رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
اگر سرمایهای دارید و به دنبال سرمایهگذاری در زمینه تولید و ایجاد زیرساخت برای کشور هستید، احداث سردخانه میتواند یکی از بهنرین گزینهها باشد. با توجه به اینکه در کشور ما انواع محصولات کشاورزی در نقاط مختلف تولید میشوند و صنایع تبدیلی نیز متأسفانه در اکثر شهرستانها توسعه نیافته است؛ همین موضوع سبب میشود که مقدار زیادی از محصولات کشاورزی در کشور ما هدر رفته و زیان زیادی را به کشور و به ویژه کشاورزان وارد نماید؛ بنابراین با توسعه زیرساختها ازجمله ساخت سردخانههای کشاورزی میتوان از هدررفت حجم زیادی از محصولات کشاورزی در کشور جلوگیری کرد. با توجه به این تفاسیر احداث سردخانه محصولات کشاورزی در نقاط مختلف کشور به ویژه نقاطی از کشور که سالانه مقادیر زیادی محصول کشاورزی تولید میکنند میتواند بسیار سودآور باشد.
بر اساس آمار تعداد سالنهای سرد کشور در چند سال گذشته روند رو به رشدی داشته است و از 2610 سالن در سال 1377 به 4516 سالن در سال 91 رسیده است اما متاسفانه آماری از تعداد سردخانه های کشور در حال حاضر در منابع وجود ندارد.
راهاندازی کسب و کار احداث سردخانه با ظرفیت 100 تن میوه، نیاز به سرمایه ثابتی در حدود 512 میلیون تومان و سرمایه در گردش سالانه 68 میلیون تومان دارد. سود به دست آمده از این کسب و کار به شرط پر بودن سردخانه در تمامی ایام سال، ماهانه 8.5 میلیون تومان برآورد شده است. با دستیابی به این مقدار سود، سرمایه طی مدت 5.4 سال برگشت خواهد یافت.
دوره آموزشی حاضر تمامی جنبه های مورد نیاز شروع یک کسب و کار را پوشش داده است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاسهای حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.
توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیر حضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
1- معرفی کسب و کار
1-1- مقدمه
1-2- پلن عملیاتی
1-2-1- تهیه زمین سردخانه
1-2-2- محوطهسازی
1-2-3- انتخاب مواد قابل نگهداری در سردخانه
1-2-4- تعیین فضای مورد نیاز برای نگهداری مواد در سردخانه
1-2-5- محل ساخت سردخانه
1-2-6- تعیین بار برودتی سردخانه
1-2-7- جانمایی قفسهها
1-2-8- جانمایی قطعات، لولهکشی و کابلکشی
1-2-9- تجهیزات مورد نیاز
1-2-10- تجهیزات اداری و کارگاهی
1-2-11- نیروی انسانی سردخانه
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
2- بیان مسئله و لزوم راه اندازی کسب و کار
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
3- جدابیتهای مالی طرح
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
4- ضروریات کسب و کار
4-1- آب
4-2- هوا و مسائل جوی
4-3- زمین و مکان
4-4- حمل و نقل و ارتباطات
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
5- معرفی منطقه نمونه کشوری
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
6- مدل کسب و کار
6-1- ظرفیت پیش بینی شده
6-2- برنامه عملیاتی
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
7- قوانین مرتبط با کسب و کار
7-1- جواز تأسیس
7-1-1- مدارک مورد نیاز جهت دریافت جواز تأسیس بهصورت شخصیت حقیقی
7-2- پروانه بهرهبرداری
7-2-1- مدارک مورد نیاز جهت درخواست صدور پروانه بهرهبرداری
7-2-2- مراحل صدور پروانه بهرهبرداری
7-3- دریافت انشعاب برق 3 فاز
7-3-1- مراحل واگذاری انشعاب
7-3-2- مدارک لازم جهت درخواست انشعاب
7-4- قوانین مالیاتی کسب و کار
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
8- محاسبه و تحلیل مالی طرح
8-1- فرضیات
8-2- هزینههای ثابت
8-2-1- زمین
8-2-2- ساختمان و محوطه
8-2-3- هزینههای قبل از بهرهبرداری
8-2-4- جمع کل سرمایهگذاری ثابت
8-3- جداول هزینههای جاری طرح (سالانه)
8-3-1- حقوق و دستمزد
8-3-2- هزینه نگهداری و تعمیرات
8-3-3- هزینه استهلاک
8-3-4- سوخت و انرژی
8-3-5- جمع هزینههای جاری سالانه طرح
8-4- سرمایه در گردش سالانه
8-5- جمع کل سرمایهگذاری طرح
8-6- فروش (درآمد) سالانه
8-7- برآورد هزینههای عملیاتی و غیرعملیاتی
8-8- پیشبینی مالی طرح
8-9- محاسبه دوره بازگشت سرمایه و نرخ سوددهی
8-10- محاسبه نقطه سر به سر
8-11- پیش بینی های پنج ساله طرح
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
9- مطالعه و تحلیل بازار
9-1- بازارهای هدف و مخاطبین فروش
9-2- تعداد سردخانههای موجود در کشور
9-3- آمار صادرات و واردات
9-4- برنامه تبلیغاتی و فروش
9-5- تحلیل رقبا
9-6- تحلیل مزیت های رقباتی
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
10- پیش بینی ریسکهای کسب و کار
10-1- نیاز به سرمایه اولیه زیاد جهت احداث سردخانه
10-2- استهلاک تجهیزات
10-3- مشکلات اخذ وام
10-4- جدول تحلیل SWOT