آیا میدانستید کشور ایران در جایگاه نخست تولید زعفران در جهان قرار دارد؟ با این حال بیشترین ارزش افزوده این محصول عاید کشورهایی همچون اسپانیا میشود. دلیل این امر، فروش محصول زعفران در بستههای فله به سایر کشورهاست. زعفران ایرانی در این کشورها به شکلهای بسیار متنوع و جذاب بستهبندی شده و به سایر نقاط جهان ارسال میشود و سود خوبی هم نصیب کشور فرآوری کننده میگردد. ارزش بازار جهانی این محصول 8 میلیارد دلار است اما ایران تنها 380 میلیون دلار از صادرات این محصول درآمد کسب میکند. یعنی سهم ایران از گردش مالی جهانی زعفران تنها 3.7 درصد است. در حالی که ایران 92 درصد زعفران موجود در جهان را تولید میکند. اما میتوان صنعت بستهبندی زعفران را در ایران گسترش داد و از فروش این محصول به صورت فله جلوگیری کرد.
برای ایجاد یک کارگاه با هدف بستهبندی زعفران کافیست فرد متقاضی حدود 122 میلیون تومان سرمایه ثابت داشته باشد تا بتواند یک کارگاه بهداشتی با مساحت 120 مترمربع رهن کند و تجهیزات مورد نیاز برای بستهبندی زعفران را خریداری نماید. این شغل نیاز به سرمایه در گردش ماهانه 274 میلیون تومان هم دارد البته در کنار همه اینها خلاقیت، که بتواند محصول تولیدی خود را با ظاهری جذاب و طرحی متنوع ارائه نماید. با داشتن این مقدار سرمایه ثابت و در گردش میتوان سالانه 240 کیلوگرم زعفران را بستهبندی کرد و ماهانه 15 میلیون تومان سود خالص به دست آورد. این بدان معناست که نرخ سوددهی این کسب و کار سالانه 46 درصد است که سوددهی قابل قبولی محسوب میشود.
دوره آموزشی حاضر تمامی جنبه های مورد نیاز شروع یک کسب و کار را پوشش داده است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات فعالان حوزه بسته بندی زعفران بهره گرفته شده است.
توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیر حضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
در این گام موارد زیر آوره شده است:
1. مقدمه
1.1. آشنایی کلی
1.1.1. تاریخچه
1.1.2. انواع ساختمان و سازه
1.1.3. انواع روشهای فرآوری و بستهبندی زعفران
1.1.4. انواع تجهیزات مورد نیاز تولید و بستهبندی زعفران
1.2. انواع و اقسام
1.2.1. زعفران دسته
1.2.2. زعفران پوشال
1.2.3. زعفران سرگل
1.2.4. زعفران نگین پوشال یا پوشال نگین
1.2.5. کنج یا زعفران سفید
1.3. مزیتهای تولید این محصول (از منظر اقتصادی)
1.3.1. اهمیت زعفران
1.3.2. اهمیت بستهبندی زعفران
1.4. جذابیتهای مالی طرح
1.5. فواید و خواص محصول
1.5.1. خواص زعفران
1.5.2. کاربرد زعفران در صنایع غذایی
1.6. شناخت روند کلی بستهبندی زعفران
در این گام موارد زیر آورده شده است:
2. ضروریات
2.1. آب
2.2. هوا، دما و مسائل جوی
2.3. مکان مورد نیاز
2.4. حمل و نقل و ارتباطات
2.5. جدول ضروریات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
3. ملزومات
3.1. ظرفیت تولیدی
3.2. ساختمان و سازه (بستر کار)
3.2.1. ساختمان تأسیسات
3.2.2. کف سالن
3.2.3. دیوارهای سالن
3.2.4. سقف سالن
3.2.5. پلههای سالن
3.2.6. آزمایشگاه
3.2.7. انبارها
3.2.8. سرویسهای بهداشتی و امکانات رفاهی
3.3. تجهیزات، ماشینها و ابزارها
3.3.1. میز سورت
3.3.2. صندلی
3.3.3. ترازوی دیجیتال
3.3.4. دستگاه دوخت
3.3.5. دستگاه اسکین پک
3.3.6. جت پرینتر
3.3.7. شیرینگ پک
3.3.8. پنس
3.3.9. سرتاس
3.3.10. انواع ظروف
3.3.11. اسپیلت
3.3.12. بخاری کارگاهی
3.4. مواد اولیه و مواد مصرفی
