بسته بندی سبزیجات؛ یک قدم برای صنعت بسته بندی و فرآوری
3آذر1399
Facebook
Twitter
Google+
Telegram
LinkedIn
بسته بندی سبزیجات؛ یک قدم برای صنعت بسته بندی و فرآوری
در سی و سومین قسمت از برنامه بزرگ میدون، کارآفرینی معرفی خواهد شد که با شناسایی اصلی ترین مزیت رقابتی محل زندگی خود یعنی کشت سبزیجات و صیفی جات، توانسته کسب و کاری پرسود و اشتغالزا راه اندازی کند.
استان خوزستان، اساسا استان آباد و سرسبزی است؛ رامهرمز نیز یکی از شهرستان های این استان با پوشش گیاهی بسیار استثنایی است که به شهر سبزی های رنگی رنگی معروف است. وجود انواع سبزی ها و مطلوب بودن شرایط آب و هوایی برای رشدشان، موجب شده تا راه اندازی کسب و کار در حوزه های مرتبط با آنها، به یک فرصت عالی برای سرمایه گذاری در این منطقه تبدیل شود؛ اما تعداد کسانی که توانایی شناسایی چنین فرصت هایی را دارند، زیاد نیست. در این قسمت، مسابقه میدون میزبان کارآفرینی به نام اسماعیل هرمزی است که از این توانایی برخوردار است. او توانسته با راه اندازی کسب و کار بسته بندی و فرآوری سبزیجات (انجماد)، نه تنها از این ظرفیت برای کسب درآمد استفاده کند بلکه توانسته در زمینه اشتغالزایی نیز، قدمی برای هم ولایتی های خود بردارد.
آقای هرمزی که صاحب بیست سال سابقه کار در حوزه کشاورزی است، به همراه همسرش، سمیه مطهری پور، در سال 1395 با سرمایه اولیه حدودا 500 میلیون تومان شرکت خود با نام قلندر سبز را راه انداختند. شرکتی که در زمینه بسته بندی و انجماد انواع سبزیجات و صیفی جات فعالیت می کند. نکته جالب توجه در رابطه با این زوج آن است که از همان ابتدا، چشم انداز بلندمدتی برای کسب و کارشان داشتند؛ آنها علاوه بر تامین نیاز خوزستان و استانهایی همچون همچون اصفهان، چهارمحال بختیاری، بوشهر و تهران، رویای صادرات به کشورهایی مثل عراق، کویت و... را نیز در سر می پرورانند.
رامهرمز را می توان به جرئت یکی از قطب های تولید سبزیجات و صیفی جات در کشور دانست؛ سیر، پیاز، گوجه فرنگی، سیب زمینی، باقلا، سبزیجات برگی تازه (شامل تره، تربچه، شاهی، ریحان، پرپین، جعفری، گشنیز، شنبلیله، تره، شوید، اسفناج، برگ چغندر) و همینطور صیفی جات شامل هندوانه، خربزه، طالبی و انواع ملون. هرچند که درحال حاضر کسب و کار کشت این محصولات و البته فرآوری آنها بصورت سنتی، موجب اشتغال تعداد بالایی از مردم بومی شده است؛ اما معظلی که تنها مختص این منطقه از کشور هم نیست، مغفول ماندن صنایع تبدیلی و غذیی است. اصولا تبدیل و فرآوری، ارزش مواداولیه خام را چندین برابر می کند و بعنوان راه بسیار خوبی برای رونق تولید عنوان می شود. آقای هرمزی اما سعی کرده در شرکت خود قدمی برای حل این معظل بردارد.
پروانه بهره برداری از وزارت صنعت معدن و تجارت، پروانه بهداشتی تاسیس و بهره برداری از معاونت غذا داروی استان و پروانه بهداشتی ساخت برای انواع محصولات موجود؛ ازجمله گواهینامه هایی است که قلندر سبز کریمه برای ادامه فعالیت خود اخذ کرده است (هر کارگاه دیگری نیز برای راه اندازی چنین کسب و کاری باید این مجزوها را اخذ کند.) و از این بابت خیال مشتریانش را راحت کرده است؛ خصوصا در شرایطی مثل شرایط کرونایی امروز که تهیه محصولات غذایی به دقت بالایی نیاز دارد و باید حتما از کارگاه های دارای تاییدیه خریداری شود.
نظرات (0)