دوره آموزش متنی پرورش قارچ دکمه‌ای
مدرس:هدیه اعتمادی فرد
مدت زمان دوره:ندارد مدرک پایان دوره:ندارد
298000 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی پرورش قارچ دکمه‌ای

تعداد ثبت نام کنندگان : 118 نفر

4 از 5
61 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش محصول تولیدی
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل تولید محصول
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات محصول تولیدی
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

کسب‌وکار تولید و پرورش قارچ دکمه‌ای دارای مزیت‌های اقتصادی متعددی از جمله ساده بودن مراحل پرورش و تولید، نیاز به تجهیزات کم و فضای کوچک است. به همین خاطر، بسیاری از کارآفرینان، به دنبال راه‌اندازی این کسب‌وکار زودبازده اند.

یک دوره‌ی کامل کشت قارچ (کاشت، داشت و برداشت) به‌صورت غیرحرفه‌ای حداکثر 60 روز و به‌صورت حرفه‌ای حداکثر 35 روز به طول می‌انجامد. بر اساس آمارنامه جهاد کشاورزی در سال 1397 سطح زیر کاشت قارچ دکمه‌ای در کل کشور در حدود 816 هکتار بوده که در حدود 164 هزار تن قارچ از آن برداشت شده است. در سطح جهانی نیز در سال 2019 (بر اساس آمار فائو) کشورهای چین،‌ ژاپن و آمریکا به ترتیب با تولید 9 میلیون، 470 هزار و 383 هزار تن انواع قارچ، رتبه‌ی اول تا سوم را دارا می‌باشند. در این رتبه‌بندی ایران در جایگاه نهم جهان قرار دارد.

صنعت تولید قارچ، صنعتی رو به رشد در کشور است که با توسعه در این صنعت می‌توان به موفقیت‌های چشمگیری در عرصه‌ی داخلی و بازار‌های صادراتی رسید. قارچ‌ها نژاد‌های گوناگونی دارند که می‌توان با توجه به‌موقعیتی که تولیدکننده در آن قرار دارد یکی از انواع نژاد‌های آن را خریداری کرد و پرورش داد.

توجه به شیوه‌ی فروش در پلن بازاز نیز حائز اهمیت است. برای فروش می‌توان از انواع روش‌های حضوری، غیرحضوری و یا بهره بردن از فضای مجازی استفاده کرد.

این دوره‌ی آموزشی به عمده‌ی جنبه‌های راه‌اندازی کسب‌وکار تولید و پرورش قارچ دکمه‌ای پرداخته و به‌دلیل ارتباط گسترد‌ه‌ی میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه بهره گرفته شده است. مدرسه‌ی میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده‌ی برگزاری کلاس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های حضوری و ایجاد بستر برای ارتباط با مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

  توجه: دوره آموزشی قارچ دکمه‌ای، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آورده شده است:

1. مقدمه

1.1. آشنایی کلی

1.1.1. تاریخچه

1.1.2. آشنایی با چرخه‌ی زندگی قارچ‌ها

1.1.3. آشنایی کلی با مراحل مختلف پرورش قارچ دکمه‌ای

1.1.4. انواع محیط‌های پرورش قارچ

1.1.5. ویژگی‌های سالن پرورش قارچ

1.1.6. انواع قفسه‌های مورد استفاده در سالن‌های پرورش قارچ

1.2. انواع و اقسام

1.2.1. تقسیم‌بندی بر اساس نوع مصرف

1.2.2. تقسیم‌بندی بر اساس نوع بستر رویش

1.2.3. تقسیم‌بندی براساس اندازه

1.2.4. تقسیم‌بندی بر اساس نوع زندگی

1.3. مزیت‌های اقتصادی تولید این محصول

1.4. جذابیت‌های مالی طرح

1.5. فواید وخواص محصول

1.6. شناخت روند کلی کشت، پرورش یا تولید محصول و میزان ثمردهی آن

در این گام موارد زیر آورده شده است:

2. ضروریات (مباحث مربوط به مکان یابی )

2.1. آب

2.2. هوا، دما و مسائل جوی

2.3. زمین و خاک

2.4. حمل‌ونقل و ارتباطات

2.5. جدول ضروریات

در این گام موارد زیر آورده شده است:

