رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
قرقاول در گروه پرندگان وحشی طبقهبندی شده و به طور طبیعی در داخل بوته زارها و جنگل ها زندگی می کند، اما در ایران و کشورهای مختلف جهان، این پرنده به منظور تولید گوشت، رهاسازی در شکارگاههای مصنوعی و زینتی نگه داری می شود. در مزارع پرورش قرقاول، تخم نطفه دار، جوجه یک ماهه، قرقاول مولد و قرقاول گوشتی تولید می گردد.
این پرنده در برابر عوامل محیطی بسیار مقاوم است و در بازه دمایی منفی 15 تا 40 درجه درجه سانتیگراد به راحتی پرورش مییابد. به طور معمول قرقاولها در سن 8 ماهگی به بلوغ رسیده و آماده تخمگذاری میشوند، اما کسانی که قرقاول را برای تولید گوشت پرورش می دهند، در سن 5.5-5 ماهگی آنها را کشتار می کنند.
طرح حاضر برای پرورش 400 قطعه قرقاول مولد با روش پرورش در فضای باز ارائه شده است و اجرای این طرح حدود 91 میلیون تومان سرمایه اولیه نیاز دارد. حدود 87 میلیون تومان از سرمایه گذاری اولیه صرف هزینههای ثابت طرح شامل ساخت جایگاه، خرید جوجه یک ماهه و تجهیزات می شود. همچنین حدود 4.2 میلیون تومان از سرمایه اولیه نیز صرف هزینه های در گردش ماهانه شامل خرید خوراک، دستمزد و... می گردد. میزان درآمد سالانه ناشی از فروش تخم نطفه دار و قرقاولهای گوشتی حدود 131 میلیون تومان خواهد بود که پس از کسر هزینه های تولید، حدود 68 میلیون تومان سود خالص نصیب پرورشدهنده خواهد شد. نرخ سوددهی سالانه و دوره بازگشت سرمایه در این طرح به ترتیب 75 درصد و 15 ماه پیش بینی می شود.
پرداختن به هر کسب و کاری علاوه بر ویژگیهای مثبت، مسائل و مشکلات خاصی نیز دارد که در این زمینه میتوان به مواردی همچون استهلاک تجهیزات، مشکلات خرید خوراک و جوجه، مشکلات اخذ مجوز و ریسک عملیات پرورش اشاره کرد که تولیدکنندگان موفق با در نظر گرفتن تمامی جوانب و آموزش، هدایت و پشتیبانی کارشناسان میدون، پس از رفع موانع به کسب و کار پرورش قرقاول میپردازند.
توجه: طرح پرورش قرقاول، صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.
رئوس مطالب ارائه شده در این گام (43 دقیقه و 55 ثانیه):
الف) کلیات (چگونه یک طرح کسب و کاری خوب بنویسیم؟)
ب) شناخت بازار
پ) تعریف محصول/خدمات
ت) فروش
ث) عملیات تولید
ج) مدیریت کسب و کار
چ) برنامه مالی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
1- معرفی کسب و کار
1-1- مقدمه
1-2- پلن عملیاتی
1-2-1- جایگاه پرورش و تجهیزات مورد نیاز
در این گام موارد زیر آورده شده است:
2- بیان مسئله و لزوم راه اندازی کسب و کار
در این گام موارد زیر آورده شده است:
3- جذابیتهای مالی طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
4- ضروریات کسب و کار
4-1- آب
4-2- هوا و مسائل جوی
4-3- زمین و مکان
4-4- حمل و نقل و ارتباطات
در این گام موارد زیر آورده شده است:
5- معرفی منطقه نمونه کشوری
در این گام موارد زیر آورده شده است:
6- مدل کسب و کار
6-1- میزان تولید پیش بینی شده
6-2- برنامه عملیاتی
در این گام موارد زیر آورده شده است:
7- قوانین مرتبط با کسب و کار
7-1- قوانین مالیاتی
7-2- مجوزهای مورد نیاز
در این گام موارد زیر آورده شده است:
8- محاسبه و تحلیل مالی طرح
8-1- فرضیات
8-2- هزینه های ثابت
8-2-1- زمین
8-2-2- ساختمان
8-2-3- تجهیزات و جوجه
8-2-4- جمع کل سرمایهگذاری ثابت
8-3- جداول هزینه های جاری طرح (سالانه)
8-3-1- مواد اولیه و نهاده ای تولید
8-3-2- حقوق و دستمزد
8-3-3- هزینه نگهداری و تعمیرات
8-3-4- هزینه استهلاک
8-3-5- جمع هزینه های جاری طرح
8-4- سرمایه در گردش (ماهانه)
8-5- جمع کل سرمایهگذاری طرح
8-6- فروش سالانه (درآمد سالانه)
8-7- برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی
8-8- پیش بینی مالی طرح
8-9- محاسبه دوره بازگشت سرمایه و نرخ سوددهی
8-10- محاسبه نقطه سر به سر
8-11- پیش بینی های پنج ساله طرح
در این گام موارد زیر آورده شده است:
9- مطالعه و تحلیل بازار
9-1- بازارهای هدف و مخاطبین فروش
9-2- میزان تولید کنونی محصول در بازارهای هدف
9-3- آمار صادرات و واردات
9-4- برنامه تبلیغاتی و فروش
9-5- تحلیل رقبا
در این گام موارد زیر آورده شده است:
10- پیش بینی ریسک های کسب و کار
10-1- ریسک ضروریات
10-2- ریسک ملزومات
10-2-1- مشکلات استهلاک تأسیسات
10-2-2- مشکلات خرید خوراک
10-3- مشکلات خرید جوجه
10-4- مشکلات اخذ مجوز
10-5- ریسک عملیات پرورش
10-6- ریسک مالی
10-7- ریسک بازار
10-8- جدول تحلیل SWOT