3.4.1. زعفران فله
3.4.2. نایلون کوچک بستهبندی
3.4.3. ظروف اطلس
3.4.4. لیبل
3.4.5. مقوا و پاکت مقوایی
3.4.6. جعبه
3.4.7. نایلون شیرینگ
3.4.8. کارتن
3.5. سوختها و انرژیهای مورد نیاز
3.6. نیروی انسانی
3.7. ملاحظات قانونی
3.7.1. لیست مجوزهای مورد نیاز
3.7.2. روند کلی اخذ مجوزها
3.7.3. قوانین مرتبط با این کسب و کار
3.8. تکمیل جدول ملزومات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
4. پلن مالی
4.1. فرضیات
4.2. جداول هزینههای ثابت
4.2.1. هزینه رهن سوله
4.2.2. تجهیزات، ماشینها و ابزارها
4.2.3. هزینههای قبل از بهرهبرداری
4.2.4. جمع کل سرمایهگذاری ثابت طرح
4.3. جداول هزینههای جاری طرح
4.3.1. مواد اولیه و نهادهای تولید
4.3.2. حقوق و دستمزد
4.3.3. هزینه تعمیرات و نگهداری
4.3.4. هزینه استهلاک
4.3.5. سوخت و انرژی
4.3.6. جمع هزینههای جاری
4.3.7. سرمایه در گردش
4.4. جمع کل سرمایهگذاری طرح
4.5. فروش (درآمد)
4.5.1. برآورد هزینههای عملیاتی و غیرعملیاتی طرح
4.6. پیشبینی مالی طرح
4.7. محاسبه دوره بازگشت سرمایه
4.8. محاسبه نقطه سر به سر
4.9. نحوه دستیابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح
4.9.1. روشهای تأمین مالی کوتاهمدت
4.9.2. منابع خصوصی تأمین مالی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
5. پلن حقوقی
5.1. مجوزهای لازم برای شروع این کسب و کار
5.1.1. جواز تأسیس
5.1.2. پروانه بهداشتی ساخت کارگاهی
5.1.3. پروانه بهرهبرداری
5.1.4. ثبت برند و علامت تجاری
5.1.5. نشان سیب سلامت بهداشت
5.2. قوانین کسب و کار
5.2.1. قوانین دریافت جواز تأسیس کارگاه
5.2.2. قوانین مرتبط با دریافت پروانه بهداشتی ساخت کارگاه
5.2.3. قوانین مرتبط با دریافت پروانه بهرهبرداری
5.2.4. قوانین مرتبط با ثبت برند و نشان تجاری
5.2.5. قوانین مرتبط با دریافت نشان سیب سلامت
5.3. قوانین صادرات و واردات
5.4. تسهیلات و حمایتهایی دولتی
5.5. قوانین مالیاتی کسب و کار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
6. پلن بازار
6.1. بازارهای هدف زعفران
6.1.1. بازارهای هدف داخلی زعفران
6.1.2. بازارهای هدف خارجی زعفران
6.2. میزان مصرف کنونی زعفران در بازارهای هدف
6.3. اندازه بازارهای هدف
6.4. پیشبینی میزان تقاضا برای زعفران
6.5. وضعیت کنونی رقابت (رقبا) در بازارهای هدف زعفران
6.6. فرهنگ مصرف کالا
6.7. آمار صادرات و واردات زعفران
6.8. تعیین استراتژی قیمتگذاری
6.9. جدول خلاصه پلن بازار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
7. پلن عملیاتی
7.1. پیشتولید
7.1.1. تهیه زعفران فله
7.2. مرحله اول (آمادهسازی)
7.2.1. سورتینگ
7.3. مرحله دوم (فرآوری)
7.4. مرحله سوم (بستهبندی و نگهداری)
7.4.1. توزین
7.4.2. درببندی
7.4.3. وکیوم
7.4.4. جت پرینتر (کد زنی)
7.4.5. جعبهگذاری
7.4.6. شیرینگ پک
7.4.7. بازرسی و آزمون
7.4.8. کنترل حین فرآیند
7.5. مرحله چهارم ( فروش و بازاریابی)
در این گام موارد زیر آورده شده است:
8. پلن ریسک
8.1. ملزومات
8.1.1. تقلبهای زعفران
8.2. عملیات
8.3. مالی
8.3.1. شرایط جوی
8.3.2. قیمت زمین و دسترسی به آب
8.3.3. نهادههای کشاورزی
8.3.4. قوانین و مقررات بازار
8.4. بازار
8.4.1. تعرفههای گمرکی کشورهای واردکننده زعفران
8.4.2. میزان عرضه کشورهای رقیب در بازار
8.4.3. موانع و مشکلات موجود در سر راه صادرات زعفران
در این گام پیشنهاداتی برای موفقیت بیشتر در این حرفه آورده ایم.
