>

اشتهارد

شهرستان اشتهارد در استان البرز واقع شده است. اشتهارد دارای تابستان‌های گرم و خشک و زمستان های نسبتاً سرد می باشد. این شهرستان از شمال و شمال شرق به شهرستان نظرآباد و ساوجبلاغ، از شرق و جنوب شرق به شهرستان کرج و استان تهران، از جنوب به استان مرکزی و از غرب و شمال غرب به استان قزوین محدود می‌شود.

جمعیت این شهرستان طبق سرشماری سال 1395، 37 هزار و 876 نفر گزارش شده‌است. 

مزیت های منطقه

مزیت‌سنجی و اولویت‌بندی کسب‌وکارهای موجود در هر شهرستان برمبنای یک روش تحقیق صورت گرفته است. در این روش تحقیق، یک شناسنامه برای هر شهرستان و یک شناسنامه برای هر کسب‌وکار تدوین می‌شود که اولویت‌بندی‌های آن توسط کارشناسان و افرادخبره هر شهرستان بازبینی و اصلاح می‌گردد. یکی از منابع تحلیل همین لیست مزیت‌سنجی اصلاح‌شده‌است. یکی دیگر از منابع تحلیل، مصاحبه با کارشناسان و متخصصین حوزه اشتغال هر شهرستان است. در هر شهرستان با حداقل 3 نفر از این افراد مصاحبه انجام می‌شود. این مصاحبه‌ها پیاده‌سازی و ارزیابی می‌گردد. در صورت وجود تناقض و ابهام بین این 3 مصاحبه و لیست مزیت‌سنجی، مصاحبه‌های تکمیلی و حتی مصاحبه بیشتر هم صورت می‌گیرد تا تیم تحلیل به نتیجه نهایی مطلوب دست‌یابد. بنابراین خروجی هر شهرستان از تجمیع مصاحبه‌ها و لیست مزیت‌سنجی حاصل می‌شود. در ادامه تحلیل شهرستان اشتهارد ارائه‌شده‌است.

تعیین کسب‌وکارهای مزیت‌دار شهرستان

همانطوریکه در قسمت مقدمه اشاره‌شده مبنای تحلیل، مصاحبه‌ها و لیست مزیت‌سنجی می باشد. از بررسی این دو منبع رسته‌های رایج و اولویت‌دار شهرستان مشخص شده‌است. مبنای این اولویت‌بندی، فراوانی و میزان اشاره افراد کارشناس به کسب‌وکارهای رایج در هر شهرستان و اولویتی که این مشاغل در لیست مزیت‌سنجی دارند، است. در زیر کسب‌وکارهای رایج به ترتیب اولویت مشخص شده است.

  1. صنایع غذایی

  2. دامداری

  3. صنعت

  4. صنایع تبدیلی و تکمیلی

  5. زراعت

  6. طیور

  7. باغداری

  8. خدمات

  9. شیلات

  10. صنایع دستی

  • صنایع غذایی

راه‌اندازی کسب و کار فراوری محصولات کشاورزی مهم ترین روش برای ایجاد اشتغال و عاملی مهم در توسعه پایدار امنیت غذایی محسوب می‌گردد. تاکنون در حوزه صنایع غذایی فعالیت‌هایی در سطح شهرستان انجام شده؛ با این وجود همچنان ظرفیت برای افزایش فعالیت وجود دارد.

* علی­رغم اینکه گندم از جمله عمده محصول تولیدی در حوزه زراعت است، اما شهرستان اشتهارد فاقد کارخانه آرد است؛ بنابراین ایجاد چنین واحدی از جمله نیاز های مبرم این منطقه است که توجیه اقتصادی نیز دارد.  با آسیاب کردن گندم، جوانه و سبوس از بخش آردی آن جدا می‌گردد. آرد با توجه به میزان سبوس جدا شده، به انواع مختلفی همچون آرد قنادی، آرد ستاره، آرد سبوس گرفته و آرد کامل تقسیم می شود که از این میان آرد کامل به لحاظ میزان سبوس بالای آن، دارای ارزش غذایی قابل توجهی است.

