دوره آموزش متنی پرورش ماهی در استخرهای دو منظوره
مدرس:بهروز فرد
مدت زمان دوره:ندارد مدرک پایان دوره:ندارد
604500 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی پرورش ماهی در استخرهای دو منظوره

4 از 5
8 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل پرورش
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات محصول تولیدی
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

با احداث یک استخر دومنظوره در زمین کشاورزی، می‌توان با یک تیر دو نشان زد. شاید بتوان استفاده‌ی درست از منابع را حیاتی‌ترین کمکی دانست که استخرهای دومنظوره به کارآفرینان می‌کنند. پرورش ماهی در این استخرها موجب می‌شود تا آب مورد نیاز برای زمین کشاورزی با کیفیت و مواد غنی‌تری تامین شود و در هر زمان و فصلی هم در دسترس باشد. همچنین با پرورش دادن ماهی در این استخرها می‌توان علاوه بر فروش محصولات کشاورزی و کسب درآمد از آن، از فروش ماهی‌ها نیز سود خوبی به دست آورد. استخرهای دومنظوره به شرایط خاکی و زمینی خاصی نیاز ندارد اما برای احداث آن‌ها باید فضای مناسب و نسبتا بزرگی در اختیار داشت.

اندازه‌ی بازار جهانی پرورش ماهی در سال 1398، در حدود 285359 میلیون دلار تخمین زده شده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 با ثبت 5.8 درصد افزایش به 378000 میلیون دلار برسد. آسیا و اقیانوسیه در سال 2019 در بازار جهانی موقعیت پیشرو را داشت و انتظار می‌رود در آینده نیز سلطه‌ی خود را حفظ کند.

تولید ماهی به این شیوه به سرمایه نسبتاً کمی نیاز داشته، به‌طوری‌که برای پرورش 2200 قطعه ماهی کپور معمولی در استخر ذخیره با ابعاد 400 مترمربع، بدون در نظر گرفتن هزینه خرید زمین، میزان کل سرمایه‌گذاری مورد نیاز 41 میلیون تومان است که 20 میلیون تومان به هزینه‌های ثابت و 21 میلیون تومان نیز به هزینه‌های در گردش اختصاص می‌یابد. انتظار می‌رود پس از گذشت هشت ماه، 2 تن ماهی برداشت شود که میزان کل فروش 40 میلیون تومان و سود ویژه سالانه طرح حدود 18میلیون و600 هزار تومان پیش‌بینی شده است. نرخ سوددهی به‌ دست ‌آمده از این کسب‌ و کار، 45 درصد محاسبه شده و تقریباً پس از 3 دوره پرورش، می‌توان شاهد بازگشت کل سرمایه‌گذاری بود.

دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبه‌های مورد نیاز برای پرورش ماهی در استخرهای دو منظوره پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیرحضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آورده شده است:

1 مقدمه

1.1 آشنایی کلی

1.1.1 تاریخچه

1.1.2 تعاریف و واژه‌ها

1.1.3 انواع مزارع پرورش ماهی

1.1.4 انواع سیستم‌های پرورشی

1.1.5 آشنایی با بسترهای پرورش ماهی‌ها

1.1.6 تجهیزات و ادوات

1.1.7 انواع دستگاه هواده

1.1.8 توری ها

1.1.9 وسایل سنجش کیفیت آب

1.1.10 انواع منابع آبی پرورش ماهی‌ها

1.2 انواع و اقسام

1.2.1 پرورش ماهیان گرمابی در استخرهای دومنظوره

1.2.2 پرورش ماهیان سرد آبی در استخرهای ذخیره کشاورزی

1.2.3 زیست شناسی گونه پرورشی در طرح

1.3 مزیت های تولید این محصول (از منظر اقتصادی)

1.4 جذابیت های مالی طرح

1.5 فواید و خواص محصول

1.6 شناخت روند کلی پروش کپور معمولی در استخرهای دومنظوره

در این گام موارد زیر آورده شده است:

2 ضروریات

2.1 آب

2.1.1 دما

2.1.2 ميزان اكسيژن محلول در آب

2.1.3 pH

2.1.4 سختي آب

2.1.5 شوري

2.1.6 کربن دی اکسید

2.2 هوا، دما و مسائل جوی

2.3 زمین و خاک

2.4 حمل و نقل و ارتباطات

2.4.1 دسترسی به آب و برق

2.4.2 دسترسی به مواد اولیه

2.4.3 دسترسی به نیروی انسانی

2.4.4 تسهیلات ارتباطی

2.5 جدول ضروریات

2.6 محل اجرای طرح

در این گام موارد زیر آورده شده است:

3 ملزومات

3.1 ظرفیت تولیدی

3.2 ساختمان و سازه (بستر کار)

3.2.1 انبار

3.2.2 اتاق نگهبان

3.3 تجهیزات و ماشین آلات و ابزارات

3.3.1 هواده

3.3.2 برج هواده

3.3.3 توری ها

3.3.4 لوازم سنجش کیفیت آب

3.4 مواد اولیه و مواد مصرفی

3.4.1 بچه ماهی

3.4.2 خوراک

3.5 سوخت ها و انرژی های موردنیاز

3.6 نیروی انسانی

3.7 ملاحظات قانونی و حقوقی

3.7.1 لیست مجوزهای موردنیاز

3.8 سایر نهاده ها و ملزومات موردنیاز

3.9 خلاصه ملزومات طرح

در این گام موارد زیر آورده شده است:

4 پلن مالی

4.1 فرضیات

4.2 جداول هزینه‌های ثابت

4.3 جداول هزینه‌های جاری طرح طی یک دوره 8 ماهه

4.4 جمع کل سرمایه‌گذاری طرح

4.5 فروش (درآمد)