دراین قسمت برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.
در این گام اطلاعاتی درباره اهمیت راه اندازی خط بسته بندی زعفران در مباحث زیست محیطی ارائه می گردد.
سلام برای بسته بندی محصولاتی مثل زعفران ، زرشک ، میوه های خشک شده و... لازم به اخذ چه مجوزها و چه اقداماتی می باشد و از کجا باید شروع کرد ؟ با تشکر
سلام
راهاندازی کارگاه بستهبندی زعفران نیازمند دریافت مجوزهای زیر است: جواز تأسیس کارگاه، پروانه بهداشتی ساخت کارگاه، پروانه بهرهبرداری، برند و علامت تجاری، نشان سیب سلامت. شروع کارتهیه مکان مناسب برای برقرای این کارگاه می باشد. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات دقیقتر و تخصصی با کارآفرینان این حوزه در بخش کلینیک مشاوره ارتباط حاصل نمایید تا راهنمایی های کامل را به شما داشته باشند.
سلام برای خرید عمده زعفران با قیمت مناسب تولید کننده مورد اعتماد سراغ دارید؟
سلام
با همکاران ما در بخش بازرگانی سامانه میدون تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را به شما داشته باشند. همچنین می توانید در بخش نیازمندی های سامانه میدون درخواست خود را مبنی بر خرید زعفران عمده ثبت نمایید تا فروشندگان زعفران از درخواست شما مطلع شوند.
چند متر مربع فضا نیازه ک بتونیم کار رو شروع کنیم ؟؟ میتونیم برای صادراتش بایک شرکت قرا داد ببندیم؟؟وایا همچین شرکت هایی هستند؟؟ میشه سرمایه در گردش رو کمتر کرد یعنی مقدار خرید زعفران رو کمتر کرد؟؟
سلام
تأسیسات مورد نیاز یک مرکز بستهبندی زعفران شامل سرویس بهداشتی، آزمایشگاه و سالن بستهبندی و همین طور انبار مواد اولیه و محصول نهایی میباشد که در این دوره 120مترمربع فضا برای آن در نظر گرفته شده است.با کاهش میزان خرید زعفران میزان سوددهی شما نیز کاهش خواهد یافت.در مورد صادرات با همکاران ما در بخش بازرگانی تماس بگیرید.
ایا بسته بندی زعفران فصلی است یا مادام؟ ایا بسته بندی زعفران اشباع نشده است؟ ایا میتوان به عنوان شغل اول حساب کرد؟
سلام
بسته بندی زعفران در تمام طول سال می تواند انجام شود.استانهای تولیدکننده زعفران بهطور معمول در زمینه بستهبندی زعفران نیز فعال هستند. برخی از کارگاهها و یا مشاغل خانگی محصولات درجه 1 را بستهبندی میکنند. محصولات این کارگاهها دارای مجوزهای بهداشتی لازم هستند. گروهی نیز محصولات درجه 2 و 3 را بستهبندی نموده و حتی گاهی ممکن است محصولات تقلبی و فاقد استانداردهای بهداشتی را نیز بستهبندی نمایند. این کارگاهها معمولاً به شکل زیرزمینی فعالیت کرده و فاقد برند و نشان سیب سلامت هستند اما محصولات خود را با قیمت بسیار کمتری عرضه میکنند شما باید رقبای خود را نیز در نظر بگیرید و با آگاهی کامل وارد بازار شوید.با این میزان سرمایه که اختصاص می دهید قطعا وقت خود را باید به این کسب و کار اختصاص دهید.
