زنجان| افزایش ۳۰ درصدی تولید حبوبات دیم
مدیر جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان این که ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی این استان به زیر کشت حبوبات دیم رفته است، گفت: کشاورزان موفق شده اند ۳۰ درصد بیشتر حبوبات تولید کنند.
مدیر جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان این که ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی این استان به زیر کشت حبوبات دیم رفته است، گفت: کشاورزان موفق شده اند ۳۰ درصد بیشتر حبوبات تولید کنند.
به گزارش «میدون»، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به مرسوم بودن کشت بهاره و سنتی حبوبات در استان زنجان گفت: عملکرد حبوبات ازجمله عدس و نخود در کشتهای بهاره و سنتی بهدلیل کوتاه بودن دوره رشد پایین بوده و بارندگیهای پاییزه نیز در این روش از دسترس خارج میشود.
حسین عامری افزود: در کشت پاییزه که عمدتاً در اوایل مهرماه تا اواسط آبانماه انجام میگیرد انتخاب رقم مناسب بسیار حائز اهمیت است و در این راستا از ارقام نخود استفاده از رقم “سارال” که از عملکرد مناسبی برخوردار بوده و به دماهای زیر صفر تا منفی ۱۸ درجه سانتیگراد نیز تحمل دارد به کشاورزان استان زنجان توصیه میشود.
وی بیان کرد: در کشت انتظاری یا خفته نیز که عمدتاً از اواخر آبانماه تا اواخر آذرماه انجام میشود اطلاع از شرایط آب و هوایی بسیار حائز اهمیت است، بهطوریکه باید از پایین آمدن دما اطمینان حاصل کرده و مطمئن شد که احتمال جوانه زدن گیاه وجود ندارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان ادامه داد: در کشت انتظاری حبوبات با مساعد شدن شرایط آب و هوایی در نخستین فرصت کشت انجام گرفته و بذر در داخل خاک قرار داده میشود، بهطوریکه به محض آغاز بارشهای اواخر زمستان و اوایل بهار، گیاه به تدریج جوانه زده و سر از خاک بیرون میآورد.
عامری عنوان کرد: در کشتهای بهاره در مناطق مختلف استان زنجان همهساله معمولاً در اوایل بهار بهدلیل بارشهای بهاره امکان وارد شدن به مزرعه وجود ندارد و این موضوع باعث میشود عمده بارندگیها از دسترس خارج شود. در حالی که استفاده حداکثری از بارندگیها، حسن و مزیت بزرگی برای کشت انتظاری و پاییزه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه نتایج تحقیقات و بررسیهای انجامگرفته در مرکز تحقیقات در زمینه کشت انتظاری و پاییزه حبوبات در استان زنجان بسیار رضایتبخش بوده است، یادآور شد: ارقام “عادل”، “آزکان” و “بیلهسوار” و از ارقام نخود و عدس در کشت انتظاری بهشمار میروند که استفاده از آنها به کشاورزان استان توصیه میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به استقبال خوب کشاورزان استان از کشت انتظاری و پاییزه حبوبات، از افزایش حداقل ۳۰ درصدی عملکرد حبوبات در این روش نسبت به کشت بهاره خبر داد و تأکید کرد: از سال گذشته و برای نخستینبار ۴۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت انتظاری و پاییزه نخود و عدس دیم اختصاص پیدا کرده است.
عامری کشت مکانیزه حبوبات در استان زنجان را مورد تأکید قرار داد و در تشریح مزایای کشت مکانیزه خاطرنشان ساخت: بالاترین هزینه کشت و تولید حبوبات مربوط به برداشت آن است که با کشت مکانیزه، علاوه بر اینکه بذور بهطور یکنواخت در داخل خاک قرار گرفته و با امکان برداشت مکانیزه آن هزینهها کاهش مییابد، از طریق افرایش تولید در واحد سطح عملکرد مناسبی نیز حاصل خواهد شد.
وی در پایان بر استفاده از دستگاههای خاکورزی حفاظتی یا بذرکار مستقیم در کشت حبوبات در مناطق مختلف استان تأکید کرد.
نظرات (0)