* تولید محصولات مشتق شده از گوشت‌های فرآوری شده، در هر زمانی سوددهی دارد و از شغل‌های آزاد پردرآمد محسوب می‌گردد زیرا فراورده های گوشتی همچون سوسیس و کالباس به دلیل آماده سازی سریع و همچنین طعم و مزه مطلوب، مصرف بیشتری دارد. برای حفظ این جایگاه و افزایش تقاضای چنین محصولاتی، علاوه بر انتخاب روش های مناسب تولید و فراوری، باید به نوع و شکل بسته بندی آنها نیز توجه نمود. به دلیل گستردگی پرورش مرغ، تهیه و تولید ناگت مرغ جز کسب و کارهایی به شمار می آید که قابلیت سرمایه گذاری را دارد. 

* طبق بررسی های انجام شده، تولید لبنیات به صورت صنعتی سودآور می باشد؛ زیرا در حال حاضر تولید لبنیات به صورت سنتی انجام می‌شود و بیشتر لبنیات مورد نیاز شهرستان از سایر مناطق تامین می‌شود؛ بنابراین ایجاد این واحد یکی از نیاز های مهم این شهرستان است. شیر و فرآورده های آن از مهمترین اجزای تشکیل دهنده جیره غذایی انسان است که از لحاظ ارزش غذایی از کلسیم، فسفر، ویتامین های مورد نیاز و پروتئین، غنی می‌باشد. 

* در این شهرستان صنعت باغداری اخیرا توسعه یافته و محصولات با کیفیتی در این حوزه تولید می‌شوند؛ بنابراین راه اندازی کسب و کارهایی همانند تولید آبمیوه، میوه خشک، چیپس میوه و سایر فراورده های میوه سودآوری خوبی به دنبال دارد. در ضمن با توجه به اینکه برداشت سالانه آلو در این منطقه زیاد است، صرف نظر از مقدار تازه خوری آن، می‌توان صنایع فراوری آن شامل تولید لواشک، آلوچه و ترشک آن را ایجاد کرد تا علاوه بر جلوگیری از هدر رفت مقدار مازاد، سود خوبی هم نصیب سرمایه گذار شود.

* خشک کردن میوه‌جات، یکی از روش‌های جلوگیری از فساد میکروبی آن‌ است. با توجه به اینکه بخشی از بازار میوه خشک ایران، سهم محصولات وارداتی است، با تولید مشابه داخلی این میوه‌ها از لحاط نوع و کیفیت، می‌توان مانع واردات به کشور شد. همچنین نیاز بیش از حد برخی از کشورها به این گونه محصولات به دلیل شرایط ویژه اقلیمی آن‌ها، هزینه بالای حمل و نقل سبزیجات و میوه‌های تازه و محدودیت زمان نگه‌داری آن‌ها، فرصت خوبی برای صادرات چیپس میوه فراهم آورده است.

  • دامداری

در این شهرستان دامداری به سه صورت: سنتی، صنعتی و نیمه صنعتی انجام می شود که در دام های سبک بیشتر گوسفند نژاد بومی و فشندی پرورش داده می شود. همچنین پرورش بز بومی نیز به صورت محدود در برخی از نقاط شهرستان صورت می گیرد. در زمینه دام سنگین نیز بیشتر گاو هلشتاین دورگ و گاو بومی پرورش داده می شوند. پرورش تمام موارد فوق با اقلیم شهرستان سازگار بوده و ظرفیت  توسعه دارد.

* توان گوسفند برای تحمل اقلیم های متفاوت بالا می باشد، جیره غذایی کمتر و در نتیجه هزینه کمتری نیاز دارد، تمامی فرآورده های دامی پرکاربرد هستند و فروش این فرآورده ها در تمامی روزهای سال انجام می‌شود. گوسفند فشندی از نظر تولید شیر در منطقه معروف است، به گونه ای که می توان آن را نژادی گوشتی- شیری به حساب آورد. این نژاد از نظر تولید گوشت و ضریب رشد نیز حائز اهمیت بوده و دارای بره های پیش رس است که بعد از شیرخوارگی فروخته می شوند.

* بز نیز جهت تولید شیر و گوشت در مناطق مختلف منطقه پرورش داده می‌شود. بز جز حیوان محبوب بین دامداران است زیرا دارای جثه کوچک، کم توقع و مقاومت در برابر بیماری‌ها و شرایط سخت محیطی می باشد.

* امروزه به منظور بهره برداری بهینه از دام سنگین، از گاو های دورگ استفاده می‌گردد. این دام‌ها، حاصل تلقیح نژاد اصلی و نژاد بومی هستند. در نسل های بعدی به تدریج صفات منتقل شده از گاو های اصیل ظاهر می شود و شیر و گوشت اغلب آنها به شکل قابل توجهی افزایش می یابد.