با سلام اگر بخواهم برای شروع کار بسته بندی زعفران سرمایه گذاری زیادی نکنم و در ابتدا این کار را در خانه انجام دهم آیا باز هم نیاز به مجوز دارم؟ و با توجه به اینکه خودم تولید کننده هستم و نیاز به خرید زعفران از کشاورز ندارم تقریباً به چه مقدار سرمایه نیاز دارم برای شروع در حجم کم؟
سلام
گرفتن مجوزهای مختلف برای شروع کار به فعالیت شما رسمیت می بخشد و همچنین فروش شما را آسان تر می نماید چراکه محصولات بدون اسم و رسم سخت تر به فروش میرسند.
میزان سرمایه مورد نیاز بستگی به حجم فعالیت شما دارد و نوع تجهیزاتی که انتخاب می کنید اما هزینه های مربوط به خرید زعفران بخش زیادی از هزینه ها را تشکیل می دهند که این موضوع برای شما یک مزیت نسبت به رقبا را ایجاد می کند.
سلام من در شیراز هستم می خواهم بسته بندی زعفران راه اندازی کنم با توجه به اقلیم شیراز و موقعیت استراژیکی شیراز آیا با توجه به بودن کارگاهها و کارخانجات متعدد در خراسان و اینکه ما می بایست زعفران را از خراسان به شیراز منتقل نماییم بعداً بسته بندی کنیم آیا توجیه اقتصادی دارد و می توان در بازار فروش داشته باشیم و آیا در کنار برندهای معتبر می توانیم کارایی داشته باشیم واز کدام نهاد باید مجوز بگیریم از صنعت معدن تجارت و ا جهاد کشاورزی و آیا می توان بعنوان مشاغل خانگی مجوز گرفت با همان سرمایه گذاری 400 میلیون تومانی متشکرم
سلام. با توجه به اینکه زعفران در حجم پایین قیمت بالایی داشته و فضای کمی نیاز دارد، لذا حمل و نقل آن توجیه پذیر است.
بیشتر زعفران تولید داخل در کشورهای خارجی بسته بندی می شود و با تلاش می توان موفق به جهت بسته بندی آن در داخل شد.
مجوزهای اصلی در این زمینه توسط جهاد کشاورزی و اداره بهداشت صادر می شود.
با سرمایه 400 میلیونی بعید است که در قالب مشاغل خانگی اجازه فعالیت بدهند با این وجود می توانید از مسولین امر جویا شوید.
سلام آیا برای گرفتن مجوز این گارگاه بسته بندی زعفران باید از سازمان جهاد کشاورزی و مشاغل خانگی مجوز گرفته شود یا از صنایع کوچک سازمان صنعت معدن و مراحل کار را لطفا توضیع بدهید متشکرم
سلام. سازمان جهاد کشاورزی و اداره بهداشت مراجع اخذ مجوز هستند.
سلام ساکن خواف خراسان رضوی هستم .با توجه به اینکه خراسان قطب زعفران ایرانه و متاسفانه به علت نبود بسته بندی محصول، بصورت فله ای و قیمت خیلی کم بفروش میر سد، می توان با سرمایه 20 الی 30 میلیون اقدام به بسته بندی خط زعفران کرد. لطفا راهنمایی کنید
سلام. با سرمایه مدنظر شما راه اندازی این کسب و کار بسیارمشکل است. با این وجود توصیه میکنیم از نظرات مشاوران در این زمینه بهره مند شوید.
