دوره آموزش متنی پرورش قارچ صدفی
مدرس:سعید امیدی فر
مدت زمان دوره:ندارد مدرک پایان دوره:ندارد
452200 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی پرورش قارچ صدفی

3 از 5
12 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • آشنایی با تمامی مراحل تولید محصول
  • بررسی شرایط بازار
  • شناخت اقسام آفات و بیماری های قارچ صدفی
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • آشنایی با مراحل کاشت، داشت و برداشت قارچ
  • ملزومات و شرایط پرورش قارچ
توضيحات

قارچ گروهی از رشته‌های باریک می‌باشد، كه ظاهری كپک مانند دارد. به این رشته‌های درهم پیچیده میسلیوم یا ریسه قارچ می‌گویند. در واقع قسمتی كه با چشم دیده می‌شود، مورد مصرف خوراكی دارد یعنی مجموعه كلاهک و پایه.

در قارچ ها رنگهای قرمز، سفید، بنفش، نارنجی، سیاه و قهوه‌ای آنچنان درهم آمیخته شده‌اند كه باعث حیرت انسان می‌شوند. قارچ‌ها از لحاظ تولید مثل جزء نهانزادان آوندی می‌باشند كه فاقد ریشه، ساقه، برگ، گل و آوند هستند. قارچ‌ها كلروفیل یا سبزینه ندارند پس نیازی هم به نور ندارند و چون غذای خود را نمی‌توانند درست كنند مصرف كننده مواد آلی می‌باشند. قارچ خوراكی شامل قسمتهای مختلف پایه، ساقه، كلاهك، تكه‌ها، شعاع‌ها و ... می باشد.

در این دوره برآنیم که شما را با روش کشت و پرورش قارچ صدفی آشنا کنیم .

دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبه های مورد نیاز برای پرورش قارچ صدفی پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان بزرگ در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاس‌های حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

توجه: دوره آموزشی پرورش قارچ صدفی، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

مقدمه و تاریخچه ای بر کشت قارچ

انواع طبقه بندی قارچ ها بر اساس نوع مصرف و نوع زندگی .

معرفی قارچ صدفی و انواع آن و خواص غذایی و ارزش دارویی آن

ملزومات وشرایط پرورش قارچ صدفی

توضیحات پیرامون مراحل کاشت قارچ صدفی

نکاتی پیرامون نگهداری و مرحله داشت قارچ صدفی

انواع و اقسام آفات و بیماری های قارچ صدفی

در این گام، مرحله برداشت و مراقبت از قارچ صدفی بیان می شود.

نحوه بازاریابی قارچ صدفی

مدرس دوره

سعید امیدی فر

کارشناسی
آقای امیدی‌فر فردی مجرب و متخصص در حوزه پرورش قارچ هستند.
ارزیابی دوره
3 از 5
12 نفر امتیاز داده اند
89
87
87
84
85
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
محمد

باسلام می خواستم بدونم که بذر این قارچ ویا خاک بستر آنرا از کجامی توانیم تهیه کنیم در حجم کم برای شروع و آزمون. شما چه جاهایی را پیشنهادمی کنید؟

حدیثه دیده خانی

با سلام
در این خصوص با سرکار خانم اعتمادی فرد در بخش کلینیک مشاوره سامانه میدون ثبت درخواست مشاوره دهید.

با تشکر


پاسخ به این پرسش
محمد

سلام ببخسید یه سوال داشتم اگه یه کانکس تو حیاط خونه بزارم مجوز پرورش قارچ دکمه ای بهم میدن؟

وحید حسین زاده

سلام. بستگی به جهاد کشاورزی محل دارد. 


پاسخ به این پرسش
علی خانی

سلام وقت بخیر. چه نوع قارچی در بازار پرفروش تر هستش؟ لطفا بعد از معرفی توضیحات لازم بزارین . سرمایه اولیه ، مدت زمان سودهی و اموزش کامل پرورش

وحید سوادی جهانگیری

سلام

قارچ دکمه ای نسبت به قارچ صدفی شناخته شده تر می باشد و فروش آن ساده تر است. دوره آموزشی انواع قارچ ها دربخش دوره های آموزشی سامانه میدون بارگذاری شده است و قابل دسترسی شما کاربر گرامی می باشد.


پاسخ به این پرسش
reza

با سلام و عرض خدا قوت لطفا بفرمایید در دو اتاق دوازده متری یکی کاشی کاری شده و اون یکی کاغذ دیواری در زیر زمین خونه که دارای اب و برق و گاز میباشدایا برای خود من یک نفره مقرون به صرفه هست که پرورش قارچ دگمه ای بزنم و آیا برای اماده سازی و لوازم مورد نیاز حدودا چند تومان هزینه در بر داردوایا برای کار دوم مناسب است .ممنون میشم هر چه که در رابطه با قارچ است برام توضیح دهید.

