دوره آموزش متنی راه اندازی کارگاه و فروشگاه کلوچه پزی
مدرس:احسان بیگدلیان

397200 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی راه اندازی کارگاه و فروشگاه کلوچه پزی

4 از 5
6 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط مرتبط با محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش محصول تولیدی
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل تولید محصول
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات محصول تولیدی
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

کلوچه‌‌ پزی شغلی است که هم به‌صورت سنتی و هم به‌صورت صنعتی وجود دارد. در شکل صنعتی این شغل انواع کیک، کلوچه، بیسکوئیت، کراکر و ... در کارخانجات بزرگ و توسط دستگاه‌‌های تمام اتوماتیک تولید می‌‌شوند و پس از بسته‌‌بندی به فروش می‌‌رسند؛ اما در شکل سنتی که برگرفته از شیرینی‌‌پزی خانگی است، این محصولات به وسیله ابزارها و وسایل ساده و با فرمولاسیون خانگی تهیه می‌‌شوند و معمولاً در همان روز نیز به فروش می‌‌رسند. کلوچه‌‌پزی یک عنوان کلی است که دربرگیرنده تولید انواع نان‌‌های سنتی، کلوچه، کیک‌‌های سنتی و خانگی می‌‌باشد.

سرمایه ثابت مورد نیاز برای راه‌اندازی کارگاه و فروشگاه کلوچه‌پزی با ظرفیت تولید روزانه 50 کیلوگرم محصولات نظیر کیک، شیرینی، کلوچه و... در حدود 113 میلیون تومان برآورد شده است که از این مقدار 70 میلیون تومان به‌عنوان هزینه رهن یک مغازه 40 متری در شهر اصفهان در نظر گرفته شده است. بدیهی است هزینه خرید، رهن و یا اجاره مکان مورد نظر در شهرها و محله‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. سرمایه در گردش مورد نیاز برای این کسب و کار ماهانه در حدود 19 میلیون تومان می‌باشد. به شرط فروش تمامی محصول تولید شده در یک ماه می‌توان سودی معادل 3.5 میلیون تومان از این شغل کسب نمود و بر همین اساس دوره بازگشت سرمایه در حدود 3 سال خواهد بود. نرخ سوددهی این کسب و کار نیز ماهانه 31 درصد برآورد شده است.

از ویژگی‌های مثبت برای پرداختن به این کسب ‌و کار می‌توان به مواردی همچون نیاز به فضای کمتر نسبت به سایر کسب و کارهای صنعتی، عدم نیاز به تجهیزات پیشرفته، یادگیری آسان، دسترسی آسان به مواد اولیه و سوددهی مناسب اشاره کرد.

البته پرداختن به هر کسب ‌و کاری علاوه بر ویژگی‌های مثبت، مسائل و مشکلات خاصی نیز دارد که در این زمینه می‌توان به مواردی همچون مشکلات اخذ مجوز، قیمت زیاد اجاره یا خرید فروشگاه در مکان‌های پر رفت و آمد، نوسانات قیمت مواد اولیه و خرید تجهیزات با کیفیت پایین اشاره کرد که تولیدکنندگان موفق با در نظر گرفتن تمامی جوانب و آموزش، هدایت و پشتیبانی کارشناسان میدون، پس از رفع موانع به کار تولید می‌پردازند.

توجه: دوره آموزشی راه اندازی کارگاه و فروشگاه کلوچه پزی، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آورده شده است:

1- پلن مقدمه

1-1- تاریخچه        

1-1-1- تاریخچه شیرینی‌پزی در ایران

1-1-2- تاریخچه شیرینی‌‌پزی در اروپا 

1-2- مزیت تولید انواع کیک و کلوچه  

1-3- جذابیت‌های مالی طرح 

1-4- فواید و خواص محصول

1-5- انواع و اقسام 

1-5-1- انواع کیک، کلوچه و شیرینی  

1-5-2- انواع روش‌های تولید کیک و کلوچه        

1-5-3- انواع ساختمان و سازه              

1-5-4- انواع تجهیزات         

1-6- روند کلی تولید کیک، کلوچه و شیرینی       

1-7- معرفی منطقه نمونه کشوری         

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

2- پلن ضروریات  

2-1- آب

2-2- هوا، دما و مسائل جوی 

2-3- زمین و خاک 

2-4- حمل و نقل و ارتباطات 

2-5- خلاصه ضروریات        

در این گام موارد زیر آورده شده است:

3- پلن ملزومات     

3-1- ظرفیت تولید 

3-2- ساختمان و سازه            

3-3- تجهیزات، ماشین‌ها و ابزارآلات   

3-3-1- میز کار     

3-3-2- فر پخت    

3-3-3- ویترین      

3-3-4- هم‌زن        

3-3-5- ترازوی دیجیتال       

3-3-6- وردنه        

3-3-7- پیمانه        

3-3-8- قاشق اندازه‌گیری      

3-3-9- گرم‌کن      

3-3-10- قیف و ماسوره قنادی              

3-3-11- سینی فر قالب‌دار    

3-3-12- سرخ‌کن دونات       

3-3-13- الک        

3-3-14- یخچال    

3-3-15- انواع ظروف          

3-3-16- صندلی   

3-3-17- قالب دونات و شیرینی            

3-3-18- فرچه قنادی            

3-3-19- مهر کلوچه فومن    

3-3-20- سایر وسایل مورد نیاز           

3-4- مواد اولیه و مواد مصرفی            

3-4-1- آرد            

3-4-2- شکر         

3-4-3- روغن مایع

3-4-4- تخم مرغ   

3-4-5- نمک         

3-4-6- بیکینگ پودر            

3-4-7- جوش شیرین             

3-4-8- مایه خمیر 

3-4-9- وانیل         

3-4-10- آب          

3-4-11- کشمش، پسته، شکلات مایع، نارگیل و گردو        

3-4-12- شیر و ماست          

3-4-13- سایر مواد اولیه مورد نیاز      

3-5- سوخت‌ها و انرژی‌های مورد نیاز 

3-6- نیروی انسانی

3-7- مجوزهای مورد نیاز     

3-7-1- جواز کسب

3-7-2- مجوز بهداشت          

3-8- خلاصه ملزومات طرح 

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

4- پلن مالی            

4-1- فرضیات       

4-2- جداول هزینه‌های ثابت 

4-3- جداول هزینه‌های جاری طرح      

4-4- جمع کل سرمایه‌گذاری طرح        

4-5- فروش سالانه (درآمد)   

4-6- پیش‌بینی مالی طرح      

4-7- محاسبه دوره بازگشت سرمایه      

4-8- محاسبه نقطه سر به سر

4-9- نحوه دست‌یابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح      

4-9-1- روش‌های تأمین مالی کوتاه‌مدت

4-9-2- منابع خصوصی تأمین مالی     

4-9-3- مشارکت    

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

5- پلن حقوقی         

5-1- مجوزها         

5-1-1- جواز کسب (پروانه کسب)       

5-2- قوانین کسب و کار        

5-2-1- وظایف کارکنان در مقابل کارفرما            

5-2-2- تعهدات و تکالیف کارفرمایان در مقابل کارگران     

5-3- قوانین صادرات و واردات            

5-3-1- واردات     

5-3-2- صادرات مواد غذایی

5-4- تسهیلات و حمایت‌های دولتی       

5-5- قوانین مالیاتی کسب و کار            

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

6- پلن بازار           

6-1- بازارهای هدف و مخاطبین فروش

6-2- میزان مصرف کنونی محصول در بازار هدف            

6-3- اندازه بازار هدف          

6-4- پیش‌بینی میزان مصرف (تقاضا) 