3. ملزومات

3.1. ظرفیت تولیدی

3.2. ساختمان و سازه

3.3. تجهیزات، ماشین‌آلات و ابزارها

3.3.1. قفسه

3.3.2. دستگاه رطوبت‌ساز

3.3.3. کولر

3.3.4. سیستم گرمایشی

3.3.5. اگزوز خروجی

3.3.6. دماسنج ماکزیمم و مینیمم و دماسنج قلمی (جیوه ای، الکلی، دیجیتالی)

3.3.7. یخچال نگهداری قارچ

3.4. مواد اولیه و مواد مصرفی

3.4.1. کمپوست

3.4.2. خاک پوششی

3.4.3. مواد بهداشتی

3.5. سوخت‌ها و انرژی‌های مورد نیاز

3.6. نیروی انسانی

3.7. ملاحظات قانونی و حقوقی

3.7.1. مجوزهای مورد نیاز

3.7.2. فرآیند اخذ مجوز

3.7.3. قوانین مرتبط

3.8. سایر نهاده‌ها و ملزومات مورد نیاز

3.9. تکمیل جدول ملزومات

در این گام موارد زیر آورده شده است:

4. پلن مالی

4.1. فرضیات

4.2. جداول هزینه‌های ثابت

4.3. جداول هزینه‌های جاری طرح

4.4. جمع کل سرمایه‌گذاری طرح

4.5. فروش (درآمد)

4.6. پیش‌بینی مالی طرح

4.7. محاسبه‌ی دوره بازگشت سرمایه

4.8. محاسبه‌ی نقطه سربه‌سر

4.9. نحوه‌ی دستیابی به سرمایه‌ی اولیه برای شروع طرح

در این گام موارد زیر آورده شده است:

5. پلن حقوقی

5.1. مجوزهای لازم برای شروع این کسب‌وکار

5.1.1. مجوز مشاغل خانگی

5.1.2. مجوزهای لازم برای تاسیس واحدهای پرورش قارچ

5.1.3. صدور پروانه‌ی تاسیس

5.1.4. تمدید پروانه‌ی تاسیس

5.1.5. صدور پروانه‌ی بهره‌برداری

5.1.6. تمدید پروانه‌ی بهره‌برداری

5.2. قوانین کسب‌وکار

5.2.1. قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی

5.3. قوانین صادرات و واردات

5.4. تسهیلات و حمایت هایی دولتی

5.4.1 صندوق کارآفرینی امید

5.4.2. نحوه‌ی بررسي درخواست‌هاي تسهيلات

5.4.3. سقف تسهيلات و نرخ کارمزد

5.4.4. تضمينات

5.4.5. نظارت پس از پرداخت

در این گام موارد زیر آورده شده است:

6. پلن بازار

6.1. بازار هدف کجاست؟

6.2. میزان مصرف کنونی در بازار هدف چقدر است؟

6.3. اندازه‌ی بازار هدف حدودا چقدر است؟

6.4. پیش‌بینی میزان مصرف (تقاضا) برای محصول تولید شده در بازار هدف

6.5. وضعیت کنونی رقابت (رقبا) در بازار هدف محصول چگونه است؟

6.6. فرهنگ مصرف محصول

6.7. مزیت‌های اقتصادی محصول

6.8. آمار صادرات و واردات این محصول و کسب‌وکار چیست؟

6.9. تعیین استراتژی قیمت‌گذاری

6.10. جدول خلاصه‌ی پلن بازار

در این گام موارد زیر آورده شده است:

7. پلن عملیاتی

7.1. پیش‌تولید

7.2. استقرار کمپوست‌ها

7.3. پرورش و مراقبت

7.3.1. مراقبت‌های روز سوم تا دهم

7.3.2. مراقبت‌های روز پانزدهم

7.3.3. نحوه‌ی خاک‌دهی

7.3.4. رافیلینگ (شخم‌زنی)