* زنبورداری نیز از جمله مشاغلی است که در این شهرستان به صورت محدود انجام می‌شود و تنها در صورت وجود شرایط مناسب مانند مرتع کافی و ... پتانسیل های سرمایه گذاری و سوددهی را دارد. بر خلاف افکار غالب عمومی که تصور می کنند مهمترین فایده زنبورعسل، تولیدعسل  و سایر محصولات و فراورده های مرتبط با شهد و عسل است، در واقع بیشتر فواید زنبورعسل مربوط فعالیت گرده افشانی است. با ادغام دو فعالیت پرورش زنبور عسل و زراعت علاوه بر تامین مواد غذایی برای زنبورها، به دلیل کیفیت در گرده افشانی، کشاورزان به کشت و زراعت و محصولی بی نظیر نیز دست خواهند یافت.

  • صنعت

بدیهی است که مشاغل صنعتی از مهم ترین عوامل توسعه اقتصادی کشور است هر چند در کشور ما آن گونه که باید به آن توجه نشده است و لازم است از پتانسیل های هر شهرستان در این حوزه برای پیشرفت اقتصادی کشور استفاده گردد. در شهرستان اشتهارد، تعدادی واحد صنعتی در زمینه های مختلف وجود دارد و همچنان برای ایجاد واحدهای صنعتی جدید نیز ظرفیت وجود دارد.

* تولید مصالح ساختمانی از جمله پیشنهاداتی است که به دلیل رونق ساخت و ساز در شهرستان، قابلیت سرمایه گذاری دارد.

* احداث نیروگاه خورشیدی پیشنهاداتی است که پتانسیل های سرمایه گذاری در این منطقه را دارد. دولت اجازه اجرا و حمایت از طرح احداث نیروگاه خورشیدی را با توجه به کاهش بارش در سال‌های اخیر و کمبود آب پشت سدها برای تولید برق، افزایش جمعیت و ساخت ‌وساز و در دسترس بودن نور خورشید بدون پرداخت هزینه‌ای صادر کرد.

* مشاغلی مانند تولید لوازم برقی، ادوات کشاورزی و همچنین تولید لوازم بهداشتی نیز زیر ساخت های توسعه  دارد.

در این شهرستان دو شهرک صنعتی وجود دارد که کارخانه های تولید مواد آرایشی و بهداشتی، اکسیژن، قطعات خودرو، تجهیزات پزشکی، کاشی و سرامیک، لوازم خانگی، انواع فلزات و ... فعال هستند.

  • صنایع تبدیلی و تکمیلی

با وجود تنوع تولید محصولات کشاورزی، بررسی‌ها نشان می‌دهد که سالانه مقداری از آن در مراحل کاشت، داشت و برداشت به ضایعات تبدیل می‌گردد. از این رو صنایع تبدیلی می‌تواند زمان استفاده از محصولات تولیدی کشاورزی را افزایش دهد و میزان ضایعات آن را نیز کاهش می دهد. 

* تولید و بسته بندی کمپوست (افزودن کود شیمیایی به کود حیوانی) از کسب و کار های خوبی است که قابلیت سرمایه گذاری دارد؛ زیرا در این شهرستان کشاورزی و دامداری به حد مطلوبی انجام می‌شود؛ لذا مشکلی در خصوص تولید و بازار مصرف این مورد وجود ندارد. کود حیوانی نه تنها تأمین نیاز غذایی محصول، ساختمان فیزیکی خاک را بر عهده دارد بلکه باعث تنفس بهتر ریشه محصول می شود و فضای بهتری را برای رشد و گسترش ریشه در اختیار وی قرار می دهد؛ بنابراین طرفداران زیادی مخصوصا در بین باغداران دارد.

* بسته بندی گوشت قرمز از جمله مزیت های شغلی این شهرستان است که به سبب رونق دامداری، قابلیت سرمایه گذاری و سوددهی را دارد.

* یکی از پرمصرف ترین سوخت های جهان، زغال است. زغال فشرده بهترین و مناسب ترین جایگزین برای زغال های طبیعی است چون علاوه بر توجیه اقتصادی، برای طبیعت و سلامتی انسان ها مضر نیست. زغال فشرده برعکس زغال های طبیعی از چوب درخت تهیه نمی گردد و همین امر باعث می شود که درختان کمتری قطع شود. این کسب و کار یک شغل جدید و نو است و از این رو راه  برای کارآفرینان تازه کار به این حوزه باز است.

