کلوچهپزی شغلی است که هم بهصورت سنتی و هم بهصورت صنعتی وجود دارد. در شکل صنعتی این شغل انواع کیک، کلوچه، بیسکوئیت، کراکر و... در کارخانجات بزرگ و توسط دستگاههای تمام اتوماتیک تولید میشوند و پس از بستهبندی به فروش میرسند؛ اما در شکل سنتی که برگرفته از شیرینیپزی خانگی است، این محصولات به وسیله ابزارها و وسایل ساده و با فرمولاسیون خانگی تهیه میشوند و معمولاً در همان روز نیز به فروش میرسند. کلوچهپزی یک عنوان کلی است که دربرگیرنده تولید انواع نانهای سنتی، کلوچه، کیکهای سنتی و خانگی میباشد.
سرمایه ثابت مورد نیاز برای راهاندازی کارگاه و فروشگاه کلوچهپزی با ظرفیت تولید روزانه 50 کیلوگرم محصولات نظیر کیک، شیرینی، کلوچه و... در حدود 113 میلیون تومان برآورد شده است که از این مقدار 70 میلیون تومان بهعنوان هزینه رهن یک مغازه 40 متری در شهر اصفهان در نظر گرفته شده است. بدیهی است هزینه خرید، رهن و یا اجاره مکان مورد نظر در شهرها و محلههای مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. سرمایه در گردش مورد نیاز برای این کسب و کار ماهانه در حدود 19 میلیون تومان میباشد. به شرط فروش تمامی محصول تولید شده در یک ماه میتوان سودی معادل 3.5 میلیون تومان از این شغل کسب نمود و بر همین اساس دوره بازگشت سرمایه در حدود 3 سال خواهد بود. نرخ سوددهی این کسب و کار نیز ماهانه 3 درصد برآورد شده است.
از ویژگیهای مثبت برای پرداختن به این کسب و کار میتوان به مواردی همچون نیاز به فضای کمتر نسبت به سایر کسب و کارهای صنعتی، عدم نیاز به تجهیزات پیشرفته، یادگیری آسان، دسترسی آسان به مواد اولیه و سوددهی مناسب اشاره کرد.
البته پرداختن به هر کسب و کاری علاوه بر ویژگیهای مثبت، مسائل و مشکلات خاصی نیز دارد که در این زمینه میتوان به مواردی همچون مشکلات اخذ مجوز، قیمت زیاد اجاره یا خرید فروشگاه در مکانهای پر رفت و آمد، نوسانات قیمت مواد اولیه و خرید تجهیزات با کیفیت پایین اشاره کرد که تولیدکنندگان موفق با در نظر گرفتن تمامی جوانب و آموزش، هدایت و پشتیبانی کارشناسان میدون، پس از رفع موانع به کار تولید میپردازند.
توجه: دوره آموزشی راه اندازی کارگاه و فروشگاه کلوچهپزی ، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1- پلن مقدمه
1-1- تاریخچه
1-1-1- تاریخچه شیرینیپزی در ایران
1-1-2- تاریخچه شیرینیپزی در اروپا
1-2- مزیت تولید انواع کیک و کلوچه
1-3- جذابیتهای مالی طرح
1-4- فواید و خواص محصول
1-5- انواع و اقسام
1-5-1- انواع کیک، کلوچه و شیرینی
1-5-2- انواع روشهای تولید کیک و کلوچه
1-5-3- انواع ساختمان و سازه
1-5-4- انواع تجهیزات
1-6- روند کلی تولید کیک، کلوچه و شیرینی
1-7- معرفی منطقه نمونه کشوری
در این گام موارد زیر آورده شده است:
2- پلن ضروریات
2-1- آب
2-2- هوا، دما و مسائل جوی
2-3- زمین و خاک
2-4- حمل و نقل و ارتباطات
2-5- خلاصه ضروریات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
3- پلن ملزومات
3-1- ظرفیت تولید
3-2- ساختمان و سازه
3-3- تجهیزات، ماشینها و ابزارآلات
3-3-1- میز کار
3-3-2- فر پخت
3-3-3- ویترین
3-3-4- همزن
3-3-5- ترازوی دیجیتال
3-3-6- وردنه
3-3-7- پیمانه
3-3-8- قاشق اندازهگیری
3-3-9- گرمکن
3-3-10- قیف و ماسوره قنادی
3-3-11- سینی فر قالبدار
3-3-12- سرخکن دونات
3-3-13- الک
3-3-14- یخچال
3-3-15- انواع ظروف
3-3-16- صندلی
3-3-17- قالب دونات و شیرینی
3-3-18- فرچه قنادی
3-3-19- مهر کلوچه فومن
3-3-20- سایر وسایل مورد نیاز
3-4- مواد اولیه و مواد مصرفی
3-4-1- آرد
3-4-2- شکر
3-4-3- روغن مایع
3-4-4- تخم مرغ
3-4-5- نمک
3-4-6- بیکینگ پودر