7.3.5. روز سی‌ام

7.4. نکات لازم و بهداشتی مرکز پرورش قارچ

7.5. معرفی انواع بیماری‌ها و ارائه‌ی راه حل‌هایی برای پیشگیری از آنها

7.5.1. کپک سبز

7.5.2. کپک سبز زیتونی

7.5.3. کپک تارعنکبوتی

7.5.4. کپک خاکستری

7.5.5. عامل لکه‌ی باکتریایی

7.5.6. بیماری‌های ویروسی

7.6. بررسی مشکلات متداول و رایج قارچ دکمه‌ای

7.6.1. سبکی، کم‌وزنی و پشت باز شدن قارچ

7.6.2. پین مردگی

7.6.3. تهویه‌ی بیش از حد مجاز

7.6.4. رطوبت بیش از حد مجاز

7.6.5. رطوبت کمتر از حد مجاز

7.6.6. دمای بیش از حد مجاز

7.6.7. دمای کمتر از حد مجاز

7.6.8. رشد کپه‌ای قارچ

7.6.9. ساقه بلند شدن و کوچکی کلاهک

7.7. برداشت محصول

7.8. مرحله چهارم ( فروش و بازاریابی)

در این گام موارد زیر آورده شده است:

8. پلن ریسک

8.1. ملزومات

8.1.1. مشکلات تهیه‌ی کمپوست

8.1.2. مشکلات اخذ مجوز

8.1.3. عدم بیمه‌ی محصول

8.2. عملیات

8.2.1. شکایت همسایگان در حالت پرورش خانگی

8.2.2. مشکلات بذر کمپوست

8.2.3. بیماری‌ها

8.2.4. مشکلات زمان‌بندی دوره

8.2.5. مشکلات قطعی برق

8.2.6. مشکل بودن کنترل دما در فصول گرم سال

8.3. مالی

8.3.1. مشکلات اخذ وام

8.3.2. نوسانات شدید قیمت فروش

8.4. بازار

8.4.1. سرانه‌ی مصرف پایین در کشور

8.4.2. وجود مافیا در بازار

8.4.3. وارداتی بودن مواد اولیه

8.4.4. تاریخ انقضای کم

8.4.5. مشکلات صادرات

8.4.6 حضور واسطه‌گران

در این گام مواردی برای پرورش بهتر قارچ دکمه‌ای ذکر شده است.

9. پیشنهادات

9.1. آشنایی و شناسایی کانال‌های بازاریابی

9.2. شناخت استراتژی‌های بازاریابی

9.3. فرآوری

9.4. یادگیری و کسب مهارت‌های جدید

در این قسمت، برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.

10. الگو‌ها

10.1. ابراهیم شاکر از استان اردبیل

10.2. عباس مومنی از شهرستان قروه

10.3. محمد یاسر خواجوی راد

در این گام مسائل فقهی در زمینه پرورش قارچ دکمه‌ای آورده شده است.

11. فقهی و زیست‌محیطی

11.1. فقهی

11.2. زیست محیطی

مدرس دوره

هدیه اعتمادی فرد

کارشناس ارشد فیزیک
سرکار خانم اعتمادی‌فرد، یکی از کارآفرینان برتر در حوزه پرورش انواع قارچ های دکمه ای، صدفی، گانودرما و شاه صدفی می‌باشند و در زمینه تولید کمپوست نیز فعالیت می‌کنند.
ارزیابی دوره
4 از 5
61 نفر امتیاز داده اند
90
88
89
90
87
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
محمدامین

با سلام و عرض ادب میخواستم ببینم در حال حاظر با چه سرمایه ای میشه کار پرورش قارچ دکمه ای رو شروع کرد و چه مقدار فضا نیازه که سود مورد قبولی برای پرورش دهنده داشته باشه؟

صمدی

سلام، پلن مالی برای این دوره ذکرشده و بر اساس دلار روز محاسبه می شود که سرمایه مورد نیازتون چه میزان است.

این مورد را در دوره ی میدون می توانید مشاهده کنید و فضای مورد نیاز هم بسته به ابعاد سالن شما دارد، اما در حد کسب و کارهای خانگی 80 مترمربع نیاز هست.


پاسخ به این پرسش
عسکری

برای یک زیر زمینی به ابعاد ۳۰ متر هزینه برای شروع پرورش قارچ نیاز است و بازده اقتصادی برای کسی که نخواد خودش انجام بده و یک کارگر داشته باشه داره ؟

وحید حسین زاده

سلام. اگر بجای استفاده از نیروی کارگری خود طرف کارها را انجام دهد، سوددهی کار افزایش می یابد.