  • زراعت

بخش زراعت در روند رشد و توسعه اقتصادی نقش‎های متعددی بر عهده دارد و به همین جهت از مهم ترین بخش های ایجاد اشتغال در هر کشوری محسوب می گردد.

* طبق بررسی های انجام  شده، کشت برخی از دانه های روغنی مانند کلزا، به صورت پراکنده در برخی از نقاط شهرستان اشتهارد وجود داشته و با توجه به اینکه با شرایط اقلیمی و اکولوژیکی شهرستان سازگار است، گزینه ی مناسبی برای بهره وری بهتر از آب و خاک محسوب می‌شود. کشت کلزا در فصل پاییز است، نیاز گیاه به آب کم می‌باشد به همین سبب از جمله کسب و کارهای پیشنهادی مناسب در حوزه ی زراعت است.

* گندم و جو از جمله محصولات عمده و استراتژیک این شهرستان هستند که کشت آن ها تاکنون عملکرد خوبی داشته است و با توجه به سازگاری با شرایط شهرستان، پتانسیل توسعه را دارند.

* با توجه به اینکه کشت برخی از گیاهان علوفه ای مانند یونجه در این شهرستان انجام شده و با موفقیت همراه بوده است، افزایش سطح زیر کشت آنها‌ فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری می‌باشد. بنابراین توسعه این کشت توجیه اقتصادی داشته و امکان تامین بخشی از علوفه مورد نیاز دام، فراهم می‌شود که علاوه بر ایجاد اشتغال مولد و حصول درآمد مناسب برای زارعین، در استفاده بهینه از ظرفیت های پرورش دام نیز موثر خواهد بود و نیاز شهرستان برای وارد کردن نهاده های مورد نیاز دام از سایر مناطق را برطرف خواهد کرد.

* توسعه کشت پنبه از دیگر مشاغلی است که در صورت مدیریت منابع آبی، سودآور خواهد بود. محصولات آن علاوه بر ویژگی‌هایی چون استحکام، دوام، رنگ‌پذیری، قابلیت شستشو، اتو پذیری، قابلیت جذب گرما و تبادل هوا، موجبات آرامش روحی و احساس مثبت را در انسان فراهم می‌آورد.

  • طیور

پرورش طیور از آن دسته کسب و کارهای سخت و پرکاری است که به دلیل نیاز جامعه به منابع پروتئینی و گوشتی، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و سود سرشاری هم دارد.

* طبق بررسی های انجام شده، پرورش شترمرغ از جمله کسب و کار های پرسودی است که می توان در این حوزه جهت سرمایه گذاری پیشنهاد داد. گوشت شترمرغ جزء گوشت‌های قرمز محسوب می‌شود و نسبت به دیگر گوشت‌های قرمز کم چرب‌تر و سالم‌تر است به طوری که ۹۰ درصد آن قابلیت هضم دارد. پوست این پرنده از بهترین انواع چرم بوده و مقاومت بالایی دارد. همچنین ظرافت خاص آن باعث شده تا در تولید کیف و کفش با قیمت بالا به کار می رود. علاوه بر آن، از سایر اعضای بدن آن برای مصارف صنعتی، دارویی، زینتی و نیز تولید نخ بخیه استفاده می شود.

* با توجه به سازگاری با اقلیم منطقه، پرورش بوقلمون و بلدرچین نیز قابلیت توسعه و اجرا دارد.

1- گوشت بوقلمون دارای خواص غذائی ویژه ای است و می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز علی الخصوص در بیمارانی که مصرف گوشت قرمز برای آنها با محدودیت هایی همراه است، باشد. از دیگر امتیازات گوشت بوقلمون وجود هر دو نوع گوشت سفید و قرمز در یک لاشه است. تولید بوقلمون گوشتی به دلیل به صرفه بودن تولید، در دسترس بودن نهاده‌های مصرفی آن و نیاز بازار داخلی و خارجی حائز اهمیت است.

