رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
زرشک محصولی است که به کم آبی مقاوم است و به همین دلیل برای کاشت در بسیاری از مناطق ایران که شرایط کویری دارند مناسب است. گران بودن زرشک خشک، نسبت به بسیاری از محصولات دیگر و نرخ بازدهی بالا، خاصیت انبارمانی بالای محصول و نیاز به تجهیزات ساده از دیگر مزیت های احداث باغ زرشک می باشد و کشاورزان را به تولید این محصول ترغیب میکند.
قابل توجه است که کشور ما سالانه حدود 98 درصد از زرشک تولیدی جهان را تولید میکند. سالانه در کشور ما در حدود 19 هزار تن زرشک خشک تولید میشود که از این میزان تنها 348 تن در سال 97 صادر شده است که رقمی ناچیز است. تولید زرشک در سایر نقاط جهان، رقم زیادی را به خود اختصاص نمیدهد و به همین دلیل کشورهای زیادی مشتری زرشک ایرانی هستند.
برای احداث باغ زرشک در سطح یک هکتار، به حدود 196.2 میلیون تومان سرمایه ثابت (بدون احتساب هزینه زمین) و سالانه در حدود 18.7 میلیون تومان هزینه جاری و 12.5 میلیون تومان سرمایه در گردش نیاز میباشد. در مجموع حدوداً با 208.7 میلیون تومان میتوان باغ زرشک با مساحت یک هکتار را به محصول رساند. کل فروش سالانه از سال هشتم به بعد در حدود 162.5 میلیون تومان در این طرح برآورد شده که در نهایت سالانه حدود 141.5 میلیون تومان سود خالص، نصیب کشاورز خواهد شد و دوره بازگشت سرمایه آن نیز در حدود 6 سال میباشد.
دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبه های مورد نیاز برای احداث باغ زرشک پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان بزرگ این محصول در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاسهای حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.
توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیرحضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
1- معرفی کسب و کار
1-1- مقدمه
1-1-1- گیاهشناسی زرشک
1-2- پلن عملیاتی
1-2-1- آماده سازی زمین و کاشت نهال زرشک
1-2-2- آبیاری
1-2-3- کوددهی و تغذیه زرشک
1-2-4- هرس
1-2-5- آفات و بیماری ها
1-2-6- باردهی و برداشت زرشک
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
2- بیان مسئله و لزوم راه اندازی کسب و کار
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
3- جذابیتهای مالی طرح
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
4- ضروریات کسب و کار
4-1- آب
4-2- هوا و مسائل جوی
4-3- زمین و مکان
4-4- حمل و نقل و ارتباطات
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
5- معرفی منطقه نمونه کشوری
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
6- مدل کسب و کار
6-1- میزان تولید پیش بینی شده
6-2- برنامه عملیاتی
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
7- قوانین مرتبط با کسب و کار
7-1- قوانین مالیاتی
7-2- مجوزهای مورد نیاز
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
8- محاسبه و تحلیل مالی طرح
8-1- فرضیات
8-2- هزینه های ثابت
8-2-1- زمین
8-2-2- ساختمان
8-2-3- ماشین آلات، تجهیزات و ابزار آلات
8-2-4- هزینه های قبل از بهره برداری
8-2-5- جمع کل سرمایهگذاری ثابت
8-3- جداول هزینه های جاری طرح
8-3-1- مواد اولیه و نهاده ای تولید
8-3-2- حقوق و دستمزد
8-3-3- هزینه نگهداری و تعمیرات
8-3-4- هزینه استهلاک
8-3-5- هزینه سوخت و انرژی
8-3-6- جمع هزینه های جاری طرح
8-4- سرمایه در گردش (سالانه)
8-5- جمع کل سرمایهگذاری طرح
8-6- فروش (درآمد)
8-7- برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی
8-8- پیش بینی مالی طرح
8-9- محاسبه دوره بازگشت سرمایه و نرخ سوددهی
8-10- محاسبه نقطه سر به سر
8-11- برآوردهای مالی برای سال های اول تا باردهی اقتصادی
8-12- پیش بینی های پنج ساله طرح
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
9- مطالعه و تحلیل بازار
9-1- بازارهای هدف و مخاطبین فروش
9-2- میزان تولید کنونی محصول در بازارهای هدف.
9-3- آمار صادرات و واردات
9-4- برنامه تبلیغاتی و فروش
9-5- تحلیل رقبا
9-6- تحلیل مزیت های رقباتی
در این گام موارد زیر ذکر شده است:
10- پیش بینی ریسک های کسب و کار
10-1- شریط جوی نامساعد
10-2- آبیاری بیش از اندازه
10-3- مشکلات خشک کردن زرشک
10-4- سال های بدون باردهی و سال آوری
10-5- حضور واسطه گران
10-6- عدم دقت در خرید نهال زرشک
10-7- مشکلات سیستم آبیاری قطره ای
10-8- آفات و بیماری ها
10-9- جدول تحلیل SWOT