دوره آموزش متنی پرورش ماهیان خاویاری گوشتی
مدرس:محمد پور دهقانی
مدت زمان دوره:ندارد مدرک پایان دوره:ندارد
398200 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی پرورش ماهیان خاویاری گوشتی

4 از 5
4 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل پرورش
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

گران است و تولیدش به‌شدت سودآور. ارزش غذایی بالا و خواص درمانی سرشار، تنها دلیل استقبال چشم‌گیر از خاویار نیست! امروزه نه فقط از خاویار فیل‌ماهی (ماهی خاویار) در مصارف خوراکی استفاده می‌شود؛ بلکه از پوست و غضروفش نیز به‌ترتیب در «تولید لباس شنا» و «مواد اولیه‌ی چسب صحافی و داروهای پزشکی» استفاده می‌شود. به تازگی در صنعت چرم نیز کاربردهایی برایش ابداع شده و افزایش قیمتی که هرساله برای این محصول در بازار وجود دارد رغبت زیادی را برای تولید آن ایجاد کرده است.

با این که کسب‌وکارهاي حوزه‌ی پرورش شیلات از پرداخت ماليات معاف‌اند اما پيشه‌ي «پرورش ماهی» آن‌چنان هم کار ساده‌ای نیست. ماهیان خاویاری موجودات بسیار حساسی هستند که باید برای پرورش‌شان، شرایط محیطی ویژه‌ای را آماده کنیم. این در حالی‌ست که فروش و سودآوری آن در داخل و خارج ‌از کشور به حدی بالاست که هر کارآفرینی را مشتاق و علاقمند به این حوزه می‌کند.

بازار جهاني خاويار، تا پيش از شيوع گسترده‌ی کرونا، به طرز قابل توجهي رو به رشد بود ولی از سال 2020، رشد آن متوقف شده و هم‌اکنون به ميزان ثابتي انجام مي‌شود. صادرات خاویار موجب ایجاد جریان درآمدی سرشار برای تولیدکنندگان آن شده است. به‌علاوه‌ی این که تولیدات آب‌زیان، وابستگی بسیار کمی به ارز دارد. لازم به ذکر است که در سال 1398 قیمت هر کیلوگرم فیل‌ماهی صادراتی (نوعی ماهی خاویاری) 500 یورو بوده است که این قیمت، یک محرک تاثیرگذار در صادرات محصولات ماهی خاویاری محسوب می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود بازار بین‌المللی خاویار از سال 2019 تا 2024 رشد قابل توجه 8.5 درصدی را ثبت کند تا در پایان سال 2024 به ارزش بازار 1.88 میلیارد دلار برسد.

برای تولید 5 تن گوشت فیل‌ماهی، میزان کل سرمایه‌گذاری مورد نیاز یک میلیارد و 166 میلیون تومان است که 301 میلیون تومان به هزینه‌های ثابت و 864 میلیون تومان به هزینه‌های در گردش اختصاص می‌یابد. انتظار می‌رود پس از گذشت یک سال، 5 تن ماهی برداشت شود. با فرض بر اینکه قیمت فروش عمده ماهیان برداشت شده در زمان فروش 330 هزار تومان باشد، میزان کل فروش یک میلیارد و 683 میلیون تومان خواهد بود و در نتیجه نرخ سوددهی به دست آمده از این کسب و کار، 46 درصد پیش‌بینی می‌شود. تقریباً پس از 3 دوره پرورش فیل‌ماهی، می‌توان شاهد بازگشت کل سرمایه‌گذاری بود. در این طرح فرض بر این است که فرد متقاضی طرح خود دارای 200 مترمربع زمین می‌باشد و همچنین منبع آبی آن نیز چاهی با دبی 3 لیتر بر ثانیه است.