2- بلدرچین پرنده ای مقاوم با جثه ای کوچک است. پرورش بلدرچین به دلیل هزینه های نسبتا پایین، اشباع نبودن بازار فروش، کوتاه بودن نسبی دوره پرورش و عدم پرورش انحصاری توسط شرکت های بزرگ مزیت های زیادی دارد. محصولات این پرنده دارای ارزش غذایی و دارویی بوده و همچنین سرشار از پروتئین است.

* در شهرستان اشتهارد تعداد زیادی مرغداری صنعتی در حوزه ی پرورش مرغ گوشتی و تخم گذار فعالیت می کنند.راه اندازی این دو کسب و کار در صورت وجود تقاضا و بازار مصرف، پتانسیل سرمایه گذاری دارد.

1- پرورش مرغ تخم‌گذار به صورت صنعتی و با تجهیزات مدرن می‌تواند در صورت پیدا کردن بازار مناسب، سالیانه حدود 20 تا 30 درصد سودآوری داشته باشد که رقم نسبتا مناسبی است. همچنین پیدا کردن بازار فروش با حاشیه سود بالا از امور مهم درمورد این کسب و کار است که با تبلیغات مناسب امکان پذیر است.

2- گوشت مرغ به سبب مزیت‌های فراوانی که دارد به عنوان منابع تامین پروتئین می تواند نیاز عمومی منطقه را در این زمینه مرتفع نماید. کم بودن افت پس از کشتار، سالم وبهداشتی بودن گوشت مرغ، قابلیت هضم و جذب بالا، سرعت رشد سریع و برگشت سریع سرمایه از فواید پرورش مرغ گوشتی است.

  • باغداری

باغداری از دیگر حوزه های قابل سرمایه گذاری در شهرستان اشتهارد است. ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم این حوزه نسبتا زیاد بوده و به اقتصاد شهرستان و فضای کسب و کار رونق می‌بخشد. 

* صیفی جاتی نظیر گوجه فرنگی و خیار از جمله محصولات باغی این شهرستان اند که با کیفیت بالایی تولید می‌شوند؛ بنابراین توسعه کاشت این محصولات با توجه طرفداران خود می تواند سودآورترین مورد در این شهرستان باشد.

* گردو و بادام از جمله محصولات تولیدی شهرستان هستند که به صورت پراکنده در مناطق کوهستانی شهرستان، تولید شده و ظرفیت توسعه و ارز آوری را دارند.

1- از ویژگی های درخت بادام این است که نسبت به کم آبی مقاوم و نگهداری آن نیز نسبت به سایر درختان آسانتر است. این میوه ی باارزش با قیمت بالایی در بازار فروش، عرضه می شود و به همین خاطر توسعه باغات مربوط به آن با درآمدزایی بسیار خوبی روبه رو خواهد بود.

2- گردو نیز درختی چندساله و مقاوم است که پس از رشد کامل، هر درخت تا 18 کیلوگرم تولید محصول خواهد داشت. محصول نهایی قیمت بالایی داشته که در داخل  و خارج از کشور طرفداران زیادی داشته و هم قابلیت بالای صادرات دارد. احداث باغ گردو به دلیل عمر طولانی و قابلیت برداشت ده ها سال محصول سال های سال نیاز به سرمایه گذاری و کشت دوباره وجود ندارد.

* با توجه به اینکه باغات مربوط به برخی از میوه ها مانند سیب، زردآلو، هلو و شلیل در این شهرستان وجود دارد، توسعه این موارد نیز از جمله موارد پیشنهادی مناسب برای اشتغالزایی است و از آن جا که نهال این درختان بازدهی مناسبی را در این منطقه داشته است، احداث باغات می تواند درصد موفقیت بالایی را به همراه داشته باشد. البته باید توجه داشت سیب معمولا آب نسبتا زیادی مصرف می کند که می توان با روش آبیاری قطره ای در شهرستان، در مصرف آب صرفه جویی کرد. لازم به ذکر است که مقدار آب مصرفی بر اساس کیفیت خاک منطقه و نوع پایه سیب و شرایط آب و هوایی متغیر است.

* با توجه به اینکه کاشت محصولات جالیزی به صورت دیمی و آبی در این شهرستان موفقیت آمیز بوده و با اقلیم و شرایط آب و هوایی این منطقه سازگار است، می توان در این زمینه سرمایه گذاری هایی انجام داد.

