شاید؛ کاداستر بتواند مشکل را حل کند...
فرقی نمی کند در جنوب کشور باشید یا شمال، خانه داشته باشید یا زمین، قولنامه داشته باشید یا سند؛ سازمان منابع طبیعی زورش به همه چیز و همه کس می چربد!!
فرقی نمی کند در جنوب کشور باشید یا شمال، خانه داشته باشید یا زمین، قولنامه داشته باشید یا سند؛ سازمان منابع طبیعی زورش به همه چیز و همه کس می چربد!!
قانون کاداستر و رنگ نداشتن جوهر اسناد رسمی برای سازمان منابع طبیعی، موضوعی بود که در سومین برنامه پایش باحضور ستاد پیگیری مشکلات تولید بررسی شد.
زمین خواری یکی از پیچیده ترین فسادهای رواج یافته در ایران است؛ علیرغم قوانین و نظارت های دستگاه های قضایی نیز، کاهشی در سیر صعودی آن دیده نمی شود. زمین خواران آمده اند تا زمین هایتان را بخورند؛ حال تفاوتی نمی کند که این زمین در دریا باشد یا در قله قاف...
نهادهای رسمی مختلفی همچون سازمان منابع طبیعی، متولی صیانت و حراست از اراضی و منابع طبیعی کشور هستند؛ اما امان از روزی که بگندد نمک... بعضا دیده می شود که ملک و اراضی افرادی که حتی دارای سند سبز هستند، نه تنها توسط انسان هایی که قوت غالبشان زمین است (زمین خواران)، بلکه توسط منابع طبیعی تصرف می شود و هیچ ارگانی هم پاسخگوی این اقدام کاملا قانونی نیست! جالب است بدانید که اگر فرد مالک به این اقدام اعتراضی کند، باید پی بالا و پایین رفتن از پله دادگستری ها را، آن هم حداقل به مدت سه یا چهار سال، به تن خود بمالد؛ هیچ تضمینی هم برای برگشت ملک او نیست. البته باید این را هم گفت که اصلی ترین دلیل این موضوع از سوی مدیران دولتی، قدیمی بودن نقشه های در دسترس منابع طبیعی عنوان می شود. حال آنکه چرا بیش از 40 سال، اجرایی شدن قانون کاداستر به تعویق افتاده است، سوال بزرگی است که هنوز پاسخ روشنی به آن داده نشده است.
کاداستر یا حدنگار در اصطلاح اداری به مجموعه ای از اطلاعات دقیق، طبقه بندی شده و به روز از اراضی موجود در کشور اطلاق می شود که محدوده مالکیت اشخاص به همراه اطلاعات حقوقی مرتبط با هر ملک در آن مشخص شده است. تاریخچه حدنگار به قبل از انقلاب ایران و سال ۵۱ باز می گردد. با تلاش هایی هم که بعداز انقلاب برای به ثمر نشستن این قانون صورت گرفته، در سال 93 در صحن علنی مجلس به تصویب و در سال 94 برای اجرا، به دستگاه های دولتی ابلاغ شده است.
بسیاری از اهل فن، اصلی ترین دلیل زمین خواری در کشور را قوانین ضعیف و عدم وجود ضمانت اجرایی می دانند. امید است کاداستر بتواند این موضوع که حدود یک چهارم از پرونده های واصله به قوه قضائیه را نیز به خود اختصاص داده، حل کند. هرچند بعضا افرادی در بطن جمهوری اسلامی رشد کردند که برای گذر از سد هر قانون، رانت مخصوص به همان را استفاده می کنند اما به دلیل آنلاین بودن و شفافیت این سامانه، به نظر می رسد می توان آینده منطقی تری برای مالکیت اراضی ایران متصور بود.
ستاد پیگیری مشکلات تولید، واحدی تشکیل شده از جوانانی است که مهمترین هدفشان، برداشتن سنگی هرچند کوچک از سر راه تولید و تولیدکننده ایرانی است. حال اگر شمایی که در جاده بی انتهای کارآفرینی قدم گذاشتید، با هرکدام از نهادهای دولتی و حکومتی به مشکل خوردید و فکر می کنید حق باشماست، مشکل خود را یا به شماره 3000019 پیامک و یا با کلیک در این قسمت، آن را در صفحه ستادپیگیری سامانه میدون ثبت کنید. درخواست شما بررسی و درصورتی که قابل پیگیری تشخیص داده شود، دنبال و حل خواهد شد.
نوشته شده توسط: نرگس صفوی
نظرات (0)