در همسایگی دریاچه ارومیه چه مزیت های اقتصادی نهفته است؟
در همسایگی دریاچه ارومیه چه مزیت های اقتصادی نهفته است؟
4تیر1399زمان مطالعه : 3 دقیقه
Facebook
Twitter
Google+
Telegram
LinkedIn
0
4تیر1399زمان مطالعه : 3 دقیقه
0
Facebook
Twitter
Google+
Telegram
LinkedIn
ارومیه، شهری با قدمت ۳۰۰۰ سال که به همین دلیل جزء ۱۹ شهر تاریخی ایران شناخته شده و در سازمان یونسکو به ثبت رسیده است. شرایط منحصر به فرد جغرافیایی و طبیعی این شهر تاریخی، باعث شده تا همواره از ارومیه بعنوان یکی از قطب های کشاورزی کشور یاد شود.
شهرستان ارومیه که تا قبل از سال 57، رضائیه نام داشت، مرکز استان آذربایجان غربی است و از جمله کلانشهرهای ایران به شمار میرود. نام فعلی این منطقه از دو واژه آشوری اور (به معنای شهر) و میه (به معنای آب) گرفته شده پس می توان آنرا شهر آب نیز دانست. همچنین برخی مورخان این شهر را زادگاه زردشت می دانند.
آب و هوای سازگار و تقریبا مدیترانه ای، زمین های مرغوب و همجواری با ششمین دریاچه بزرگ آب شور دنیا، از مهمترین ویژگی های طبیعی شهر آب ایران است که آن را به نگینی درخشان در رسته های گوناگون زراعت، باغداری، دامداری و گردشگری بدل کرده است.
برای شناخت بیشتر این پتانسیل ها و معرفی آنها، در واحد آمایش سرزمینی سامانه میدون، تحقیقی مبتنی بر مصاحبه با افراد خبره و کارآفرین این منطقه انجام شده است. آقای عین الله افراسیاب یکی از همین افراد خبره است که در زمینه تولید محصولات گلخانه ای فعالیت دارد. منبع عمده مطالب ذیل نیز از مصاحبه با ایشان است:
1. بیشترین محصولات باغی این منطقه همچون سیب درختی، انگور، بادام و...، از مرغوبیت بالایی برخوردار هستند. فیسالیس اما یکی از محصولات خاص و جدیدی است که کشت آن به تازگی در ارومیه شروع شده و به خوبی نیز جوابگو بوده است. فیسالیس میوه ای است کوچک مانند گوجهسبز که بسیاری از کشورها، از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس خواستار واردات آن از کشورمان هستند.
2.دامداری در ارومیه عمدتا بصورت سنتی انجام می شود. گوسفند ماکویی ازجمله نژادهایی است که در منطقه پرورش داده می شود و دارای مزیت های اقتصادی ویژه ای است. مرغوبیت و قدرت رنگ پذیری بالای الیاف و راندمان بالای آن در تولید گوشت، ازجمله این مزیت هاست که اهمیت توسعه پرورش این نوع از دام را به خوبی روشن می کند.
3. ویژگی خاص دیگر شهرستان ارومیه، صنعت آن است. علیرغم اینکه درحال حاضر در بیشتر مناطق کشور، رونق چندانی در این بخش دیده نمی شود، صنایع ارومیه همچنان پابرجا هستند. کارخانه های دستکش سازی، پروفیل، درب و پنجره، پوشاک و انواع صنایع غذایی مانند رب، کنسرو وآبمیوه ازجمله این موارد است. درضمن گفته شده که بیشتر کارگران این کارخانه ها نیز بومی منطقه هستند.
ارومیه دارای ظرفیت های خوبی برای شروع کسب وکار در حوزه های مختلف است؛ اما بنظر می رسد بغیراز مشکلاتی مانند سخت بودن پروسه مجوزگیری، مسئله اصلی برسر راه توسعه اقتصادی منطقه، گم شدن روحیه کارآفرینی در بین جوانان است؛ عمده جوانان تحصیل کرده هستند و منتظر برای نشستن پشت میز ریاست در بهترین اداره ی دولتی شهر. درحالیکه روحیه کار و کارآفرینی، باید در این افراد ایجاد و نهادینه شود تا بتوان از ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه، به نحواحسن بهره برداری کرد.
البته همانطور که اشاره شد، نباید از مشکلات ریز و درشت جاده کارآفرینی و سخت بودن طی کردن این مسیر غافل ماند. مشاوران و کارشناسان باتجربه و کهنه کاری در دو بخش آمایش سرزمینی و کلینیک مشاوره سامانه میدون، آماده اند تا افراد علاقمند را برای گذر از سد این موانع راهنمایی کنند.
نظرات (0)