  • خدمات

در حوزه مشاغل خدماتی تنوع بسیار بالا است و حرفه های زیادی در این رسته قرار می گیرند که میزان سودآوری آن‌ها با توجه به نیاز و ظرفیت منطقه با یکدیگر تفاوت دارد. برای مثال گردشگری از فعالیت هایی است که با سودآوری بسیاری همراه است و در شهرستان اشتهارد نیز ظرفیت هایی برای سرمایه گذاری در این زمینه وجود دارد.

کویر اشتهارد نزدیک ترین کویر به تهران است که در شمال این شهرستان واقع شده و دارای طبیعتی بکر و دست نخورده است. این کویر زیبا همانند سایر کویرهایی که در کشوراست، بافتی منحصر به فرد داشته و مکانی مناسب برای کویر نوردی، شترسواری و سافاری محسوب می‌گردد. این امر موجب شده تا این کویردر چند سال اخیر مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به کویرنوردی قرار گیرد؛ بنابراین توسعه و ایجاد خدماتی نظیر کویرگردی، سافاری و شترسواری، باتوجه به وجود این کویر در اشتهارد سوددهی خوبی را به همراه خواهد داشت.

  • شیلات

شیلات از آن دسته کسب و کارهایی است که در صورت مدیریت بهینه منابع آبی در دسترس و همچنین استفاده از دانش عملی می تواند سود خوبی را عاید سرمایه گذار کند. باتوجه به بازارپسندی بیشتر ماهیان سردآبی و سابقه ی پرورش آن در شهرستان اشتهارد، راه اندازی این کسب و کار از جمله مشاغلی است که در حوزه شیلات می توان پیشنهاد داد.

 در محدوده دمایی 18-12 درجه سانتیگراد بهترین دما برای رشد ماهیان سردآبی است. ماهی قزل آلا از معروف ترین گونه ی ماهیان سردآبی است. نتایج مطالعات نشان دهنده ی این است که امگا ۳ ماهی قزل آلا می تواند فشار خون و ضربان قلب را در بیماران صرع تنظیم کند و از تعداد تشنج های آن به طور قابل توجهی بکاهد؛ بنابراین این نوع ماهی با توجه به قیمت و طعم مناسب طرفداران زیادی در بین مردم دارد؛ لذا راه اندازی پرورش آن، علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، سوددهی خوبی را خواهد داشت.

  • صنایع دستی

صنایع دستی به آن گروه از صنایعی گفته می شود که تمام یا بخش اعظمی از مراحل ساخت فراورده های آن با دست انجام شده و در چارچوب فرهنگ و بینش هر منطقه و با دیدگاه های قومی ساخته و پرداخته می گردد. صنایع دستی بازتابی از تاریخ تمدن هر ملتی است وانتشار مؤثری برای فرهنگ و سنن مناطق مختلف می باشد.

با توجه به اینکه قالی­بافی در حال حاضر به صورت محدود در شهرستان انجام می‌شود و برخی از مردم نیز در انجام آن مهارت دارند، این مورد را می‎‌توان گسترش داد و با استفاده از بازاریابی مناسب و همچنین فراهم نمودن بستر صادارت به خارج از کشور، سود چشمگیری را به دست آورد. قالی­بافی از هنرهایی است که از قدیم نزد جهانیان جایگاه ویژه ای داشته و ایران را به این هنر می‌شناسند. بسیاری از زنان خانه دار این هنر را یک فرصت شغلی مناسب می دانند زیرا در کنار کارهای روزمره می توانند به آن بپردازند و درآمد خوبی کسب کنند. همچنین این کسب و کار را می توان در فضای کوچک و با سرمایه اولیه کم راه انداخت و با فروش محصول و افزایش مشتری، این کار را گسترش داد و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم نمود.

راه اندازی کسب و کار هایی مانند شمع سازی، ساخت تراریوم و عروسک نمدی نیز از جمله موارد پیشنهادی در این حوزه به شمار می‌روند که در صورت تامین بازار مصرف با استفاده از تبلیغات و بازاریابی قوی، سوددهی بالایی را به همراه خواهند داشت.

در ادامه تحلیل، مشاغل در 10 رسته، ذیل سه حوزه کشاورزی، صنعت و خدماتی دسته‌بندی شده‌است. در هریک از این رسته‌ها عناوین شغلی، بر اساس مزیت راه‌اندازی، از شماره 1 تا 4 اولویت‌بندی شده‌اند(مزیت‌ها براساس اهمیت رسته‌ها و تعداد مشاغل پیشنهادی در هر رسته، شماره گذاری شده اند.).

