده‌سازی زمین

7.1.4 کود دهی اولیه

7.1.5 انتخاب زمان کشت نهال

7.2 مرحله اول (کاشت)

7.2.1 تهیه نقشه کاشت

7.2.2 انتخاب الگو و سیستم كشت

7.2.3 انتخاب سیستم آبیاری

7.2.4 آماده‌سازی نهال

7.3 انتخاب و تهیه بستر کاشت

7.3.1 كشت نهال

7.3.2 پوشش اطراف نهال

7.4 مرحله دوم (داشت)

7.4.1 تغذیه

7.4.2 آبیاری باغ‌های تازه احداث

7.4.3 گرده‌افشانی خرما

7.4.4 هرس خرما

7.4.5 آرایش(هدایت) خوشه‌ها

7.4.6 کنترل علف‌های هرز

7.4.7 آفات  و بیماری‌های خرما

7.4.8 ریزش میوه خرما

7.4.9 پوسیدگی قبل از برداشت میوه خرما

7.5 مرحله سوم (برداشت)

7.5.1 برداشت خرما

7.5.2 حمل‌ونقل

در این گام موارد زیر آورده شده است:

8 پلن ریسک

8.1 ملزومات

8.1.1 نیازمندی به سردخانه

8.1.2 انتخاب رقم

8.1.3 عدم وجود حمایت‌های دولتی و مشکلات اخذ مجوز

8.1.4 عملکرد ضعیف بیمه

8.2 عملیات

8.2.1 مشکلات سیستم آبیاری قطره‌ای

8.2.2 کشت در زمین مناسب

8.2.3 رعدوبرق و بارش باران

8.2.4 خسارت آفات و بیماری‌ها

8.2.5 سازگاری آفات به سموم و کیفیت پایین سموم

8.2.6 مشکلات ناشی از بارش باران

8.2.7 حساسیت‌های درخت خرما

8.2.8 خطرات سرما و گرما برای نخل‌ها

8.2.9 مشکلات برداشت

8.2.10 کنترل باردهی نخل‌ها

8.2.11 نیازمندی به نیروی انسانی زیاد

8.3 مالی

8.3.1 بازگشت سرمایه در طولانی‌مدت

8.3.2 معاملات غیر نقدی

8.3.3 مشکلات اخذ وام

8.4 بازار

8.4.1 بسته‌بندی نامناسب برای صادرات

8.4.2 نوسانات قیمت مواد اولیه

8.4.3 وجود خرماهای ارزان

8.4.4 تفاوت در ذائقه مردم

8.4.5 حضور دلال‌ها

در این گام مواردی برای احداث بهتر نخلستان ذکر شده است.

در این قسمت برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.

در این گام مسائل فقهی در زمینه احداث نخلستان آورده شده است.

مدرس دوره

وحید حسین زاده

کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی-بیوتکنولوژی
آقای وحید حسین‌زاده، یکی از کارشناسان اسبق واحد آموزش شرکت میدون هستند که در حوزه کشاورزی مهارت و دانش کافی دارند.
ارزیابی دوره
4 از 5
8 نفر امتیاز داده اند
89
88
85
85
82
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
نظرات

واقعا حیرت آمیز است مطالب آموزشی که دارید. متشکرم

دیده خانی

سلام وقتتون بخیر ممنون از نظر شما دوست عزیز