وحید سوادی جهانگیری

سلام

قارچ‌های صدفی را می‌توان در تمامی فضاهایی که قابلیت کنترل شرایط محیط در آن فراهم باشد پرورش داد. این فضا ممکن است زیر پله، آب‌انبار، پاسیو، گوشه حمام و یا سالن‌های گلخانه‌ای، سوله و یا واحدهای تولید صنعتی قارچ باشد. تولید قارچ صدفی در یک فضای محدود و کوچک به شرط حذف هزینه هایی از قبیل نیروی کارگری، اجاره مکان و هزینه های خرید دستگاه های مورد نیاز واحد تولیدی صنعتی، می تواند توجیه اقتصادی داشته باشد. چنانچه این واحد کوچک در مناطقی مساعد از نظر شرایط آب و هوایی (مانند مناطق شمالی کشورمان) قرار گرفته باشد هزینه های تولید نسبتاً کاهش خواهد یافت و راندمان تولید افزایش می یابد. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات دقیقتر و مفصل دوره مورد نظر را مطالعه نمایید.


پاسخ به این پرسش
ابوالفضل

ببخشید قارچ صدفی زمان به عمل آمدنش یا رشدکردنش چقدر است ودر کجا و چه مواردی قابل استفاده هست

وحید سوادی جهانگیری

سلام

24 تا 27 روز پس از تلقیح، قارچها آماده برداشت میباشند. تعیین زمان برداشت بسیار مهم است زیرا اگر قبل از رسیدن كامل، قارچ را برداشت نمائیم نه تنها كوچك میباشند بلكه بازارپسندی آنها نیز كاهش مییابد و اگر دیر برداشت شوند رنگ قارچها زرد گشته و سطح كلاهك خشك و چروكیده میشوند یا به اصطلاح پیر میشوند و اگر قارچ صدفی خیلی بزرگ شود اسپورش زیاد شده و مزه آن تلخ میشود و امکان آلودگی جانبی افزایش یافته و میتواند سلامت کارکنان را به خطر اندازد.قارچ های صدفی درصد زیادی پروتئین با قابلیت جذب بالا دارند و براساس تحقیقات انجام شده قسمت اعظم اسیدهای آمینه و چرب ضروری و غیرضروری بدن را تامین می كنند و دو برابر حبوباتی همچون نخود، لوبیا و عدس پروتئین دارند و مكمل خوب گوشت است.خواص زیادی برای این قارچ نوشته شده است که با یک تحقیق ساده اینترنتی قابل دستیابی است.


پاسخ به این پرسش
علی علوی

سلام تفاوت قارچ صدفی با قارچ نگینی در تولید و فروش و مصرف چقدر است؟

وحید حسین زاده

با سلام. قارچ صدفی نسبت به قارچ دکمه ای فروش سختی دارد و در کشور جا افتاده نیست.


پاسخ به این پرسش
آرمان غائبی

سلام. خسته نباشید. این کار و میشه داخل خانه انجام داد در یک اطاق؟ و حدودا چند ساعت در روز به طور مداوم باید وقت گذاشت برای انجام کار؟

وحید حسین زاده

با سلام. باید مجوز مشاغل خانگی بگیرید. وقت لازم بستگی به میزان تولید شما و در نهایت میزان فروش شما خواهد داشت.

توصیه میکنیم از مشاوره تخصصی در این زمینه بهره مند شوید.


نظرات

به مجوز خاصی هم نیاز دارد مانند سیب سلامت مجوز بهداشت محیط یا خرید چیز دیگر

مهندس حسین زاده

سلام. در سطح محدود به مجوز مشاغل خانگی نیاز می باشد.


در چه مناطقی میشود تولید کرد در مناطق سردسیر کوهستانی

مهندس حسین زاده

سلام. با توجه به اینکه در شرایط کنترل شده تولید می شود، لذا در هر منطقه ای قابلیت تولید دارد.


سلام ایا بازار فروش داره

مهندس حسین زاده

با سلام. میزان تولید این نوع از قارچ که به قارچ سنتی  معروف است نسبت به قارچ دکمه ای (قارچ صنعتی) درحال کاهش می باشد. میزان تولید قارچ صدفی در کشور طبق گزارش مرکز آمار ایران از 133 تن در سال 79به 115 تن در سال 95 رسیده است. ولی با این وجود به دلیل مصرف این نوع قارچ در مصارف خاص خود همچنان بخش (هرچند کوچک) از بازار را به خود اختصاص داده است.


بازار فروش داره

مهندس درختی

با سلام. برای بررسی بازار محصول مولفه های زیادی باید مد نطر قرار گرفت و به این آسونی نمی توان سوال شما رو پاسخ داد اما به صورت مختصر اشاره می کنم 1- بررسی بازار منطقه خود : برخی محصولات بر اساس اقلیم و ملاحظات منطقه ای و .... می تواندد جزو پرمصرف ها یا کم مصرف ها محسوب شوند و بدیهی است شما باید به این مسئله دقت کنید.  2- کیفیت محصول : در فرایند تولید هر چقدر بتوانید محصول با کیفیت و با قیمت کمتر تولید کنید بهتر می توانید رقابت کنید و برای این منظور شما باید تخصص لازم را داشته باشید.