 

کشاورزی

صنایع

خدمات

ردیف

باغداری

دامداری

زراعت

طیور

شیلات

صنایع تبدیلی و تکمیلی

صنایع غذایی

صنایع دستی

صنعت

خدمات

1

کاشت صیفی جات(1)

پرورش گوسفند بومی(1)

کشت کلزا(1)

پرورش شترمرغ(1)

پرورش ماهی قزل آلا (1)

بسته بندی گوشت قرمز(1)

احداث کارخانه آرد(1)

قالی بافی(1)

تولید مصالح ساختمانی(1)

کویر گردی(1)

2

احداث باغ آلو(1)

پرورش گوسفند فشندی(1)

کشت گندم(1)

پرورش بوقلمون(2)

 

تولید کمپوست(1)

تولید سوسیس و کالباس(1)

شمع سازی(2)

احداث نیروگاه خورشیدی(1)

سافاری(1)

3

احداث باغ گردو(1)

پرورش گاو هلشتاین دورگ(2)

کشت جو(1)

پرورش بلدرچین(2)

 

تولید زغال فشرده(2)

تولید ناگت مرغ(1)

ساخت تراریوم(2)

تولید ادوات کشاورزی(2)

شترسواری(1)

4

احداث باغ بادام(1)

پرورش گاو بومی(2)

کشت یونجه(2)

پرورش مرغ گوشتی(3)

   

تولید لبنیات(1)

ساخت عروسک نمدی(2)

تولید لوازم برقی(2)

 

5

احداث باغ زردآلو(2)

پرورش بز بومی(3)

کشت پنبه(3)

پرورش مرغ تخم گذار(3)

   

تولید چیپس میوه و میوه خشک(2)

 

تولید لوازم بهداشتی(2)

 

6

احداث باغ سیب(2)

زنبورداری(4)

       

تولید آبمیوه(2)

     

7

احداث باغ شلیل(2)

         

فراوری آلو(2)

     

8

احداث باغ هلو(2)

         

تولید سایر فراورده های میوه(2)

     

9

کاشت خربزه(3)

                 

راهنما:

(1): مزیت‌هایی که در اولویت اول قرار دارند.

(2): مزیت‌هایی که در اولویت دوم قرار دارند.

(3): مزیت‌هایی که در اولویت سوم قرار دارند.

(4): مزیت‌هایی که در اولویت چهارم قرار دارند.

در انتهای تحلیل یک لیست مزیت‌سنجی 49 تایی در جدول زیر ارائه‌شده‌است. این جدول مشاغل فوق را در کنارهم نشان می‌دهد.

مشاغل

مزیت

تولید لبنیات

1

تولید سوسیس و کالباس

2

احداث کارخانه آرد

3

تهیه ناگت مرغ

4

پرورش گوسفند فشندی

5

پرورش گوسفند بومی

6

احداث نیروگاه خورشیدی

7

تولید مصالح ساختمانی

8

پرورش گاو هلشتاین دورگ

9

تولید کمپوست

10

کشت کلزا

11

پرورش شترمرغ

12

احداث باغ گردو

13

کاشت صیفی جات

14

کویرگردی

15

بسته بندی گوشت قرمز

16

پرورش گاو بومی

17

احداث باغ بادام

18

تولید ادوات کشاورزی

19

کشت گندم

20

پرورش بلدرچین

21

پرورش ماهی قزل آلا

22

قالی بافی

23

پرورش بوقلمون

24

تولید زغال فشرده

25

شمع سازی

26

شترسواری

27

احداث باغ آلو

28

تولید چیپس میوه و میوه خشک

29

تولید آبمیوه

30

تولید سایر فراورده های میوه

31

تولید لوازم بهداشتی

32

سافاری

33

ساخت تراریوم

34

احداث باغ زردآلو

35

فراوری آلو

36

احداث باغ هلو

37

احداث باغ شلیل

38

کشت جو

39

احداث باغ سیب

40

پرورش بز بومی

41

تولید لوازم برقی

42

کشت یونجه

43

ساخت عروسک نمدی

44

کشت پنبه

45

پرورش مرغ گوشتی

46

پرورش مرغ تخم گذار

47

زنبورداری

48

کاشت خربزه

49

*این فایل با همکاری کمیته امداد خمینی (ره) تهیه و تدوین شده است. 


پست های مرتبط