میدون - کرمانشاه

کرمانشاه

استان کرمانشاه جزء نواحی کوهستانی کشور به شمار می آید که بین فلات ایران و جلگه بین النهرین واقع شده است. همچنین این استان در قسمت شمال غربی کوه زاگرس قرار گرفته که همین باعث شده،سراسر منطقه تحت پوشش قله ها و ارتفاعات این رشته کوه قرار گیرد.می توان چهار نوع اقلیم متفاوت را برای استان بیان کرد که عبارتند از: زمستان ملایم و تابستان گرم و خشک در شهرستان هایی چون: قصر شیرین، سرپل ذهاب و دهستان ازگله. زمستان سرد و تابستان خنک در پاوه، جوانرود و کرند. اقلیم نیمه خشک و استپی خنک در شهرستان هایی مانند: سنقر و دهستان پشت دربند. آب و هوای نیمه خشک و استپی گرم در کنگاور، صحنه و هرسین.وجود منابع خاک حاصلخیز و اقلیم های گرم،سرد و معتدل استان کرمانشاه امکان کاشت اکثر محصولات کشاورزی و شرایط مناسب دامپروری را فراهم کرده و این استان را در زمره تولید کنندگان عمده محصولات کشاورزی و دامی قرار داده است.در سال های اخیر با سرمایه گذاری های صورت گرفته، استان شاهد رشد و توسعه در پخش صنعت بوده است به گونه ای که رتبه صنعتی استان از 22 به 18 در کشور بهبود یافته است . موقعیت مناسب جغرافیایی استان ، زیر ساخت های مناسب صنعتی ، کمتر توسعه یافتگی استان های منطقه غرب کشور و استان های شرق عراق ، استقرار واحدهای بزرگ صنعتی را کاملاً توجیه پذیر نموده است به گونه ای که در سال های اخیر واحدهای عمده صنعتی متعددی در استان ایجاد شده اند. از مهمترین واحدهای صنعتی در استان می توان به صنایع پتروشیمی کرمانشاه ، پتروشیمی بیستون ، مجتمع صنایع نازگل ، شرکت چینی کرد، سیمان غرب و سامان، شرکت کاشی کرد ، شرکت روژین تاک و ... اشاره کرد .

مزیت های منطقه

مزیت های استان کرمانشاه با در نظرگرفتن شرایط و اوضاع اقلیمی و جغرافیایی در 3 بخش صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات به شرح زیر می باشد:

  • صنعت و معدن:
  1. وجود ظرفیت های معدنی و معادن سنگ های ساختمانی ، مرمریت، دولومیتی ، سنگ گچ و قیر طبیعی.
    امکان ایجاد واحد های تولیدی و بسته بندی جهت عرضه مواد و مصالح به سراسر کشور و حتی عرضه به بازار کشور عراق.
  2. مزیت نسبی در وجود منابع نفت دربخش های محروم قصرشیرین و در نتیجه وجود پتانسیل بالقوه و اولویت دار استخراج وایجادصنایع وابسته به نفت .
  3. مزیت نسبی درایجادصنایع تبدیلی فرآورده های لبنی
    هم مرزی با عراق امکان عرضه فرآورده های لبنی در بازار صادراتی را به همراه خواهد داشت.
  • کشاورزی:
  1.  مزیت نسبی در تولید چغندر قند، گوجه فرنگی و حبوبات.
    خاک حاصلخیز و آب کافی امکان کشت و پرورش محصولات مهم کشاورزی را فراهم نموده است.چغندر قند از محصولات استراتژیک کشاورزی می باشد.
  2.  مزیت نسبی در تولید محصولات باغی نظیر سیب،انگور آبی، هلو، گردو.
    تولید محصولات پر ارزش اقتصادی باتوجه به آب و هوای خنک این استان انجام گیرد.
  3.  مزیت نسبی در دامداری و دامپروری.
    هم مرزی با کشور عراق، امکان عرضه به بازار داخل و صادرات خارجی محصولات دامی را ممکن ساخته است.
  4.  مزیت نسبی درآبزی پروری به ویژه تکثیر و پرورش ماهیان سرد آبی (قزل آلا).
    پرورش آبزیان علی الخصوص ماهیان سردآبی دارای بازدهی اقتصادی بسیار بالا می باشد.
  5.  مزیت در توسعه و کشت گلخانه ای.
    ​امروزه کشاورزی در مناطق گوناگون آب و هوایی به صورت صنعتی و علمی در حال گسترش است تا گونه های بهتر را در شرایطی مطلوب تر پرورش داد. فضای گلخانه فضایی است مناسب برای تولید طیف وسیعی از محصولات کشاورزی در محیطی قابل کنترل و برنامه ریزی.
  • خدمات:
  1.  مزیت نسبی در ارائه خدمات مرزی و بازرگانی به لحاظ همسایگی با کشور عراق.
    ارائه خدمات رفاهی و اقامتی به وابستگان صنعت بازرگانی و حمل و نقل باتوجه به حضور پر تردد در این استان امکان پذیر می باشد.
  2.  مزیت نسبی در فعالیت های مرتبط با گردشگری و وجود جاذبه های تاریخی ، طبیعی.
    دیدنی های طبیعی و تاریخی فراوان، استفاده از فرصت سفرهای راهیان نور و ... می تواند به فرصتی برای کسب سود از صنعت گردشگری تبدیل شود.

