12 گام تا یک استارت آپ موفق در حوزه آموزش مجازی (بخش دوم)
در این بخش، دو گام دیگر (آنالیز محتوا و اهداف آموزشی) برای رسیدن به موفقیت یک کسب و کار آموزش مجازی را بررسی و تحلیل می کنیم.
در این بخش، دو گام دیگر (آنالیز محتوا و اهداف آموزشی) برای رسیدن به موفقیت یک کسب و کار آموزش مجازی را بررسی و تحلیل می کنیم.
اگر نوشته قبلی را مطالعه کرده باشید ( 12 گام تا یک استارت آپ موفق در حوزه آموزش مجازی (بخش اول) ) می دانید که درحال بررسی چه موضوعی هستیم؛ اما برای آنان که یادداشت قبلی را نخواندند باید بگویم که ما در این سلسله یادداشت تلاش می کنیم 12 گام کلیدی برای راه اندازی یک استارت آپ موفق در حوزه آموزش مجازی (یا اینترنتی) را بررسی کنیم. در یادداشت قبل دو گام ابتدایی در این مسیر یعنی نیازسنجی و شناخت مخاطب بررسی شد. در این بخش اما، قصد داریم گام شناخت مخاطب را تمام و دو گام کلیدی دیگر یعنی "آنالیز محتوا" و "اهداف آموزشی" را باهم مرور کنیم.
در بررسی گام شناخت مخاطب، به اینجا رسیدیم که باید توانایی های فنی مخاطبان، دانش و سطح علمی فعلی آنها و اینکه آنها چگونه از دانش شما استفاده می کنند را سرلوحه خود برای تولید دوره های آموزشی و ارائه خدمات قرار دهیم.
میدونی ها بخوانند: 4 تکنیک طلایی برای موفقیت در بازاریابی خدمات
درواقع علت کم بودن مخاطب برخی دوره ها آن است که یا دوره ها خیلی مشکل بوده، یا خیلی ساده که حتی مخاطب نیازی به یادگیری آن نمی دیده، یا در بدترین سناریو دوره ها کاملا نامرتبط با چیزی بوده که مخاطبان به دنبالش بودند. اما نکته اینجاست که با شناخت درست و دقیق مخاطب (اینکه آنها چه چیزهایی می دانند، چه چیزهایی نیاز دارند که بدانند و...) می توانید بهترین محتواهای آموزشی را تولید و عرضه کنید.
گام سوم: آنالیز محتوا؛ محتوای مناسب برای افراد مناسب
بعداز اینکه تعیین کردید که چه نوع آموزش های مورد نیاز است و مخاطبان کسب و کار اینترنتی تان دقیقا چه کسانی خواهند بود، وقت آن رسیده که آنالیز محتوا کنید؛ البته نباید این را بررسی کنید که دوره آموزشی تولیدی چقدر خوب است و چقدر عالی طراحی شده است... باید تمرکز خود را برروی این موضوع بگذارید که محتواهای تولیدی شما چقدر برای مخاطب ارزش داره!؟ زمانیکه محتواهای مناسب در اختیار افراد مناسب قرار بگیرد، آنوقت است که می توان ادعا کرد محتوا برای آنها دارای ارزش است؛ پیشنهاد من برای این کار آن است که محتواهای تولید شده را دسته بندی کنید.
در آنالیز محتوای استارت آپ های این چنینی باید دو مولفه مهم زیر را خوب به خاطر سپرد:
حال احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که ضرورت انجام این کار چیست؟ که برای پاسخ به آن باید دو نکته زیر را مطرح کرد؛ اول اینکه شما با این کار می توانید بفهمید ارتباط بین محتواها چگونه است و کدام بخش ها از اهمیت بیشتری برخوردارند و دوم آنکه می توانید دسته ها و انواع محتواهایی که برای مخاطبانتان جذاب تر است براحتی شناسایی کنید و من بعد روی آنها تمرکز کنید.
گام چهارم: تعیین اهداف آموزشی
بطور کلی طراحی محتوای یک استارت آپ، بدون اینکه مشخص شود در انتهای دوره، چه چیزی به مخاطب اضافه شده و آنها چه مهارت ها یا دانشی را فرا گرفتند؛ مثل آن است که یک سفر بدون مقصد را آغاز کرده باشید!
تعیین اهداف آموزشی یعنی بدانید "برآیند دوره آموزشی شما چه خواهد بود؟" یا اینکه در انتهای هر دوره انتظار دارید که شرکت کنندگان شما چه چیزهایی را یاد گرفته باشند؟ بعبارت دقیق تر برای اینکه هدف گذاری ها به نحو اصولی و درستی انجام شوند، ما بعنوان طراح دوره آموزشی باید برای یکسری سوالات اساسی پاسخ درخوری داشته باشیم و سعی کنیم برآیندهای مورد انتظار و نتایج محتمل منفی را بطور دقیق بررسی کنیم؛ پس همانطور که گفتیم باید هدف گذاری کنیم و تا جاییکه ممکن است محتواهای مرتبط برای این اهداف را تهیه و ارائه کنیم.
میدونی ها بخوانند: تولید محتوا چیست؟ آیا می توان آنرا شغل حساب کرد؟
یکی از روش هایی که برای این کار وجود دارد؛ روش SMART است. بر اساس این روش، اهداف تعیین شده برای استارت آپ حوزه مجازی باید پنج ویژگی و معیار مشخص را داشته باشند (برای اینکه بفهمید اهداف شما کدام یک از ویژگی ها را دارند و کدام یک را ندارند، سوالات را از خودتان بپرسید):
در بخش سوم، به بررسی دو یا سه مورد دیگر از این گام های کلیدی که راه را برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار های حوزه آموزش مجازی روشن می کنند، خواهیم پرداخت؛ "برنامه ریزی برای دستورالعمل های آموزشی" و "استوری برند کردن محتواها".
نوشته شده توسط: رضا شکری
نظرات (0)