6-5- وضعیت کنونی رقابت (رقبا) در بازار هدف

6-6- فرهنگ مصرف کالا    

6-7- مزیت‌های اقتصادی طرح             

6-8- آمار صادرات و واردات

6-9- تعیین استراتژی قیمت‌گذاری        

6-10- نحوه بازاریابی، تبلیغات و فروش              

6-11- جدول خلاصه پلن بازار

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

7- پلن عملیاتی       

7-1- پیش‌تولید       

7-1-1- آئین‌‌نامه مقررات بهداشتی فروشگاه‌‌های تولید و عرضه مواد غذایی       

7-1-2- تهیه مواد اولیه          

7-2- مرحله آماده‌سازی          

7-2-1- آماده‌سازی آرد          

7-2-2- آماده‌سازی کشمش و گردو        

7-2-3- آماده‌سازی شکر        

7-2-4- آماده‌سازی تخم‌‌مرغ   

7-2-5- آماده‌سازی بیکینگ پودر و مایه خمیر     

7-2-6- نقش انواع مواد اولیه در تهیه محصول    

7-2-7- نحوه کار با پیمانه‌‌ها  

7-2-8- نحوه اندازه‌‌گیری با پیمانه مدرج               

7-2-9- نحوه تبدیل حجم به گرم            

7-2-10- تبدیل گرم به حجم  

7-3- تولید محصول               

7-3-1- نان زنجبیلی              

7-3-2- نان نارگیلی               

7-3-3- کلوچه فومن              

7-3-4- پیراشکی   

7-3-5- کیک یزدی               

7-3-6- شیرینی کشمشی       

7-4- مرحله سوم (بسته‌بندی و نگه‌داری)             

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

8- پلن ریسک        

8-1- ضروریات    

8-2- ملزومات       

8-3- عملیات          

8-3-1- فساد محصولات نانوایی           

8-3-2- معایب کیک، کلوچه، دونات و...             

8-3-3- بیاتی محصولات      

8-4- مالی              

8-5- بازار

 

در این گام پیشنهادهایی برای موفقیت بیشتر در این زمینه ارائه شده است.

در این قسمت، برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.

مسائل فقهی و زیست محیطی این کسب و کار در این گام ارائه شده است.    

مدرس دوره

احسان بیگدلیان

دکتری تخصصی صنایع غذایی از دانشگاه تهران
آقای احسان بیگدلیان، مدیر عامل و بنیان‌گذار شرکت بیسکویت شهکام، از سال 1389 تا سال 1392، مدیر تولید بیسکویت های ساده و کرم دار، ویفر و شیرینی های وایر کات (های بای، کوکی ...) و کلوچه بوده‌اند.
ارزیابی دوره
4 از 5
6 نفر امتیاز داده اند
88
92
87
85
82
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
مهدی مهدی یار

سلام من تصمیم دارم کسب و کار تولید کلوچه رو شروع کنم ،اما با این وضعیت قیمت های مواد اولیه و قیمت تمام شده که همینطور بالاتر میره،تردید دارم.لطفا راهنمایی کنید.

مجید

سلام

جهت دریافت مشاوره در این رابطه، در سایت میدون بخش کلینیک مشاوره ثبت درخواست مشاوره دهید تا همکاران بنده با شما تماس بگیرند و راهنمایی های لازم را ارائه دهند.

تشکر


نظرات

سلام من میخوام کام کلوچرو تولید کنم که کلوچه کام با بقیه کاملا متفاوته تو این دوره به موادی که برای ساخت کام کلوچه استفاده میشه هم گفته شده یا نه؟ اگه گفته نشده من چطوری میتونم فرمول درست کردم کام کلوچرو پیدا کنم؟

دیده خانی

سلام و وقت بخیر خدمت شما؛ دوست عزیز در این خصوص پیشنهاد می شود با کارشناس متخصص این حوزه آقای دکتر احسان بیگدلیان از طریق بخش مشاوره کسب و کار سایت میدون درخواست مشاوره تخصصی ثبت کنید.