البرز

استان البرز سی و یکمین استان ایران است.در جلسه ی هیئت دولت در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۸ لایحه ی تأسیس این استان تصویب و به مجلس شورای اسلامی فرستاده شد.در ادامه با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۳۸۹/۴/۷ استان البرز بطور رسمی شکل گرفت. در این طرح پیشنهادی کرج به عنوان مرکز استان درنظر گرفته شده‌است. این شهر در ۲۰ کیلومتری غرب تهران واقع است.نام این استان ازرشته‌کوه البرز گرفته شده‌است که بخش مهمی از آن از شمال این استان می‌گذرد. 

مزیت های منطقه

مزیت های منطقه

مزیت های استان  البرز با در نظرگرفتن شرایط و اوضاع اقلیمی و جغرافیایی در 3 بخش صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات به شرح زیر می باشد:

  • صنعت ومعدن
    1. ​​استقرار واحدهای بزرگ صنعتی دارای اهمیت ملی 
    2. وجود صنایع تبدیلی غذایی و بسته بندی با توان و رتبه بالا در سطح استان
    3. وجود صنایع فلزی ،داروئی و شیمیایی متعدد در کشور 
    4. وجود بستر مناسب جهت ایجاد قطب سوم خودرو سازی کشور در شهرهای نظرآباد و اشتهارد 
    5. پتانسیل بالای استان به استفاده از پساب های صنعتی و غیرصنعتی برای تامین آب صنعت و سایر بخش ها
    6. وجود هشت شهرک صنعتی
    7. وجود نواحی پتانسیل دار معدنی
  • کشاورزی
    1. ​​مزیت نسبی در تولید گندم وجو
    2. مزیت نسبی در تولید محصولات باغی مثل سیب و انگور
  • خدمات
    1. ​​مزیت نسبی در استفاده از بازار مصرف تهران به دلیل نزدیکی به پایتخت
    2. مزیت نسبی درجاذبه های گردشکری  غار یخ مراد و...

 

اولویت سرمایه گذاری صنعتی در بخش صنایع کوچک تبدیلی در استان 

1 - تبدیل ضایعات و زائدات کشتارگاهی ( پودر استخوان و ... )

2- فرآوری ،قطعه بندی ، بسته بندی و انجماد گوشت قرمز و مرغ

3- بسته بندی تخم مرغ

4- غذاهای آماده و ساندويج سرد

5- تولید انواع نوشیدنی بر پایه گیاهان و عرقیات

6- درجه بندی، بسته بندی و فرآوری میوه جات و سبزیجات (بويژه محصولات خشک شده ، اسلايس شده )

7- احداث سردخانه کنترل اتمسفریک C.A و زیر صفر

8- بسته بندی خشكبار و آجیل

9- درجه بندی و بسته بندی گل و گياه

10- فرآوری و بسته بندی گیاهان داروئی

11-تولید و بسته بندی انواع روغن های خوراکی

12-فرآوری و بسته بندی انواع غلات

13-غذای حیوانات خانگی

14- انبار سرد محصولات کشاورزی

15- بسته بندی محصولات کشاورزی

16-تولید محصولات آردی

17- تولید آرد

18- در خصوص کود زیستی( بیولوژیک )استعلام و هماهنگی با دفتر امور صنایع کشاورزی ضروری می باشد.

19- در خصوص کود های آلی ( بجز ورمی کمپوست )بر اساس نیاز استان و با در نظر گرفتن واحدهای در دست احداث و میزان مواد اولیه در استان جزء اولویت ها است.

20- طرح های صنایع تبدیلی در مناطق ویژه اقتصادی با تاکید بر صادرات ( در صورت فعال بودن منطقه ویژه فرودگاه امام خمینی)

21- طرح های صنایع تبدیلی در شهرستان هایی که بیش از 60% پیشرفت فیزیکی دارند.

22- توسعه و تکمیل زنجیره های تولید صنعت طیور با هماهنگی کارگروه زنجیره مذکور

 

آمارنامه کشاورزی

 برآورد سطح، ميزان توليد و عملكرد در هكتار محصولات زراعی استان البرز در سال زراعی 94-93 

نام محصول آبى ديم جمع
گندم 60,013 2,134 62,147
جو 37,942 387 38,329
لوبيا 52 0 52
عدس 0 27 27
پنبه 555 0 555
كلزا 219 0 219
سيب زمينى 472 0 472
گوجه فرنگى 20,155 0 20,155
خيار 11,621 0 11,621
يونجه 21,452 0 21,452
ذرت علوفه اى 549,461 0 549,4610

 

ميزان توليد فرآورده های پروتئينی استان البرز طی سال های مختلف

        واحد :هزار تن

سال ميزان توليد گوشت قرمز ميزان توليد شير ميزان توليد گوشت مرغ ميزان توليد تخم مرغ ميزان توليد عسل
89 6,37 209,21
90 6,5 220,5 45,8 30,3 0,3
91 6,75 232,46 47,21 91,71 0,35
92 6,87 245,8 49,62 85,29 0,24

 


نیازمندی های موجود در البرز