وقتی سبزیجات ارگانیک جایگزین خارجی ها شد


بنا به گزارش کارشناسان بخش زراعت وزارت جهاد کشاورزی، تولید محصولات ارگانیک 100 درصد ایرانی و بومی مورد استقبال گسترده کشاورزان قرار گرفته است.


به گزارش «میدون»، تولیدات کشاورزی از مهم‌ترین نیازهای غذایی جامعه است که همه کشورها به این مقوله توجه جدی دارند.

در سال‌های اخیر مسؤولان امر با برنامه‌ریزی مدونی از طریق کاهش مصرف کودهای شیمیایی و آموزش کشاورزان قدم در راه تولیدات سالم گذاشته‌اند.

عمده کودهای شیمایی تولید شده مربوط به کشورهای خارجی بوده و قطعا ورود کود شیمیایی خارجی ارز بر بوده و مشکلات فراوانی را در حوزه سلامت غذایی و موضوعات اقتصادی برای مردم ایجاد خواهد کرد.

توجه به تامین غذای سالم از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید متولیان امر به آن توجه و عنایت ویژه داشته باشند تا سلامت مردم و جامعه را تامین کنند.

یکی از کارشناسان امر در این باره می‌گوید: استفاده از سیستم‌های آبیاری میکرو تیپ و نشاء محصولات سبزی و صیفی و استفاده از کودهای آلی از مهم‌ترین مواردی راست که باید زراعت استان به آن توجه داشته باشد.

موسوی اظهار داشت: قطعا توسعه سطح زیر کشت محصولات کشاورزی به روش ارگانیک تولید محصول سالم و محیط زیست سالم و امنیت غذایی است.

وی ادامه داد: باید کارشناسان و مدیران جهاد کشاورزی در راستای تولید محصول سالم و محیط زیست سالم و امنیت غذایی تمام تلاش خود را به کار گیرند.

یکی از کشاورزان در این باره می‌گوید: با تلاش‌های صورت گرفته مزارع تولید سبزیجات ارگانیک در اراضی شهرستان دره‌شهر به ثمر نشسته است.

وی اظهار داشت: سطح زیر کشت محصولات سبزی ارگانیک در ایلام حدود 10 هکتار است که به طور میانگین در هر هکتار 15 تن برداشت می‌شود.

این کشاورز ادامه داد: تمام تولیدات این مزرعه روانه بازار مصرف شده و تولیدات این مزرعه با استقبال گرم و مصرف مردم استان ایلام مواجه شده است.

یکی دیگر از کشاورزان می‌گوید: دو هکتار از زمین‌های در اختیارم را به زیر کشت سبزی قرار داده‌ام و حدود 10 نوع سبزی تولید می‌کنم.

وی اظهار داشت: در این مزرعه تولیدی حدود هشت نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم مشغول کار و امرار و معاش هستند.

یکی از مصرف کنندگان سبزیجات ارگانیک در ایلام گفت: سبزیجات برگی تولید شده در این مزارع به دلیل سالم بودن و کیفیت بالا سبب رضایت مصرف‌کنندگان شده است.

همچنین کشاورز دیگری دیگری گفت: هر روز به محل مزارع تولید سبزی مراجعه کرده و سبزیجات خود را از مزارع ارگانیک تهیه می‌کنم.

وی ادامه داد: تهیه این نوع سبزیجات هم از لحاظ قیمت از قیمت بازار ارزان‌تر بوده و هم از لحاظ کیفیت قاتبل مقایسه با سبزیجات ارائه شده در بازار نیست.

به گفته یکی از کارشناسان زراعت جهاد کشاورزی، هزینه تولید محصولات ارگانیک نسبت به روش‌های سنتی به میزان 60 درصد کاهش می‌یابد.

محمدعلی اقدسی اظهار داشت: توسعه زیر کشت محصولات زراعی ارگانیک یکی از شیوه‌های کمک به تولید محصول سالم و حفاظت از محیط زیست بوده که در دستور کار مسؤولان امر در جهاد کشاورزی استان ایلام قرار گرفته است.

انتهای پیام/

نظرات (0)

ثبت نظر جدید