مهمترین مواضع اقتصادی رئیس جمهور در آخرین سال قرن
اولین نشست خبری رئیس جمهور در سال 99، در شرایطی برگزار شد که مردم در شرایط سخت معیشتی و تولیدکنندگان و کارآفرینان در شرایط بحرانی رکود به سر می برند.
اولین نشست خبری رئیس جمهور در سال 99، در شرایطی برگزار شد که مردم در شرایط سخت معیشتی و تولیدکنندگان و کارآفرینان در شرایط بحرانی رکود به سر می برند.
دکتر حسن روحانی، دیروز پس از مدت ها با اصحاب رسانه نشست خبری برگزار کرد و به دلیل شیوع کرونا، به سوالات خبرنگارانی که گزیده تراز همیشه در جلسه حاضر بودند پاسخ داد. موضوعات متعددی ازجمله اعدام روح الله زم، نتیجه انتخاب آمریکا، سرانجام برجام، حواشی پیرامون لایحه بودجه 1400، ترور شهید فخری زاده و گرانی و مشکلات معیشتی مردم در این جلسه مطرح شد که موارد ذیل، کلیدی ترین و مهمترین پاسخ های اقتصادی دکتر روحانی است.
حتما بخوانید: 12 میلیون شغلِ بیشتر، زیرسایه کرونا؟!
آقای رئیس جمهور این نشست را هم مثل دیگر جلسات مطبوعاتی اش، با ارائه اعداد و ارقامی از اقدامات اقتصادی و سیاسی دولت شروع کرد؛ با یادآوری بالاترین رشد اقتصادی را در سال 95 اقتصاد کشور... در ادامه هم به تاثیر تحریم ها و نتیجه انتخابات آمریکا بر معیشت و رفاه مردم اشاره کرد:
پایان تحریم به معنای این است که مردم به یکی از حقوق خود دست یافتند و پایان ترامپ به معنای پایان جنگ اقتصادی و تروریسم اقتصادی است. دولت نخواهد گذاشت کسانی پایان تحریم را به تأخیر بیندازند، ما این اجازه را به آنان نخواهیم داد. تحریم باید پایان پذیرد و این حق مردم ماست. اگر شکستن تحریم میسر باشد و یک دقیقه تاخیر در آن حرم است در زمینه مدیریت نیز همین را میگویم و معتقدم اگر ما بتوانیم نقش مدیریت را یک دقیقه زودتر برطرف کنیم وظیفه ماست.
در ادامه این نشست خبرنگاری راجع به گرانی و بی ثباتی ها و به سختی افتادن مردم برای تامین ضروری ترین مایحتاجشان سوال کرد. پاسخ رئیس جمهور به این سوال بسیار تامل برانگیز است:
دلیل بی ثباتی قیمت ها در بازار، این است که در این دولت، وزیری که حامی مردم و مصرفکنندگان باشد، نداریم چون وزارت بازرگانی تشکیل نشد.
لایحه بودجه سال 1400 و اشکالات اساسی که اقتصاددانان به آن وارد می کنند همچون تورم زا بودن، عدم رعایت اصول اصلاحات ساختاری، مشکل آفرین برای کارآفرینان و تولیدکنندگان و... سوژه سوال خبرنگار روزنامه جوان از رئیس جمهور بود:
ما بر مبنای تحلیل، بودجه نمینویسیم، بلکه بر مبنای واقعیتها این کار را میکنیم. ما بر مبنای اینکه پارسال چقدر صادرات نفت داشتهایم و راهحلهای مختلف را به کار گرفته و وضعیت سال آینده بودجهمان چگونه است، ارقام بودجه را نوشتهایم. اگر تحریمها برداشته نشوند و به برجام هم نیایند، ما ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز را در بازارهای داخلی و بینالمللی میفروشیم. ۲میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز بر مبنای توان فعلی است که آن را در بودجه نوشتهایم و اگر توان ۲میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت در روز را داشتیم، آن را هم در بودجه میآوردیم.
حتما بخانید: نفتکش صادرات نفتی ایران به گل نشسته؟
این پاسخ رئیس جمهور در حالی است که به گفته معاون سازمان برنامه و بودجه، میزان فروش نفت در سال جاری، بطور متوسط ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه در روز بوده است. رئیس جمهور در ادامه در رابطه با اینکه این بودجه کاملا به نفع اقشار فرودست جامعه است اشاره کرد و گفت: این بودجه برای اقشار فرودست و برای جامعه سودمند است. بودجه بسیار خوب است و از اینجا به بعد دیگر در اختیار مجلس است که چگونه تصمیمگیری کند.
سرانجام اولین نشست خبری رئیس جمهور در آخرین سال قرن، پس از گذشت حدود سه ساعت به پایان رسید. نشستی که در شرایط سخت اقتصادی بوجود آمده برای مردم و تولیدکنندگان و کارآفرینان برگزار شد و بیش از هر چیز به پاسخ های اقتصادی رئیس جمهور و دغدغه مندی او دررابطه با معیشت مردم گره خورده بود.
نوشته شده توسط: میدون
نظرات (0)