 

اولویت سرمایه گذاری صنعتی در بخش صنایع کوچک تبدیلی در استان 

1- قطعه بندی و بسته بندی گوشت قرمز و انواع طیور

2- بسته بندی عسل

3- انواع ناگت ، شنیسل ، بال سوخاری، مرغ سوخاری و فرآورده های مشابه از گوشت طیور

4- بسته بندی محصولات شیلاتی

5-  بسته بندی و فرآوری تخم مرغ

6- تولید ژلاتین از ضایعات کشتارگاهی

7- درجه بندی و بسته بندی  و فرآوری انواع میوه، سبزی ، صیفی و محصولات گلخانه ای

8- بسته بندی انواع گیاهان داروئی

9- فرآوری و بسته بندی انگور

10- فرآوری و بسته بندی قارچ و انجیر

11- انجماد و بسته بندی مواد غذایی به روش IQF

12- تولید مالت

13-فرآورده های نوین گوجه فرنگی(پودر .پوره كنسرو. سس ...)

14-درجه بندی ،بسته بندی و فرآوری  حبوبات به ویژه نخود

15- احداث سردخانه کنترل اتمسفریک و زیر صفر C.A

16- فرآوری و بسته بندی انواع علوفه

17- تولید نشاسته و گلوتن از ذرت

18- فرآوری سیب زمینی

19-  در خصوص کود زیستی ( بیولوژیک ) استعلام و هماهنگی با دفتر امور صنایع کشاورزی ضروری می باشد.

20- در خصوص کود های آلی ( بجز ورمی کمپوست )بر اساس نیاز استان و با در نظر گرفتن واحدهای در دست احداث و میزان مواد اولیه در استان جزء اولویت ها است.

21-طرح های صنایع تبدیلی در مناطق ویژه اقتصادی با تاکید بر صادرات ( در صورت فعال بودن منطقه ویژه کرمانشاه ،قصر شیرین ، اسلام آبادغرب)

22- طرح های صنایع تبدیلی در شهرستان هایی که بیش از 60% پیشرفت فیزیکی دارند.

23- توسعه و تکمیل زنجیره های تولید صنعت طیور با هماهنگی کارگروه زنجیره مذکور

 

آمارنامه کشاورزی

برآورد سطح، ميزان توليد و عملكرد در هكتار محصولات زراعی استان كرمانشاه در سال زراعی 94-93

                                                                                                 ميزان توليد      ((واحد : هكتار – تن – كيلوگرم))

نام محصول آبى ديم جمع
گندم 410,950 219,885 630,835
جو 33,540 74,748 108,288
شلتوک 456 0 456
ذرت دانه اى 115,555 0 115,555
نخود 636 36,824 37,460
عدس 0 1,564 1,564
چغندرقند 624,999 0 624,999
كنجد 15 0 15
آفتابگردان روغنی 1,324 0 1,324
كلزا 2,767 0 2,767
سيب زمينى 139,849 0 139,849
پياز 107,232 0 107,232
گوجه فرنگى 321,303 0 321,303
هندوانه 719 0 719
خيار 74 0 74
يونجه 167,503 0 167,503
شبدر 39,748 0 39,748
ذرت علوفه اى 55,420 0 55,420

 

ميزان توليد فرآورده های پروتئينی استان كرمانشاه طی سالهای مختلف

                                                                                                                                                                          واحد : هزار تن

سال ميزان توليدگوشت قرمز ميزان توليدشیر ميزان توليدگوشت مرغ ميزان توليدتخم مرغ ميزان توليد عسل
78 21,33 126 20 2,8 0,38
83 21,32 136,84 16,95 5,63 0,58
88 22,02 179,91 29,56 6,45 1,33
92 23,49 203 41,29 8,58 2,06

 


نیازمندی های موجود در کرمانشاه