دوره آموزش متنی راه‌اندازی کارگاه لبنیات سنتی
مدرس:عبدالحمید درستکار
مدت زمان دوره:ندارد مدرک پایان دوره:ندارد
562500 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی راه‌اندازی کارگاه لبنیات سنتی

4 از 5
23 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش محصول تولیدی
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل راه اندازی کسب و کار
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات محصول تولیدی
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

چند سالی است که در سطح شهرها و محله‌های مختلف، با مغازه‌های لبنیاتی روبه رو می‌شویم که انواع محصولات لبنی را به شیوه سنتی تولید می‌کنند. اتفاقاً این لبنیاتی‌ها با اقبال خوبی هم مواجه شده‌اند و خیلی از افراد از آن‌ها خرید می‌کنند. حال اگر در زمینه تولید لبنیات تخصص دارید یا تمایل دارید در این زمینه به یک متخصص تبدیل شوید و برای خود یک واحد لبنیات سنتی راه‌اندازی نمایید، علاوه بر آموزش و کسب تجربه باید یک فروشگاه نیز داشته باشید.

سرانه مصرف انواع محصولات لبنی در ایران در حدود 110 کیلوگرم است. گردش مالی این صنعت در ایران سالانه در حدود 44 هزار میلیارد تومان است که رقم قابل ملاحظه‌ای می‌باشد. لبنیات سنتی مصرف داخلی داشته و این شکل از لبنیات صادر یا وارد نمی‌گردند.

در این طرح یک فروشگاه 60 متری با هزینه رهن 300 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. البته هزینه رهن در مناطق مختلف کشور متفاوت است. علاوه بر این 650 میلیون تومان نیز برای خرید تجهیزات و دریافت مجوزها نیاز خواهید داشت. سرمایه در گردش مورد نیاز برای این کسب و کار نیز ماهانه در حدود 235 میلیون تومان برآورد شده است. درآمدی که از فروشگاه لبنیات سنتی عاید شما می‌شود، حداقل ماهی 80 میلیون تومان خواهد بود که با افزایش تولید و فروش، این مبلغ نیز افزایش پیدا می‌کند. نرخ سوددهی این کسب و کار سالانه 50 درصد بوده که سوددهی مطلوبی برای یک شغل تلقی می‌شود. این شغل را می‌توان با دریافت جواز کسب و ثبت برند و علامت تجاری آغاز کرد که در صورت فراهم آوردن محیط تولید منطبق بر استاندارد، استفاده از تجهیزات با کیفیت و مواد اولیه مرغوب، دریافت این مجوزها کار خیلی سختی نخواهد بود و به زمان زیادی نیاز ندارد.

بازار هدف کارگاه لبنیات، افرادی هستند که از مقابل فروشگاه عبور می‌کنند و در صورت تمایل از محصولات فروشگاه خریداری خواهند کرد. به عبارت دیگر فروش مستقیم به مردم یکی از بازارهای هدفی است که برای این کسب و کار در نظر گرفته شده است. برای اینکه این بازار از رونق خوبی برخوردار باشد باید به محل فروشگاه توجه ویژه شود. فروش در این بازار معمولاً به‌صورت خرده خواهد بود. در انتخاب محل فروشگاه باید به نکاتی از جمله حجم رفت و آمدهای مردم، جمعیت منطقه، مسیرهای منتهی به فروشگاه، رقبای موجود در منطقه، وضعیت اقتصادی و قدرت خرید مردم، هزینه اجاره و نقاط قوت نسبت به رقبا توجه کرد.

دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبه‌های مورد نیاز برای تولید لبنیات سنتی پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاس‌های حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیرحضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آورده شده است:

1 مقدمه

1.1 آشنایی کلی

1.1.1 تاریخچه

1.1.2 انواع ساختمان و سازه‌‌

1.1.3 انواع روش‌‌های تولید و فرآوری

1.1.4 آشنایی با مراحل تولید و فرآوری انواع محصولات لبنی

1.1.5 انواع روش‌‌های بسته‌‌بندی و نگه‌‌داری محصول

1.1.6 انواع تجهیزات تولید و فرآوری محصولات لبنی

1.2 انواع و اقسام محصولات لبنی

1.2.1 شیر پاستوریزه و شیر استریل

1.2.2 شیر طعم‌دار

1.2.3 سرشیر

1.2.4 خامه

1.2.5 کره

1.2.6 پنیر

1.2.7 ماست

1.2.8 کشک

1.2.9 دوغ

1.2.10 روغن زرد یا کرمانشاهی

1.2.11 شکر پنیر

1.2.12 بستنی

1.2.13 شیر غنی‌شده

1.2.14 خامه ترش

1.2.15 کفیر

1.3 مزیت‌های تولید این محصول (از منظر اقتصادی)

1.4 جذابیت‌های مالی طرح

1.5 فواید و خواص محصول

1.6 شناخت روند کلی تولید محصولات لبنی

در این گام موارد زیر آورده شده است:

2 ضروریات

2.1 آب

2.2 هوا، دما و مسائل جوی

2.3 زمین و خاک

2.4 حمل و نقل و ارتباطات

2.5 جدول ضروریات

در این گام موارد زیر آورده شده است:

3 ملزومات

3.1 ظرفیت تولیدی

3.2 ساختمان و سازه (بستر کار)

3.3 تجهیزات، ماشین‌ها و ابزارها

3.3.1 میز کار

3.3.2 وت دریافت شیر خام 500 لیتری به همراه باسکول 500 کیلویی

3.3.3 دیگ پخت شیر

3.3.4 شیر سردکن

3.3.5 مشک برقی

3.3.6 وت پنیرسازی

3.3.7 گرمخانه و سردخانه ماست

3.3.8 خامه گیر

3.3.9 یخچال ویترینی

3.3.10 ترازوی دیجیتال

3.3.11 اسپیلت

3.3.12 پیشخوان و قفسه

3.3.13 تابلوی فروشگاه

3.4 فناوری

3.5 مواد اولیه و مواد مصرفی

3.5.1 شیر خام

3.5.2 مایه پنیر

3.5.3 نمک، عرقیجات گیاهی و سبزی‌های معطر

3.5.4 کیسه نایلونی

3.5.5 ظروف یک‌بار مصرف

3.5.6 بطری پت

3.6 سوخت‌ها و انرژی‌های مورد نیاز

3.7 نیروی انسانی

3.8 ملاحظات قانونی و حقوقی

3.8.1 لیست مجوزهای مورد نیاز

3.8.2 روند کلی دریافت مجوزها

3.8.3 قوانین مرتبط با این کسب و کار

3.9 سایر نهاده‌ها و ملزومات مورد نیاز

3.10 تکمیل جدول ملزومات

در این گام موارد زیر آورده شده است:

4 پلن مالی

4.1 فرضیات

4.2 جداول هزینه‌های ثابت

4.3 جداول هزینه‌های جاری طرح (ماهانه)

4.4 جمع کل سرمایه‌گذاری طرح

4.5 فروش (درآمد ماهانه)

4.6 پیش‌بینی مالی طرح

4.7 محاسبه دوره بازگشت سرمایه

4.8 محاسبه نقطه سر به سر

4.9 نحوه دست‌یابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح

4.9.1 روش‌‌های تأمین مالی

4.9.2 منابع خصوصی تأمین مالی

در این گام موارد زیر آورده شده است:

5 پلن حقوقی

5.1 مجوزهای لازم برای شروع این کسب و کار

5.1.1 جواز کسب

5.1.2 برند و علامت تجاری

5.2 قوانین کسب و کار

5.2.1 وظایف کارکنان در مقابل کارفرما

5.2.2 تعهدات و تکالیف کارفرمایان در مقابل کارگران

5.3 قوانین صادرات و واردات

5.3.1 صادرات مواد غذایی

5.4 تسهیلات و حمایت‌های دولتی

5.5 قوانین مالیاتی کسب و کار

در این گام موارد زیر آورده شده است:

6 پلن بازار

6.1 بازار هدف

6.2 میزان مصرف کنونی در بازارهای هدف

6.3 اندازه بازار هدف

6.4 پیش‌بینی میزان مصرف (تقاضا) برای محصول تولید شده در بازار هدف

6.5 وضعیت کنونی رقابت (رقبا) در بازار هدف

6.6 فرهنگ مصرف کالا

6.7 مزیت‌های اقتصادی محصول مورد نظر

6.8 آمار صادرات و واردات لبنیات

6.9 تعیین استراتژی قیمت‌گذاری

6.10 جدول خلاصه پلن بازار

در این گام موارد زیر آورده شده است:

7 پلن عملیاتی

7.1 پیش‌تولید

7.1.1 تهیه مواد اولیه

7.2 مرحله اول (آماده‌سازی)

7.2.1 صاف کردن شیر

7.3 مرحله دوم (تولید)

7.3.1 عملیات پخت (سالم‌سازی)

7.3.2 تولید پنیر

7.3.3 تولید ماست

7.3.4 تولید کره

7.3.5 تولید دوغ

7.3.6 تولید خامه

7.3.7 تولید کشک

7.4 مرحله سوم (بسته‌بندی و نگه‌داری)

7.5 مرحله چهارم ( فروش و بازاریابی)

در این گام موارد زیر آورده شده است:

8 پلن ریسک

8.1 ملزومات

8.1.1 انواع تقلبات شیر

8.2 عملیات

8.2.1 آلودگی شیر

8.2.2 رعایت نکردن شرایط نگهداری محصول

8.2.3 مشکلات و عیوب تولید ماست

8.2.4 معایب دوغ

8.2.5 معایب تولید پنیر

8.2.6 معایب تولید کره

8.2.7 معایب تولید خامه

8.2.8 معایب تولید کشک

8.3 مالی

8.4 بازار

در این گام پیشنهادهایی برای موفقیت بهتر در این زمینه ارائه شده است.

 

در این قسمت، برای آشنایی بیشتر برخی از افراد موفق معرفی شده است.

در این قسمت مسائل فقهی در زمینه راه‌اندازی کارگاه و فروشگاه لبنیات سنتی آورده شده است.

مدرس دوره

عبدالحمید درستکار

کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح دام
جناب آقای مهندس درستکار فردی مجرب در حوزه تولید لبنیات سنتی می باشند.
ارزیابی دوره
4 از 5
23 نفر امتیاز داده اند
91
89
89
88
88
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
مجید

من خودم کارگاه دارم ..لطفا درمورد دوره بيشتر توضیح بدید شاید براي بهبود تولید مناسب باشد.من می‌خوام روی پنیر های خاص فعالیت کنم

رخساره بداغی

سلام، در دوره ها سعی شده نیاز سنجی بشود و پاسخ دهیم، اما در خصوص انواع پنیر نامی برده نشده است.


پاسخ به این پرسش
جواد

با سلام.بنده خواستار راه اندازی یک کارگاه کوچک لبنیاتی میباشم لطفا اگه ممکنه راهنماییم کنید از کجا باید شروع کنم و قدم به قدم چه باید کنم؟ با تشکر

حدیثه دیده خانی

با سلام

پیشنهاد می شود در مرحله اول دوره تهیه لبنیات که روی سایت بارگذاری شده است را مطالعه بفرمایید و  در مراحل بعدی جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از نظر مشاوران متخصص در این زمینه استفاده کنید تا مرحله به مرحله شما را راهنمایی کنند.


پاسخ به این پرسش
علی رضا رحمانی

در رابطه با احداث کارگاه تولید کره وروغن زرد حیوانی از کره در شهرک صنعتی سراب با مواد اولیه خامه دریافتی از کارخانجات پاستوریزه سراب میشه مجوز گرفت یانه وچه دستگاههایی لازم واز کجا میشه تهیه کرد یکدرخواست به جهاد داده ایم منتظر جواب هستیم شماره منزل04143220751

وحید حسین زاده

سلام. برای اخذ مجوز باید با مسولین مربوطه صحبت کنید. از جمله دستگاه های مورد نیاز می توان به یخچال ویترینی، دیگ پخت شیر، شیر سردکن، وت تولید پنیر، مشک برقی، انواع ظروف، تجهیزات سرمایش و گرمایش اشاره کرد.


نظرات