این دوره‌ی آموزشی به تمامی جنبه‌های مورد نیاز برای پرورش ماهیان خاویاری گوشتی پرداخته است و به‌دلیل ارتباط گسترد‌ه‌ی میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان برتر این حوزه بهره گرفته شده است. مدرسه‌ی میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده‌ی برگزاری کلاس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های حضوری و ایجاد بستر برای ارتباط با مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

توجه: این دوره آموزشی مجازی (غیرحضوری) است و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آورده شده است:

1- پلن مقدمه          

1-1- معرفی ماهیان خاویاری

1-2- تعاریف واژه‌ها              

1-3- تاریخچه        

1-4- مزیت پرورش ماهیان خاویاری از منظر اقتصاد کلان کشوری   

1-5- جذابیت‌های مالی طرح 

1-6- فواید و خواص محصول

1-7- انواع و اقسام 

1-7-1- انواع گونه ماهیان خاویاری      

1-7-2- انواع مزارع پرورشی              

1-7-3- انواع سیستم‌های پرورشی        

1-7-4- انواع استخرهاي پرورش ماهي

1-7-5- انواع منابع آبی جهت پرورش آبزیان       

1-7-6- انواع تجهیزات و ادوات           

1-8- روند کلی یک دوره پرورش         

1-9- محل مناسب اجرای طرح              

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

2- پلن ضروریات  

2-1- آب 

2-1-1- ویژگی‌های کیفی آب 

2-1-1-1- دما        

2-1-2- فاکتورهای کمی آب  

2-2- هوا، دما و مسائل جوی 

2-2-1- دما            

2-2-2- ساعات آفتابی            

2-2-3- باد و جریان هوا        

2-2-4- رطوبت، بارندگی و تبخیر       

2-2-5- سیل          

2-2-6- طوفان شن

2-3- زمین و خاک 

2-4- حمل و نقل و ارتباطات 

2-4-1- دسترسی به آب و برق             

2-4-2- دسترسی به مواد اولیه              

2-4-3- دسترسی به نیروی انسانی       

2-4-4- تسهیلات ارتباطی     

2-5- خلاصه ضروریات       

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

3- پلن ملزومات

3-1- ظرفیت پرورش و میزان تولید      

3-2- تجهیزات، ماشین‌آلات و ابزارات  

3-2-1- استخر پیش ساخته    

3-2-2- هواده         

3-2-3- برج هواده 

3-2-4- کیت‌های سنجش کیفیت آب      

3-2-5- پمپ آب    

3-3- مواد اولیه و مواد مصرفی            

3-3-1- بچه ماهی 

3-3-2- خوراک     

3-4- سوخت‌ها و انرژی‌های مورد نیاز 

3-4-1- برق          

3-5- نیروی انسانی

3-6- لیست مجوزهای مورد نیاز           

3-7- خلاصه ملزومات طرح 

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

4- پلن مالی            

4-1- فرضیات       

4-2- جداول هزینه‌های ثابت 

4-3- جداول هزینه‌های جاری سالانه    

4-4- سرمایه در گردش سالانه              

4-5- جمع کل سرمایه‌گذاری طرح        

4-6- فروش (درآمد) سالانه   

4-7- پیش‌بینی مالی طرح      

4-8- محاسبه دوره بازگشت سرمایه      

4-9- محاسبه نقطه سر به سر

4-10- نحوه دست‌یابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح    

4-10-1- سرمایه‌گذاری جمعی              

4-10-2- وام‌های مربوط به کسب‌ و کارها           

4-10-3- استفاده از برنامه‌های تخصیص اعتبار برای راه‌اندازی کسب ‌و کار    

4-10-4- تأمین مالی از پس‌اندازهای شخصی      

4-10-5- استفاده از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاران    

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

5- پلن حقوقی         

5-1- مجوزها         

5-1-1- اهمیت اخذ مجوزها  

5-1-2- کارت شناسایی آبزی پرور       

5-2- حریم‌های بهداشتی در آبزی‌پروری              

5-3- قوانین کسب و کار        

5-3-1- قوانین حمل و نقل آبزیان          

5-3-2- قوانین و ضوابط بهداشتی بسته‌بندی و حمل آبزیان 

5-3-3- قوانین بیمه محصولات کشاورزی            

5-4- قوانین صادرات و واردات            

5-4-1- قوانین عمومی          

5-4-2- قوانین اختصاصی    

5-4-3- صادرات   

5-5- تسهیلات و حمایت‌های دولتی       

5-6- قوانین مالیاتی کسب و کار            

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

6- پلن بازار           

6-1- بازارهای هدف و مخاطبین فروش

6-2- میزان مصرف کنونی محصول در بازار هدف            

6-3- اندازه بازار هدف          

6-4- پیش‌بینی میزان مصرف (تقاضا) 