4.6 پیش بینی مالی طرح

4.7 محاسبه دوره بازگشت سرمایه

4.8 محاسبه نقطه سر به سر

4.9 نحوه دست یابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح

4.9.1 سرمایه‌گذاری جمعی

4.9.2 وام‌های مربوط به کسب‌وکارها

4.9.3 استفاده از برنامه‌های تخصیص اعتبار برای راه‌اندازی کسب‌وکار

4.9.4 تأمین مالی از پس‌اندازهای شخصی

4.9.5 استفاده از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاران

در این گام موارد زیر آورده شده است:

5 پلن حقوقی

5.1 مجوزهای لازم برای شروع این کسب و کار

5.1.1 سیاست های عمومی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی

5.2 قوانین کسب و کار

5.2.1 قوانین بین کارگر و کارفرما

5.3 قوانین صادرات و واردات

5.3.1 قوانین عمومی

5.3.2 قوانین اختصاصی

5.4 تسهیلات و حمایت هایی دولتی

در این گام موارد زیر آورده شده است:

6 پلن بازار

6.1 بازار هدف

6.2 میزان مصرف ماهی در بازار داخلی و جهانی و میزان تولید و مصرف ماهیان گرمابی در کشور

6.3 اندازه بازار هدف

6.4 پیش بینی میزان مصرف (تقاضا) برای انواع ماهی در کشور

6.5 وضعیت کنونی رقابت(رقبا) در بازار هدف

6.6 فرهنگ مصرف کالا

6.7 مزیت های تولید ماهیان گرمابی

6.8 آمار صادرات و واردات

6.8.1 صادرات ماهی

6.8.2 واردات ماهی

6.9 تعیین استراتژی قیمت گذاری

6.10 خلاصه پلن بازار

در این گام موارد زیر آورده شده است:

7 پلن عملیاتی

7.1 پبش تولید

7.1.1 انجام کارهای اداری و اخذ مجوزهای موردنیاز

7.1.2 خرید بچه ماهی انگشت قد جهت پروار بندی

7.1.3 انتقال بچه ماهیان

7.1.4 مرحله سازگاری (آداپتاسیون)

7.1.5 تعیین تراکم در استخرهای دومنظوره

7.2 مرحله تولید

7.2.1 مدیریت بر فاکتورهای آب

7.2.2 مدیریت بر غذادهی

7.2.3 سایر نکات پرورشی

7.2.4 بیماري های مهم ماهیان گرم آبی

7.2.5 تأثیر تغییرات محیطی در ماهی

7.2.6 نحوه ارسال ماهی به آزمایشگاه

7.2.7 نشانه هاي رفتاري هشدار دهنده ماهی‌ها

7.2.8 اصول کلی پیشگیری و کنترل بیماری های ماهیان گرمابی

7.2.9 راهای اصلی پیشگیری

7.3 مرحله چهارم ( فروش و بازاریابی)

7.3.1 انواع روش ها صید متناسب با نوع استخر

در این گام موارد زیر آورده شده است:

8 پلن ریسک

8.1 ملزومات

8.1.1 مشکلات اخذ مجوز

8.2 مشکلات تهیه نهاده های تولید

8.3 عملیات

8.3.1 عدم رقم بندی ماهی‌ها

8.3.2 حساسیت به دما

8.3.3 بیماری ها و تلفات

8.3.4 عدم رسیدگی کافی کارگران

8.4 مالی

8.4.1 مشکلات اخذ تسهیلات

8.5 بازار

8.5.1 نوسانات قیمت نهاده های تولید

8.5.2 استهلاک تجهیزات

8.5.3 حضور مافیا و واسطه‌گران

8.5.4 عدم خرید تضمینی محصول

8.5.5 وجود پرورش‌دهندگان متخلف

8.5.6 مشکلات فروش

8.5.7 واردات بی رویه

8.5.8 وجود واسطه‌گران

در این گام پیشنهادهایی برای موفقیت بهتر در این زمینه ارائه شده است.

در این قسمت، برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.

در این قسمت مسائل فقهی در زمینه پرورش ماهی در استخرهای دو منظوره آورده شده است.

مدرس دوره

بهروز فرد

کارشناسی
جناب آقای بهروز فرد در حوزه پرورش ماهیان گرمابی و سردابی متخصص و ماهر هستند و توانسته‌اند تجربه‌های بسیار ارزشمندی را در راستای فعالیت خود کسب نمایند.
ارزیابی دوره
4 از 5
8 نفر امتیاز داده اند
88
94
91
89
84
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
مصطفی ذوالقدر

سلام وقت بخیر سوال اول اینکه امکان پرورش ماهی غزل آلا در استخر های دومنظوره هست یا نه؟ سوال دوم اینکه من هزارمتر زمین کشاورزی در استان زنجان روستای یوسف آباد دارم و هر ۶ روز ۴۵ دقیقه آب موتور داره میخواستم بدونم که میشه تو همچین زمینی این کار رو شروع کرد یا نه!؟ ممنون

فریده

با سلام

بله امکان پرورش ماهی قزل آلا نیز در استخرهای دو منظور وجود دارد، ولی در درجه ی اول،  باید به  خصوصیات استخر از جمله نحوه ی خروج آب  از استخر(خروج آب از کف و یا خروج از سطح)، ابعاد استخر، تراکم  و وزن  ماهی رهاسازی شده،  توجه ویژه گردد، توصیه می‌شود، جهت کسب اطلاعات کامل تر دوره‌  پرورش ماهی در استخرهای دو منظوره را مطالعه بفرمائید. 


نظرات