با سلام اینجانب قصد راه اندازی کارخانه بسته بندی و صادرات زعفران را دارم . بنده در شهرک صنعتی یکی از شهرهای خوزستان محلی جهت راه اندازی خط بسته بندی زعفران را دارم و وارای شرکت بازرگانی میباشم و صادرات محصولات غذایی و محصولات ساختمانی را انجام داده ام . در حال حاظر علاقه به صادرات زعفران ایران دارم فقط خواستم از کارشناسان عزیز بپرسم که آیا راه اندازی بسته بندی زعفران در شهری که دارای زعفران نیست توجیه دارد و همچنین اگر اینجانب بخواهم در جهت فرآوری زعفران و بسته بندی آن اقدام کنم چگونه میتوانم گل زعفران را به خوزستان منتقل کنم که دچار آسیب و یا کم شدن کیفیت آن نشود هر چند که همه میشنویم که زعفران ما به کشورهایی مثل اسپانیا صادر شده و فراوری میگردد مطمئنا در صورت صحت این امر میتوان به این نکته رسید که این امکان برای ما نیز وجود خواهد داشت خواهشمند است توضیحاتی در این مورد که چگونه کشوری مثل اسپانیا زعفران را به انجا منتقل میکند و فراوری مینماید بفرمایید با تشکر
با سلام. اگر زعفران تحت شرایط استاندارد خشک شود و رطوبت ان به مقدار مناسبی کاهش پیدا کند، امکان جابجایی و انبار ننمودن آن وجود دارد. در این زمینه توصیه میکنیم از مشاوران تخصصی مشورت بگیرید.
سلام وقت بخیر من لیسانس الکترونیک و 34 ساله هستم ساکن تهران تقریباً سرمایه برای راه اندازی این کسب و کار را دارم مدتی هم هست که به کار بسته بندی فکر میکردم مخصوصا بسته بندی زعفران. ولی از چند نفر که تحقیق کردم به من گفتند که شما اگر موفق به بسته بندی هم بشید افرادی هستند که توی این کار رانت دارند و اجازه فعالیت شما چه در داخل و صادرات به خارج از کشور را نمی دهند. خواستم بدونم آیا واقعاً اینطور هست و اگر نیست بعد از بسته بندی تضمینی برای فروش وجود داره. یعنی جایی هست که همایت کند از تولید ما.
با سلام. وجود مافیا در زعفران و بسته بندی آن دور از انتظار نیست. ولی در کل شما باید تلاشتون را بکنید. حتی اگر مافیا در بازار باشد، همه چیز تحت کنترل انها نیست و می توانید جایی برای خودتان باز کنید.
خرید تضمینی برای زعفران مشاهده نشده است، ولی بدون شک طرفداران زیادی برای زعفران ایرانی در داخل و خارج وجود دارد. علت قیمت پایین زعفران در کشور نسبت به قیمت جهانی نبود بسته بندی درست و مناسب ان در داخل است. در کل سری به سازمان جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت بزنید.
بهره مندی از نظرات مشاوران در کلینیک مشاوره سامانه میدون میتواند برای شما بسیار مفید باشد.
ارائه کارگاه های آموزشی زراعت و تولید زعفران به همراه فیلم آموزشی کاشت زعفران آئروپونیک با مدرس ...
در آموزش کاشت ایروپونیک یا هواکشت زعفران، زعفران در گلخانه و در فضای بسته کشت روش کاشت پیاز زعفران ...
با کمترین میزان مصرف آب و در زمینی به مساحت 4000 مترمربع زعفران پرورش دهید.
مشاهده آیتمایران رتبه اول کاشت زعفران در جهان را دارد ، این رتبه برای کشورهای دیگر دست نیافتنی است. تداوم ایرا ...
مشاهده آیتمزمان را از دست ندهید!
میدون؛ جامع ترین سامانه هدایت، آموزش و پشتیبانی کسب و کارهای کوچک
نظرات (3)
سلام من میخاستم کارگاه بسته بندی زعفران راهاندازی کنم. آیا باید اول کارگاه بزنم یا اول باید مجوز بگیرم بعد کارگاه بزنم. سیب سلامت باید اول محصول تولید بشه یا قبل از تولید باید بگیریم. اولویت مجوز ها کدوم هست ممنون.
نحوه صادرات(مجوزها و کشورهای هدف و بقیه جزئیات) هم توضیح داده شده؟
سلام. مجوز های مورد نیاز و کشورهای هدف صادراتی ذکر شده است.
سلام مجدد.برای کسب و کار تولید چای کیسه ای هم سوال کردم.سرمایه لازم صرفا برای بسته بندی زعفران چه قدره؟
سرمایه مورد نیاز برای بسته بندی زعفران در همین صفحه ذکر شده است.