پاسخ به این پرسش
علی عمرانی

سلام ببخشید میخواستم بدونم دقیقا مجوز های مربوط برای ساخت سالن پرورش قاچ دکمه ای چیه در اموزش دوره ای یکم گیج شدم من برای ی سالن ۷۰ متری میگم ینی جز مشاغل خانگیه یا خیر

وحید سوادی جهانگیری

سلام

از آنجایی که این طرح در کنار طرح پرورش دام انجام خواهد شد نیازی به اخذ مجوز ندارد و درحقیقت نوعی مجهز کردن واحد دامداری میباشد. ولی در صورتی که کار در سطح گسترده و برای تولید و فروش علوفه سبز هیدروپونیک انجام شود باید مجوز­های لازم برای یک گلخانه برای این مورد هم تهیه شود.


پاسخ به این پرسش
محمد صادقی

با سلام. اولاً می خواستم بدونم اگر این دوره ی آموزشی مجازی شما رو خریداری کنم، آیا این آموزش به صورت تئوری هست، یا به صورت عملی مثلاً مراحل هوارسانی رو به صورت فیلم و با جزئیات نشون می ده؟ به عبارت دیگر آیا آموزش های شما تصویری و عملی مراحل رو نشون می ده که یک شخص دارای همین سرمایه 34 میلیون که نوشتید و کاملاً با این فضا غریبه هست وارد این کار بشه و پولش از بین نره؟ ثانیاً شما دو مدل صفحه در سایتتون مربوط به قارچ دکمه ای دارید یکی با کف سرمایه ی 30 میلیون تومان و دیگری با 60 میلیون . آیا مجوز مشاغل خانگی مربوط به هردو می شود، یا در صورت گسترش به بیش از فضای 40 متر نیاز به مجوز دیگری هست؟

وحید سوادی جهانگیری

سلام

در این دوره ابتدا به تاریخچه و انواع قارچ‌ها اشاره کرده‌ایم. بخش پلن ملزومات مواد و تجهیزات مورد نیاز برای پرورش قارچ دکمه ای را آورده‌ایم.قطعا برای فروش محصولات خود نیاز به بازار هدف دارید؛ در کنار این موضوع، محصول شما باید قیمت مناسب داشته باشد که بصورت کامل به آن پرداخته‌ایم.در پلن عملیات سه بخش نحوه کاشت، داشت و برداشت را به شما آموزش می‌دهیم. انواع آفات و بیماری‌های قارچ دکمه‌ای ارائه شده که برای پیشگیری و مقابله با آن راه حل مناسب ارائه کرده‌ایم.برای توسعه کار پرورش قارچ دکمه‌ای پیشنهاداتی در این دوره آورده شده که برای کیفیت محصول و فروش آن بسیار مفید است. در آخر با کارآفرینان موفق پرورش قارچ دگمه‌ای مصاحبه کرده و در اختیار شما قرار داده‌ایم.


پاسخ به این پرسش
احسان

سلام من یک منزل دوم در روستا دارم که 100 متر زیربنا داره،میخواستم بدونم چقدر هزینه واسه این متراژ میخواد سمت اراک هستم استان مرکزی. وسیله هایی که میخواد چیست و چقدر میخواهد. در ظمن چند سال پیش مدرکشو گرفتم ولی اصلا چیزی یادم نمیاد. باتشکر

وحید سوادی جهانگیری

سلام

جهت راهنمایی دقیق و مشخص در زمینه میزان سرمایه مورد نیاز به بخش کیلینیک مشاوره مراجعه نمایید.


پاسخ به این پرسش
محمد دوست محمدی

سلام خسته نباشید سالنی دارم با ارتفاع ۳ متر عرض ۲۷۰متر طول ۱۶ متر میخواستم ببینم برای پرورش قارچ دکمه ای صرفه اقتصادی دارد و چند تن کمپوست در این فضا میتوانم بریزم و چه قدر سرمایه نیاز دارم ؟

وحید سوادی جهانگیری

سلام

براساس طول و عرض استاندارد کمپوست که 60 و 40 سانتی‌متر است و تعداد قفسه هایی که در سالن قرار می دهید می توانید میزان کمپوست مورد نیاز را محاسبه کنید. جهت براورد میزان سرمایه مورد نیاز به اطلاعت بیشتری نیاز می باشد لطفا با همکاران ما در بخش کلینیک مشاوره ارتباط بگیرید.


