رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
اسفناج بهعنوان یک گیاه روز بلند قرار میگیرد، یعنی زمانی که روزها بلند میشوند تمایل گیاه به ساقه و گل رفتن افزایش مییابد. هر چند عوامل آب و هوایی دیگر مانند گرما نیز میتواند به گل رفتن اسفناج را تسریع نماید ولی عامل اصلی نبوده و فقط طول مدت روشنایی است که نقش عمده را ایفاء میکند؛ بنابراین اگر طول مدت روشنایی کمتر از 12 ساعت باشد، اسفناج به گل نخواهد رفت.
برای کاشت اسفناج در سطح یک هکتار، بدون در نظر گرفتن هزینه زمین به حدود 4.3 میلیون تومان سرمایه ثابت نیاز میباشد و سالانه در حدود 8.9 میلیون تومان هزینه جاری این طرح میباشد. همچنین سرمایه در گردش این طرح نیز برابر با 8.2 میلیون تومان برآورد شده است؛ بنابراین در مجموع حدوداً با 12.5 میلیون تومان (مجموع سرمایه ثابت و در گردش) میتوان مزرعه اسفناج با مساحت یک هکتار را به محصول رساند. بهطور میانگین انتظار میرود سالانه 16 تن کاهو از هر هکتار زمین برداشت شده و هر کیلوگرم آن نیز به قیمت 1000 تومان به فروش برسد. با این حساب میزان کل فروش سالانه در حدود 16 میلیون تومان بوده که در نهایت سالانه حدود 7 میلیون تومان سود ویژه، نصیب کشاورز خواهد شد. نرخ سوددهی این طرح سالانه در حدود 55 درصد بوده و دوره بازگشت سرمایه آن نیز در حدود 21 ماه میباشد.
پرداختن به هر کسب و کاری علاوه بر ویژگیهای مثبت، مسائل و مشکلات خاصی نیز دارد که در این زمینه میتوان به مواردی همچون نوسانات شدید قیمت محصول، ماندگاری کم محصول و خسارات آفات اشاره کرد که تولیدکنندگان موفق با در نظر گرفتن تمامی جوانب و آموزش، هدایت و پشتیبانی کارشناسان میدون، پس از رفع موانع به کار تولید اسفناج میپردازند.
توجه: طرح کاشت اسفناج، صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1- معرفی کسب و کار
1-1- مقدمه
1-2- پلن عملیاتی
1-2-1- عملیاتهای قبل از کاشت
1-2-2- عملیات کاشت
1-2-3- عملیات داشت
1-2-4- مرحله سوم (برداشت)
در این گام موارد زیر آورده شده است:
2- بیان مسئله و لزوم راه اندازی کسب و کار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
3- جذابیتهای مالی طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
4- ضروریات کسب و کار
4-1- آب
4-2- هوا و مسائل جوی
4-3- زمین و مکان
4-4- حمل و نقل و ارتباطات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
5- معرفی منطقه نمونه کشوری
در این گام موارد زیر آورده شده است:
6- مدل کسب و کار
6-1- میزان تولید پیش بینی شده
6-2- برنامه عملیاتی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
7- قوانین مرتبط با کسب و کار
7-1- قوانین مالیاتی
7-2- مجوزهای مورد نیاز
در این گام موارد زیر آورده شده است:
8- محاسبه و تحلیل مالی طرح
8-1- فرضیات
8-2- هزینههای ثابت
8-2-1- زمین
8-2-2- ساختمان
8-2-3- ماشینآلات، تجهیزات و ابزارآلات
8-2-4- هزینههای قبل از بهرهبرداری
8-2-5- جمع کل سرمایهگذاری ثابت
8-3- جداول هزینههای جاری طرح
8-3-1- مواد اولیه و نهادهای تولید
8-3-2- حقوق و دستمزد
8-3-3- هزینه نگهداری و تعمیرات
8-3-4- هزینه استهلاک
8-3-5- جمع هزینههای جاری طرح
8-4- سرمایه در گردش سالانه
8-5- جمع کل سرمایهگذاری طرح
8-6- فروش (درآمد) سالانه
8-7- برآورد هزینههای عملیاتی و غیرعملیاتی
8-8- پیشبینی مالی طرح
8-9- محاسبه دوره بازگشت سرمایه و نرخ سوددهی
8-10- محاسبه نقطه سر به سر
8-11- پیش بینی های پنج ساله طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
9- مطالعه و تحلیل بازار
9-1- بازارهای هدف و مخاطبین فروش
9-2- میزان تولید کنونی محصول در بازارهای هدف
9-3- آمار صادرات و واردات
9-4- برنامه تبلیغاتی و فروش
9-5- تحلیل رقبا
در این گام موارد زیر آورده شده است:
10- پیش بینی ریسک های کسب و کار
10-1- نوسان قیمت محصول
10-2- خسارات آفت مینوز برگ
10-3- ماندگاری کم محصول
10-4- مشکلات اخذ وام
10-5- جدول تحلیل SWOT