6-5- وضعیت کنونی رقابت (رقبا) در بازار هدف

6-6- فرهنگ مصرف کالا    

6-7- مزیت‌های اقتصادی طرح             

6-8- آمار صادرات و واردات

6-8-1- صادرات   

6-8-2- واردات     

6-9- تعیین استراتژی قیمت‌گذاری، نحوه بازاریابی، تبلیغات و فروش 

6-10- جدول خلاصه پلن بازار              

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

7- پلن عملیاتی       

7-1         پیش‌تولید 

7-1-1- مکان‌یابی و جانمایی 

7-1-2- خرید و نصب هواده 

7-1-3- خرید بچه ماهی        

7-1-4- حمل و انتقال ماهیان 

7-1-5- ضدعفونی استخرها  

7-1-6- رهاسازی و آداپتاسیون             

7-2- مرحله پرورش              

7-2-1- مدیریت بر فاکتورهای آب        

7-2-2- مدیرت بر تغذیه       

7-2-3- بیماری‌ها  

7-2-4- نکات لازم جهت ارسال نمونه به آزمایشگاه            

7-2-5- اصول درمان ماهیان بیمار       

7-2-6- روش‌های تجویز دارو               

7-2-7- صید و برداشت

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

8- پلن ریسک        

8-1- ضروریات    

8-1-1- محدودیت‌های انتخاب منبع آبی رودخانه  

8-1-2- محدودیت‌های انتخاب منبع آبی چاه          

8-1-3- محدودیت‌های انتخاب منبع چشمه

8-1-4- محدودیت‌های انتخاب منبع قنات              

8-1-5- محدودیت‌ها و مشکلات زمین‌های انتخابی               

8-1-6- مخاطرات قهری       

8-2- ملزومات       

8-3- عملیات          

8-3-1- مشکلات در حوزه آموزش نیروی انسانی

8-3-2- مشکلات بیمه آبزیان

8-3-3- عدم زیست‌سنجی یا بیومتری   

8-3-4- حساسیت به دما        

8-3-5- حساسیت به نیتریت  

8-3-6- حساسیت به آمونیاک

8-3-7- حساسیت به تغییرات اکسیژن   

8-3-8- افزایش تراکم            

8-3-9- بیماری‌ها و تلفات     

8-3-10- عدم رسیدگی کافی کارگران   

8-4- مالی              

8-4-1- مشکلات اخذ تسهیلات             

8-5- بازار             

8-5-1- فروش فصلی            

8-5-2- نوسانات قیمت نهاده‌های تولید  

8-5-3- استهلاک تجهیزات   

8-5-4- فرهنگ مصرف پایین              

8-5-5- حضور مافیا و واسطه‌گران      

8-5-6- عدم خرید تضمینی محصول    

8-5-7- مشکلات فروش        

 

در این گام پیشنهادهایی برای موفقیت بیشتر در این زمینه ارائه شده است.

در این قسمت، برای آشنایی بیشتر، مصاحبه با افراد موفق آورده شده است.

مسائل فقهی و زیست محیطی این کسب و کار در این گام ارائه شده است.    

مدرس دوره

محمد پور دهقانی

کارشناسی ارشد شیلات
جناب آقای محمد پوردهقانی بیش از 20 سال سابقه فعالیت در حوزه پرورش ماهیان خاویاری دارند. همچنین در حوزه تکثیر مصنوعی ماهیان خاویاری و تولید بچه ماهی، امکان‌سنجی منابع آب جهت تولید ماهیان خاویاری تخصص دارند.
ارزیابی دوره
4 از 5
4 نفر امتیاز داده اند
88
93
84
86
81
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
نظرات