در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
1- معرفی استاد و موضوع دوره
از جملهی بارزترین ویژگیای که برای کسبوکار پرورش ماهیان خاویاری میتوان نام برد، سودآوری بالای آن است. این کسبوکار اگرچه جهت راهاندازی نیاز به سرمایه اولیه بالا دارد، اما سودی که از این کسبوکار حاصل میشود باعث می شود که دیگر سرمایه اولیه به چشم نیاید.
صنعت پرورش ماهیان خاویاری حدودا دو دهه است که شروع به فعالیت کرده. وجود اقلیم مناسب برای پرورش این ماهیان، پایین بودن هزینههای تاسیساتی و نیرو انسانی، وجود دانش فنی و تجربه بالا و همچنین آوازهی کشورمان بهعنوان تولیدکنندهی بهترین خاویار جهان، موجب شده تا این فعالیت ارزش اقتصادی فوقالعادهای داشته و به سرعت توسعه یابد. سرعت رشد مطلوب، فراهم بودن زمینههای فروش و صنایع تبدیلی، برگشت سریع سرمایه تولید و ایجاد فرصتهای شغلی برخی از مهمترین مزیتهای جذاب این کسبوکار میباشد.
در این دوره آموزشی پنج ساعته که با همکاری جناب آقای دکتر امیرحسین اسماعیلی، مدیر بخش تحقیق و توسعه بزرگترین هلدینگ ماهیان خاویاری کشور (قرهبرون) همراه بوده، به تمامی نکات مورد نظر جهت شروع این کسبوکار پرداخته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آمادهی ارائهی کلاسهای حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.
لازم به ذکر است که فیلم آموزشی پرورش ماهیان خاویاری بصورت آنلاین و فقط در حساب کاربری شما در سایت میدون قابل مشاهده بوده و امکان دانلود و ذخیره آن وجود ندارد.
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
1- معرفی استاد و موضوع دوره
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
2- مقدمه و تعریف ماهیان خاویاری
- تحلیل دوران تاریخی آبزیان
- معاهده تجارت گونه های درمعرض انقراض
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
3- دستهبندی ماهیان بر اساس مشخصه آنها
- تشریح و ریختشناسی اسکلت ماهیان
- سیر تکامل دستههای مختلف ماهیان
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
4- دستهبندی ماهیان خاویاری و انواع خاویار
- معیارهای درجهبندی خاویار
- جایگاه انواع خاویار در تجارت جهانی
- تشخیص ماهیان خاویاری با توجه به مشخصات ظاهری
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
5- تجارت صنعت خاویار
- تشریح علل تجارت انواع خاویار
- مشخصات معرفیکننده انواع خاویار در جهان
- شرایط صادرات خاویار
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
6- رتبهبندی تولید جهانی
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
7- پرسش و پاسخ
- تناسب واردات و صادرات خاویار در کشورهای مختلف
- ماهیان خاویاری متناسب با شرایط شمال و جنوب کشور
- گونه های تلفیقی ماهیان خاویاری
- تاثیر تجهیزات بر روند تولید
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
8- تشریح تکثیر ماهیان خاویاری
- شرایط اختصاصی تکثیر انواع ماهیان خاویاری
- مشخصات مراحل رشدی انواع ماهیان خاویاری
- بیان زمان طلایی تکثیر ماهیان خاویاری
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
9- کاربرد سونو گرافی در تکثیر ماهیان خاویاری
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
10- آنالیز پارامترهای سلامت آب
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
11- دمای مناسب برای پرورش آبزیان
- اکسیژن محلول در آب
- دما عامل اصلی ثروت در پرورش آبزیان
- دماهای مختلف برای پرورش ماهیان گوشتی و خاویاری
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
12- نکات تکمیلی در مورد بررسی آب
- مواد محلول در آب
- اهمیت درصد اکسیژن در پرورش آبزیان
- روش های حل کردن گازها در آب
- نکات استفاده در چاه آب
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
13- سوند زنی
- معرفی ابزار مورد نیاز
- تبیین خطرات ناشی از اشتباهات فردی
- طریقه فراهم شرایط مناسب سوند زنی
- تشریح مراحل سوندزنی
- کاربرد سوند زنی در تکثیر ماهیان خاویاری
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
14- اسپرمگیری
- معرفی ابزار مورد نیاز
- توضیح مراحل اسپرم گیری
- ارزیابی اسپرم های دریافتی
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
15- بررسی قطبیت تخم خاویار
- پیش مقدمات بررسی قطبیت تخم
- توضیح معیارهای بررسی قطبیت
- خوانش مشخصات قطبیت زیر لوپ
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
16- تخمکشی و تکثیر فیل ماهی و ماهی قره برون
- فراهم سازی شرایط مناسب تخم کشی
- آموزش نحوه تیغ زنی
- نکات ایمنی و بهداشتی تخم کشی
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
17- مراحل هچ شدن تخم خاویار و لاروگیری
- لقاح دادن تخمک ها
- طریقه انتقال تخم های هچ شده از انکوباتور
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
18- نکات لاز الاجرا جهت تکثیر تخم ماهیان خاویاری
- تکمیل فرایند خاویارسازی جهت کابرد های مختلف
- تشخیص اسپرم مطلوب
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
19- تشخیص جنسیت
- توضیح روشهای تشخیص جنسیت
- اعتبارسنجی نتایج روشهای تشخیص جنسیت
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
20- تفاوت پرورش ماهیان گوشتی و خاویاری
- شرایط نگهداری هرکدام از دو گونه
- بیان عواقب اشتباهات رایج در نگهداری هر دو گونه
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
21- تغذیه و خوراک ماهیان خاویاری
- دسته بندی غذای ماهیان خاویاری
- غنی سازی تغذیه (آرتمیا)
- روش های غذادهی
- چالشهای تغذیه ماهیان خاویاری
- بهینه سازی ضریب تبدیل (FCR)
- هزینه ی خوراک و فروش
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
22- محاسبات مالی پرورش ماهیان خاویاری
- تجارت تخم
- پرورش و فروش مرحلهای ماهی ها
- تولید خوراک ماهیان خاویاری
- توجیهات اقتصادی پرورش ماهیان خاویاری
- سورتبندی محصولات
- دسته بندی هزینه های پرورش ماهیان خاویاری
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
23- استانداردهای خاویارسازی
- نظام های استاندار ملی و جهانی
- HACCP و GMP (تحلیل گواهی)
- استاندرادهای مورد نیاز هر مرحله پرورش
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
24- فرآیند تولید و خروج خاویار
- تشریح مراحل فرایند خاویارسازی
- شرایط نگهداری و محل فراوری خاویار
- ویژگی های انواع خاویار
- تجهیزات مورد استفاده در پرورش
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
25- پرسش و پاسخ 2
- رفع چالش های غیرمنتظره
- نکات کاربردی جهت بهبود روند پرورش و جلوگیری از شیوع بیماری
- تشریح هواده های مورد استفاده
در این گام به موارد زیر پرداخته شده است:
26- بستهبندی و آمادهسازی خاویار
نکات بهداشتی در بسته بندی خاویار
شکل ظاهری و متریال بسته بندی
وزن بسته های خاویار