کاشت درخت صنوبر، برداشت چوب های طلایی
برداشت چوب هایی که حکم طلا را دارند....
برداشت چوب هایی که حکم طلا را دارند....
صنوبر درختی برگ ریز از گونه بیدیان است که در عرض 5 تا 6 سال به باردهی مطلوب می رسد و می تواند انتخابی مناسب برای یک سرمایه گذاری بلندمدت باشد. زراعت و کاشت این درخت معمولا به منظور برداشت چوب و استفاده از آن در صنایعی همچون ساختمان سازی و الوارسازی، مبلمان، کابینت سازی، ساخت چوب تیرهای برقی و مخابرات انجام می شود.
صنوبرها اصولا موجودات سازگار و مقاومی هستند و می توانند در بیشتر شرایط آب و هوایی دوام بیاورند البته به آبیاری بسیار حساس اند و درصورت راه اندازی کسب و کار زراعتشان در مناطقی گرم و خشک همچون مرکز و جنوب ایران، حتما باید رودخانه یا چاهی در نزدیکی زمین موردنظر وجود داشته باشد.
چوب درختان صنوبر به دلیل کیفیت و مقاومت بالایی که دارد، هم دارای مشتریان پرورپاقرصی در داخل کشور است و هم خارج از کشور (کشورهای چون عراق و ترکیه و جمهوری آذربایجان). به همین دلیل نیز گفته می شود که می تواند همچون طلا با ارزش باشد چراکه درآمد و منفعت سرشاری را عاید کشاورز خواهد کرد.
مزیت های اقتصادی و بهره وری صنوبر
ریسک ها
ملزومات: مهمترین ریسکی که درختان صنوبر و سود حاصل از کاشت آنها را تهدید می کند، نهال است. تهیه نهال نامرغوب از نهالستانهای نامعتبر نه تنها باعث کندی رشد درختان می شود بلکه باعث بی کیفیت شدن چوب درختان و از دست رفتن مشتریان نیز می شود.
حتما بخوانید: چگونه با مشتری در شرایط کرونایی همراه شویم؟
عملیات: اگر آبیاری به خوبی صورت نگیرد و یا کود مورداستفاده مناسب نوع خاک نباشد، درختان دچار ضعف می شوند. اگر این شرایط ادامه پیدا کند و اصلاح نشود، ممکن است حجم وسیعی از صنوبرها خشک شده و میزان چوبی که قرار بود از زمین برداشت شود، به شدت کاهش یابد.
مالی: یکی از اصلی ترین ریسک های این کسب و کار، دلالان هستند. در زمان فروش چوب ها باید به خوبی از قیمت روز و چگونگی معامله آن در بازار آگاه بود چراکه درغیراینصورت، دلالان بصورت سرپایی محصولات را با قیمت بسیار پایین می خرند و موجب کاهش درآمد کارآفرین می شوند.
بازار: هزینه حمل و نقل در حوزه فروش و بازاریابی چوب درختان صنوبر بسیار مهم است. قبل از شروع کسب و کار زراعت چوب، باید موقعیت مکانی زمین و حدفاصل آن با بازار فروش به خوبی بررسی شود تا یا هزینه حمل و نقل ایجاد نشود و یا اگر هم ایجاد شد انقدر کم باشد که تاثیر زیادی بر سود کشاورز نگذارد.
در پایان اشاره می شود که برای اطلاع از جزئیات و چم و خم کار احداث باغ صنوبر و برداشت چوب های طلایی از آن، به کلینیک مشاوره سایت میدون مراجعه شود.
نوشته شده توسط: میدون
نظرات (0)