3-4-7- جوش شیرین
3-4-8- مایه خمیر
3-4-9- وانیل
3-4-10- آب
3-4-11- کشمش، پسته، شکلات مایع، نارگیل و گردو
3-4-12- شیر و ماست
3-4-13- سایر مواد اولیه مورد نیاز
3-5- سوختها و انرژیهای مورد نیاز
3-6- نیروی انسانی
3-7- مجوزهای مورد نیاز
3-7-1- جواز کسب
3-7-2- مجوز بهداشت
3-8- خلاصه ملزومات طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
4- پلن مالی
4-1- فرضیات
4-2- جداول هزینههای ثابت
4-3- جداول هزینههای جاری طرح
4-4- جمع کل سرمایهگذاری طرح
4-5- فروش سالانه (درآمد)
4-6- پیشبینی مالی طرح
4-7- محاسبه دوره بازگشت سرمایه
4-8- محاسبه نقطه سر به سر
4-9- نحوه دستیابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح
4-9-1- روشهای تأمین مالی کوتاهمدت
4-9-2- منابع خصوصی تأمین مالی
4-9-3- مشارکت
در این گام موارد زیر آورده شده است:
5- پلن حقوقی
5-1- مجوزها
5-1-1- جواز کسب (پروانه کسب)
5-2- قوانین کسب و کار
5-2-1- وظایف کارکنان در مقابل کارفرما
5-2-2- تعهدات و تکالیف کارفرمایان در مقابل کارگران
5-3- قوانین صادرات و واردات
5-3-1- واردات
5-3-2- صادرات مواد غذایی
5-4- تسهیلات و حمایتهای دولتی
5-5- قوانین مالیاتی کسب و کار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
6- پلن بازار
6-1- بازارهای هدف و مخاطبین فروش
6-2- میزان مصرف کنونی محصول در بازار هدف
6-3- اندازه بازار هدف
6-4- پیشبینی میزان مصرف (تقاضا)
6-5- وضعیت کنونی رقابت (رقبا) در بازار هدف
6-6- فرهنگ مصرف کالا
6-7- مزیتهای اقتصادی طرح
6-8- آمار صادرات و واردات
6-9- تعیین استراتژی قیمتگذاری
6-10- نحوه بازاریابی، تبلیغات و فروش
6-11- جدول خلاصه پلن بازار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
7- پلن عملیاتی
7-1- پیشتولید
7-1-1- آئیننامه مقررات بهداشتی فروشگاههای تولید و عرضه مواد غذایی
7-1-2- تهیه مواد اولیه
7-2- مرحله آمادهسازی
7-2-1- آمادهسازی آرد
7-2-2- آمادهسازی کشمش و گردو
7-2-3- آمادهسازی شکر
7-2-4- آمادهسازی تخممرغ
7-2-5- آمادهسازی بیکینگ پودر و مایه خمیر
7-2-6- نقش انواع مواد اولیه در تهیه محصول
7-2-7- نحوه کار با پیمانهها
7-2-8- نحوه اندازهگیری با پیمانه مدرج
7-2-9- نحوه تبدیل حجم به گرم
7-2-10- تبدیل گرم به حجم
7-3- تولید محصول
7-3-1- نان زنجبیلی
7-3-2- نان نارگیلی
7-3-3- کلوچه فومن
7-3-4- پیراشکی
7-3-5- کیک یزدی
7-3-6- شیرینی کشمشی
7-4- مرحله سوم (بستهبندی و نگهداری)
در این گام موارد زیر آورده شده است:
8- پلن ریسک
8-1- ضروریات
8-2- ملزومات
8-3- عملیات
8-3-1- فساد محصولات نانوایی
8-3-2- معایب کیک، کلوچه، دونات و...
8-3-3- بیاتی محصولات
8-4- مالی
8-5- بازار
در این گام پیشنهادهایی برای موفقیت بیشتر در این زمینه ارائه شده است.
در این قسمت، برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.
مسائل فقهی و زیست محیطی این کسب و کار در این گام ارائه شده است.
سلام من تصمیم دارم کسب و کار تولید کلوچه رو شروع کنم ،اما با این وضعیت قیمت های مواد اولیه و قیمت تمام شده که همینطور بالاتر میره،تردید دارم.لطفا راهنمایی کنید.
سلام
جهت دریافت مشاوره در این رابطه، در سایت میدون بخش کلینیک مشاوره ثبت درخواست مشاوره دهید تا همکاران بنده با شما تماس بگیرند و راهنمایی های لازم را ارائه دهند.
تشکر
کیکانه یک وبسایت نوبنیاد است که از آبان 1396 به صورت رسمی آغاز به کار کرد.این سایت در زمینه گردآوری و آموزش در مورد هنر پخت کیک فعالیت می کند
زمان را از دست ندهید!
میدون؛ جامع ترین سامانه هدایت، آموزش و پشتیبانی کسب و کارهای کوچک
نظرات (0)