رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
لیمو ترش از خانواده سداب با نام علمی Citrus aurantifolia است. این درخت در اقلیم گرم، نیمه گرم و معتدل و از لحاظ رطوبتی در شرایط خشک و نیمه خشک رشد مناسبی دارد. درصد آب این محصول زیاد بوده و اسیدیته آب میوه آن بالا میباشد. لیموها حاوی مقدار زیادی اسید سیتریک هستند که موجب طعم ترش آنها میگردد. درخت لیمو دارای ارتفاع چهار متر، شاخههای بلند، برگهای پهن، سبز رنگ و بیضوی شکل است. همچنین دارای گلهای معطر به رنگهای سفید و ارغوانی میباشد.
برای کاشت درخت لیمو ترش در سطح یک هکتار، به حدود 118 میلیون و چهارصد هزار تومان سرمایه ثابت (بدون احتساب هزینه زمین) و سالانه در حدود 24 میلیون و سیصد هزار تومان هزینه جاری و 22 میلیون و سیصد هزار تومان سرمایه در گردش نیاز میباشد. در مجموع حدوداً با 140 میلیون و هفتصد هزار تومان (سرمایهگذاری ثابت به همراه سرمایه در گردش) میتوان باغ لیموترش با مساحت یک هکتار را به محصول رساند. به طور میانگین انتظار میرود از سال هفتم به بعد سالانه 18900 کیلوگرم لیموترش با قیمت 6000 تومان به فروش برسد. با این حساب میزان کل فروش سالانه از سال هفتم به بعد در حدود 113 میلیون و نهصد هزار تومان بوده که در نهایت سالانه حدود 85 میلیون و سیصد هزار تومان سود ویژه، نصیب کشاورز خواهد شد و دوره بازگشت سرمایه آن نیز در حدود 7 سال میباشد.
پرداختن به هر کسب و کاری علاوه بر ویژگیهای مثبت، مسائل و مشکلات خاصی نیز دارد که در این زمینه میتوان به مواردی همچون گرانی نیروی کار، آفات و بیماریها، کمبود واحدهای فرآوری، مشکلات ناشی از وجود واسطهگران اشاره کرد که تولیدکنندگان موفق با در نظر گرفتن تمامی جوانب و آموزش، هدایت و پشتیبانی کارشناسان میدون، پس از رفع موانع به کار تولید لیمو ترش میپردازند.
توجه: طرح احداث باغ لیمو ترش، صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1- معرفی کسب و کار
1-1- مقدمه
1-2- پلن عملیاتی
1-2-1- عملیاتهای قبل از احداث (پیش تولید)
1-2-2- عملیات داشت
1-2-3- عملیات برداشت
در این گام موارد زیر آورده شده است:
2- بیان مسئله و لزوم راه اندازی کسب و کار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
3- جذابیت های مالی طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
4- ضروریات کسب و کار
4-1- آب
4-2- هوا و مسائل جوی
4-3- زمین و مکان
4-4- حمل و نقل و ارتباطات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
5- معرفی منطقه نمونه کشوری
در این گام موارد زیر آورده شده است:
6- مدل کسب و کار
6-1- میزان تولید پیش بینی شده
6-2- برنامه عملیاتی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
7- قوانین مرتبط با کسب و کار
7-1- قوانین مالیاتی
7-2- مجوزهای مورد نیاز
در این گام موارد زیر آورده شده است:
8- محاسبه و تحلیل مالی طرح
8-1- فرضیات
8-2- هزینه های ثابت
8-2-1- زمین
8-2-2- ساختمان
8-2-3- ماشین آلات، تجهیزات و ابزار آلات
8-2-4- هزینه های قبل از بهره برداری
8-2-5- جمع کل سرمایهگذاری ثابت
8-3- جداول هزینه های جاری طرح
8-3-1- مواد اولیه و نهاده ای تولید
8-3-2- حقوق و دستمزد
8-3-3- هزینه نگهداری و تعمیرات
8-3-4- هزینه استهلاک
8-3-5- هزینه سوخت و انرژی
8-3-6- جمع هزینه های جاری طرح
8-4- سرمایه در گردش
8-5- جمع کل سرمایهگذاری طرح
8-6- فروش (درآمد)
8-7- برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی
8-8- پیش بینی مالی طرح
8-9- محاسبه دوره بازگشت سرمایه و نرخ سوددهی
8-10- محاسبه نقطه سر به سر
8-11- برآوردهای مالی برای سالهای اول تا باردهی اقتصادی
8-12- پیش بینی های پنج ساله طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
9- مطالعه و تحلیل بازار
9-1- بازارهای هدف و مخاطبین فروش
9-2- میزان تولید کنونی محصول در بازارهای هدف
9-3- آمار صادرات و واردات
9-4- برنامه تبلیغاتی و فروش
9-5- تحلیل رقبا
در این گام موارد زیر آورده شده است:
10- پیش بینی ریسک های کسب و کار
10-1- گرانی نیروی کار، آفت کشها و کودهای شیمیایی
10-2- حمایتهای ضعیف دولتی
10-3- مخاطرات اقلیمی
10-4- مشکلات ناشی از عدم خاکورزی صحیح اولیه
10-5- مشکلات ناشی از عدم کوددهی اولیه مناسب و یکنواخت
10-6- آفات و بیماریها
10-7- عدم بستهبندی مناسب و نداشتن برند
10-8- نبود یا کمبود واحدهای فرآوری و تبدیلی
10-9- مشکلات ناشی از تورم سالانه زیاد
10-10- چالشهای صادرات
10-11- مشکلات ناشی از وجود واسطهگران
10-12- جدول تحلیل SWOT