پاسخ به این پرسش
حامد

سلام من سالن 40 متری دارم شهرستان ازنا میخواستم بدونم میشه استفادش کنم برا پرورش قارچ ازنا جوابگو پرورش هست یانه

وحید سوادی جهانگیری

سلام

علاوه بر این‌که قارچ‌ها به طور طبیعی در اکثر نقاط جهان رشد می‌کنند؛ اما کشت کنترل شده‌ی آن‌ها نیز به دلیل امکان ایجاد محیطی در سالن‌های تولید، تقریباً در هر نوع آب‌وهوایی امکان پذیر بوده و از این حیث هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.قبل از شروع به کار با تحقیق و بررسی در بازار محلی میزان استقبال مردم و میزان فروش در مراکز فروش قارچ را بسنجید.


پاسخ به این پرسش
...

با سلام بنده مساحتی حدود 200 متر مربع در اختیار دارم اما سرمایه لازم برای شروع کار که در سایت ذکر شده را ندارم ایا می تونم با سرمایه 10 میلیونی پرورش قارچ راه اندازی کنم؟

وحید سوادی جهانگیری

سلام

جهت جذب سرمایه می توانید در بخش نیازمندی های سامانه میدون به ثبت نیازمندی خود اقدام نمایید تا در صورت وجود سرمایه گذار با شما تماس گرفته شود.

با این سرمایه می توان با حجم بسیارکم کار را شروع کرد .

 


پاسخ به این پرسش
گرامی

سلام دلم می خواهد پرورش قارچ راه بیندازم نمی توانم جایی جدا تهیه کنم اما یک انباری دارم آیا می شود از آن استفاده کرد حداقل فعلا میزان کم تولید کنم تا بعد

وحید حسین زاده

سلام. اگر مساحت محل مورد نظر حدود 100 مترمربع باشد، توجیه اقتصادی خواهد داشت.


پاسخ به این پرسش
کیلنی

سلام سوالم در مورد راه اندازی پرورش قارچ است. ما زمینی به وسعت۱۰۰۰ متر داریم . میخواستم بدونم کلش رو خوارکی بزنیم یا نصف گانودرما،نصف خوراکی؟ هزینه تجهیزات بسته بندی چقدر است؟ و بر فرض که بتوانیم این تولید را راه اندازی کنیم یافتن بازار فروش چطور است؟ بازار فروش قارچ بسادگی فراهم‌می شود یانه؟؟؟

وحید حسین زاده

سلام. قارچ گانود رما دیربازده است چون باید خشک شود. قارچ خوراکی خیلی زود به درآمد میرسد. پس بهتراست 70درصد قارچ خوراکی بزنید 30درصد قارچ گانودرما. در مورد تجهیزات مورد نیاز، بستگی به واحدتولیدی دارد؛ اگر صنعتی باشد نیازتجهیزاتی مثل دستگاه سلفوون کش و سردخانه دارد اما اگر خانگی باشد خیر. یافتن بازار فروش راحت بوده و مشکل خاصی ندارد. شما می توانید در بخش کلینیک مشاوره درخواست مشاوره تخصصی در این زمینه ثبت کنید تا کارآفرینان این حوزه شما را بیشتر راهنمایی کنند.


پاسخ به این پرسش
محمد

با سلام یک سالن 60 متری دو ردیف قفسه در 4طبقه زدم فاصله کف طبقه بالا تا سقف 2متره هواساز رو تو چه ارتفاعی باید نصب کنم

وحید حسین زاده

سلام. از نظر مشاوران تخصصی در این زمینه استفاده کنید.


پاسخ به این پرسش
بهمن رستاد

سلام بنده یک سالن ۶۰ متری دارم و تازه کار هستم میخوام بدونم هزینه کمپوست واسپان با سود دهی قارچ برابر یا احتمال ضرر وجود دارد یا خیر

وحید حسین زاده

سلام. بستگی به شرکت تولید کننده میزان برداشت قارچ متفاوت است و نمی توانیم مارک خاصی را معرفی کنیم. توصیه میکنیم از تجربه کسانی که سال هاست پرورش قارچ را انجام می دهند استفاده بکنید. بخش کلینیک مشاوره سایت میدون نیز دارای افراد با تجربه و متخصص در این زمینه می باشد و شما می توانید از مشاوره تخصصی در این زمینه بهره مند شوید.


