کسب و کار «پرورش ماهی قزل آلا» در تلوزیون


ششمین قسمت از پربیننده ترین برنامه تلوزیونی حوزه کسب و کارهای کوچک، به همت شبکه اول سیما و با همکاری سامانه «میدون»، در قالب «برنامه پایش کسب و کار» پخش شد.


به گزارش «میدون»، ششمین قسمت از پرمخاطب ترین برنامه تلوزیونی در حوزه کسب و کارهای کوچک، به همت سامانه «میدون» و با موضوع معرفی کسب و کار «پرورش ماهی قزل آلا»، از شبکه یک سیما پخش شد.

آقای سجاد فریدون کارآفرین کسب و کار «پرورش ماهی قزل آلا» و از کارشناسان سامانه میدون در این برنامه با اشاره به آغاز فعالیت خود از سال 92 و با سرمایه ای در حدود 100 میلیون تومان، گفت: هرجایی که آب مناسبی داشته باشد زمینه پرورش ماهی قزل آلا را دارد و آب مناسب هم پارامترهایی دارد که این پارامترها از طریق آزمایش مشخص می شود.

وی افزود: دمای ایده آل برای پرورش ماهی قزل آلا از 12 تا 17 درجه سانتی گراد است و اگر شرایط غیر از این باشد، هم سرعت رشد پایین تر می آید و هم احتمال مرگ و میر ماهی ها افزایش می یابد.

فریدون درباره ریسک های موجود در این زمینه گفت: پرورش ماهی کسب و کاری است که هم سوددهی زیادی دارد و هم در برابر این سوددهی بالا، با ریسک های فراوانی نیز روبرو است و اگر با مطالعه و سنجش شرایط وارد این کسب و کار نشد، احتمال ورشکستگی بسیار زیاد است.

کارآفرین کسب و کار «پرورش ماهی قزل آلا» با تاکید بر اهمیت موضوع بهداشت ماهی گفت: علاوه بر آب آلوده و ورود ماهی های ناقل، هوا نیز ممکن است در انتقال بیماری ها به استخر پرورش ماهی موثر باشد و حتی این انتقال بیماری ها می تواند از طریق پرندگان نیز اتفاق بیفتد.  

فریدون افزود: راه جلوگیری از این بیماری ها و این تهدیدات بهداشتی انجام ضدعفونی های دوره ای بصورت هفته ای، ماهیانه است و وجود اکسیژن کافی در آب و تغذیه مناسب ماهی ها نیز می تواند مقاومت آنها را در برابر این بیماری ها افزایش دهد.

وی تصریح کرد: یکی از چالش هایی که صنعت پرورش ماهی در ایران با آن روبروست قدیمی و سنتی بودن استخرهای پرورش ماهی است و این موضوع عاملی شده تا ریسک این کسب و کار افزایش یابد و بسیاری از افرادی که به حوزه وارد شده اند با شکست مواجه گردند.

کارشناس کسب و کار «پرورش ماهی قزل آلا»  سامانه میدون با اشاره به اینکه در هنگام خرید بچه ماهی باید نکات مختلفی را مدنظر قرار داد که یکی از آنها، نژاد بچه ماهی است گفت: نژادی که قالب تولیدکنندگان داخل کشور از آن استفاده می کنند نژاد فرانسه است و از تخم چشم زده وارداتی استفاده می شود و آنها را در مزارع پرورش ماهی می برند و آنجا می خوابانند و تبدیل به بچه ماهی می کنند.

فریدون گفت: قیمت هر بچه ماهی هم اکنون در بازرار بین 400 تا 420 تومان است و به طور متوسط یکسال طول می کشد تا دوره رشد آن سپری گردد و بچه ماهی تبدیل به ماهی حدودا یک کیلویی تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه قیمت وارداتی غذای ماهی تقریبا کیلویی 7 هزار تومان است، گفت: در بحث تخم چشم زده و غذای مرغوب ماهی، ما واردکننده هستیم و تولیدات چندانی در داخل کشور نداشتیم و از این جهت در این کسب و کار وابسته به خارج از کشور هستیم.

فریدون در پایان گفت: هزینه تولید یک ماهی از خرید بچه ماهی تا تبدیل آن به ماهی یک کیلویی حدود 8 هزار و پانصد تومان است و پس از طی این فرآیند، ماهی کیلویی 11 هزار و پانصد تومان در سر استخر به فروش خواهد رسید.

گفتنی است پس از پخش این بخش، «ستاد پیگیری کسب و کار» و «میدون نوآوری» پخش شدند و در آنها مشکلات کسب و کار و نیازمندی هایی که در سامانه میدون ثبت شده بودند به روی آنتن رفتند.

انتهای پیام/

نظرات (3)

avatar

مهدی

پنجشنبه 1 شهریور 1397

سلام و خسته نباشید میخواستم‌ بدونم با داشتن یک محیط مناسب از هر متر مربع استخر چه مقدار میشه برداشت ماهی داشت؟ و اصولا چه مقدار جا نیاز هست تا بتوان ماهی ۳ میلیون از این کار درآمد داشت ممنون

avatar

مصطفی شایسته

چهارشنبه 10 مرداد 1397

سلام می خواستم بپرسم که با بودجه بسیار پایین و با زمین شراکتی در روستایی دور افتاده در یکی از شهرستانهای استان اردبیل برای پرورش ماهی قزل آلا میتوانیم با این بازار نا به سامان موفق باشیم لطفا راهنمایی کنید با تشکر

avatar

میثم کهزادی

شنبه 30 تیر 1397

سلام جناب مهندس خاستم بپرسم بنده تازه یک مزرعه پروش قزل الا راه اندازی کردم وهیچ گونه تجربه ای ندارم وبااین قیمت پایین ماهی وخشکسالی وسود کم اصلا ارزش سرمایه گذاری کار کردن دارد؟؟؟؟ اگه امکان داره شماره تماس شما را داشته باشم. باتشکر

ثبت نظر جدید

logo-samandehi