رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
کاهو گیاهی یکساله و روزبلند است که در تابستان به گل مینشیند و از خانواده کاسنی میباشد. شاخص ویژه این خانواده گلهای لولهای و زبانهای آنها است. این گیاه بلافاصله پس از کاشت، ریشه عمودی عمیقی تولید میکند و سپس ریشههای فرعی را توسعه میدهد که وظیفه جذب مواد غذایی را بر عهده دارند. برگهای کاهو معمولاً صاف و بدون کرک است و کناره آن بریدگیهای بسیار ریز دارد. برگها در طی رشد به هم پیچیده میشوند و به رنگهای سبز، زرد، سبز تیره و قرمز قهوهای وجود دارند. بذر کاهو به رنگ خاکستری نقرهای و در بعضی از انواع آن به رنگهای سیاه، قهوهای یا زرد است. تقسیم ریشهای کاهو سطحی است ولی چنانچه به طور مستقیم در زمین اصلی کاشته شود دارای ریشه عمیقی میشود.
برای کاشت کاهو در سطح یک هکتار، بدون در نظر گرفتن هزینه زمین به حدود 6 میلیون تومان سرمایه ثابت نیاز میباشد و سالانه در حدود 13 میلیون تومان هزینه جاری این طرح میباشد. همچنین سرمایه در گردش این طرح نیز برابر با 11.8 میلیون تومان برآورد شده است؛ بنابراین در مجموع حدوداً با 17.8 میلیون تومان میتوان مزرعه کاهو با مساحت یک هکتار را به محصول رساند. بهطور میانگین انتظار میرود سالانه 30 تن کاهو از هر هکتار زمین برداشت شده و هر کیلوگرم آن نیز به قیمت 1500 تومان به فروش برسد.
با این حساب میزان کل فروش سالانه در حدود 45 میلیون تومان بوده که در نهایت سالانه حدود 31.3 میلیون تومان سود ویژه، نصیب کشاورز خواهد شد. نرخ سوددهی این طرح سالانه در حدود 176 درصد بوده و دوره بازگشت سرمایه آن نیز در حدود 7 ماه میباشد.
پرداختن به هر کسب و کاری علاوه بر ویژگیهای مثبت، مسائل و مشکلات خاصی نیز دارد که در این زمینه میتوان به مواردی همچون نوسانات شدید قیمت محصول، ماندگاری کم محصول و خسارات آفات اشاره کرد که تولیدکنندگان موفق با در نظر گرفتن تمامی جوانب و آموزش، هدایت و پشتیبانی کارشناسان میدون، پس از رفع موانع به کار تولید کاهو میپردازند.
توجه: طرح کاشت کاهو، صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1- معرفی کسب و کار
1-1- مقدمه
1-2- پلن عملیاتی
1-2-1- عملیاتهای قبل از کاشت
1-2-2- عملیات کاشت
1-2-3- عملیات داشت
1-2-4- مرحله سوم (برداشت)
در این گام موارد زیر آورده شده است:
2- بیان مسئله و لزوم راه اندازی کسب و کار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
3- جذابیتهای مالی طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
4- ضروریات کسب و کار
4-1- آب
4-2- هوا و مسائل جوی
4-3- زمین و مکان
4-4- حمل و نقل و ارتباطات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
5- معرفی منطقه نمونه کشوری
در این گام موارد زیر آورده شده است:
6- مدل کسب و کار
6-1- میزان تولید پیش بینی شده
6-2- برنامه عملیاتی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
7- قوانین مرتبط با کسب و کار
7-1- قوانین مالیاتی
7-2- مجوزهای مورد نیاز
در این گام موارد زیر آورده شده است:
8- محاسبه و تحلیل مالی طرح
8-1- فرضیات
8-2- هزینههای ثابت
8-2-1- زمین
8-2-2- ساختمان
8-2-3- ماشینآلات، تجهیزات و ابزارآلات
8-2-4- هزینههای قبل از بهرهبرداری
8-2-5- جمع کل سرمایهگذاری ثابت
8-3- جداول هزینههای جاری طرح
8-3-1- مواد اولیه و نهادهای تولید
8-3-2- حقوق و دستمزد
8-3-3- هزینه نگهداری و تعمیرات
8-3-4- هزینه استهلاک
8-3-5- جمع هزینههای جاری طرح
8-4- سرمایه در گردش سالانه
8-5- جمع کل سرمایهگذاری طرح
8-6- فروش (درآمد) سالانه
8-7- برآورد هزینههای عملیاتی و غیرعملیاتی
8-8- پیشبینی مالی طرح
8-9- محاسبه دوره بازگشت سرمایه و نرخ سوددهی
8-10- محاسبه نقطه سر به سر
8-11- پیش بینی های پنج ساله طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
9- مطالعه و تحلیل بازار
9-1- بازارهای هدف و مخاطبین فروش
9-2- میزان تولید کنونی محصول در بازارهای هدف
9-3- آمار صادرات و واردات
9-4- برنامه تبلیغاتی و فروش
9-5- تحلیل رقبا
در این گام موارد زیر آورده شده است:
10- پیش بینی ریسک های کسب و کار
10-1- نوسان شدید قیمت محصول
10-2- خسارت آفت شته
10-3- ماندگاری کم محصول
10-4- مشکلات اخذ وام
10-5- جدول تحلیل SWOT