پاسخ به این پرسش
وحید آسایش

سلام و خسته نباشید بنده برای شروع تولید قارچ فضایی حدود 40 متر در شهرستان دماوند دارم وچون سابقه هیچ کار تولیدی ندارم به نظر شما صرف میکند وارد این کار بشوم و اینکه امکان دارد مشاور محل را ببیند و نظر بدهد و اینکه خودم از نزدیک با کارگاه تولیدی آشنا بشم و بازدید کنم

وحید حسین زاده

سلام. اگر بتوانید کار را توسعه دهید، شروع در مساحت 40 مترمربع مانعی ندارد و جهت کسب تجربه هم بسیار مفید است.

جهت ارتباط با مشاوران تخصصی از بخش کلینیک مشاوره سایت میدون استفاده بکنید.


پاسخ به این پرسش
محمدرضا

باسلام. ببخشید میشه در خوزستان هم کار پرورش قارچ را انجام داد ؟ و کلا چه دمایی برای پرورش قارچ مناسب هست؟

وحید حسین زاده

سلام. امکان پرورش وجود دارد. دمای سالن بسته به مراحل مختلف رشد قارچ متغیر می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا دوره را مطالعه بفرمایید..


پاسخ به این پرسش
بهناز مغزی

سلام من میخوام قارچ پرورش بدم.میخوام بدونم کجا باید آموزششو ببینم چون میخوام حضوری باشه و اینکه از کجا باید شروع کنم؟آگه بشه ی نفر واسه شروعش باهام همراهی کنه خیلی خوب میشه.

وحید حسین زاده

سلام. شما می توانید از ظرفیتهای سایت میدون که در ادامه به آنها اشاره می شود جهت رسیدن به هدفتون استفاده بکنید:


پاسخ به این پرسش
سعيد

با سلام من يك سالن به متراژ صد متردر گيلان لنگرود دارم و ميخواستم بدونم آيا ميتونم پرورش قارچ انجام بدم. لازم به ذكر است سقف اين سالن از برزنت است و در طول روز داخل سالن روشن است آيا پرورش قارچ نياز به سالن تاريك دارد؟ آيا من ميتوانم در اين سالن پرورش قارچ انجام بدهم.

وحید حسین زاده

سلام. میتوانید انجام دهید ولی لازم به ذکر است قارچ‌ها محیط‌ تاریک، خنک و مرطوب را برای رشد ترجیح می‌دهند. نور کم را تحمل می کنند ولی نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرند.


پاسخ به این پرسش
محمدرضا غلامی

سلام وقت بخیر بنده فضای در حدود 50 متر دارم که یک پارکینگ مجزاست آیا در این فضا میشود کار کرد البته چهارطرفش دیوار است و ورودی جدایی دارد و بنده در استان سمنان شهرستان شاهرود زندگی میکنم

وحید حسین زاده

سلام. فعالان حوزه پرورش قارچ، متراژ حداقلی را برای این کار، 100 مترمربع می دانند.


پاسخ به این پرسش
فرزان

ايا براي ساخت سالن ‍‍‍‍‍‍تکثیر قارچ چقدر هزینه میخواد ؟ و برای ساخت ایا شهرک صنعتی باید باشه ؟

وحید حسین زاده

سلام. 

در کل  اگر سالن برای خودتان باشد هر 100 مترمربع حدود 30 میلیون تومان هزینه برای رااندازی خواهد داشت. از هر 100 مترمربع در طول هر دوره 2.5 ماهه حدود 4 تن قارچ باید برداشت شود. در هر سال 4 دوره قابل اجراست. از 100 متر سالن در هر دوره حدود 12 میلیون تومان سود ویژه میشود کسب نمود. اگر بخواهید سالن را بسازید برای هر متر مربع ان حدود 150 هزار تومان حداقل باید هزینه بکنید.

شهرک صنعتی محدود کننده کار نمی باشد.

 


نظرات

سلام . مجوز برای چه مقیاسی لازم نیست ? آیا برای زیر صد متر نیاز به اخذ مجوز است ?