کشت زعفران به روش ایروپونیک


با کمترین میزان مصرف آب و در زمینی به مساحت 4000 مترمربع زعفران پرورش دهید.


به گزارش میدون، کشور ما به دلیل شرایط خاص آب و هوایی و محدودیت‌های منابع آبی از جمله كشورهایی است كه نیاز به تجدید نظر اساسی در ساختار نظام كشت بوده و در این راستا توسعه كشت گلخانه‌ای می‌تواند به‌عنوان یك راهكار مناسب مطرح باشد كه هم‌اکنون مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به شرایط اقلیمی ایران از نظر محدودیت منابع آب شیرین، تنوع آب و هوایی بهره‌گیری بهینه از این منابع از اولویت‌های برنامه‌ریزی كشور می‌باشد.

زعفران گیاهی با نام علمی Crocus Sativus از خانواده زنبق، گیاهی چند ساله، دارای پیاز کوچک، تقریباً کروی و پوشیده شده از غشای قهوه‌ای رنگ می‌باشد. طول برگ زعفران معمولاً از ۱۰ تا ۴۰ سانتی‌متر متغیر بوده و برگ‌های آن نیز نوک‌تیز است و روی برگ آن تیره‌تر و بخش زیرین آن روشن‌تر به نظر می‌آید، که این موضوع در ارقام مختلف زعفران متفاوت می‌باشد. ضخامت برگ ممکن است کم تا زیاد و در ارقام مختلف زعفران مانند خزری، زاگرسی، سفید، بنفش، زیبا و جو قاسم متفاوت است. رنگ گل زعفران، بنفش ارغواني است.

با توجه به اینکه از منظر اقتصادی، دستیابی به پرورش محصول برتر از لحاظ کمی و کیفی اهمیت ویژه‌ای دارد و محصول برتر یعنی سوددهی و رقابت بالاتر و صادرات بیشتر؛ لذا باید به این نکته توجه کرد که گياهان کشت شده به روش آيروپونيك سالم‌ترند و سرعت رشد بيشتري نسبت به گياهاني دارند كه بر بسترهاي كاشت پرورش مي‌يابند. گیاهان پرورش یافته در بسترهای آیروپونیک در محيط‌هاي عاري از آفات و بيماري‌ها قرار می‌گیرند و از این نظر محصولی با سطح بهداشتی بالا هستند. البته این به معنای عدم وقوع آفات و بیماری‌ها در سیستم‌‌های آیروپونیکی نیست، اما در مقایسه با کشت‌های سنتی که پیازهای زعفران به مدت طولانی‌تری در خاک قرار می‌گیرند، احتمال وقوع آفات و بیماری‌ها به حداقل کاهش پیدا می‌کند. از طرفی مراقبت و نظارت در سیستم آئروپونیکی بیشتر و مؤثرتر اعمال می‌شود.

همچنین میزان آب مورد نیاز در سیستم آئروپونیک به مقدار چشم‌گیری کاهش می‌یابد و در نواحی خشک و نیمه‌خشک مشابه با شرایطی که اکثر مناطق کشور دارند، می‌تواند مشکلات مربوط به کم آبی را کاهش دهد. در روش کشت آئروپونیک زعفران به دلیل تبدیل آب به بخار و گردش بخار در سیستم، هدررفت آب نیز کاهش می‌یابد؛ این در حالی است که در سایر روش‌های آبیاری در سیستم‌های سنتی میزان هدررفت آب بالا است.

از ویژگی‌های مثبت برای پرداختن به تولید زعفران به روش ایروپونیک می‌توان به کاهش هزینه‌های ناشی از تلفات پیاز و کنترل آفات و بیماری‌ها، کاهش میزان مصرف آب، افزایش میزان عملکرد محصول، افزایش کیفیت محصول تولیدی و  ارزان‌تر بودن این سیستم نسبت به کشت هیدروپونیك اشاره کرد. البته پرداختن به هر کسب ‌و کاری علاوه بر ویژگی‌های مثبت، مسائل و مشکلات خاصی نیز دارد که در این زمینه می‌توان به مواردی همچون خرید مواد اولیه با کیفیت، مشکلات ساخت گلخانه و عدم تجربه کافی در این زمینه اشاره کرد.

دوره آموزشی متنی مرتبط: کشت زعفران به روش ایروپونیک؛ راه اندازی خط بسته بندی زعفران

دوره آموزشی تصویری مرتبط: کشت زعفران آئروپونیک از گلخانه تا بازار

 

 

پست های مرتبط

نظرات (0)

ثبت نظر جدید

به «میدون» خوش اومدین!
ما در «میدون» تمام تلاش خودمون رو کردیم تا سطح درآمدی تون بالاتر بره. برای رسیدن به این هدف، کلی کار تحقیقاتی تو کل کشور انجام دادیم و با یک روش تحقیق کاملا علمی و مبتی بر واقعیت های منطقه ای مزیت های شغلی سراسر کشور رو مشخص کردیم.
شما با شرکت در «آزمون مسیریابی شغلی» می تونید شناخت بهتری از استعدادهای شغلی و کاری خودتون برسین؛ بعد از اون با مراجعه به «دوره های آموزشی» و فراگیری چهار مهارت مدیریت بازار، مدیریت مالی، مدیریت ریسک و مدیریت عملیاتی در هر کسب و کار شناخت بهتری برای تصمیم گیری ورود به اون کار و پیدا می کنید.
بخش «نیازمندی ها» به شما کمک می کنه تا ملزومات و سرمایه مورد نیازتون برای شروع یا ادامه کسب و کار رو با استفاده از ظرفیت های مردمی پیدا کنید وهمه جوره مهیا راه اندازی کسب وکارتون بشین.
یادتون باشه با استفاده از تجربیات مشاورین خبره در حوزه مورد نظرتون از طریق « کلینیک مشاوره» ریسک شکست تو کارتون و کم خواهید کرد.
«میدون» از ابتدا تا رسیدن به موفقیت، همراهتان خواهد بود.


logo-samandehi